Ako naučiť trojročné dieťa zvládnuť očné vyšetrenie?
Ahojte mám trojročné dieťa bude potrebovať nosiť okuliare len sa boji vyšetrenia na očnom boji sa prístroja na meranie oči . mamičky poradíte mi ako ste učili deti aby si na to doma zvykli mne doktorka len povedala že ho to mám naučiť doma aby sedel a pozeral rovno pred seba a dal hlavičku do toho prístroja .čo by ste mi poradili ďakujem za radu.prosim blbé komentáre si odpustite
My sme doma par mesiacov doma trenovali. Mala som detsky binokularny dalekohlad a hrali sa na ocne vysetrenie u dr., cital obrazky na dialku lave/prave ocko... potom u dr najprv merali oci mne, mala sa divala a potom sla ona. Mame velmi milu dr aj sestricku.
@anonym_autor tak si treba najst taku doktorku ktora to aj s detmi vie a dieta sa nebude bat, a ver tomu ze su aj take doktorky
@anonym_autor ja osobne pracujem na ocnej ambulancii, s dietatom som na nikdy nehrala na vysetrenie, doeta nevie do coho ide tak ako sa ma bat? Tam hra ulohu aj personal.. doeta v pristroji vidi bud domcek alebo balon a pod, da sa na tych par sekund zahovorit
Osobne som skor za to, ze to uzkostnu rodicia prenasaju na dieta ten stres a traumu z lekarov este viac a bolo by o polovicu menej cirkusov na ambulanciach ( ano su deti co nespolupracuju beriem v uvahu)
Tu uz len sa s nim rozpravat a skusat skusat
Ak nebude spolupracovat citat s nim ani nebudu
@anonym_autor ja osobne pracujem na ocnej ambulancii, s dietatom som na nikdy nehrala na vysetrenie, doeta nevie do coho ide tak ako sa ma bat? Tam hra ulohu aj personal.. doeta v pristroji vidi bud domcek alebo balon a pod, da sa na tych par sekund zahovorit
Osobne som skor za to, ze to uzkostnu rodicia prenasaju na dieta ten stres a traumu z lekarov este viac a bolo by o polovicu menej cirkusov na ambulanciach ( ano su deti co nespolupracuju beriem v uvahu)
Tu uz len sa s nim rozpravat a skusat skusat
Ak nebude spolupracovat citat s nim ani nebudu
@taktotedanie presne tak, mne sa najviac osvedčilo, keď som dieťaťu vysvetlila, že mu pani doktorka skontroluje očko a bude robiť len to, čo mu ona povie a nikdy nebol problém. Cudzieho človeka dieťa skôr počúvne. S rodičmi sa snaží vyjednávať. Ak je doma okolo toho veľa stresu, dlho dopredu sa to rieši, prípadne matka všade rozpráva, ako to dieťa zvládne, dieťa sa bojí a skôr odmietne spoluprácu.
@anonym_autor ako zvládlo prvé vyšetrenie? Ja chodím na očné, kde som pri vyšetrení sledovala obrázok (tuším domček v pozadí), tak skús využiť detskú zvedavosť a povedz dieťaťu, že cez ten prístroj mu chce pani doktorka ukázať obrázok. A že keď bude pokojné, sústredí sa, tak ten obrázok pekne uvidí…
Vacsinou ak je balon hovoria, ze nech sa ide pozriet ako bude letiet balon a zahovoria ho
Osobne aj tak u dietata toto vysetrenie nema velku vypovednu hodnotu
Lepsie by bolo ak by aspon precitalo nejake obrazky

Nacvičiť čo najvernejšie doma a sľúbiť odmenu, keď to zvládne.