icon

Ako zvládnuť angínu bez antibiotík?

anjelicek26
28. okt 2011

Maly mal tyzden crevnu chripku a teraz mu zistili, ze ma silne zapalene hrdielko - anginu. Nechce jest, vobec prehltat, uz ani mliecko pit :( Schudol pol kila. No moja dilema je v tom, ze maly ma dlhotrvajuce crevne problemy, hnacky velmi casto, problemy s bruskom a stolicou. Co s nim spravia antibiotika?? Neviem, co je teraz dolezitejsie, ci ochranit brusko ci sa zbavit anginy. To, ze ma problemy s bruskom - to myslim cele mesiace :(.

Da sa zbavit anginy ucinne aj bez antibiotik? Ako? My sme antibiotika este nemali pri dcerke, je to nasa premiera. Najradsej by som bola, keby sa dala angina preliecit cesnakom a cibulovym sirupom. Ale nie som si tym ista 😖 Nechcem mu ublizit.

happy8051
28. okt 2011

@anjelicek26 nie som zastanca ATB a tiez robim vsetko preto, aby som sa im vyhla... ale v takomto stave ako ty mas synceka by som s tym nevahala a neriskovala by som to.... je pravda, ze ATB su humus pre creva a zaludok, ale obcas je to mensie zlo ako nasledky neliecenej anginy

anjelicek26
autor
28. okt 2011

@maznacik007 - ani jedno, malinky vobec neslinta, ani nikto herpes, preco?

pink_lady
28. okt 2011

@saza007
@anjelicek26 o zmrzke na bolave hrdlo som pocula aj ja a od lekarky 😅 ale skor by som povedala ze to dobre ked je len taky zacinajuci zapal, vtedy mi to tak zmrazilo, ked to uz bolo ze zahnisane tak skor to viac bolelo ...a skor pred dospeleho by som tuto metodu,.,,,neboj, daj antibiotika hlavne a o den dva bude lepsie .- dobre...u mna sa osvedcilo aj, dat uvodnu davku dvojnasobnu

aliza
28. okt 2011

@anjelicek26 k tym probiotikam, ja som v lekarni nepochodila, objednavala som cez net, ak budes chciet, dam ti link

maznacik007
28. okt 2011

no lebo tie afty su vlastne herpeticky virus... niekedy to moze sposobit tzv. herpeticku anginu.... a zvykne vtedy byt aj zvysena slinivost /nie vzdy/ zapach z ust a teda tieto afty casto je to ked sa oslabi imunita alebo sa u deti tlacia zuby...
ale ved uvidite.... co bude hlavne treba aby bol zavodneny...

anjelicek26
autor
28. okt 2011

@aliza - fiha nestras, my tu mame tri lekarne, z toho jedna je fakt dobra, vsak hadam mat budu 😖 Inak poslem draheho do manchestru, musi zohnat. Ved ked objednam, dojde to najskor v pondelok, nie?

Ktore by Max potreboval? Vzladom na to, ze berie antibiotika?

saza007
28. okt 2011

@anjelicek26

skus health shop, ak mate nejaky v okoli. ja som u nas v lekarni tiez nikdy nedostala.

aliza
28. okt 2011

@anjelicek26 no to hej, par pracovnych dni musis ratat, zial. Skuste este Holland and Barrett obchod, oni maju doplnky vyzivy, vitaminy, mineraly, homeopatika, organicke veci, aj probiotika, ale pre dospelych, deti som nepozerala. Ono su taketo pripravky v lekarni,aj v asde, tescu, ale pre deti od 3 rokov vo forme pastiliek a zmiesane s vitaminmi a mineralmi,cisto praskove probiotikum pre mladsie deti som nenasla, ani v lekarni o tom nevedeli, o biogai ani nehovorim....Mozno som len mala smolu na personal.

cmeliatko
28. okt 2011

Kloktat slanu vodu alebo zazvorovy caj, vela vela pit( vlazne),
skaramelizovana cibula, a tvarohovy zabal na krk( stahuje zapal a bolesti). Vsetko skor chladnejsie ako teple- teple rozsiruje cievy z coho ti moze byt este horsie

aliza
28. okt 2011

@anjelicek26 a ktore su vhodne? to ja netusim, my sme mali biogaiu a potom dophilus

anjelicek26
autor
28. okt 2011

@aliza - tak radsej idem objednat, fakt keby nezohnal, kazdy den k dobru sa pocita 😖

estterka
28. okt 2011

koloidne striebro kloktat alebo striekat do hrdla je dobre. a este citricidal/citrovital je prirodne atb-extrakt z grepovych jadierok.
ale poviem ti,ja som velmi za alternativnu liecbu a proti liekom, ale naposledy sa mi nad streptokokom nepodarilo zvytazit. proste som skoncila v stave,ze som tri dni nic nejedla,lebo som nedokazala prehltnut,take som mala opuchnute vnutri hrdlo. a tak som vybrala atb a pritom asi 5 dni sa liecila 28-39 teplotami vkuse.

aliza
28. okt 2011

@anjelicek26 ja si tiez myslim, ze radsej objednajte, hlavne, ze ich dostane, aj ked neskor.
http://www.solgar.co.uk/product/abc-dophilus-po...
http://www.pcpdirect.co.uk/Pharmacy/Baby-AND-Ch...

