Ako pomôcť dieťaťu pri vracaní?
Prosim Vas syn, 8 rokov, zacal v noci grcat. Grcal uz 7x, isla uz len zlc teraz z neho. Ako mu pomoct? Nemam s takymto u deti vobec zoadne skusenosti, starsia nikdy nic take nemala a maly to ma tiez teraz 1x. Mozem mu dat kinedryl? Dat mu dnes nieco jest? Kedy je to na pohotovost?
Nemáš ani Hylak? Alwbo čierne uhlie?
Piť naprcieeny čaj s gylukopurom po lyžičkách lebo bude zvracať zas
Dnes totálna diéta, napr suchare tyčinky posypane soľou
Nemáš ani Hylak? Alwbo čierne uhlie?
Piť naprcieeny čaj s gylukopurom po lyžičkách lebo bude zvracať zas
Dnes totálna diéta, napr suchare tyčinky posypane soľou
@pribinak hylak si on neda, bezne ho z neho napina. Uvarila som mu cierny caj s trochou cukru a soli uz v noci, dala som mu tereat lyzicku ale chcilu na to vygrcal
@pribinak hylak si on neda, bezne ho z neho napina. Uvarila som mu cierny caj s trochou cukru a soli uz v noci, dala som mu tereat lyzicku ale chcilu na to vygrcal
@anonym_autor s 8 ročným by som o liekoch nedabetovala
Tak skoč do lekárne a kúp mu nejaké iné probiotiká
@anonym_autor ak stále zvracia a nič neudrží v sebe, tak najlepšie sú kinedrylove čipky
@anonym_autor ak stále zvracia a nič neudrží v sebe, tak najlepšie sú kinedrylove čipky
@jaja1979 som ani nevedla ze kinedryl ma cipky
@anonym_autor s 8 ročným by som o liekoch nedabetovala
Tak skoč do lekárne a kúp mu nejaké iné probiotiká
@pribinak berie biogaiu
@anonym_autor najlepsie je nechat vsetko vyzvracat, hlavne ak ma virusovu infekciu. Potom pomahaju elektrolytove napoje, tie dodaju cukry a nezatazia zaludok. Cola je uz zastaraly nazor, zbytocne drazdi zaludok, to uz radsej 100% dzus, tam ma aspon nejake mineraly. Ked mu bude trochu lepsie, zacat zemiakom, mrkvou. Su to lahko stravitelne jedla, presne tak, ako ked sa babatku zavadzaju prikmy. Vomex, kinedryl a podobne veci by som dietatu, ak ma eventualne virus nedavala, pretoze potlacaju priznaky a bude vracat dlhsie. Tie su vhodne pri nevolnostiach sposobenych cestovanim, tehotenstvom, tocenim sa a pod. Ak ma v zaludku nieco, co tam nepatri, ma to ist von. A k lekarovi az ked mu ani po 24 hodinach nebude lepsie.
A este, 8-rocnemu dietatu sa nestane nic, ak zvracia jeden den. Ani nezdehydratuje, ani sa mu nic nestane, ak by ani nic nevypil. Najlepsim ukazovatelom dehydratacie je fontanela na cele/hlave. Kym nie je akoby vpadnuta, vsetko je ok.
@anonym_autor to je slabé a navyše je to olejovite a to môže veľmi teraz dráždiť žalúdok
@pribinak pojdem kupit nieco ine… vdaka
Skús uvariť čierny čaj a zriediť s kolou 1:1, nám pomohlo.
Pokiaľ stále zvracia, tak nedávať ani piť. Potom neskôr skúsiť po lyžičkách cca s 10min odstupom. Môžeš dať aj rehydratačný roztok. Jesť dávať pomaly,až keď bude tolerovať tekutiny a to diétne veci. Nič sladké, mliečne. Odporúčam enterol.
@pribinak pojdem kupit nieco ine… vdaka
@anonym_autor Červenú Coca-Colu s trochou soli po lyžičkách v pravidelných intervaloch 10-15 minút. U nás pomáha na 100%.
Ak máš môžeš dať aj Kinedryl tesne po zvracaní.
Určite nie Hylak, žiadnu vodu, aj keď zvracanie ustúpi len mierne osladený čierny čaj.
Jedlo žiadne, až keď si bude sám pýtať začať slanými tyčinkami a suchármi, postupne pridávať staršie pečivo, ryžu, varené zemiaky, varené mäso.
Ja by som aj zavolala na pohotovost, ci nepredpisu nieco proti vracaniu, ak este stale vracia. Ak uz nema co vracat, iba zlc a stavy, zbytocne to vysiluje. Uz si nespominam nazov, mojim detom dala dr. tusim Degan? Ale uz to bolo velmi davno.
@anonym_autor my sme takto presne s 8 ročným pred rokmi skončili na pohotovosti v sobotu a rovno si ho tam aj nechali. Netoleroval absolútne nič a vracal 10 x od rána do cca 19.00 večer. Nechcela som robiť paniku a bežať s nim na pohotovosť, ale nedalo sa inak. A tam nás zdrbali, že na čo sme čakali, že sme mali prísť skôr. Bol už dosť dehydrovany a slabý a mal kŕče v nohách od nedostatku minerálov. Rovno ho nechali na infekcnom, dostal infuzky, pobudol tam 3 dní. Takže ja by som veľmi nevyckavala ak už 7x zvracal a nič v sebe neudrží. S väčšími nezmyslami chodia ľudia na pohotovosť. Držím palce.
@anonym_autor ešte doplním, že syn už má 17 rokov, ale doteraz keď chytí črevnú virozu, tak on nevie prestať grcat, má to u neho vždy dramatický priebeh, keď mal 15, rovnako sme skončili na pohotovosti a nikto nám pol zlého slová nepovedal, dostal Degan, infúzku, pobudol 2 hodky na expektačnom lôžku a dosť sa mu polepsilo
Rehydratacny roztok, napr kulisek a podavat po duskoch, fakt len trochu co ovlhci usta a pol hodina pauza a tak dokola, kym nevydrzi 2hod nevracat, potom aj lepsie napit moze
Sleduj ci uz nie je dehydrovany. A ja byt tebou, uz by som bola na pohotovosti. Ak stale zvracia,pichnu mu degan a z moca vysetria ci nie je dehydrovany. Ak ano, daju mu infuziu.
Pokym zvracia zlc a nic neudrzi, cola a podobne napady mu nepomozu..
@anonym_autor nastastie uz 4 hodky negrcal, dal si aj kusok suchara a vypil po duskoch uz pomaly cely hrncek caju
@anonym_autor nastastie uz 4 hodky negrcal, dal si aj kusok suchara a vypil po duskoch uz pomaly cely hrncek caju
@anonym_autor super, je to na dobrej ceste, Skoré uzdravenie.

Ano, daj mu Kinedryl. Kľudne aj vybublinkovanu Colu.