icon

Ako zmierniť koliky u mesačného bábätka?

2. feb 2025

Ahojte, každý den od 16:00-22:00 mi mesačný syn place. Nemôže sa vykakať, vyprdkat.
Najhoršie je, že place už aj od 06:00 rano. Až sa trasie, kope nožkami, hýbe rukami a strašne place.
Vyskúšali sme bioGaia, coliprev, SAB simplex, baby calm, rektalnu rúrku, Espumisan. teple obklady, masáž bruska, nosenie …
Nič nepomohlo. Od 16:00-22:00 ho musím mať na rukách a nemôžem zrobit nič iné. Mám aj druhe dieta, 20m. Je to niečo strašne, kedy to skončí ???

Pije moje odsate mlieko. Davam si pozor čo jem.
Priatel povedal, že mu mať dať umelé a bude dobre, ale myslim si, že to je riadna blbosť.

Flasku ma tiež proti kolike. Tak nechápem, pri prvom som to nezažila. Čo mám robiť ? Keď si predstavím čo ma čaká o 16:00 tak mám pokazený celý den. Zošaliem z toho asi

doriiis
2. feb 2025

Ak si skúsila už všetko a nič nezaberá tak treba zmeniť to,čo ostáva stále rovnaké.Mlieko.Daj mu um a uvidíš.Suhlasim s priatelom

radostka
2. feb 2025

nemyslim si, ze pomoze UM, potom nebudes skusat milion druhov kvapiek ale milion znaciek mliek… treba cvicit sem tam pocas celeho dna, masirovat brusko.. s na nosenie odporucam satku/nosic, uvolnia sa ti ruky… no a uz len vela trpezlivosti a sily, prejde to (mam cerstvu skusenost, mala revala kazdy vecer 2 mesiace medzi 20:00 - 0:00, niekedy aj do druhej, prestala ked mala 3 mesiace…)

cyberk
2. feb 2025

Daj mu UM a uz ho netrap tolko. Mozno sa netrafis hned do znacky, co mu sadne, ale lepsie ako sa pozerat ako sa trapi a cakat dokym zacnete s prikrmami 😖

marcella1979
2. feb 2025

mali sme to rovnake, dr povedala, ze crevny system musi dozriet... niekedy to trva 3mesiace, niekedy az 6. ...prejde to, len to vydrzte

wevusska
2. feb 2025

A keď ho máš na rukách plače?

autor
2. feb 2025

@wevusska hej, ale upokojí sa na chvíľu. Napr 5 min. … potom začne zase plakať

tulipanik12
2. feb 2025

Určite skús UM, ale buď bezlaktózové alebo sensitive pri zažívacích ťažkostiach.

anketkarka
2. feb 2025

@autorka Nemôžu to byť Tvoje raňajky? Raňajkuješ pečivo, potom ho už cez deň neješ. Prejde to do mlieka a u neho to robí problém až večer. Včera si pečivo možno jedla aj niekedy počas dňa a tak plače aj ráno, lebo Ti to zasa prešlo do mlieka a s týmto oneskorením sa to dostane do jeho trávenia.

luteam
2. feb 2025

A tu rektalnu rurku mu ako davas? Pockas dost dlho aby sa vyprdkal? Lebo nam to vzdy pomohlo pockat kym sa riadne vyprdi vykaka a bol klud

vivuska666
2. feb 2025

Moj prvy bol takyto. Odbilo to presne na den po 3 mesiacoch. Jedine ruky a fitlopta pomohla.

scila
2. feb 2025

Skúsila si na par dni vysadiť zo stravy mlieko a mliečne výrobky? Moji mali bolesti z BKM keďže ta prechádza do materského mlieka.

anavixy
2. feb 2025

Ako prve vyskusat eliminacnu dietu - vynechat uplne vsetko co obsahuje mlieko (nie zamenit za bezlaktozove ale uplne vynechat minimalne na 1-2 tyzdne). Az potom, ak by to nepomohlo, tak skus dat UM, ale neviem, ci to pomoze… vacsinou UM je horsie na toto, ale v zúfalstve by som asi tiez skusila vsetko.. Pokial ide o koliku, tam tam naozaj nenusi plmoct nic, ale zasa vies, ze z toho zarucene raz vyrastie, mozno 2-3-4 m, ale vyrastie. 🙈

althejka
2. feb 2025

tak ja som ficala na fenovani bruska a masirovani . vsetko ostatne som vyskusala a nic. nakoniec sme skoncili s fenom v ruke , aby nepalilo vhodna vzdialenost , popri tom som druhou rukou masirovala a nakoniec uz vedel,ked sa zapol fen, ze bude dobre 👶 pouzivala som tu masticku pupik, alebo z just kremik . obcas pri tom aj zaspal . 😀

barka1
2. feb 2025

Skusila si pevne zavinutie?

buba183
2. feb 2025

Skús masť Pupik nám to pomohlo. A máš dobré mlieko? Ja som mala málo aj farba nebola taká. Prešla som na umelé

xsuzannex
2. feb 2025

Skus este Balonix med.. u nas zabralo jedine to..

stankadu
2. feb 2025

Moja staršia presne tak isto. Mala mesiac keď to začalo a presne na deň 3 mes keď to skončilo tieto koliky. Od 18.00-20.00 nenormálny plač. Nič nepomohlo, len trpezlivosť.

nikaeli
2. feb 2025

Niektoré bábätká to tak majú. U dcéry som to nepoznala, u syna denno.denný plač od 17ej do 22ej. Trvalo to niečo málo cez tri mesiace. Ako píše @vivuska666 ruky a fitlopta. Keď mi začali 'odchádzať' ruky, začala som šatkovať. Plus ma striedal manžel.

