Ako znížiť teplotu u malého dieťaťa?
Ahojte. 2 dni sa mi nedarí zraziť synovi teplotu. Vždy má nad 38, väčšinou 38.5 ale mal už aj vyše 39. Má 1,5 r. U doktorky sme boli. Čo poradíte prosím? Ja už plačem s ním
@1mina no my sme mali covid pred 2 týždňami. Mal teploty, kašeľ, sopeľ... Bral atb lebo mal aj hrdlo červené zapálené.. Dobral atb týždeň bolo dobre a teraz zas.. Ale vtedy mal teploty také v pohode a trvali asi jeden deň. Aj ich znášal lepšie ako teraz
@zuzpar práveže on je nespokojný aj cez deň.. Len mami mami a plače
Tu perinu zrus, daj len niečo tenké, aby jo to neprehrievalo
Tak potom rozumiem. Ale neboj, zvladnete noc a zajtra uz zacnu zaberat ATB a bude lepsie 🙂
To po dvoch tyzdnoch dostal znovu anatibiotika? No co to narobi s travenim si radsej ani nechcem predstavovat... kazdopadne uz vies, preco lieky nezaberali, dala si slabu davku. Nadych vydych uz bude dobre, nema tak brutalnu horucku tak ako tak, kazdopadne by som si nabuduce "doslapla" na lekarku nech spravi CRP a nedava antibiotka na slepo, covid sa vie vratit , pri mononukleoze to hrdlo tiez vyzera strasne (a antibiotika netreba)... proste ano lekari maju svoje "skusenosti" ale tiez sa vedia pekne seknut... drzte sa.
a co chces od choreho dietata?..u nas fungovalo telo na telo..to je fyzika, proste vymena tepla fungovala...a potom zabaly, teda vlhka plienka, zabalit, pockat, vymenit 3-4x, alebo vlazna sprcha, kupel
Joj, neplač ... moja dcéra od narodenia pri každej chorobe teplota nad 40 st. ... teplota nie je strašiak, organizmus proste bojuje, vytvára protilátky ... dieťa ľahko obleč, prikry len plachtou, obliečkou ... a veľa piť by mal ... to pred dvoma týždňami mal ATB, teraz dostal zas? ... prepánajána, to čo je za Dr., keď predpisuje ATB ako lentilky?
klud
crp robila lekarka?
moja mavala bezne 40tky to je iny zahul, a zrazili sme na 39.5 ....
Teplota inak ide zle dole, ked dieta malo pije... na to si tiez dozri. Prajem kludnu noc.
@lonely66 mali sme covid pred 2 týždňami.. No takto... Včera povedala že crp ano nejde brať lebo to ešte neukáže keďže sme tam boli ráno a teploty mal od polnoci.. Že to je skoro.. Pozrela hrdlo a niečo tam videla, ona vravela niečo o angíne ale to neviem ako sa potvrdzuje.. Aj ho počúvala takk dýchanie má čisté... A dnes som volala že ako sa máme a že keď má až také teploty dá antibiotiká.. Že si myslela že ten zápal v hrdle alebo čo, že bude miernejší
pozro si usmernenie k horucke na tranke.pediatridetom
dolezite je nech ma.tekutiny bud kreativna.
a skus zabaly podla.ich intrukcii
urcite nech prve robi crp. lebo ked ma virozu bude zbytocne brat atb
@pribinak dobre ďakujem 🙏
@zuzpar ďakujem, ste tu všetky veľmi milé a veľmi ste mi pomohli. Hlavne s tým nurofenom 😏
Skús dať tých 5ml. Uvidíš, kedy a nakoľko klesne.
Nevyčítaj si to, ani ja by som nevedela, keby som to náhodou nevidela v nejakom videu.
Snaž sa, aby mal veľa tekutín. Ja osobne, keď má malý teploty a potrebujem doňho dostať tekutiny, tak kúpim tie sladké vody jupik a nejaký džús a dávam mu aj to. Jemu to chutí a vypije mi toho viac. Normálne mu to nedávam, máva čistu vodu ale keď je chorý, tak som rada, že doňho viem dostať viac tekutín takto.
Isto to zvládnete ❤️
Môj syn máva od bábätka teploty aj 5 dní v kuse a vysoké, ťažko zraniteľné. Čo sú 2 dní? Nestresuj, nie je dôvod. Dôležité je zrážať. Teplota je dobrá, znamená, že telo voči niečomu bojuje.....
@snehulak77 áno to sa snažím, aj polievku som urobila zeleninovú, pomixovala ovocie na smoothie tak tekutiny sa snažím dávať.. Ďakujem ti, si veľmi zlatá 🥰 dúfam že zajtra bude dobre
a pred tymi dvomi tyzdnami mal robene crp, ci preco mu dala atb? mate nejaku starsiu lekarku?
Ďakujem za rady. Malý sa narodil v 32tt tak sa oňho veľmi bojím.. Neviem čo robia horúčky s tak malým telíčkom.. Ale už budem múdrejšia a verím že zajtra to už zvládneme lepšie.. Hlavne vďaka vám.. Ja by som ho tu naďalej pchala nízkymi dávkami liekov zbytočne
@deedol lebo mal celé hrdlo asi zahnisane.. Tak staršiu, 30 ročná prax
A malo už siestu chorobu? To je viroza, spôsobená herpetickym vírusom HSV6, a je typické, že dieťa má vysoké, ťažko zrazitelne teploty 3-4dni, okrem toho žiadne príznaky a následne horúčka vymizne a objavia sa vyrážky na tele.
Doktorka je zvláštna, naša vždy pri teplotách ktoré sú tak vysoké a si viac než 24 hodín stále káže priniesť moc a robí crp. Kedy si dala prvú dávku liekov čo dávaš proti teplote ..
@bolarazjedna nie nemal
Ja úplne chápem, že strrsujes. Tiež som vždy stresovala.
Môj malý je narodený 34tt a v 1.5 roku dostal febrilne kŕče. Bola to nemila skúsenosť, odvtedy sa bojím ešte viac. Vraj sú na to náchylnejšie predčasne narodené deti. Takže tvojim obávam úplne rozumiem.
Ale vedies si skvelo, správne vetras, hydratujes, neprehrievas. Si dobrá maminka
Mam 1.5 ročného...a teda nurofen dávaj 4 ml ...a panadol 5ml ...určite doniesť moč ....je veľa teraz zápalov moc.ciest s obliciek
@30katrusa40 nie teraz v noci ale predtým som dala prvú dávku. A naša tiež zvykla brať. Neviem prečo teraz nie
@zuzi0911 záleží koľko kg dieťa má, nie aké je staré. Ak má 11kg, tak 5.5ml je adekvátna dávka
@snehulak77 🥰🥰 ďakujem krásne
Mne doktorka povedala že nástup a účinok antibiotík sa ukáže po 48 hodinách. Ale ak máš obavy zavolaj jej. Uvidíš čo ti povie. Dúfam ale že záberu. Malému zatiaľ dostatok tekutín a oddychu. Držte sa obaja 🍀

Po dvoch dnoch teploty ma uz nasadene Atb? Ved s teplotou nad 38,5°C sa chodi k lekarovi po 3 dnoch, ak nema ine komplikacie. Skor ani nema vyznam. Treba davat tekutiny, jemne ochladzovat. Mozno ma Atb uplne zbytocne.