icon

Ako znížiť teplotu u 5r keď odmieta sirup i tabletku

mishadudy
3. aug 2018

Prosim Vas, poraďte ako znížiť teplotu, keď dieťa odmieta sirup, tablatku (vypluva vsetko) a čipka tiež neprichadza do úvahy..jedine ak nasilu, aj to sa mi nepodarí stále lebo sa so mnou doslova bije. Chlapec má už 5 rokov a stale si nedá vysvetliť, že musí. Poraďte nejake zastarale, babičkovske metódy, ak nejake sú. Má zatial len 38,5 ale bojím sa, že mu stúpne ešte viššie..ďakujem za každú radu

pribinak
25. aug 2018

@iwesska kazdeho vec. Mam 8 ročného a na cipok mi pride uz velky. Jednoducho velky
Po porode je to nieco ine a nechcem porovnávať hrušky a jablka
Ale kazdeho vec

iwesska
25. aug 2018

@pribinak Ked myslis...Mna by len zaujimalo,keby ti dieta grcalo a malo vysoke teploty,co by si mu podala vtedy. Sama lekarka mi povedala-len cipok.

pribinak
25. aug 2018

@iwesska no nejake riesenie by sa našlo, umrieť by som ho nenechala, napr infuzka na exeptacnej izbe.

zuzanockamt
25. aug 2018

Super názory niektoré 😀 vidno,že ste nezažili dieťa so zvýšeným dávivým reflexom ... Také vám neprehltne nič ... A čípok je jediné riešenie ... Sú čípky aj pre deti nad 30 kg alebo ešte cmúľací rozpustný nurofen funguje...pri tom sa to dá,ak je dieťa relatívne v pohode a až tak veľmi nedávi

ollynka
25. aug 2018

recepty starej matere na vysokú teplotu, : vyhrážanie sa policajtom, tým že pôjde do nemocnice bez matky a budú ho stále pichať injekciami, ... nič iné. Bud podať liek ústne alebo do zadočku. My sme tiež bojovali s 5 ročným dieťaťom, decko vrieskalo, kopalo, ustáli sme. Nakoniec dobojovala a čipok zavedený.

mishadudy
autor
25. aug 2018

@ollynka u nas nepomaha ani vyhrazanie ani ziadne odmeny,,absolutne nic. Jedine riesenie je ten cipok a tiez nasilu a neurobim s tym nic.. zistujeme, ze ma priznaky na aspergera, takze sa to s nami bude tahat este dlho.

mishadudy
autor
25. aug 2018

@zuzanockamt presne tak,,neprehltne to, ani keby som mu drzala usta 5 minut..niektora si urcite myslia, ze dieta mi skace po hlave. ja som si to tiez myslela, a nakoniec sa dozvedam to, co by som si nikdy ani len nepomyslela.

luciola
25. aug 2018

@mishadudy my sme davali vodu z egrešov zavarenych alebo aj cele egreše jedol ked mal horučku a to zaberalo. Tiež na zapestie citron davať. Potom zabaly. S na spodok noch kolečka cibule a ponožku natiahnuť. alebo dať sirup nurofenovy do niakej inej flaštičky a povedať to je zazračny liek niakej postavi ktoru ma rad proste ho oklamať niako.

zuzanockamt
25. aug 2018

@mishadudy velmi dobre to poznam...je to strasne...da sa to dokopy az neskor v puberte/dospelosti...zazila som si a aj zazivam na sebe a bohuzial aj na synovi

zuzanockamt
25. aug 2018

@luciola dieta,ktore ma tento problem neoklames...mam odskusane vsetko

wieruska1
25. aug 2018

Cipky detom 2+ mi pridu uchylne ..... (prezentujem svoj nazor, neodsudzujem nikoho kto to robi) nurofen cmulaci chuti jak cukrik ich musim schovavat aby mi ich deti od radosti nepojedli.

zuzanockamt
25. aug 2018

@wieruska1 niekedy nemas inu moznost,iba cipok ... Dopriala by som ti zazit take dieta

wieruska1
25. aug 2018

@zuzanockamt 5 rocne dieta je uz dost velke na to aby som mu nemusela pchat daco do zadku nasilu. Ale ako som pisala neodsudzujem.

zuzanockamt
25. aug 2018

@wieruska1 ide o diagnozu-zvyseny davivy reflex...mam ju aj ja...nieco o tom viem,je to strasne

wieruska1
25. aug 2018

@zuzanockamt ok len ten sposobuje vacsia tableta. Glg dzusu s rozdrvrnou tabletou alebo presladeny nurofen na lyzicke pripadne vycmulanie cukrika tento reflex nevyvolava.

zuzanockamt
25. aug 2018

@wieruska1 Vyvoláva...ide o psychiku...proste tu ide o blok,zabranu,ze to jednoducho neprehltnes,hoci chces...

zuzanockamt
25. aug 2018

@wieruska1 mas s tym skusenost u seba,dietata,v blizkom okoli?

katkuz
25. aug 2018

@mishadudy necitala som celu diskusiu a mozno to uz bolo spominane, teplotu znizuju vraj aj rozkrojene surove zemiaky dat do ponoziek a tie vytiahnu teplotu.

