icon

Ako zraziť teplotu v tomto horúcom počasí?

xlucia
19. jún 2012

uz sme sprchovali vlaznou vodou, dostal aj panadol. kleslo z 39 na 38,4. bud sa to tam drzi, alebo zasa mierne stupa. rano sme boli u dr. dostal erdomed. teraz sa mu ale vlhky kasel meni na larygialny.
nemam z toho teraz dobry pocit. co sa da este spravit?

xlucia
autor
20. jún 2012

@pink_lady preco ze "tiez". aj vy sa mordujete s teplotami, ci ako?

@maznacik007 dakujem ti. noc bola otrasna, ale dnes cez den sa mi to zda o trosicku lepsie. joj len keby sa uz celkovo ochladilo, mne je blbo z toho horka, a on chudacisko len bevzvladne lezal a chrcal. uz som nemala od paniky daleko. ale tak hadam uz bude lepsie

koldun1
20. jún 2012

@estterka nepochopila...a dalej sa k tomu vyjadrovat nebudem....vidno ze citas iba to čo chceš...podstatu si nepochopila..a nemam dovod sa obhajovat.....lebo viem presne ako to bolo myslene...

gubcikova
20. jún 2012

@xlucia nadrobno nakrájaj cibulu,uvar ju do sklovita vo vodnom kúpeli,pridaj aníz a fenikel.ke ti táto zmes vychladne daj do toho tvaroh.túto zmes aplikuj ak chceš teplotu na čelo a hrud.zakry plienkou a nechaj aspoň hodinu pôsobiť.tvaroch teplotu s tela vytiahne.

kiwi82
20. jún 2012

Ahoj, my zrážame tak, že ak je teplota nad 38 stupnov, tak jej dám sirup Panadol. po hodinke zmeriam, či sa niečo zmenilo, ak je stav nezmenený, príadne teplota súpa dám aj Brufen. Ten potom striedam s Panadolom. Radila som sa s detským lekárom a poradil mi, že Panadol každých 6 hodín a Brufen každých 8 hodín, pričom medzi Panadolom a Brufenom nemusí byť nejaký časový inetrval, postačí hodinka, sú to rôzne látky. Kúpem malú vo vlažnej vodičke, respektíve nie v teplej ako na bežné kúpanie ale o pár stupňov má menej, žiadne extrémy. ona sa tam počľapká. A dávam jej veľa piť, hlavne dojčeneckú vodu izbovej teploty alebo aj viackrát denne sunár, nie horúci, taký vlažnejší, jesť určite nenútim. Ešte sa hovorí o takých babských receptoch ale neskúšala som, že nastrúhaný zemiak na chodidlá priložiť alebo "octové ponožky" neviem ale aký podiel vody a octu, určite sa to dá nejako vygoogliť alebo kyslé znižuje teplotu.... Držíme Vám palce nech ste čoskoro fit 😉

estterka
20. jún 2012

@koldun1 ved hej,vsetky do radu sme to pochopili zle 😉 nekkusis sa vyjadrovat,co sa teploty tyka ja mam viac nez jasno 😉 pekny den prajem.

hajanka
20. jún 2012

@koldun1 napisala si,voda musi byt studena, aj ked to dietatko bude plakat ako fras, musi vydrzat - takto surovo si to napisala, je to tam hore cierne na bielom

anavila
20. jún 2012

@xlucia skus mu na zapastia a na členky priviazať obväzom rozkrojenýý zemiak alebo plátok citrónu, to tiež pomáha..a hlavne vela vlažného čaju alebo vlažnej vody a zábaly...príp. sprcha vlažnou vodou a lieky od teploty. Držíme palce, my máme momentálne kiahne, takže tiež bojujeme 😖 ale bude dobre, uvidíš

kiwi82
20. jún 2012

aha a ešte mi napadlo, že ak dávaš Brufen alebo Nurofen, tak treba ešte viacej podávať tekutín, neviem prečo presne ale dr.mi to takto povedala 😉

xlucia
autor
20. jún 2012

@kiwi82 no pokial ja viem medzi panadolom a brufenom musi byt min. 4 hodiny rozdiel aby sa telo nezblaznilo. po hodine by som to nedala. riskovala by som astmaticky zachvat minimalne

koldun1
20. jún 2012

@estterka
@hajanka
znelo to mozno surovo ale asi ste prehliadli toho smaila...oka...davajte svojim tedom panadol a brufen kazdych 6 hodin...ked bude vase dieťatko dospele podakuje sa vam za to...tie čo to chceli pochopiť to pochopili 🙂

hajanka
20. jún 2012

@kiwi82 po hodine davkovat? to je velmi skoro a naraz vela hoci to je ina ucinna latka 😕 tekutiny treba zvysit bez rozdielu, ci podavas anytipyretika ci nie, cim viac je dieta dehydrovane, tym viac teplota stupa

kiwi82
20. jún 2012

@xlucia no ja hovorím, čo mi jedne dr.povedal, ževraj je to iná účinná látka s iným zložením. asi dvakrát sme to tak aj urobili a chvala Bohu nič sa nestalo, teplotka klesla. tak neviem, nehovrím, možno máš pravdu.... a vidíš, zasa je to tak, že čo lekár tak to iný názor aj keď si myslím, že na takéto zásadné otázky by mala byť len jedna jednoznačná dopoveď 😕

hajanka
20. jún 2012

@koldun1 ja sa antipyretikam vyhybam co najviac, 2 tyzdne dozadu mal syn okolo 39 a nedostal ani kvapku, teplota pekne klesla, postacili rezimove a fyzikalne opatrenia 😉 btw. ziadna studena voda ani plac 🙂

kiwi82
20. jún 2012

@hajanka no ja som dala po hodinke aj ked mi bolo povedané, že môžem aj hneď a to sa mi zdalo fakt trošku veľa. tak tú hodinku som si ja dala. a dr. mi povedala, že zlvásť pri brufene a nurofene treba zvýšiť príjem tekutín. samozrejme sa musí piť tak či tak ale pri týchto liekoch ževraj ešte viac ale fakt neviem prečo....

