Ako zistím, či 14 mesačné dieťa bolí bruško?
Ahoj kocky, dnes sme boli na pohotovosti pretoze malemu vyskocila teplota,trosku sopli.Dr sa vyjadrila,ze ma len virozu a poslala nas domov.Lenze problem je v tom,ze teraz tj 3h ako sme doma malemu teplota stupa a co je najhorsie vracal a nechce chodit! Ako sa prejavuje,resp ako zistim ci ho boli brusko? Bojim sa aby to nebol nejaky zapal sl.creva.....:(( pretoze ked som bola dieta mala som zapal a viem ze som vtedy nemohla chodit od bolesti...
vobec neukazuje na brusko a bohuzial nevie ani povedat ze ho boli,trosku som mu ho prehmatala a "zatina svaly" neviem ci preto,ze ho to boli alebo......
radsej chodte nazaad ku doktorovi radsej sa dvakrat zbytocne prebehnut nez ... 😉
@vejuska17 - ked ho polozis na rovno a prikrcis mu kolienka k brusku, ak je to slepe creve, tak sa napne bolestou ako luk. Ak si mala zapal uz ako dieta, je moznost, ze to mate dedicne (ono to suvisi aj s tvarom slepeho creva), nepodcente to...
choďte znova na pohotovosť a pýtajte sa aj na chirurgiu
@vejuska17 ak vobec neukazuje na brusko tak to slepak nebude.Nam tak prestala chodit mala pri viroze a kedze uz vedella povedat co ju boli tak vrestala ze nozicky.Obehli sme vsetko mozne a az neurolog nam povedal ze je to virusovy zapal sliach a svalov.Hned atb a do dvoch dni bola mala v pohode
@vejuska17 teoreticky to moze byt aj invaginacia criev. Ak mas podozrenie na brusko, radsej chodte na tu chirurgiu. Teplota, vracanie a podozrenie, ze je nieco s bruskom, radsej nech to pozru. Slepe crevo aj ta invaginacia su nebezpecne. Myslis, ze ma bolesti, mozno aj take narazove? Je dobre, potom chvilu bolest a znovu je dobre?
Vdaka za reakcie;) myslim,ze to bolo horuckou,zrejme bol slaby,trosku pospal,teplota klesla a on sa rozbehal.Ale aj tak,sledujem dalej.este raz velka vdaka
Ahojte,skusim ist po radu sem,lebo inu temu som nenasla...vcera vecer nam mala vracala,pravdepodobne jej nesadla "dobrotka" od svokry,bryndzove halusky zo slaninou...aj ju prehnalo,este aj dnes rano...vracat nevracia ale kedze mam prazdne brusko tak ma asi krce,lebo pomrnkava a chyta sa za bruska,a pocujem ako jej tam "pukoce"...
Moja otazka je,co na upokojenie bruska...skusala som matovy caj,lenze ona vobec nieje zvyknuta na nic ochutene,len na vodu a mlieko,takze caj nechce...skusim jej dat ryzu s mrkvickou ci aspon potom sa jej neulavi,ked nebude zaludok prazdny...
Nejaky dalsi napad??
@silvia62256 ahoj,mätový čaj vraj na prázdne bruško nedávaj. Neviem aké mlieko pije,ale ak kravské,tak ani to. To,čo počuješ je peristaltika,teda pohyby čriev,trávenie,žalúdočné šťavy. Nemusíš čaj,daj jej vodu,zemiaky,skus aj ovsené vločky povarene vo vode. A to či ju boli bruško zistíš tak,že si ju dáš ľahnúť,zohnes jej nôžky v kolenách a jemne stláčať bruško od hora nadol,aj pobokoch.ak.ju zabolí,mykne sebou alebo zaplace. Neviem koľko má mala rokov,mesiacov,ale bryndzové halušky so slaninou je pre detičky silné jedlo.
@silvia62256 na upokojenie bruska mozes dat slaby cierny caj a klasicke slane tycinky. Postupne pridaj aj po troske dalsie jedlo - suchy chlebik alebo roztek, varenu ryzu.

moze mat naozaj len virozu ale aj nemusi, asi ti este malo rozprava, neukazuje na brusko? alebo nema skrcenu nozicky alebo nejaku ulavovau polohu?urcite ho slduj ak by bolo horsie vrate sa do nemocnice, nech mu spravia odbery hlavne zapalove parametre a pripadne sono bruska..drzte sa