icon

Ako naučiť trojročné dieťa zvládnuť očné vyšetrenie?

27. máj 2026

Ahojte mám trojročné dieťa bude potrebovať nosiť okuliare len sa boji vyšetrenia na očnom boji sa prístroja na meranie oči . mamičky poradíte mi ako ste učili deti aby si na to doma zvykli mne doktorka len povedala že ho to mám naučiť doma aby sedel a pozeral rovno pred seba a dal hlavičku do toho prístroja .čo by ste mi poradili ďakujem za radu.prosim blbé komentáre si odpustite

thereisabear
27. máj 2026

Nacvičiť čo najvernejšie doma a sľúbiť odmenu, keď to zvládne.

xxemma
27. máj 2026

My sme doma par mesiacov doma trenovali. Mala som detsky binokularny dalekohlad a hrali sa na ocne vysetrenie u dr., cital obrazky na dialku lave/prave ocko... potom u dr najprv merali oci mne, mala sa divala a potom sla ona. Mame velmi milu dr aj sestricku.

anonym_48143f
27. máj 2026

@anonym_autor tak si treba najst taku doktorku ktora to aj s detmi vie a dieta sa nebude bat, a ver tomu ze su aj take doktorky

taktotedanie
27. máj 2026

@anonym_autor ja osobne pracujem na ocnej ambulancii, s dietatom som na nikdy nehrala na vysetrenie, doeta nevie do coho ide tak ako sa ma bat? Tam hra ulohu aj personal.. doeta v pristroji vidi bud domcek alebo balon a pod, da sa na tych par sekund zahovorit
Osobne som skor za to, ze to uzkostnu rodicia prenasaju na dieta ten stres a traumu z lekarov este viac a bolo by o polovicu menej cirkusov na ambulanciach ( ano su deti co nespolupracuju beriem v uvahu)
Tu uz len sa s nim rozpravat a skusat skusat
Ak nebude spolupracovat citat s nim ani nebudu

anonym_50a502
28. máj 2026
@taktotedanie

@anonym_autor ja osobne pracujem na ocnej ambulancii, s dietatom som na nikdy nehrala na vysetrenie, doeta nevie do coho ide tak ako sa ma bat? Tam hra ulohu aj personal.. doeta v pristroji vidi bud domcek alebo balon a pod, da sa na tych par sekund zahovorit
Osobne som skor za to, ze to uzkostnu rodicia prenasaju na dieta ten stres a traumu z lekarov este viac a bolo by o polovicu menej cirkusov na ambulanciach ( ano su deti co nespolupracuju beriem v uvahu)
Tu uz len sa s nim rozpravat a skusat skusat
Ak nebude spolupracovat citat s nim ani nebudu

@taktotedanie presne tak, mne sa najviac osvedčilo, keď som dieťaťu vysvetlila, že mu pani doktorka skontroluje očko a bude robiť len to, čo mu ona povie a nikdy nebol problém. Cudzieho človeka dieťa skôr počúvne. S rodičmi sa snaží vyjednávať. Ak je doma okolo toho veľa stresu, dlho dopredu sa to rieši, prípadne matka všade rozpráva, ako to dieťa zvládne, dieťa sa bojí a skôr odmietne spoluprácu.

gab1sol
28. máj 2026

@anonym_autor ako zvládlo prvé vyšetrenie? Ja chodím na očné, kde som pri vyšetrení sledovala obrázok (tuším domček v pozadí), tak skús využiť detskú zvedavosť a povedz dieťaťu, že cez ten prístroj mu chce pani doktorka ukázať obrázok. A že keď bude pokojné, sústredí sa, tak ten obrázok pekne uvidí…

taktotedanie
28. máj 2026

Vacsinou ak je balon hovoria, ze nech sa ide pozriet ako bude letiet balon a zahovoria ho
Osobne aj tak u dietata toto vysetrenie nema velku vypovednu hodnotu
Lepsie by bolo ak by aspon precitalo nejake obrazky