Ako prinútim 19 mesačného syna, aby vyležal chorobu?
Ahojte..moj syncek je prvykrat chory - sopli, kasle a kycha....teploty nema...zatial....berie sirup od kaslu a na noc nurofen , vyrazne nechutenstvo nebadam....lenze on je velke sidlo a ani za nic ho neviem prinutit aby ostal v posteli...stale beha a je cely spoteny....v noci zle spi, vzdy ked zakasle tak sa prebudi, takze je dost unaveny...no postel ani omylom...mate nejaky trik aby ostal v posteli alebo ho nechat tak??? 🙂 dakujem
no deti pocas choroby lezat nedonutis. Moje lezali len kym mali vysoke horucky, to ich tahalo na spanie. akonahle sa im polepsilo hned nabehli na bezny hraci rezim. Ak maju slabsiu virozu bez teploty, tak vobec lezat nebudu. Nam zvykla dr. na noc predpisat fenistil kvapky, aby sa upokojili priedusky a nedrazdilo tolko na kasel. Fenistil zvykne aj uspavat, tak od toho v noci lepsie spali.
u nás funguje youtube :D musí ležať prikrytý a pustím :D inokedy doma notebook malý ani nevidí, aby si nezvykol za ním sedávať :D len ked je chorý, bo od mala ako naschvál, keď je chorý behá skáče a potom ho dusí až vracia :(
keby to velmi potreboval tak by si lahol aj sam ale zjavne nie je unaveny - skus nejake kludnejsie aktivity, mozno viacej telky - ale ak je taky maly tak to mu mozno tiez vydrzi len 15-20min a mozno ak je vonku pekne pocasie tak ho zober do kocika a chod sa s nim prejst, oblec ho primerane pocasiu a tak bude v klude.
Moja bude mať 5 a ešte v živote nepreležala chorobu v posteli. A to nie je ani mega šidlo. 😀 😀
@livocka21 dieta si samé vypýta lahnut ked to potrebuje, ale pokial ma nadchu, kasel, tak nevidim velky dovod na lezanie v posteli.... a ten nurofen, tomu vobec nerozumiem.... ma nejake velke, extra bolesti hrdla? Ja som starsim, ked boli fakt chore robila bydlo v obyvacke, roztiahla gauc a tam nanosila haruburdicky a lahla si k nim
Náš bude mať v septembri 6 rokov a ležal pri chorobe iba raz ale to bol v nemocnici ☹ vôbec neriešime nejaké ležanie, to sa ani nedá tie deti nejako prinútiť, občas keď je chorý a unavený tak si ľahne a pozrie rozprávku, ale potom nastúpi znovu kolotoč. Dcérka bude mať 3 roky a tiež ešte neležala. To skôr už staršie deti budú pri chorobe aj samé od seba ležať myslím
Ahoj, ak mu chceš zabezpečiť viac pokoja (aby toľko nebehal) - tak skús teda tú TV, ak vydrží, alebo ako radí @prasiatko30 - vonku do kočiara. Primerane obliecť a ideš 😉 Keď nemá teplotu, kľudne môže na vzduch. Dieťa, ak potrebuje, si samo ľahne a odpočíva, čo sa choroby týka. Moja staršia je teda šidlo riadne, ale keď je niekedy chorá, tak sama od seba ľahá. Ale niekedy je ako píšeš Ty, ani za nič si neľahne. Ale telo keĎ potrebuje, tak si vypýta.
A tiež ako píše @dush - načo má ten Nurofen, ak nemá teplotu? Či ho niečo bolí a má to od bolesti? Aha, už čítam v ďalšej odpovedi, že od bolesti hrdla. Aj keď teda to som ešte nepočula, že od bolesti hrdla dávať Nurofen + na lepšie spanie...
My dávame fenistil, keď sú silné soplíky či kašeľ, čo im nedajú spávať. To zvykne u našich oboch pomáhať, lepšie spinkajú a nebudia sa toľko - ono to trochu tlmí a tiež to pôsobí trochu aj na tie podráždené sliznice.
Hehe no nedonutis, moju ked som chcela aby nebehala toľko tak som jej púšťala rozprávky inac sa nedalo ale ked mala nad 38 vtedy ležala sama od seba takze jedine pri teplote polezi ale potom funguje normalne ako obvykle
@livocka21 nemam.. Ak by sa naozaj citil velmi zle,lezal by. Alr akonahke sa dieta citi lepsie,zacne vymyslat. Normalka.. Skuste viac kludovych aktivit..citat,stavat a tak,ale.. Sprav mu domacu plastelinu..mizno sa zabavi..daj mu ryzu presypat z poharika do poharika a tak..
Ja som aj pesnicky cez mobil ci nejaky ipad/tablet nachvilu dovolila,pri tom vydrzal (ale to som pouzila,ked som bola tehu,nehorazne unavena a on nechcel poobede spat,tak aby sme si aspon tak oddychli..ja som pri tol driemala..)
Mne raz na pohotosti tiež povedali, že dieťa má ležať. Ale ako? spýtala som sa lekárky. jej odpoveď - musíte ležať aj vy s ním. mne to pripadala min. divné.
Taku dilemu mam aj ja s 23 mesacnou. Proste nepolezi. Pokial nema teploty, tak jej predpisem kludovy rezim. Spi aspon 2 x denne, sedim s nou na sofe a citam jej, pozera detske programy, ale nie dlho. Mamm odsledovane, ze ked ma teploty a je groggy tak sa sama uklada s dekou v obyvacke hoc aj nechce byt v postielke. Tie sopliky zatekaju a to ich drazdi tak chcu sediet. Ak chce behat a hrat sa, tak ju necham, radsej aby ziapala a nicila si bolave hrdlo

@livocka21 keby bol na tom veľmi zle, tak bude ležať aj sám... teploty nemá, so sopľom a kašľom nemusí vyslovene ležať...skúste si nájsť nejaké aktivity, pri ktorých bude viac v kľude, aby ho nedráždilo na kašeľ - plastelína, farbičky, rozprávky, kocky...