hajanka
20. jún 2012

@kiwi82 ja si myslim, ze nejde o lieky ale o zvysenu teplotu ako taku, treba zvysit prijem tekutin bez ohladu na lieky, davkovanie po hodine by som v ziadnom pripade neriskovala

koldun1
20. jún 2012

@hajanka tak to ma teší....inak ta veta bola myslena ironicky a naražaná na mamičky...čo veseloooo podavaju svojim detičkám takéto chemické svinstvá...ja som len o tej STUDENEJ vode napisala to co som si pamätala ako dieta a co som vyuzivala v dospelosti pri vysokých teplotach...to je vsetko

hajanka
20. jún 2012

@koldun1 bohate staci vlazna voda 🙂

kiwi82
20. jún 2012

@hajanka a aký rozdiel je vhodný medzi tými liečivami?

xlucia
autor
20. jún 2012

@kiwi82 4 hodiny

sisaha
20. jún 2012

@koldun1 ked raz napises nieco, darmo sa potom budes obhajovat, ze to bolo myslene ochladzovanim vody..Treba pisat jasne. A druha vec - niekedy musis do dietata napchat aj tie chemicke svinstva, aby si mu pomohla, vies? Ale to pochopis, az sa ti tvoje narodi a budes musiet riesit aj veci, kedy ti len chladna voda nepomoze...

kiwi82
20. jún 2012

@xlucia dakujem, nabudúce to radšej urobím ako píšete 😉 A Dr. sa ešte raz na to opýtam ako to bolo s tým časom myslené 😕

xlucia
autor
20. jún 2012

@sisaha suhlasim. u nas sa teda panadol dava malokedy, ale teraz mu hrozil srdcovy kolaps, takze panadol bol urcite mensie zlo.

hajanka
20. jún 2012

@kiwi82 4 hodiny

estterka
20. jún 2012

@sisaha vies co,suhlasim. ja som velmi za alternativnu medicinu,aj za nezrazanie horucok ale tiez treba vediet odkial pokial. aj mojej dcere odchadzalo srdiecko pre infekciu a tiez ju napchali svinstvami,ktore jej ale zachranili po narodeni zivot. rovnako ked hrozilo trvale poskodenie oblicky dostala svinstva v podobe atb. tak isto @xlucia vie,co si pri zdravotnom stave svojho dietata moze a nemoze dovolit. je rozdiel ale,ak dietatu stupne horucka na 38 a okamzite sa zraza kombinovanim liekov. zase toto moze vyzniet vselijako,ale ten kto che pochopi co som napisala,myslim si. ja som aj rada za lekarku aku mam,ktora skutocne siahne po liekoch len v najnevyhnutejsich situaciach a nechava deti aj zabojovat same najprv. snazi sa vysvetlit,ze hlieny cistia organizmus,ze horuckou bojuje telo proti infekcii atd. neviem sa lepsie vyjadrit 😅

koldun1
20. jún 2012

@sisaha 😀 😀 😀 😀 oka

estterka
20. jún 2012

@koldun1 nikdy neplanujes dat dietatu lieky?

sisaha
20. jún 2012

@estterka ano, kazda matka si dieta pozna, jeho zdravotny stav a takisto vie od akej teploty uz nemôže len tak čakať či to klesne. Ja zrazam teplotu, az od 38,8, dovtedy necham telo bojovovat same s infekciou. Ale mam uz aj odsledovane, ze ak pocas 2 dni teplota pod 38 neklesne, tak ide o bakterialnu a bude treba atb. Vzdy to potvrdi aj urobene CRP. Ja nejdem nikoho odsudzovat, kazdy vie co robi, no hazardovat sa niekedy neoplati.. 😉

koldun1
20. jún 2012

@estterka najradsej by som napisala že NIKDY ale nemozem....nakolko cely zivot som zastancom toho Nikdy nehovor Nikdy..ale viem ako mna liecila moja mamina....babskymi receptami...odmietala mi davat antibiotika...preto mam dokonalu imunitu...skoro nikdy som nebola chora...k lekarovi som ani chodit nemusela len na preventivne prehliadky...jedine čo mi v živote bolo bola vysoká teplota...to je cele...jediný silný liek ktorý som kedy vzala bol Valetol ked mi rastla osmička...ale moja imunita uz bola vybudovana...zato dieťatku sa imunita stale vyvíja...budem sa snažiť mu nedať žiadne lieky...ale liečiť ho prírodou...ine je.....ak dieťatku je niečo skutocne vyznejsie kde zaberie len tvrdá chemia....

strapco13
20. jún 2012

@koldun1 ked si precitas este raz moju reakciu tak pochopis, ze som sa do teba nenavazala...ale ty si napisala ze citujem : " musi byt studena"...tak som napisala, ze preco to tak nema byt ..ak mas pocit ze som niekde utocila na teba..tak mi napis ktore konkretne slova to boli, lebo nie som si toho vedoma
som tu uz dlho a nikdy sa do nikoho nenavazam..takze klud 😉

pink_lady
20. jún 2012

@xlucia tak som myslela ze aj vy mate astmu a ze ste tiez castejsie chory ako mozno ostatni a ked ste chori je to o drzku... 😝