anjelicek26
autor
28. okt 2011

@aliza - dakujem, objednam oboje, snad sa da vybrat expres dodanie.

estterka
28. okt 2011

@anjelicek26 a este si dobre precitaj letak k tym probiotikam na nete,lebo ono to ma byt v chlade. my ich aj domov z lekarne berieme v takej malej chladiacej taske. lebo pomru v tom tie kultury a nebudes o tom vediet. na nete by malo byt,ktore ako dlho moze byt mimo chladu.

a tiez sa podavuju s co najvacsim casovym odstupom od podania tab,tak vstrede medzi dvoma davkami;

anjelicek26
autor
28. okt 2011

@estterka - fiha to ma ani nenapadlo, tak mi to z centra nasho krtinca - akoze mesto - mame domov asi 3 minutky autom ;) A s tymi objednanymi hadam nebude problem, ci ano? Lebo inak by to tak nepredavali, ci 😕 😕 😕

aliza
28. okt 2011

@estterka
@anjelicek26 ved to, prave s tou biogaiou moze byt problem, ta musi byt v chlade aj nova, neotvorena, v tom velmi anglicanom neverim, aj ked som cez nich objednala. Ten dophilus sa mi zda lepsi, aspon ten teraz kupujeme.

aliza
28. okt 2011

@anjelicek26 ale fakt neviem poradit, co je lepsie, preto som ti dala linky na obidve

magali
28. okt 2011

@aliza suhlasim dophilus je lepsi, mali sme biogaiu kvoli bacilom v konecniku a vobec nepomohla, presli sme na dophilus a po mesiaci boli prec

aliza
28. okt 2011

@magali ved to, ze aj mne sa zda dophilus lepsi, ale viem, ze vacsina vychvaluje prave biogaiu

magali
28. okt 2011

@aliza ja to tiez nechapem, ja som nevidela ani naznak nejakeho zlepsenia a navyse sa mi to aj lepsie podavalo malemu, len som to prisypala do mlieka a bolo a este sa mi zda ze to balenie aj dlhsie vydrzalo a peniaze tusim tie iste.. navyse je tam viac tych kmenov, takze si myslim ze rozhodne to bude lepsie

aliza
28. okt 2011

@magali hej, dophilus viac vydrzi a tu u nas je dokonca aj lacnejsi a ma viac tych kmenov, ja som ho podavala malemu, ked sa mu spravil v zime ekzem na tvari. Ekzem zmizol a doteraz sa nevratil,klop klop. ale netrufam si povedat, ze vdaka dophilusu, ale urcite AJ vdaka dophilusu 😉

saza007
28. okt 2011
estterka
28. okt 2011

@aliza dophiusa sme tiez rychlo nosievali na slovensku domov a hned od chladnicky 😕 tak nam vzdy kazali v lekarni 😕

aliza
29. okt 2011

@estterka na tom nasom dophiluse je napisane, ze skladovat v ladnicke po otvoreni, tak neviem

rebecca2006
29. okt 2011

@anjelicek26 nwčítala som diskusiu, taže sa ožno budem opakovať: Ak ide o bakteriálnu angínu, ak bez ATB to nepojde ☹ CRP Vám robili? Alebo aspoŇ sedimentáciu, alebo krvný obraz? Ak si lekár myslí, že ide o klasickú angínu spôsobeú baktériami, tak veľmi neotáľaj a daj mu ATB? ono to na to bruško nie je až také svinstvo ako sa maminy obávajú, ak a dajú klasické penicilíny alebo cefalosporíny, čo asi pri angíne bude, tak by to malo byť v poho,vačšie riyiko je v nepreliečenej angíne. A dieťatko len vytrápiš. Šupni probiotiká, ako baby radili, odľa mojich info najlepšie sú na trhu Dophilus, ale kúp tie Super PLus, je to asi polovičná fľaštička ako klasické infants Dophilus, ale je tam oveľa viac efektívnych baktérií, a hlavne Laktobacily. Ja som dávala tento Dophilus, keď bol fakt problém, boli sme po salmonelóze, nachytali sme na to črevnú chrípku, angínu, des a hruza. Dovtedy som dvala Biogaiu v dobrej viere, ale na infekčnom ma vyviedli z omylu- biogaiga je dobrá tak akurát u zdravého dieťaža preventívne, ono to je veľa stojí, tak si maminy- vrátane mňa - myslia, že robia najlepšie pre bábo. Ae fakt je, ž sa výborne dávkuje, a je to minifľaštička. Biogaia aj Dophilus musia byť v chlandičke, ale zasa krítka cesta autom neuškodí.

aliza
29. okt 2011

@anjelicek26 tak ako sa mate? uz je malemu lepsie?

anjelicek26
autor
29. okt 2011

@aliza - Maxovi je uz lepsie, rano uz aj pil celkom pekne a na veceru si dal uz par bobuliek hrozna a aj melon, aspon nieco teda spapal, kakanie ma strasne :( Chudak moj maly, radsej som ho uz ani nevazila. Ale vyzera lepsie, aj sa dnes pohral a aj spinkal uz menej. Takze urcite tie antibiotika zaberaju.

aliza
29. okt 2011

@anjelicek26 tak to je super, neboj, za par dni bude v poriadku.drzte sa

xlucia
30. okt 2011

@anjelicek26 a co si mu dala mimo tych atb.?