icon

Ako riešiť stále choré dieťa?

lucka1022
21. jún 2024

Ahojte ,som zúfalá total aj ja aj manžel z nasej situácie.
Dcérka za chvíľu 2 rocna ,nar v 30tt je stále chorá,keď hovorím stále nemyslím často alebo dlho ale nonstop.Ma veľmi krátke obdobia kedy je úplne ôk,povedala by som, ze čím ďalej tým menej. Ide o respiračné problémy,ako opakujúce infekty,večne nejaké bakterie zistené, kt jej robia zle-nie je to bežný nález,sople,prekonané zápaly priedusiek,kasel suchý aktualne ,neustále atb,hospitalizovama prvý x 2022 koli klebsielle a 2023 hemofil,moraxella ,streptokok,pneumokok,zapal priedusiek. ... mohla by som pokračovať ďalších XY veci kt suvisia. Chodíme len po lekároch ,každý len mandlu aby sme poriešili,aj imuno na to tlačila aj orl se treba zmenšiť...ôk keď si zúfalá urobíš pre svoje dieťa všetko aby mu bolo lepšie ale nič sa nezmenilo,po OP (24.5 cize pred necelym mesiacom)chytila zlatého stafylokoka .Hnisave sople,chrcala ,kasel...Liečila sa 2 t atb len medzitým jej na kontrole robila orl vyter s tým, ze nález po OP.nie je ôk a tam vlastne zistili Toho zlatého plus ze je resistentna už skoro na všetky typy atb.😰..ale ok..preliecili sme ,stav sa zlepšoval v podstate zabrali o pár dní ale dobrala ich ,a o 2 3 dní na to začala strašne kaslat ,soplit znovu. Najprv to bol vlhký kasel chrcala,chripoila ,a zrazu teplota skoro 39 co ona nezvykne mat tak sme išli k Dr asi už 1049399493x za tento mesiac a ze dýchanie čisté ,hrdlo ciste, crp nízke žiaden zapal, ze vírusové ,mňa skoro výstrelov...ako ôk v poriadku ale ona sa ledva dostala zo stavu preedtým a znova?q je jedno o akú infekciu ide ale už je to neúnosné. Aktuálne ma už 5 deň kasel ,liečili sme najprv mucosolvanom ,keď sa zmenil na suchý dráždivý tak stoptussinom. Ona sa až duši a v noci sme bojovali teda je to.najhorsie v noci..hodinu a pol mala záchvaty kašľa. Dala som aj ventolin kt predpísala presne na takéto prípady imuno ...nič,večer dávam montelukast ,aeriu,s dlhodobo imunor ma, ten dávam pravidelne podľa toho ako jej to naordinovala a áni tuk,bez efektu...rok je riešená na imuno amb. Alergie nezistené..Ženy,verím ze nie.som sama co toto riešim ale určite to nie je ôk a to ze.lekari si nas pohadzuju ako horúci zemiak,obvodná je zúfalá tis už isto, už mi je tam aj blbé tam stále volať písať chodiť,stále to isté,stále liečba a stále úspešná ale zároveň neúspešná lebo sa to opakuje vlastne od narodenia... prosimvas tie kt mate tento problém s dieťaťom poraďte mi kam.ist na koho sa obrátiť alebo co robiť ako to riešiť lebo toto ak prejde do chronického stavu sme v prdeli . Je strašne ešte mala a úplne je hotová už z tých liekov kadecoho.Roznyslala som už aj nad kúpeľmi,myslím ze ona by aj mala.narok len neviem kde začať ..prosím poraďte tie kr mate skúsenosti s podobným alebo rovnakým prípadom ako ja. Veľmi jej chcem pomôcť,trápim sa a ona to tak statočne zvlada. Deti sú úžasné a nezaslúžia si aby takto sa trápili.