wieruska1
25. aug 2018

@zuzanockamt mam a verim ze to je tazke, cipkom “oblbnes” teplotu ok, ale co keby to boli atb? Alebo nejaky dlhodobo podavany liek ktory neexistuje vo forme cipku? Proste dieta aj dospeleho treba naucit, ze lieku sa netreba bat, ze inak to proste nejde. Chapem velke tablety vsetko ostatne je len ako pises psychika ta sa vsak tazko naprava v hodine 12, preto su z mojho pohladu cipky kontraproduktivne. Rovnako aj babske recepty. Ako podpirna liecba samozrejme super

bebetka113
25. aug 2018

Dávivý reflex to nebude, ako písala wieruska1, lyžička sirupu ani rozdrvená tableta v džúse dávivý reflex nevyvolá (a čípok už s tým nemá vôbec nič spoločné). Viem to, moja neter (4.8r) má dávivý reflex a sirupy jej problémy nerobia. Skôr to bude psychická zábrana - averzia k liekom, ktorú má viac ľudí. Napríklad mama spomínanej netere, moja sesternica, má dávivý reflex (dcérka ho má po nej) a k tomu aj averziu k liekom, takže sa lieči takmer len prírodne ;). Ak má dieťa s liekmi takýto psychický problém, treba liečiť čo najviac prírodne a možno dať Nurofen cmúľací, ktorý je úplne ako cukrík a nepovedať mu, že je to liek - vydávať to za cukrík ;). Taký istý je Junior Angin na zapálené hrdielko. Ak má aj príznaky Aspergera, bude to teda najskôr psychikou a ak budete s doktorom riešiť toho Aspergera, skúste spomenúť aj toto, možno poradí.

zuzanockamt
25. aug 2018

@bebetka113 ja nemam averziu k liekom,som dospela a nurofen a ATB v sirupovej forme by som nedala,napinalo by ma...tiez mam zvyseny davivy reflex

mishadudy
autor
25. aug 2018

@bebetka113 presne tak ako pisete "averzia k liekom" vseobecne. Ako som pisala vissie, on len zakasle a uz place, prosi ma, nech mu nic nedavam alebo mi niekedy ani nepovie, ze mu nieco je, napriklad, ze ho boli hlava, , on mi to nepovie lebo sa boji, ze mu dam nejaku tabletku alebo sirup. ked bol malicky, stale sa mu choroby vracali lebo aj ked sme mu davali nasilu atb, nikdy to cele nevipil,,no cim bol starsi, nedostali sme do neho ani tolko, kolko sme do neho dostali ked bol maly... nastastie sa nam drzi, nieje uz tak chorlavy ako ked bol maly, sem tam nejaky viruz, takze len znizujeme teplotu tekutinami, popripade ak je teplota vysoka tak tie cipky (aj to musime na to byt 2-ja, pretoze sama mu ich nedam :/ ) inac, ten cmulaci nurofen je az od 7 rokov, ci nie?

iwesska
25. aug 2018

@pribinak Akurat,ze o tom,ci ju dietatu podaju nerozhodujes ty,ale zavaznost stavu a to teda strach z podania cipku nie je. Ako prve sa ta lekar opyta,ci si mu dala cipok (kedze lieky vygrcia) a ako reagovala teplota. Co povies? Nie neskusala,lebo je velky. Neviem potom naco predavaju Junior cipky. Asi potom len pre extremne obezne deti do 2r. A fakt inak neviem aky je rozdiel v podani cipku po porode dospelej zene a rovnakeho cipku pre dieta 2r+. Ale rada si to necham vysvetlit..

pribinak
25. aug 2018

@iwesska mne je to jedno, davaj cipok aj 15 ročnému. Ja dam cmúľať tabletku, napr

mishadudy
autor
25. aug 2018

@pribinak pri laringytide sa tiez podava cipka rectadol ci ako sa vola, bez ohladu na to, ako je dieta stare. Uz nam velakrat zachranila zivot pri zachvate. Myslim, ze ina nahrada ani nie je. Alebo aspon o tom neviem..pri zachvate sme automaticky podali cipok, a ak sme ho nahodou nemali, tak sme utekali na pohotovost a tam nam ho dali..ako by ste to potom riesila vy? Ak by vase dieta malo laringytidu?

pribinak
25. aug 2018

@mishadudy kristepane neviete citat???????? Ja som tiez synovi kym bol malicky davala cipok, teraz ma 8, uz mi pripadá velky
Co fakt neviete citat? Alebo si prečítate 1 prispevok a okolo toho točité?

mishadudy
autor
25. aug 2018
sticker
lulistek
25. aug 2018

@mishadudy do kakaa si skusala? Moj dvojrocny tak papa aj lieky proti teploty aj atb. Tiez ho neviem niekedy udrzat

bebetka113
25. aug 2018

@zuzanockamt Každý človek (pacient) je iný, ide o to, čo presne človeku nerobí dobre. Napríklad spomínaná neter nezje veľký kus ničoho, všetko musí mať na menšie kúsky... zase tekuté veci jej nerobia žiadny problém. Vy to zasa môžete mať inak, nemám nič proti tomu, len som zhodnotila, že keďže dieťa protestuje aj pri čípkoch a napína ho len pri liekoch, nebude to len dávivým reflexom, ale bude mať aj averziu.

zuzanockamt
25. aug 2018

@bebetka113 v tomto pripade asi ano...u nas je to davivy reflex