icon

Ako pomôcť 11-ročnej dcére so žalúdočnými problémami?

dievcatko112233
7. jan 2025

Dobrý deň!
Mam 11 ročnú dcéru ktorej je vždy zle, keď niečo zje. Pred rokom sme boli na kolonoskopi aj žalúdok jej pozreli ale nič nezistili. Potom to bolo lepšie a teraz sa to zase zhoršilo. Keď zje niečo ťažké, je jej zle=dáme kreón
Keď zje ovocie alebo sladké, má kyselinu=dáme helicid20
A proste neustále musíme dávať lieky. Na ťažké jedla jej niekedy pomáha aj minerálka, ale na kyselinu.....počkáme aj pol hodinu ale neprechádza tak zase musíme dat helicid20.
Nechcem do nej stále pchať lieky.....aj to jej škodí.
A najhoršie je ze niekedy ma kyselinu aj 2× za deň a helicid za môže dat len raz denne. A potom co?????🫤🫤
Prosím poraďte. Ďakujem

Strana
z4
kacena4
7. jan 2025

a co diéta?!

vanilkovazmrzka
7. jan 2025

Otestovat na potravinove intolerancie a prisnu vylucovaciu dietu…

belasy_motylik
7. jan 2025

A akú má stravu? Skús pridať taký bežný vzorový jedálniček toho čo cez deň a kedy zje.

zabka79
7. jan 2025

@dievcatko112233 mne funguje fatra rovnako ako antacidum a nie je to liek. Treba asi odsledovat jedlo po ktorom je to horsie a lepsie a podla toho sa riadit. Cize tazke jedla vobec nedavat...

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@kacena4 už sme skúšali na začiatku zo 4 diéty mala...nepomohlo
Potom sme to vzdali snažím sa jej nedávať veľa vysmazaneho, žiadne čipsy ale inak ju nechcem obmedzovať

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@vanilkovazmrzka tiež bolo...žiadne intolerancie

lenkakravcova
7. jan 2025

@dievcatko112233 a na alergologii sa jej nič neukázalo?

vanilkovazmrzka
7. jan 2025

Aj histamin?

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@zabka79 tak potom bude na salatoch? Skoro so všetkých jedál je jej zle. Aj zo zemiakov.....

24beruska24
7. jan 2025

Celiakiu jej vylúčili?

vanilkovazmrzka
7. jan 2025

A sorry ale nechces ju obmedzovat.. ake obmedzovanie? Ved ked jej to skodi, tak to sama radsej nebude jest nez byt potom pol dna v krcoch

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@24beruska24 vylúčili

zabka79
7. jan 2025

@dievcatko112233 intolerancie Vam robili? Napr.histaminku....

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@vanilkovazmrzka lenže jej je zo všetkého zle...ja jej nemám čo do tej diéty dať. A celý život byt na diéte nemoze

rozculena
7. jan 2025

nie je to psychické? Kedy to začalo?
Samozrejme,že môže byť celý život na diéte,čo si myslíš,ako fungujú celiatici a pod.?

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@zabka79 histaminku nie ale ostatne asi ano

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@rozculena Aj to si mysleli ze zo psychiky ale nie.....

rozculena
7. jan 2025

@dievcatko112233 psychiater to vylúčil? neodpovedala si,že od kedy to je

24beruska24
7. jan 2025

@dievcatko112233 Tak, keď má všetky vyšetrenia za sebou, neukázalo sa nič, čo by jej mohlo škodiť, vylúčili ochorenia ako celiakia, histamínová intolerancia, rozšírené potravinové alergie, tak už zostáva len pouvažovať či to skutočne nieje psychického pôvodu...

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@rozculena asi 2 roky

dievcatko112233
autor
7. jan 2025
lenkakravcova
7. jan 2025

@dievcatko112233 tak okrem psychického pôvodu to môže byť aj niečo hormonálne (z puberty).

liv1
7. jan 2025

Napis co vsetko jej zistili. Co by som robila ja.
1. Dala robit testy na vsetky potraviny
2. Dala robit testy na SIBO
3. Kazde rano probiotika
4. Mastichova kura 6 tyzdnov.

liv1
7. jan 2025

A treba vysetrit aj parazity, kvasinky, enzymy pankreaticke jej robili?
A este ma napadlo, mokek dcere byvalo zle z jedla, ona nema ze ziadne intolerancie. Nasadili sme mastichovu kuru a pomohlo. Spatne sme zistili, ze mala prekonanu mononukleozu. Takze ja si myslim ze to bolo z toho.

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@liv1 zväčšená oblicka aj hrubé crevo, kyselina pri niektorých jedlách, alergia na parfumy, aj na niektoré jedlá...Aha! Tak preto mala také silné bolesti minule! Dala som do jedla korenie ktoré nemôže. Úplne ho musím vyradiť.....ale inak je to všetko dlhodobé len minule to bolo horšie z toho korenia....nejdem teraz vypisovať celú zdrav. kartu

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@liv1 aj ona mala 4× covid 19, tak aj to mohlo dopomôcť k tomu jej stavu. Hlavne po tom ako pred pár mesiacmi bola chorá a musela brat antibiotiká, potom začala mať žalúdočné problemy

vanilkovazmrzka
7. jan 2025

No moja su ludia ktori cely zivot musia dodrziavat dietu a najskor to caka aj tvoju dceru.
Zistit intoleranciu na histamin, tam je to velmi osemetne co sa tyka toho, co clovek moze a co nemoze, kazdemu sedi nieco ine, plus zenam do toho vstupuje aj cyklus lebo hladiny hormonov tiez mozu mat vplyv na to, co v danej faze moze zjest a co jej robi zle.
A psychika v tom uz bude tiez na 100% zohravat svoju rolu,ked dva roky nemozes normalne jest, tak sa to podpise

dievcatko112233
autor
7. jan 2025

@vanilkovazmrzka Ja som mala cyklus asi v štrnástich, takže tak skoro nás to nečaká.....ani staršia (ma 13) to ešte nemá. Ďakujem sa všetky rady. Popýtam sa lekárov na vyšetrenia. Našťastie lieky pomôžu, len je ich vela

vanilkovazmrzka
7. jan 2025

Drzim vam palce… ale stale si myslim ze v prvom rade by ste mali skusit tu dietu, prisnu. Vydrzat aspon mesiac.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4