icon

Ako reagujete na pripomienky lekárov?

Včera o 14:10

Syn bude mať v máji 15 a dnes sme boli na prevencii. Preto , že sedí pri mobile sme od lekárky počuli asi 5x, pritom syn aktívne športuje, to znamená tréningy, zápasy škola a málo času na mobil, čo sme pani doktorke pripomenuli nakoniec stále zostala pri mobile😀 (na chrbticu si máme aj tak iba vyhľadať fyzioterapeuta)
Ďalší kameň úrazu bola váha má 178 cm 57 kg tak to bol asi 5 minutový monológ ako sa má športovec stravovať. Bolo to pre mňa podnetné, len mohla s tým počkať po vyšetrení keď by už bol syn oblečený a nie keď stál bosý na podlahe???
Na záver sme dostali upozornenie na hygienu (čo čakala keď bol normálne 5 hodín v škole?)
Neviem či pani doktorka nemala svoj deň, lebo vždy sme boli spokojný s jej prístupom!

ibatanecnica
Včera o 19:32
@anonym_795e6c

@sisa_s citujem iba teba:

Mohol odist zo skoly skor a osprchovat sa..

Tak sa ešte vraz pýtam ako sa to dá realizovať podľa teba?

@anonym_795e6c mohol sa aj rano osprchovat a zobrat si so.sebou napr.
Deodorant alebo nieco podobne plus ciste tricko. Ja ked som.niekedy z prace niekam isla - ked som mala pracu ze som bola cely den v civilnom oblecku tak som si aspon tricko prezliekla.

autor
Včera o 19:34

My sme prišli, pozdravili sme sa úplne slušne sme vystupovali nič neurobil čo by ju mohlo rozčúliť bol trochu v strese, lebo sa bál aj hanbil, jedno z druhým.
Je chudý , ale jesť dostáva, ja som jej neoponovala, aj som si ju vypočula, ale keďže bol už teda vyzlečený mala začať s vyšetrením a až po vyšetrení mohla rozobrať čo zistila.

beronsche
Včera o 19:35
@ibatanecnica

@beronsche to je jedno kedy bola prednaska. Mozno len chcela uviest ako ma.jest slortovec a nie ze.je tlsty alebo co. My tiez hovorime pacientom o stravovani sa a nikto predpokladam sa neuraza. Chces poskytnut informacie nakolko nevies ake infoma trn dotycny. Ak sa to nepacilo autorke mala i sa dr spytat aky ma dovod na tuto ''prednasku'' a nie sa tu stazovat ked ani nevie ako to myslela. Hlavne ze si treba zase dupnut a okydavat

@ibatanecnica tak máš pravdu až a to okydavanie..
Veď píše anomymna matka o anonymnej lekárke v neznámom meste, tak aké okydavanie?
Zase nemusíme byť na seba takí utlocitní. Ani keď je reč s negatívnym podtónom o niekom, kto robí v rovnakej oblasti..
Inak, mám pocit, že toto je také špecifikum zdravotníkov...

ibatanecnica
@anonym_autor

My sme prišli, pozdravili sme sa úplne slušne sme vystupovali nič neurobil čo by ju mohlo rozčúliť bol trochu v strese, lebo sa bál aj hanbil, jedno z druhým.
Je chudý , ale jesť dostáva, ja som jej neoponovala, aj som si ju vypočula, ale keďže bol už teda vyzlečený mala začať s vyšetrením a až po vyšetrení mohla rozobrať čo zistila.

@anonym_autor nabuduce ked.pojdes na nejake vysetrenie tak hned pri vstupe upozlrni.lekara ako by malo vyzerat podla teba vysetrenie. Kedy co moze pobedat a spravit Len pre istotu

autor
@mondolina

@anonym_autor
ak ťa to ukľudní, ani môj syn sa nevie zohnúť bez toho, aby nepokrčil kolená.

@mondolina a má problém s chrbticou?

ibatanecnica
Včera o 19:38
@beronsche

@ibatanecnica tak máš pravdu až a to okydavanie..
Veď píše anomymna matka o anonymnej lekárke v neznámom meste, tak aké okydavanie?
Zase nemusíme byť na seba takí utlocitní. Ani keď je reč s negatívnym podtónom o niekom, kto robí v rovnakej oblasti..
Inak, mám pocit, že toto je také špecifikum zdravotníkov...

