Ako sa vyrovnať s neodhalenými dioptriami u dieťaťa?
Ahojte, som nahnevana a velmi.
Pred rokom sme boli s vtedy 3 rocnym synom u ocnej lekarky. Poslala nas kozna, kedze ma 1 mastocytom na kozi. Odporucila aj jednu, veeelmi dobru ocnu lekarku, teda podla nej. Nevahala som, zavolala, dostala termin a isli sme esge ten tyzden. Chceli sme komplegne vysetrenie, teda cital z monitoru, kvapkala, pozrela sa na zadnu cast oka, ci tam nema loziska mastocytomu. Vsetko dokonale. Zaplatili sme a isli domov.
Ja spokojna a kludna, ze je vsetko ok.
Minuly mesiac v skolke merali detom plusoptix pristrojom oci. Synovi vysli dioptrie, tak sme hned aj isli k ocnej lekarke. Nie k tej, kde sme boli, ale k inej. Ta, kde sme boli, neodpisala.
Isli sme teda zas na komplet vysetrenie, a bum. +8 a +6,5 + tupozrakosf na jedno oko, kedze nenosil pri takychto dioptriach okuliare.
Kebyze aspon pred rokom mu odmeria aj dioptrie, gak teraz neriesime tupozfakost, nelepim oko na 6 hodin, atd atd.
Som strasne nasrata a sklamana. Viem, ano, aj ja som mohla vtedy sa opytat, ci nema dioptrie, lebo ja som bola v tom, ze merala, kedze kvapkala do oci. :(
A nasrata som este viac, kedze sa to teraz zistilo nahodne. :( Stale mi beha hlavou, co ak???? Co ak sa to nezisti teraz? Je slepy na 1 oko v dospelosti.
Ako prosim, prijat tuto situaciu? A byt v klude? Obrovske stastie mame, ano, sa to zistilo este vcas. 🙏
je uplne bezne ze na niektore veci sa pride u nas az na xy-ty krat.... klud a proste teraz sa tomu povenujte.
Ja viem a chapem ake je ot na nervy, ale to ze dioptrie neboli odmerane, je maximalne zvlastne, myslela som is, ze sa to robi odjakziva hned...
@simca06022011 okrem toho matka bola na vysetreni vsak vidim ze niesu dioptrie vysetrovane tak si vypytam vysetrenie ak ho chcem🙈
@simca06022011 okrem toho matka bola na vysetreni vsak vidim ze niesu dioptrie vysetrovane tak si vypytam vysetrenie ak ho chcem🙈
@natalka13 ako chapem, ok.. ak to nerobia automaticky ako dospelym... ale pristup "pytaj si ak to nerobia" je zvlastny... cize ak pridem k odbornikovi, ratam s tym , ze vie co ma robit a co vysetrovat, ale mam si vysetrenia vypytovat? a nemam mu rovno nadiktovat co a ako ma robit? a aj liecbu rovno navrhnut, a vlastne nech laskavo len papiere vypise?
TU ide o zdravie ludi, zdravie deti, take ako"mas si pytat" je pre mna totalny nezmysel.
uz ospravedlnovat co budeme este? Ano ak dieta ma problemy s ocami, akekolvek, pride k ocnemu, ten ma podla mna vysetrit vsetko. Pripadne poucit matku sam, ze toto som robil, toto nie netreba.. je mozne ze vtedy boli ocka v inom stave atd... nik nevie... ale za rok nejak, sa mi nechce verit
Ja som veru tiez podcenila dioptrie u dcerky. Zacala skulit okolo 2.narodenin. za zleho komunizmu sa posielali deti preventivne na ocne. Teraz sa to uz nerobi a v ramci slobodnej volby lekara si mas sam hladat, doprosovat sa a platit. Ale ok. Chcela som povedat, ze dcerka tiez videla aj najmensie detaily, nezmurila, neslzila, dokonca si rada vyberala roboty s drobnymi koralikmi, malinkymi nalepkami a pod. Jedine teda som si vsimla ze skuli, ale to bolo len vecer z unavy, hovorim si ok , tak mozno je unavena... potom sa narodil bracek a boli ine starosti, az mi vravi uz aj neter, ze ona dost skuli. A teraz ked si pozeram fotky, tak si bucham hlavu,,ze dokelu, ved to tam vsade vidiet ze to nie su zdrave oci. Ale pozri, aspon sa to odhalilo a mozete vela napravit. Prisli sme tam, ked mala 4 roky. Nic nam nevycitali, aj nam povedala Dr., ze nic si nevycitajte, ma to vrodene. Dioptrie +4 a +6.
syn nosil okluzor aj do skolky na obedny spanok odlepil a potom este vecer sme hrali tak hodku pictureku alebo skladal puzzle a lego s okluzorom. dnes je bez okuliarov uplne.Deti mozu z ocnych vad vyrast.
@nelabe
@moninah
@nyphadora
@biibiana
@dudos
@angelheart
@natalka13
Maminy ❤️ach... Dakujem vam za velmi mile slova. ❤️velmi dobre mi teraz padli. 🙏
Bola som s nim vcera pre nazor ineho ocneho, a lekarka mu namerala namiesto 30% az 60%. Tak ja terqz neviem, ci sa to tak zlepsilo za par tyzdnov, lebo fakt ma oci prelepene na 6 hodin a hrajeme sa, kolko vieme. Dokaze mi aj spendlikom trafit presne do mini dierky. Alebo mi nechcel velmi spolupracovat. 3.7. idem s nim zas na kontrolu k prvej lekarke, taknpodla vas jej mam spomenut, ze sme boli aj u nej lekarky?

@natalka13 dioptire sa meraju vzdy, aj ked s akymkolvek problemom pridem, VZDY mi meraju odjakzia dioptrie
@simca06022011 a nosis okuliare? odkedy?
si dieta? detom sa automaticky v 3r dioptrie nemeraju. az ako predskolakom