because
2. feb 2025

ahoj.mala som to rovnako a bola som rovnako ak ty zúfalá.doslova pomohlo az to keď som mu prestala dávať všetko umelé a začala som mu dávať rascovu vodicku.Do 2dcl som najprv dala prevariť 2 semienka rasce a na miesto kvapiek do pusinky nakvapkala do pusinky, keď bol a tym ok tak na druhý deň som dala vyvarit 3 ,atd.maximalne vsak 10ks toto som mu dávala denne, plus masáže, nosenie v šatke správnej polohe,na striedačku v polohe na tigrika a ked sa náhodou stalo ze bolo veľmi zle tak som mu pomohla rektalnou rurkou .po 4mesiacoch sa to úplne ukludnilo.ak kojis tak si naštuduj správnu polohu a prisatie. kojit neprestavaj a davaj si pozor na stravu a po com reaguje horšie.toto mam overené a teda po týchto krokoch to bolo o 80%lepsie.a aj ty sa upokoj, dieťa to citi.drzim palce 🍀

reela
2. feb 2025

Nam nic nepomohlo. Preslo az okolo 8 mesiaca, ked zacal vsade stvornozkovat

rivini
2. feb 2025

Treba nechat urobit test, ci nema ABKM. U kolikovych babatiek je velmi casto…

lenkatomaskova
2. feb 2025

My sme mali to iste v kuse iba plakal az bol fialový pupok sme až lepili zašla som za dr. Aby mu zobrala krv na bielkovinu kravského mlieka a laktózu vyšlo to pozitivne takže podľa mňa vas môže trápiť toto vyskúšala by som eliminačnú diétu nič kde sa nachádza bielkovina kravského mlieka ani laktózu prešli sme si tím akurat ja som kojiť prestala odmietal ma a museli mu nasadiť Neocate ine mlieka netoleroval a hodne sa mu uľavilo tak želám veľa šťastia aby sa vam čím skôr uľavilo.

wevusska
2. feb 2025

Ešte mi napadlo ako často mu dávaš svoje mlieko? Lebo napr ja som bola na nervy z toho, že malý chcel byť stále na prsníku ( čo je úplne normálne ) ale pri staršej dcérke to úplne nešlo, mlieka som tiež nemala dosť tak som dávala aj UM. Ale každopádne tvoje mlieko strávi oveľa rýchlejšie a zachvíľku je zase hladný. To môže byť jeden z dôvodov plaču…ale pri oboch deťoch platilo to, čo povedala DR. Dajte im 100 dní. Potom bude lepšie. Takže prajem veľa síl, aj keď sa to zdá na zbláznenie, zvládneš to 💪🏻
A inak kvapky mojim deťom robili ešte horšie 🙈 mala som odvahu vyskúšať len dvoje. Ani probiotiká netolerovali cca do jedného roka. Vždy ich z nich prehnalo 🤷🏻‍♀️

ikka204
3. feb 2025

Vydrzat. Crievka dozru. Ja osobne by som kojit neprestala, materske mlieko napomaha rychlejsiemu dozrievaniu a ked ma alergiu alebo intoleranciu na bielkovinu kravskeho mlieka, tak v umelom mlieku mu ju das priamo, co bude este horsie. UM by pomohlo, ak je dieta hladne. Inak teplo, cvicenie a masaze, fitlopta, nosic. Vydrzat. Ja som mala prvu kolikovu, necele 3m a akoby utalo zo dna na den. Mne sa napr. zdalo, ze nema tie vecerne place z travenia, ale akoby potrebovala spracovat vnemy z celeho dna. Akonahle bola u nas navsteva, alebo sme my sli niekde, bolo este horsie. Ale mozno nahoda. Neviem. Urcite tomu ale cas pomoze.

janka271283
13. apr 2025

Ahoj odporucam Coliprev nam velmi pomohol je drahší 🙏 a tiez som vyskusala vsetko do 6 mesiacov nas to preslo postupne ako som videla ze uz nema tiky a je kludnejsi tak som kvapky uberala ale do kazdeho mliečka od zaciatku treba dávať . 🤗

janka271283
13. apr 2025

A obcas som pouzila rektalnu rurku ked bolo najhorsie ale nie casto aby si nezvykol musi stolicu sam črievka si musia tiez zvyknut aj zadok🤗

zinulienka
13. apr 2025

Aj moja malinka to mala a trosku ešte má. Teraz ma 2,5 mesiaca. Vždy od 21.30-23.30h ju nosím na rukách. Dávala som Espumisan do každého kojenia. Neprestávaj kojiť, tiež som obmedzila mliečne výrobky a bolo lepšie. Teraz už jem normálne mliečne výrobky. Veľa vzduchu prehlta, hoci neviem, ako to je možné. Keď odgrgava, tak aj 4-krát. Pomohlo mam aj to v noci, ze manželovi spáva v noci na hrudníku a tak prespi 4-5 hod, máme takú polohovaciu sedačku. Keď počuje tlkot srdca je pokojnejšia. Keď má koliky, tak sa jej stále milo prihováram, že ju ľúbim. Ju to vždy upokojí. Akonáhle ju dam na chrbatik spať, tak dokáže prespať max. Hodinu, väčšinou je hore po 30 minútach. Úplne Ťa cgaoem, čo prežívaš. Musíš len vydržať, každým dňom to bude lepšie. Len musíš byť silná a veriť, že to prestane. Držím Ti palce ✊🙏