icon

Ako môžem pomôcť dcére s výrazným potením?

11. jan 2025

Dcéra ide mať 13 rokov. Hygienu dodržuje, všetko ako treba. Avšak má veľmi výrazný pot, nepoti sa že by bola spotená ale proste keď si nedá dezodorant a niekedy aj keď si ho dá, veľmi výrazne smrdí od potu. No nechápem, že jej akoby smrdelo aj telo alebo koža, vlasy... Neviem to ani vysvetliť... Večer sa osprchuje a na druhý deň smrdí akoby celý deň varila v kuchyni. Fakt mne to príde akoby smrdela od jedla. Nestretol sa niekto s tým? Samej jej to prekáža, lebo sama seba citi. Ako jej pomôcť? Niekedy v júni bola na preventívke, všetko ok,aj štítna žľaza.

Strana
z4
autor
11. jan 2025

@bg92 urobím čo môžem, veľmi ju to trapi ..
@michaelam2 vyskúšam tie pánske teda

akvi
11. jan 2025

Tiez si myslim, ze je to hormonmi a v podstate s tym vela nespravis. Treba este odsledovat, kedy pachne viac a kedy menej, ze co jedla a co mala na sebe. Ja som napriklad zistila, ze niektore veci smrdia uplne priserne, ked sa spotim a vobec nerozumiem, ze preco, periem vsetko rovnako. Ale niektore materialy proste ozaj pachnu a je uplne jedno, ci bavlna, ci umelina. Ja sportujem a tiez som toto riesila, ze co na seba, aby som po 10 minutach nesmrdela. Topka su veci s merinom, tie funguju uplne dokonale. A tiez mam speci tricko na telo, ktore nasaje pot a na vrchnom odeve nie su mapy - to sice asi prvoplanovo nerisite, ale ono to ma aj dalsiu pozitivnu vlastnost, ze ten pot nesmrdi. Nechapem, ako to robia, ale pre mna uplna zachrana. Asi je to o tom, ze okamzite z tela pot odsaje, cize bakterie sa nestihnu rozmnozit a tym padom nesmrdis. S antiperspirantmi by som ja bola opatrna, ale chapem, ze niekto hlinik neriesi, ja ano a sama nepouzivam a decku by som ani omylom nedala. Vraj ucinkuje dobre aj kyselina glykolova, ktora sa pouziva ako exfoliant, ale ludia si ju aplikuju aj na telo, princip je ten, ze bakterie sa maju problem mnozit v kyslom prostredi a pot potom nesmrdi. Este som to neskusala, ale chystam sa vyskusat.. Preto paradoxne to prilisne drhnutie podpazusia, ako tu skoro kazdy odporuca, moze byt kontraproduktivne, pretoze sa narusuje prirodzene ph pokozky. Mne prirodne deodoranty tiez bohvieako nefungovali, kym som neobjavila Schmidts. Ten mi funguje dobre.

autor
11. jan 2025

@akvi a to tričko má prosím ťa aký názov? Kukla by som to. O merine som počula, ale ono to treba špeciálne prať, nie?

akvi
11. jan 2025

Merino treba specialne prat, ak je tam podiel toho merina vyrazny. Ja mam napriklad tricko, kde je 20% merina a periem ho normalne na 40 v pracke. Nic sa mu nestalo, nezbehlo sa ani nestratilo funkcnost. Pouzivam ho na sport, cize sa potim riadne. Nesmrdi vobec. a prala som ho uz 100x, kedze ho periem po kazdom pouziti.. A tricko proti poteniu mam od znacky Gobi. Ale je ich XY dalsich znaciek. Mam telove, takze ho nevidno pod nicim.. Ma dost velky vystrih, naschval, aby ho nebolo vidno. Trochu si treba zvyknut, ze je dost na telo a pod pazuchami je vrstva, ale teda, zvykla som si fakt rychlo, hlavne, ked som zistila, ze vobec nepachne a to mu davam zabrat, tiez ho nosim na sport, nie bezne, normalne sa nepotim nejako velmi.

akvi
11. jan 2025

A to Gobi mam to z micromodalu, maju aj bavlnene, ale toto by malo byt ucinnejsie a zatial som naozaj spokojna..

autor
11. jan 2025

@akvi ďakujem, musela som že len 100% Merino na také vlastnosti. A aj toto neperies po každom pouziti?

akvi
11. jan 2025

Periem po kazdom pouziti, lebo ja ho prepotim.

betulinka1
11. jan 2025

Sestra mala taku spolubývajúcu na intraku. Ale mala nejake endokrinologicke problemy. Skus dat mladú vysetrit. Dalsi typ, kup obycajne tuhé mydlo Dove. Nech sa v prvom kole umyje tym a potom sprchovym gélom. Ten dove pekne stiahne zápach. Dalsi typ, namiesto ženského deodorantu skuste pánsky a pripadne aj pánsky sprchovy gel. Kup jej take dezifenkcne vlhčené obrúsky do tasky a ked ide na wc, vzdy sa utrie pod pazuchou.

danyelia
11. jan 2025

...tak pach z jedálne cítim z detí aj ja, normálne niekedy podľa toho hádam, čo mali v škole na obed 😄 Vlasy, oblečenie, tiež tam zacítim ten charakteristický školský pach. Aj ja mám 13 -ročnú dcéru, potí sa tiež - každý večer sprcha, antiperspirant Borotalco, dezodoranty v spreji-musela som ju ,,naučiť, aby to používala hneď po kúpeli, lebo občas sa pozabudla a použila ho už na spotené telo, čo tomu veľmi nepomohlo. Každý deň čisté oblečenie, obmedzenie sladkostí, začala jesť viac šalátov a zdravšie jedlo celkovo a pomohlo to...

Strana
z4