@beronsche a ako inak to.nazvat? Pocula niekedy autorka slovo osveta prevencia? Ze bez ohladu na to cinpacient je tucny alebo nie kedze autorka stale.navaza na nadvahu lekar informuje edukuje. Ale.asi nie. Hned vsetko.berie utokom a vytvara si svoje zavery.

mondolina
@anonym_autor

@mondolina a má problém s chrbticou?

@anonym_autor
nemá.

autor
@ibatanecnica

@anonym_autor nabuduce ked.pojdes na nejake vysetrenie tak hned pri vstupe upozlrni.lekara ako by malo vyzerat podla teba vysetrenie. Kedy co moze pobedat a spravit Len pre istotu

@ibatanecnica nemala som potrebu diktovať, len človek potom vyzerá ako debil.

mandzula
Včera o 19:40
@anonym_autor

@mandzula naša ma preventívky len v stredy od 13 do 15 nemá ich inokedy. Krv mu brala naposledy pred 4 rokmi to bol ešte Covid. Ani pred 2 rokmi ani teraz mu nebrala krv. Pred 2 rokmi bola k nemu milá, dnes bola nervózna od začiatku. Vždy keď sme u nei boli , nebol žiadny problém.
Bývame na Spiši, tu sú zas, len som to počula, že si u detských lekárov vybavujú určité skupiny všelijaké papiere na socialku atd. VIEM TO LEN Z POČUTIA!!! Pred nami tam boli z tej skupiny.

@anonym_autor Ked to u vas teda inak nejde, nabuduce ho upozorni, nech sa rano osprchuje, vezme si ciste tricko, ponozky a suchne sa vlhcenymi utierkami. A na tu krv upozorni, mozno sa zrazu najde termin aj rano.

autor
Včera o 19:40
@mandzula

@anonym_autor Ked to u vas teda inak nejde, nabuduce ho upozorni, nech sa rano osprchuje, vezme si ciste tricko, ponozky a suchne sa vlhcenymi utierkami. A na tu krv upozorni, mozno sa zrazu najde termin aj rano.

@mandzula teraz máme 2 roky pokoj😀 ale nikdy taká nebola

ibatanecnica
Včera o 19:42
@anonym_autor

@ibatanecnica nemala som potrebu diktovať, len človek potom vyzerá ako debil.

@anonym_autor sami ste ich zo seba urobili. Ja ked idem napr.k rehabilitacnej tak pocas vysetrenia sa so mnou normalne rozprava. Toto je takto a toto takto. A ked sa obliekam tak.ma informuje o dalsom postupe. Je to uplne bezne. Kludne sa mohol obliekat a pocuvat co vam hovorila. Robis z komara somara.

autor
Včera o 19:43
@ibatanecnica

@anonym_autor sami ste ich zo seba urobili. Ja ked idem napr.k rehabilitacnej tak pocas vysetrenia sa so mnou normalne rozprava. Toto je takto a toto takto. A ked sa obliekam tak.ma informuje o dalsom postupe. Je to uplne bezne. Kludne sa mohol obliekat a pocuvat co vam hovorila. Robis z komara somara.

@ibatanecnica on sa vyzliekol a potom o tom rozprávala bolo to pred vyšetrením nie po....

ibatanecnica
Včera o 19:45
@anonym_autor

@ibatanecnica on sa vyzliekol a potom o tom rozprávala bolo to pred vyšetrením nie po....

@anonym_autor no a? Kolko o tom rozpravala? Povedala vetu dve a isla vysetrovat. Co stalv mraze? To si fakt taka precitlivela?

mandzula
Včera o 19:50
@anonym_autor

@mandzula naša ma preventívky len v stredy od 13 do 15 nemá ich inokedy. Krv mu brala naposledy pred 4 rokmi to bol ešte Covid. Ani pred 2 rokmi ani teraz mu nebrala krv. Pred 2 rokmi bola k nemu milá, dnes bola nervózna od začiatku. Vždy keď sme u nei boli , nebol žiadny problém.
Bývame na Spiši, tu sú zas, len som to počula, že si u detských lekárov vybavujú určité skupiny všelijaké papiere na socialku atd. VIEM TO LEN Z POČUTIA!!! Pred nami tam boli z tej skupiny.

