Ako objednať sanitku pre dieťa na vyšetrenie?
Maminky, prosím Vás ako sa objednáva sanitka, keď potrebujeme ísť so synom k lekárovi mimo región? Ďakujem.
Nám to objednával lekár.
Moja mama najskor zavola svojej lekarke a potom musi aj sanitkarom. Najlepsie sa popytat svojej doktorky.
K obvodačke.objedna.a nemusí byť leziaci
Všetko rieši obvodná doktorka, ty jej len zavolaj a povedz na ktorý deň potrebuješ.
Syn je leziaci, alebo ma pristroje, ktore mu znemoznuju prepravu autom/autobusom/taxikom?
@anjelicek26 To je absolútne nepodstatné. To sú ,,sanitkové taxíky". Presne na toto sú určené. Zoberie ťa a zanesie doktorovi a potom poobede robí zase zber pacientov a nesie ich domov.
Zavoláte k obvodnej a následne aspoň mi potom voláme na dispečing deň predtým či nás evidujú,len to číslo je asi každé iné lebo mi to máme pre Trstensku nemocnicu,takže by bolo dobré rovno pýtať si aj to.
Syn je leziaci, alebo ma pristroje, ktore mu znemoznuju prepravu autom/autobusom/taxikom?
@anjelicek26 na Slovensku mame dopravnu zdravotnu sluzbu, ktora sluzi na dopravu pacientov na vysetrenie, osetrenie alebo hoc aj na dialyzu. Nemusi to byt leziaci pacient, nemusi byt na pristrojoch. V pripade, ze sa nema ako dopravit k lekarovi kazdy poistenec moze pouzit ich sluzby.
Nie vzdy sa musis vyjadrovat ak nepoznas pomery na Slovensku
Máme DPZ volá sa Merea 0650 555 111 volanie 24/7 skúste si tam zavolať pani Vám na dispečingu povie .
Žiadanky na sanitku vypisuje obvodný lekár keď žiadanky máte tak voláte na dispečing DZS Merea
Máme DPZ volá sa Merea 0650 555 111 volanie 24/7 skúste si tam zavolať pani Vám na dispečingu povie .
Žiadanky na sanitku vypisuje obvodný lekár keď žiadanky máte tak voláte na dispečing DZS Merea
@nurse0 lekár musí na žiadanku napísať meno pacienta a údaje + meno osoby ako doprovod , diagnózy a adresu kam budete prepravený a potom späť
Obvodny lekar vypise ziadanku na prepravu sanitkou. Musis si ist po to, je to taky maly papierik. Daju ti asi 2 ziadanky, na cestu tam aj na cestu spat. Potom den vopred zavolas na 0650 555 111 a objednas si sanitku. Ked pridu das im ziadanku a odvezu ta kam je potrebne. Naspat vacsinou necakaju, musis znovu volat a cakat na nich.
@anjelicek26 Nehnevaj sa,ale už si sa niekedy zamyslela nad tým,že by si sa k nejakej téme aj nevyjadrila,ak o nej nič nevieš?
@anjelicek26 Nehnevaj sa,ale už si sa niekedy zamyslela nad tým,že by si sa k nejakej téme aj nevyjadrila,ak o nej nič nevieš?
@lucylaw tiež si myslím jej vyjadrenia su asi všade a hlavne ide niečo písať čo ani nevie ako funguje na Slovensku .
@lucylaw ale ja som k sanitke nenapisala nic. Pytala som sa len na jej syna. Zasa interpretujete nieco, co nikde nebolo napisane, ale fajn.
@lucylaw ale ja som k sanitke nenapisala nic. Pytala som sa len na jej syna. Zasa interpretujete nieco, co nikde nebolo napisane, ale fajn.
@anjelicek26 ale pýtala si sa irelevantnú otázku.
@anjelicek26 ale pýtala si sa irelevantnú otázku.
@martul lebo ma to zaujimalo 🙈
@anjelicek26 no,myslim,ze kazda z nas vie,kam si tou otazkou smerovala 😉
Riešiť cez obvodného lekára,ten objedná sanitku.
@anjelicek26 nebolo by od veci rozlisovat RZP a "sanitku" na prepravu pacienta na osetrenie. Pani nechce volat RZP s posadkou.
Lekar to vypise a objedna
@anjelicek26 nebolo by od veci rozlisovat RZP a "sanitku" na prepravu pacienta na osetrenie. Pani nechce volat RZP s posadkou.
@viestta ...? Kde som pisala, ze si chce volat RZP?
@anjelicek26 no,myslim,ze kazda z nas vie,kam si tou otazkou smerovala 😉
@petulda333 ano smerovala, ze je to kopa vybavovaciek okolo toho a ci skutocne neni ine riesenie 🙄
@petulda333 ano smerovala, ze je to kopa vybavovaciek okolo toho a ci skutocne neni ine riesenie 🙄
@anjelicek26 nie je to kopa vybavovaciek. Stačí jeden telefonát.
@anjelicek26 nie je to kopa vybavovaciek. Stačí jeden telefonát.
@laila22 sestra toto riesila zo svokrou, mne vravela nieco ineho, ze sa jej pytali presne tieto veci, ci je leziaca, preco to potrebuju, obvodna ich odmietla, ye si ju maju odviezt sami, az neurolog babke objednal... ale tak som mozno fakt mimo, dnes na toto nemam naladu, len som sa pytala po tejto skusenosti...
Hlavne to treba vybavovat den vopred, nie v den ked uz mate vysetrenie. To asi vies, ale pre istotu pisem.
A ak je clovek/dieta na kysliku, tak vola len klasicku RZP cca 2 hodiny vopred. Lebo prepravne sanitky kyslik nemaju.
@anjelicek26 ja len ze je to uplne bežné, a dieta na "pristrojoch" sa vezie dokonca RZP aj s personalom ( zdr.zachranar prip.lekar) Chodila som tak s dcérou bežne 😉
@laila22 sestra toto riesila zo svokrou, mne vravela nieco ineho, ze sa jej pytali presne tieto veci, ci je leziaca, preco to potrebuju, obvodna ich odmietla, ye si ju maju odviezt sami, az neurolog babke objednal... ale tak som mozno fakt mimo, dnes na toto nemam naladu, len som sa pytala po tejto skusenosti...
@anjelicek26 mozno sestra natrafila na zleho obvodneho lekara. Ale inak je to uplne jednoduche vybavit. Zavolas obvodnemu, vysvetlis situaciu, povies, ci je paciet leziaci alebo ci zvladne k sanitke prist. Vypise papierik, tam da kod diagnozy a proste to uz len objednas a na druhy den cakas na sanitku. Nie je s tym praveze vobec vela starosti, urcite 100x menej ako s chorym clovekom riesit taxiky a trepat sa s vozikom, vykladat ho, nakladat.... Mam velmi cerstvu skusenost, obednavala som prevoz 3 dni dozadu a bola som fakt prekvapena ake je to jednoduche a aj kolko ludi to bezne vyuziva. Isla s nami pani na CTcko, dalsia na vysetrenie u odborneho lekara, dalsi pan na chemoterapiu..