icon

Ako zistím či moje skoro trojročné dieťa dobre vidí?

mamjka
6. máj 2015

Ahoj, chcem sa spýtať, ako sa zisťuje zrak u takých malých detí? Písmenká čítať všetky nevie, vľavo vpravo si mýli ešte....je nejaký spôsob ako sa to dá?

Strana
z2
katrinka8
6. máj 2015

A do našej škôlky chodia každý rok oči deťom premeriavať. Nemusia nič "čítať" ani ukazovať. Tak možno to tak robia aj pri maličkých deťoch...

lucia_089
3. jan 2019

Dievčatá, je to individuálne, Môj Malý pozná takmer všetky písmená abecedy veľkými tlačenými (okrem L, S, Z ) ale plynule nerozpráva, ako vie povedať veľa slov mama, tata, pápá aj s kývaním, káva, banán, pena, koňo (konik), chleb (chlieb), atď.atď., tiež pozná ako robí sova, vrana, kravička, atď.atď.ale neopýta sa,že "ako sa máš? Papal som dnes chlebík." On si rozpráva po svojom a rozumie komplet všetko (aj čo by nemusel 😋) ale svokra sa furt pýta,či už tak klasicky rozpráva (sa pýta asi pomaly od kedy sa v roku naučil chodiť 😃). Netrápte sa preto,každé Dieťa je iné a má svoj rytmus, samozrejme ak sa Vám nezdá, zájdite ku pedine či očnej ale len ak to tak cítite, zbytočne sa nestresujte. Môj Malý na počíta do 3, pozná aj 4 a 5ku ale ešte máme plienocky. Teraz sme mali 2 rôčky. V niečom je popredu a v niečom iné deti. Hlavne nech sú zdravé. Držím palce všetkým 😉

Strana
z2