@anonym_autor Akurat citam, ze v 15 sa krv nevysetruje, takze to bolo ok.

autor
Včera o 19:51
@ibatanecnica

@anonym_autor no a? Kolko o tom rozpravala? Povedala vetu dve a isla vysetrovat. Co stalv mraze? To si fakt taka precitlivela?

@ibatanecnica on sedel vedla mňa na stoličke tam sa aj vyzliekal, povedala ma postav sa a začala o jeho váhe neboli to 3 vety , ale pár minúť, lebo sa pýtala kolko, čo je A potom hovorila čím by sme mali obohatiť jedálniček a o probiotikách atd...

anonym_bbf1b2
Včera o 19:53

Doktorka asi naozaj nemala svoj deň alebo ju zmeňte..ja som v Tom veku bola tiež ultra chudá a to som mohla jesť hocičo, dosť som sa s tým trápila ale doktorka bola empatická, vždy ma usmernila že to je úplne ok, rýchly metabolizmus a vekom sa to zvyčajne upraví a ta hygiena, tiež nechápem čo rieši, telesný pach je normálny a zdravý, ak mal čisté oblečenie tak pol dňa nebyť čerstvo umyty je hádam úplne ok

beronsche
Včera o 19:58
@ibatanecnica

@beronsche a ako inak to.nazvat? Pocula niekedy autorka slovo osveta prevencia? Ze bez ohladu na to cinpacient je tucny alebo nie kedze autorka stale.navaza na nadvahu lekar informuje edukuje. Ale.asi nie. Hned vsetko.berie utokom a vytvara si svoje zavery.

@ibatanecnica pozri, ty si sa rozhodla, že prístup bol v poriadku, napriek tomu, že autorka z toho mala negatívne pocity a nepresvedčí ťa nič..
To veríš, že každá lekárka komunikuje vhodne? Naozaj?

huxy
Včera o 20:05
@beronsche

@ibatanecnica pozri, ty si sa rozhodla, že prístup bol v poriadku, napriek tomu, že autorka z toho mala negatívne pocity a nepresvedčí ťa nič..
To veríš, že každá lekárka komunikuje vhodne? Naozaj?

@beronsche ja osobne tiež z uvedeného nepovažujem nič za neadekvátne. A to som osobne zažila aj menej príjemnú lekárku.

huxy
Včera o 20:08
@anonym_bbf1b2

Doktorka asi naozaj nemala svoj deň alebo ju zmeňte..ja som v Tom veku bola tiež ultra chudá a to som mohla jesť hocičo, dosť som sa s tým trápila ale doktorka bola empatická, vždy ma usmernila že to je úplne ok, rýchly metabolizmus a vekom sa to zvyčajne upraví a ta hygiena, tiež nechápem čo rieši, telesný pach je normálny a zdravý, ak mal čisté oblečenie tak pol dňa nebyť čerstvo umyty je hádam úplne ok

@anonym_bbf1b2 no telesný pach pubertiaka nie je nič príjemné či zdravé. Ja som si raz myslela, že sa doslova dogrciam, keď si pubertiak dal dolu topánky v aute, a ja som v tom.smrade musela cestovať. A to som tiež aspoň mierne vycvičená z práce na rôzne pachy.

anonym_d54b33
Včera o 20:16

@anonym_autor môj mal tiež dnes preventívku poobede o 13.30, takže po skole, ešte cestou sa prestriekal antiperspirantom. Tiež som nebola ochotná brat ho domov, aby sa pred tým osprchoval aj keď to mame domov cca 5 km. Autorka chápem ta, také správanie lekárky by sa mi tiež nepáčilo, povedala by som jej, aby nám nabudúce dala ranný termín. Naša je našťastie v pohode. Ale nemôžme to už lekárom tolerovať takéto povysenecke správanie.

anonym_b5a910
Včera o 20:16
@anonym_90ba2d

@mondolina 15 ročnému? Ako ty kokos tak to je pre mňa brutal. Moj syn by sa nenechal za nič na svete. Na to nieje náhodou urológ ? Či aj dievčatá vyšetruje? Ako rodič by som toto nedovolila keď dieťa nema problém. Mam 13 a 17 ročného ale ani jeden sa od 12 rokov nepromedoval pre rodičmi nie to ako 15 ročný ukazovať semenníky detskému lekárovi.