..

janinah
21. jún 2024

V akom prostredí bývate. ?snažila by som sa ju dostať na mesiac do tatier alebo k moru

pribinak
21. jún 2024

K moru a čo na najdlhší pobyt. Nech sa s tebou prestrieda muž, stari rodičia alwbo Krstna

Tatry sú fajn, ale už nie to čo bývali. Veľa aút, viac listnatých stromov

lucka1022
autor
21. jún 2024

@janinah takže ma šancu sa dostta s týmito problémami do kúpeľov?a ako postupovať za kým.ist,musí zrejme aj odborný lekár poslať ci? More tiež je úvaha ale je to pre nas financne náročné,a tazko realizovatelné,no túto možnosť ešte nezahadzujeme.e...predsa ale kupele vacsinu preplaca poistovna ,takymto malym sa mi zda ze komplet. Ja ako doprovod netusim ako ...a mame ešte jedno dieťa,síce 7 rocne ale aj tak ,a ona ma tiež zdrav problémy ale iného charakteru. Kolotoč.

lucka1022
autor
21. jún 2024

@janinah a ako myslíš v akom prostredí?

anjelicek26
21. jún 2024

Alergie nema skutocne ziadne, co by toto este drazdili viacej? Kazdopadne ano, kupele.. aj keby si to mate platit sami (aj ked podla mna narok mate na 100%), plus more, teple, suche prostredie, co najdlhsie, ako vam to financne vyjde... skontroluj, ci nemas doma vlhko, plesen, domace zvierata ci nemaju nejake plesne, ci na ne nema alergie... musis bohuzial robit detektiva, lekarom je to casto jedno, nevidia cely obraz... upravit stravu v spolupraci s gastroenterologom, mozno aj tam je drazdeny cely imunitny system nejakou perlou ako lepok, histamin, bkm... mesiac po operacii kazdopadne nemozes robit zavery, ci to pomohlo ci nie... vy doma chodite na vytery tiez? Vsestci? Lebo nie, ze niekto doma pasivny bacilonosic jej to pekne dava dalej... do skolky asi nechodi, tak odkoho to ma...

lucka1022
autor
21. jún 2024

@anjelicek26 áno boli sme aj staršia aj my ,mne bol zistený ten hemofil vtedy tiež keď ho mala aj ona tak tazko povedať kto to mal prvý,ostatní nič. Do škôlky bozechrsn to by ju už úplne.dslo dole. Všimla som si ze akonáhle niekde sme alebo je v styku s niekym cudzím o pár dní je KO..Aši len človek prskne a uz je chora. Ako jasne ze mesiac po je skoro ale nie je ôk ani to ze je chorá od Toho 24 .5 vkuse . Každopádne je to dlhodobý stav čiže už to pôjdem riešiť inou cestou.
Alergie nemá zistené,v apríli 2023 prvý x imuno a ta jej pobrala všetko aj testy na alergie imunita všetko a nevyšlo jej nič len porucha imunity .

anjelicek26
21. jún 2024

@lucka1022 skuste este to gastro. Nedostatok vitamínu D? Mrzí ma, ze sa tak trapite. Syn ma zriedkavý autoimunny defekt a hľadali sme dôvod vyse tri roky,kým to niekto pomenoval...

sims122
22. jún 2024

@lucka1022 ja len jedna poznámka k tým alergiam...moja dcérka je alergicka a nemá zistené alergie. Robili jej krvné testy a nič, kožné testy skoro nič, veľmi nízke hodnoty aby jej to uznala ako alergiu. Lekárka mi povedala, že tak malým deťom sa v testoch alergia nemusi este ukázať, ma 4 roky. Ale berie Aerius a Spiromon a zaberá jej to krásne. Plus dostáva bronchovax.

anketkarka
22. jún 2024

@lucka1022 staršie dieťa chodí do školy? Ak do škôlky, tak si ho nechajte doma, lebo predpokladam, že tie infekty donesie stále staršie. Na imunitu jej dali čo? Má oslabenú imunitu z tých ATB. Už by som sa snažila, aby žiadne ATB nemusela. V kúpeľoch budete zasa medzi ľuďmi, s takou imunitou by som nikde nešla. Tuším je aj ambulancia pre predčasne narodené deti, nedá sa konzultovať tam? Skúste na Fcb skupinu Andrej Medveď- Moja cesta ku zdraviu. A kým sa nepolieči imunita, tak sa snažte byť čo najviac mimo iných ľudí.

