Ako prebieha cystografia u detí? Je bolestivá?
Ahojte neviete mi povedať ako to prebieha u deti? Ci je to bolestivé vysetrenie a ako dlho trvá? Lekarka sa mi veľmi nechcela k tomu vyjadrovať.
Malé deti v celkovej, väčšie to zvládnu aj pri vedomí zvládne. rovnako ako scintigrafiu a pod.
Mojej dcére to robili s oblbovakom, nebola v celkovej narkóze. Robili jej to 2x a vždy rovnako
Mojej dcére to robili s oblbovakom, nebola v celkovej narkóze. Robili jej to 2x a vždy rovnako
@4stanka4 vieš mi o tom popísať viac?
@4stanka4 vieš mi o tom popísať viac?
@anonym_autor Uz si velmi nepamatam ten priebeh, je to už pár rokov. Ráno jej dali nejakú utlmujucu látku v podobe sirupu, potom sme šli na rtg pracovisko kde ju preložili na ten stôl, vstrekli jej pomocou cievky kontrastnú látku do mechúra a urobili rtg. celý čas som bola pri nej, nespala len bola taka oťapená. Raz jej to robili v rámci hospitalizácie a druhy krát som prišla skoro ráno aby jej mohli vyšetrenie urobiť. Moja bola vtedy malička tak si to nepamätá, ale myslím ze to zvládla úplne v pohode. Potom som na ňu musela dávať pozor keď chcela behať lebo bola taka omamena a neposluchali ju nohy. Potom sa doma vyspala a už to bolo b poriadku

V celkovej anestezii,takze zvladne to.