@anonym_90ba2d je to súčasť prevencie prehmatať semenníky, pozrieť ochlpenie či prebieha puberta.Vdaka za dôslednu pediatricku synovi našla hrčku na semenníky u a išli sme k urologovi. Má krcovu žilu.
K ostatnému, ak chalan používa pod pazuchou guličku nemôže smrdieť, keď sa večer sprchoval.
chudý je to je pravda Asi to nemyslela zle, keď športuje potrebuje väčší príjem.Chrbat tak isto dobre, že to spomenula budú veľmi trpieť na krčnú chrbticu.A, že bol vyzuty?naša ma podložku aspoň vieš, že mu pozerala aj ploché nohy.

blondi2
Včera o 20:18

@anonym_autor ešte dodám, že ani môj sa nevedel v predklone dotknut spiciek, ale nezvelicovala to, iba spomenula, aby zaradil viac strečingu.

oblecenie99
Včera o 20:57

Baby, ja mám chlapca, ja sa normálne desím puberty, tie pachy opisujete až príliš realisticky 🙈

koniarova
Včera o 21:02
@oblecenie99

Baby, ja mám chlapca, ja sa normálne desím puberty, tie pachy opisujete až príliš realisticky 🙈

@oblecenie99 🤣🤣🤣sa priprav.

leidin
Včera o 21:08

Toto iste tu bolo minuly rok. Nejake divne

deedol
Včera o 21:13

jezis, zas ste sa tu zisli, len aby ste matke vynadali. a na toho chalana v puberte nikto nemysli? ako mu asi bolo? vy sa pamatate, ake ste boli v 15? ci stelesnene sebavedomie? lekarka samozrejme ma pravo sa vyjadrit ku vsetkemu, ale pointa je v tom, AKO to povie. ani vam by sa asi nepocuvalo prijemne, keby vam v 15 niekto povedal, ze mate krivy chrbat, ste chude/tucne a smrdite. kokos empatia zas nikde. ale aspon sa vam snad ulavilo.

mimochodom, autorka, este to so synom preber, kamoska mala z podobneho pristupu dr v puberte dlho traumu. stacilo par necitlivych slov.

anonym_06005a
Včera o 21:19
@deedol

jezis, zas ste sa tu zisli, len aby ste matke vynadali. a na toho chalana v puberte nikto nemysli? ako mu asi bolo? vy sa pamatate, ake ste boli v 15? ci stelesnene sebavedomie? lekarka samozrejme ma pravo sa vyjadrit ku vsetkemu, ale pointa je v tom, AKO to povie. ani vam by sa asi nepocuvalo prijemne, keby vam v 15 niekto povedal, ze mate krivy chrbat, ste chude/tucne a smrdite. kokos empatia zas nikde. ale aspon sa vam snad ulavilo.

mimochodom, autorka, este to so synom preber, kamoska mala z podobneho pristupu dr v puberte dlho traumu. stacilo par necitlivych slov.

@deedol netreba ale na druhej strane prekrúcať, doktorka to určite nepovedala ako píšeš ty (ved ani autorka to tak neopisuje): že má krivý chrbát, je chudý, smrdí. Povedala to tak, ako vedela. Či ty by si to ako inak povedala, čo opisuje autorka, že sa stalo? Ako doktorka by si to akože vôbec neriešila?

deedol
Včera o 21:26
@anonym_06005a

@deedol netreba ale na druhej strane prekrúcať, doktorka to určite nepovedala ako píšeš ty (ved ani autorka to tak neopisuje): že má krivý chrbát, je chudý, smrdí. Povedala to tak, ako vedela. Či ty by si to ako inak povedala, čo opisuje autorka, že sa stalo? Ako doktorka by si to akože vôbec neriešila?

