Ako vyškriabať kurie oko u deti?
Má niekdo skusenosti ako vyskriabat kurie oko u děti?syn dostal u koznej salycilovu mast mam mu to večer natret ono to zmekne a ráno mu to mam vyskrabkavat no netuším ako len co sa toho dotknem už piščí dava nohu prec ze ho to bolí mam to robit tyzden a potom pojde na tekuti dusík.prosim viete niekdo poradt 😒
Baby ako zistim ci to je kurie oko.Mne sa tiez cosi spravilo na nohe uz pocas druheho tehu.Zila som v tom ,ze otlak pod tou tarchou novych kil.Ale nemizlo to aj ked som to skrabala(odstranovala) dole.Teraz je to take bolestive asi do 1cm stvrdnuta koza.Ako pisete -ja tam ziadne cierne korene nevidim.Tak teraz neviem-ale otravuje mi to zivot(prechadzky s detmi)Ku koznej neviem kedy sa dotrepem...
ja som toto mala ako dieťa. rodičia niečo takéto moc nepoznali, tak so mnou išli ku kožnej, ktorá bez umrtvenia len tak mi to vyškrábala. a to som ich mala viac. bolo to neskutočne bolestivé, ešte dnes si na to spomínam a aj keď viem, že je to maminke ľúto a vždy mi hovorí, že mi chcela len pomôcť, v živote by som nedovolila aby to robili mojím deťom. dostala som horúčky a narástlo znova. dusík viem, že tiež veľmi nepomáha. mne pomohla jedna rastlina. volá sa lastovičník. spoznáš ju, že má 5 žltých lupienkov a keď ju zlomíš, vyteká z nej tekutina, ktorou sa to potrie. natierali mi to a samé to odpadlo.
Myslim ze uz to bolo spominane kurie oko je nieco ine ako bradavica kurie oko nema korienky a bradavica ich ma - cierne, mne kurie oko odstranila vzdy pedikerka alebo sa treba opytat na nieco v lekarni a bradavica tak tam bud vypalovanie, alebo duofilm ci lastovicnik tam treba znicit korienky
ja som na kurie oko kupila nejaky tekuty dusik na domace pouzitie, s tym som to asi 2x akoze vypalila,ale to len tak zastipalo trosku a bolo po probleme. Predtym som si jedno nechala riesit laserom a nikdy viac...
Ja som ako decko mala strasne vela kurich ok na nohe - mne pomohol ten taky kaktus domacky sa vola ze aloe vera mama to rozrezala a prilozila na noc na nohu, par dni to trvalo a oka boli prec, a to mame kozna povedala, ze vypalovat mi to budu na vela krat, lebo ze su uz hlboko a pod. A potom ked sme tam prisli, dr. Neverila vlastnym ociam a uznala, ze aj ine ako tekuty dusik moze pomoct 🙂
ja by som nič neškriabala. skús mu dať náplasť. povedz mu, že je to čarovná náplasť. že kurie oko sa vnej schová a samo stratí. bude kľudné a ty budeš bez starostí. popýtaj sa v lekárni. ja mám rada značku Cosmos. majú priamo náplasť Na kurie oká. držím palčeky.
@lydia22 ahojko.moja 11 rocna dcerka ma kurie oka ci tie bradavice,nevyznam sa v tom,dostala od koznej verumal take ako lak na nechty a uz treti mesiac sa trapime.na nohach jej to zislo no to ale bol o korienkov uf az som sa zlakla.ja som myslela ze je to otlak .na nohach jej to zislo ale na prstekoch toho este ma a este ktomu pri nechtoch.tak sa aj boji natierat lebo ju to aj stipalo.takze tam to ide hrozna tazko dole.dostala aj isoprinosine to je vitamin proti virusom lebo ma slabsiu imunitu a tie "kurie oka sa jej aj vytvoria hned na novo.uz sme zufali.uz sa jej nechce namacat ruky ani 4 krat natierat denne.uz to trva dlho.