lucka1022
autor
22. jún 2024

@anketkarka staršia je prvacka čiže tam ss to poriesit nedá,na Imunitu ma ten Imunor co píšem ale ma ho rok a prd z toho a imunologicka nás ani nevzala iba ďalšie preparáty ako spreje do nosa atď písala,a do tej mandle tlačila,že potom sa to upravi.
Co sa týka tej amb áno chodili sme ale od roka sme ani raz neboli lebo dr je už dlho PN a nikto iný to tam nerobí resp len zastupuje...je to na hlavu ,predcasniatka chodia k zastuoujucej a.to je o.nicom ,seru na to. A keď som tam volala toto mi povedali.
Ja sa snažím aby atb nemusela ,ved he stále doma tiež ni nemôžem.lem vnútri držať medzi 4 stenami aj tu sa potom šíria kadejaké bakterie a vsetlomto ostane vnútri,bývame v dome chodíme na.dvor veľa ale tiež sa.nefa žiť ani tak ze budeme zavretie a nikoho cely rok nevidi ,my nikam ,ku nám nikam ...vieš to môže trvať ešte roky...dlho sa tak fungovať nedá..q ľudia sú všade ci by sme.isli l.moru ci na preliecenie .
Ale hovorím vyhýbam sa ako sa dá teda ona ani do obchodu s nami nechodí,nikam ,max dr . A aj tak stále chorá stále atb . Už som na nervy ze sa snažíme,ma vitamíny,imuno liečbu,karanténa (vrámci moznosti) a nič a trvá to už 2 roky. Ako prišla z pôrodnice s tou klebsiellou pdvtedy sa to ťahá. Ona už tam kaslala soplila . Des

lucka1022
autor
22. jún 2024

@sims122 no to si všetko povedala,som.toho istého názoru do 3 rokov je ťažko zistiť. Napr aj mne dospelej robila alergie á na ruku nie ze len krv a tvrdila ze nemám nič a pritom som.dlhe roky alergicka ,ekzematicka ,celiaticka....a nič neukázalo.

lucka1022
autor
22. jún 2024

@sims122 a mala berie tiež aerius v podstate od min roka a vidíš,proste žiaden efekt .keby nejaký je toto sa nedeje aspoň takto nonstop nie

sims122
22. jún 2024

@lucka1022 určite si nemyslím ze to je len o alergii, tam musí byť niečo iné. To len taká poznámka k tomu ze stále alergicka môže byť aj keď sa neukáže

lucka1022
autor
22. jún 2024

@sims122 no imunita v riti to je ale keď ju imuno nevezme ,neriesi tak co spravím. Ale dnes tam idem znova volať ze je už aj po zákroku mandle a stále sa krutime ,sak od polky apríla zobrala 3 atb ,to je nenormálne. Ako oni jej zabrali ,kuk bola krytá nimi tak bola ôk akonáhle vysadila bola hotová zas .To sa takto nedá

2019
22. jún 2024

Ahoj mi sme to isté mali s dcérou stále bola chorá stále po nemocniciach 2krat jej vyberali nosné mandle, nič jej alergologicka žiadnu alergiu nezistila nakoniec sme boli v Tatrách na liečení a to jej pomohlo

lucka1022
autor
22. jún 2024

@sims122 plus robila jejj testy pred rokom ,odvtedy sa mohlo veľa zmeniť,ja som tam volala nie raz a stále mala nejaké výhovorky. Ze štandardné robia kontrolné testy každé 2 roky ,že sa ťa imunita vyvíja. Ale.u nej sa nevyvija ale pada

axelina
22. jún 2024

Ahoj, môjmu bratovi zistili v 22 rokoch intoleranciu na mliečnu bielkovinu. Prejavovalo sa to u neho častými zapalmi. Niekedy mu stačilo len niečo ťažšie zdvihnúť už skončil na atb. Skús vysadiť jej mlieko úplne na 1-2 mesiace a uvidíš či sa niečo zmení. Nehovorím, že to musí byť, ale napríklad alergia na mliečnu bielkovinu sa môže prejavovať hocijako aj zapalmi v tele.

lucka1022
autor
22. jún 2024

@2019 q kde ste boli?q na zaklade čoho vypísali žiadosť akú diagnózu napísali?