@anonym_06005a riesila, ale taktnejsie. keby som ako lekarka videla, ze chalan je este holy a neoblieka sa, tak by som mu sama povedala, nech sa oblecie. ja som tam ta dospela s milion skusenostami, pre mna je to rutina, on je tam raz za 2 roky a mozno nevie, je neisty. ja by som to mala vediet vycitit a pomoct mu v tej situacii. nedavala by som dlhe prednasky o nicom, staci diskretne par slov - napr. "vaha je trocha nizsia, ako by mala byt, viem, ze teraz v puberte je to narocne, lebo hlavne chalani vela rastu, ale ste pod XY percentilom, odporucam zaradit viac tohto a tohto." co sa tyka chrbta alebo ze sa nedotkol spiciek - "tento test sluzi na toto a toto, vidim, ze to nie uplne ide, odporucam navstevu fyzio. dam vam vymenny listok?" co sa tyka hygieny, to mozno povedala ok, aj ked neviem, akym tonom. slova mi pripadaju vhodne zvolene, opat strucne "odporucam zlepsit hygienu, viem, ze v puberte je to narocne, hormony robia svoje, clovek sa rychlo spoti." staci dodat par chapavych slov a hned to vyznie inak.
(p.s. nie som lekarka, ale ucila som na gymnaziu decka vo veku 13-20, takze nejaku skusenost mam. aj s tym, ako sa navonok spravaju drsne a vnutri su citlivi.)

anonym_06005a
Včera o 21:35
@deedol

@anonym_06005a riesila, ale taktnejsie. keby som ako lekarka videla, ze chalan je este holy a neoblieka sa, tak by som mu sama povedala, nech sa oblecie. ja som tam ta dospela s milion skusenostami, pre mna je to rutina, on je tam raz za 2 roky a mozno nevie, je neisty. ja by som to mala vediet vycitit a pomoct mu v tej situacii. nedavala by som dlhe prednasky o nicom, staci diskretne par slov - napr. "vaha je trocha nizsia, ako by mala byt, viem, ze teraz v puberte je to narocne, lebo hlavne chalani vela rastu, ale ste pod XY percentilom, odporucam zaradit viac tohto a tohto." co sa tyka chrbta alebo ze sa nedotkol spiciek - "tento test sluzi na toto a toto, vidim, ze to nie uplne ide, odporucam navstevu fyzio. dam vam vymenny listok?" co sa tyka hygieny, to mozno povedala ok, aj ked neviem, akym tonom. slova mi pripadaju vhodne zvolene, opat strucne "odporucam zlepsit hygienu, viem, ze v puberte je to narocne, hormony robia svoje, clovek sa rychlo spoti." staci dodat par chapavych slov a hned to vyznie inak.
(p.s. nie som lekarka, ale ucila som na gymnaziu decka vo veku 13-20, takze nejaku skusenost mam. aj s tym, ako sa navonok spravaju drsne a vnutri su citlivi.)

@deedol a ty si bola pri tom, keď lekárka všetko hovorila? Autorka nenapísala celú konverzáciu, veď si to ani nemôže pamätať, ale kľudne mohla použiť podobné slova. Podľa opísaného nepovedala nič zlé.
Čo sa týka toho, že sa chalan neobliekal, by si mu povedala nech sa oblečie. Ale autorka už x-krat písala, že to bolo ešte pred vyšetrením, akurat sa vyzliekol. Tak asi mu nebude hovoriť, nech sa oblečie, keď ho nevyšetrila

deedol
Včera o 21:37
@anonym_06005a

@deedol a ty si bola pri tom, keď lekárka všetko hovorila? Autorka nenapísala celú konverzáciu, veď si to ani nemôže pamätať, ale kľudne mohla použiť podobné slova. Podľa opísaného nepovedala nič zlé.
Čo sa týka toho, že sa chalan neobliekal, by si mu povedala nech sa oblečie. Ale autorka už x-krat písala, že to bolo ešte pred vyšetrením, akurat sa vyzliekol. Tak asi mu nebude hovoriť, nech sa oblečie, keď ho nevyšetrila

@anonym_06005a tak asi pockam a vysetrim ho, ked uz je holy, a potom mam 5 min monolog, nie? bozeee.