Ako zistím či moje skoro trojročné dieťa dobre vidí?
Ahoj, chcem sa spýtať, ako sa zisťuje zrak u takých malých detí? Písmenká čítať všetky nevie, vľavo vpravo si mýli ešte....je nejaký spôsob ako sa to dá?
Dievčatá, je to individuálne, Môj Malý pozná takmer všetky písmená abecedy veľkými tlačenými (okrem L, S, Z ) ale plynule nerozpráva, ako vie povedať veľa slov mama, tata, pápá aj s kývaním, káva, banán, pena, koňo (konik), chleb (chlieb), atď.atď., tiež pozná ako robí sova, vrana, kravička, atď.atď.ale neopýta sa,že "ako sa máš? Papal som dnes chlebík." On si rozpráva po svojom a rozumie komplet všetko (aj čo by nemusel 😋) ale svokra sa furt pýta,či už tak klasicky rozpráva (sa pýta asi pomaly od kedy sa v roku naučil chodiť 😃). Netrápte sa preto,každé Dieťa je iné a má svoj rytmus, samozrejme ak sa Vám nezdá, zájdite ku pedine či očnej ale len ak to tak cítite, zbytočne sa nestresujte. Môj Malý na počíta do 3, pozná aj 4 a 5ku ale ešte máme plienocky. Teraz sme mali 2 rôčky. V niečom je popredu a v niečom iné deti. Hlavne nech sú zdravé. Držím palce všetkým 😉

A do našej škôlky chodia každý rok oči deťom premeriavať. Nemusia nič "čítať" ani ukazovať. Tak možno to tak robia aj pri maličkých deťoch...