icon

Ako riešiť potenie 8-ročného dieťaťa?

7. apr 2024

Ahojte baby poraďte čo dat 8ročnemu synovi na potenie hlavne pod pazuchami. A prosím neradte mi aby som sním išla k lekárovi(deti sa predsa nepotia...) potí sa keď behá ale hlavne pri boxe alebo inom športe dakujem prípadne link poteší peknú nedeľu ☺️

anjelicek26
7. apr 2024

V tom veku kvalitné športové oblečenie a po tréningu sprcha.. dezodorant tak od 10/11tich..

mamatroch
7. apr 2024

ahoj, moja dcera sa zacala tak viac potit v 9 rokoch (take to "pubertalne" potenie, kedy to uz je aj citit). Ona je ten typ dievcatka, co je ustavicne v pohybe, skace, beha, nahana sa... Plus to pocasie je ake je, tie horucavy davaju zabrat i detom.

Vysvetlila som jej, ze je uz potrebne sa castejsie sprchovat a pouzivat deodorant. Deodoranty jej kupujem bez obsahu hlinikovych soli, snazim sa co najviac prirodne (tak to robim i u seba). Jeden ma vzdy doma a druhy v skole (v skrinke / vo vrecku z telesnej), kedze Tvoj syn robi aj nejaky sport, kde sa viac zapoti, odporucam mu jeden dat i do vrecka s vecami na trening a vysvetlit mu, nech si ho vzdy pred treningom a ak treba, aj po nom aplikuje.

Mne osobne sa najviac pozdava tento:
- Botanica slavica
https://www.mojadm.sk/search?query=botanica sla...
co sa formy tyka, je to akoby hustejsi krem, treba si ho rozotriet pod pazuchu, no ja osobne ho mam najradsej, lebo sa mi zda aj najucinnejsi, ja sa teda dost potim, ale s tymto to aspon necitit. Na zaciatku sa ta vona zda dost silna, ale dost rychlo vyprcha, takze urcite za nim nebude este hodinu zavan vone.
No tato forma - krem na rozotieranie - neoslovila ani jednu z mojich dcer.

Z klasickych tuhych tento:
https://www.mojadm.sk/alverde-naturkosmetik-tuh...

Z roll-on napriklad tento:
https://www.mojadm.sk/alverde-naturkosmetik-gul...

Idealne kupit z kazdej z tychto troch foriem jeden (su na vyber i ine vone a znacky, ale tym hlinikovym soliam sa ja snazim vyhybat) a dat mlademu k dispozicii a nech vyskusa a sam zisti, co mu najviac vyhovuje.

Ja som pred kupou prveho deodorantu zobrala dievcata so sebou do drogerie, dala som im na vyber par deodorantov, ktore boli pre mna ok zlozenim a z nich si vybrali uz vonu, ktora vyhovovala im (hlavne mladsia je na toto citliva, jej smrdi 90 percent voni, takze som nechcela riskovat). Uz maju aj kazda svoju vonavku, ale teda zacinali sme tym, ze:
- v prvom rade hygiena (sprchovanie)
- deodorant / antiperspirant
- vonavka az potom (nie je nic horsie, ako ked si spoteny clovek na seba nastrieka vonavku)

Takisto pri starostlivosti o plet som im vysvetlovala, ze nie kilo sminiek napatlanych na tvar robi dievca peknym na pohlad, ale predovsetkym to, ked je ciste a ma cistu a zdravu plet, cize som im vysvetlila ako sa starat o teenagersku plet, to bolo prve. Ale na to mate este trosku casu 😀 ...dufam, ze som dobre poradila.

8 rokov nie je ziadna drama, co sa potenia tyka, zvlast ked je chlapec aj aktivny a sportuje. Cim skor sa nauci sa primerane starat o svoje telo, k comu sprchovanie a deodorant / antiperspirant rozhodne patri, tym lepsie.

Lekara by som osobne neriesila

vakatko
7. apr 2024

Pri športe a nadmernom potení, je dobré dopĺňať magnézium.
Skúste sa opýtať na magnézium pre deti v lekárni.