kluska
22. jún 2024

@lucka1022 kamoska mala casto chore deticky a pisala, ze jej strasne pomohlo kozie kolostrum. Za mna tiez treba podporit imunitu a nechodit s nou po doktoroch stale. Vit D3, teraz v lete slnko, cisty vitamin C, rybi olej, stravu kvalitnu, vyradit kravske mlieko, ale davat ardsej kozie, da sa kupit od niekoho. Fajn su solne jaskyne, mali by tam mat aj hracky pred male deti a je to uzavrete. Skor ist prirodnejsou cestou aj co sa tyka liecenia chorob. Zbytocne nezrazat teplotu, vlastne tym nezrazanim teploty sa da pekne vyformovat imunita sama, lebo telo sa bude musiet branit samo. Radsej zabal hrudnika, telo na telo, kupel len o jeden stupen chladnejsi ako jej telo a vyzliect len do plienky. Liek dat az ked uz je dlho teplota nad 39 a dieta uz nevladze. A ano nie je to ok, lebo uz je teplo, mala by byt zdrava uz. Niekde je chyba.

2019
22. jún 2024

Nám papiere vypísala detská doktorka a alergologicka boli sme v Tatrách mesiac a pomohlo nám to

lucka1022
autor
22. jún 2024

@2019 píšem ti spravu

juliet86
22. jún 2024

@lucka1022 bronchovaxom a alebo imunovaxom jej imunologicka nasadila zo styri kury? mrsi ma cim prechadzate. urcite skontroluj plesne doma ale ze upkne vsade. prsch roztoce zvierata prscie prasky vsetko. probiotika jej davate? imunoglukan ? decko cecko zinok? akoze na tomto mieste by som uz asi isla aj do chlorelly a jacmena a vela probiotik
ona ma.rozhasene creva urcite. urcite kupele tatry a more... aj keby ste mali byt v stane vlastnom
zoberte sa a chodte. a ty asi urcite predlzeny rodicak. myslim na vas. je to hrozne ale nevzdavaj sa. inak toho stafylokoka ma podla mna z tej nemocnoce z tej operacie...

lucka1022
autor
22. jún 2024

@juliet86 nemá žiaden bronchivaxom ani nemala ,ma Imunor ,už rok a prd z toho. Probitoika dávame .
No jasne ze ma v prdeli čreva teda imunitu lenže to nezistime keď dr si ide svoje že mandlou sa to vyrieši a iba predpisuje ďalej radšej spreje a chujovinky miesto toho aby jej po roku zobrala krv.

lucka1022
autor
22. jún 2024

@juliet86 tam treba riešiť príčinu nie hovadinami napchavat ako nie som.ziadna eko bio neviem co,s liekmi nemám problém. Ale toto je už moc. Par dni už riešim ohľadom kúpeľov veci. Len musí sa najprv podať žiadosť aj na ňu aj mňa ako sprievodcu ,týmto začnem q verím ze.to.jej pomôže. Dúfajme ze jej schvália najlepšie komplet všetko,myslím ze ma. Na to nárok keďže nemá ani 3 roky plus problémov ma teda požehnané.Karta hrubšia jak ja za 30 rokov

juliet86
23. jún 2024

@lucka1022 ved zjavne potrebujes nie ze nejaku imunologicku ale dobru imunologicku. aj,za cenu cestovania ci platenia

sodomajka
23. jún 2024

Mali sme to iste s prvym synom,od pol roka stale chory,dokola,par dni ok,potom zase,vyskusali ame vsetko,naozaj,bylinky,stravu,vitaminy,neskor alergolog,imunolog,biorezonanciu,liecenia,konvickou preplachauje dodnes,inhalovanie,no fakt vsetko...neviem co z toho zabralo,ak vobec nieco...prestalo to az okolo 6roka,dovtedy hroza,boli sme unaveni,smutni ..drzim päste,prejde to😮‍💨

monika251999
7. jún 2025

Dobrý deň syn má 14 mesiacov a každé dva týždne sme v nemocnici s zápalmi doktor nam povedal že to je stoho že sa vyliečime v nemocnici jak aj odídeme hneď dostane ďalší vírus ....dostali sme antibiotiká isoprosine viete mi povedať kedy to učinkuje či to aj vlastné učinkuje na tu imunitu ? Naposledy mal 33 CRP a horúčky má už 5 deň viete mi nejako poradiť ?