jasom si 2 dala vyrezat a super, a teraz som objavila olej z 31bylin z Justu a dve mi odpadli do par dni ani som nevedela a dierka sa pekne zahojila 🙂)))))))
No esteze nie som sam, co ma zle skusenosti s koznymi a ich sposobom osetrovania kurich ok dusikom. Dcere to robila tiez a potom sme boli radsej tyzden doma, nemohla ani chodit. Manzelkina kolegyna nam ale poradila jeden salon v Bratislave-Prievoze, kde jej synovi vybrala pedikerka skoro bezbolestne a rychlo 4 kurie oka co mal na nohach. Boli sme tam pred vianocami a za 15 minut sme boli aj vonku bez kurich ok a bolesti a stresu. Ta pedikerka mi este aj predala taku vodicku co sa vola Tinktura na kurie oka, znacka GEHWOL, zevraj sa to da kupit aj v lekarni, ze keby nieco nech si to potrieme a v priebehu 4-5 dni bude vsetko fuc. ESte som to neskusal, dufam, ze ani nebudem musiet.
Aj ja som nestastna.. dcera ma kurie oko cca 4 mesiace.. na jej nozku mi pride velke.. cca 5mm priemer.. Doktor predpisal Verumal (ked som bola ja dieta ,taktiez som ho mala a Verumal mi pomohol) , lenze to uz som si to robila sama a samozrejme chapala ake je dolezite si to obstrihat, teda kozku odumretu. Lenze dcera ma necelych sedem a dotknut sa jej toho,ani nahodou. a co je horsie, v poslednej dobe sa jej tam vyhodilo mozno dalsich osem bodiel kurych ok.. fakt malicke, nechapem to.. je to otazka tyzdna.. Nechcem ju stresovat.. Nemate niekto skusenost s tymto? Duofilm funguje na principe Verumalu?
Kurie oko je druh bradavice, potvrdila mi to aj lekarka. Dcerke pomohli homeopatika, trvalo to ale 4 mesiace. Antimonium Crudum 15 kazde rano 5 guliciek nalacno.
Ja som mala dosť veľa a úplne som ich odstránila a bezbolestne týmto prípravkom. 🙂 Dá sa kúpiť v lekárni. 😉 Ak by mali moje dievčence tento problém, určite to odstránime týmto prípravkom. Len sa to viac raz potiera a odumretá časť sa bezbolestne stiahne. A korienky sa odstránili a už sa neobnovili. 🙂 🙂 🙂
Tie pripravky co opisujete, aj tak mi to vsetko pride na jednom principe. Potierat kurie oko, raz denne a ona ta kozka pomaly odumiera - belie.. a tym padom by sa to malo odstranit,samozrejme vratane samotneho kurieho oka. Lenze krpata si to neda ani len poriadne chytit. Zajtra pojdem na kozne,ale samozrejme odmietam, aby jej to robili dusikom. To by mala zas traumu na cely rok. Skusim si nechat poradit, alebo sa teda opytam ci sa neda liecba podporit aj z vnutra..
skusenost od kamaratky tej to pomohlo necitala som vsetky rady co si dostala ale znamej pomohlo to ze zadusila bradavicu a to tak ze ju zalepila foliou ana to dala leukoplast aby bradavica nemala pristup vzduchu je to zivy organizmus ked nebude mat vzduch zadusi sa a odumre odpadne pozi tiez v lekarni nejaku neprievzdusnu naplast
ako zistím ktoré sú korienky z kurieho oka ?? 🙂
@mogino ahoj, v staršom prispevku som našla velmi podobný problém ako máme my. Tiež mám teraz 7r. dcéru a trápime sa uz 2 mes. s kurt okom. Natierame s colodiom forte krásne sa odlupuje no ledva dokážem
obstrihat lebo nechce dať a bojí sa. Akoby okrúhly spodná časť ešte ostala.. ako ste dopadli vtedy vy? Vďaka

@salvi450 never tomu my sme 3 tyzdne mastickovali zoskriabavali ale nakoniec mu to museli aj tak 3x vypalovat co sa mu to tak zopsulo ☹ ☹ ☹