Alergia na roztoče. Dá sa mu nejako pomôcť?
Ahoje maminky,rada by som vdela váš názor.Chlapec má alergiu na roztoče a keď mu robia testy vždy je to horšie a horšie...Dá sa tomu nejak pomocť aby sa to zlepšilo ak áno ako?Lekárka nám nikdy nič nepovedala,ani či sa niečomu vyhýbať...Proste o takejto alergii nič neviem...Poradíte mi prosím?Ďakujem
Ahojte aj ja by som poprosila o pridanie do skupiny, synovia alergici astma aj ekzém dakujem
Ahojte mamičky, píšem vám ohľadom nášho synka "alergika" po nejakom čase. A situácia je nasledovná: kašleme na to! V lete sme mali deti na prázdninách, po babkách a tak, takže sme lieky nejak zabudli užívať, tak keď prišiel školský rok, a prešli Vianoce, báli sme sa ísť začiatkom roku na kontrolu, čo povie lekár. Mali sme aj odbery krvi. Tak som čušala a nepriznali sme sa, že sme nič neužívali. Odbery boli urobené. Ked som s lekárom-primárom, volala ako je na tom syn, či sa mu stav po "liečbe" zhoršila alebo zlepšil, ma upokojil, že syn má lepšie výsledky ako pred rokom, čiže naslalo zlepšenie. NO CHÁPETE TO? Tak sme sa na lieky vykašlali úplne. A poviem vám, prešiel 1,5 roka, a tomu chalanovi nič nie je, a ťuk ťuk ani raz sme neboli chorí 🙂 žiadne sople, žiadne problémy s dýchaním, vôbec nič... Tak vám všetkým mamkám, mamičkám držím palčeky, a nedajte sa opiť rožkom od lekárov, pretože sme len biznis pre nich , lebo tie lieky musia niekomu natlačiť 😉
@mirindae ja som tak urobila pred 2rokmi,ked sme boli v tatrach na lieceni,malemu dodnes nie je nic,len bezne choroby ale malej sa to zhorsila tohto roku na jar....vysli jej alergie na travy a pele,takze od jari do jesene sme sa mali velmi zle,dostali sme nove lieky.teraz sme sa tiez vratili z tatier a uziva len jeden sirup rano na alergiu,uvidime ako bude dalej
@flipflopi neviem ti presne povedat ci davaju nejaku zlavu ked objednas viacej paplonov, ale mozes im tam skusit zavolat a popytat sa nato, urcite sa s nimi da dohodnut a uvidis co ti povedia.. za opytanie nic nedas 🙂
To mas pravdu ze za opytanie nic nedam, skusim im tam zavolat lebo sestra chce viacej tych paplonov, ked sa dozvedela ze ho moze prat normalne aj v pracke tak bola rada a rovno povedala ze kupi paplony celej rodine🙂
potrebujem radu, moja Marianka sa zacala velmi budit v noci a kaslat, este sme neboli u doktorky ale asi by sme ju mali cim skor navstivit, myslite si ze by to mohla mat alergiu na roztoce?
ahojte maminky, potrebujem silno vasu radu, lebo zacinam byt uz trosku aj zufala... ☹ nasa 5mesačná dcerka ma už skoro 2 mesiace problem so svrbením oci, neustale si sucha viecka a žmolí očká ako keby sa jej chcelo spinkat, ale robí to v jednom kuse. Výsledkom toho je, ze kazdé ráno sa zobudí so zacervenanymi vieckami a cervenými flakmi okolo oci. Okrem očí si takto sucha rucickami aj hlávku. Cez den to vzdy pominie, zacervenanie sa jej zmierni az vytratí a znovu sa to opakuje vecer, ked ju ulozime do postielky. Casto sa na toto svrbenie budí aj v noci a neustale ju musime tíšiť. Nerozumiem tomu, uz som odsledovávala mliecko umelé, vymenili sme ho. Ale tým to nie je, robila to predtym aj potom. Ako sa prejavuje tá alergia na prach, roztoce u vasich deticiek? ☹ Pediatricka dala dcerke fenistilove kvapky, ktore sa vsak mozu vraj len maxim mesiac, ale malej to nepreslo. Dakujem za vsetky cenne rady a info. ... 🙂
@silvusinka353 osobne si myslim ze by to mohla mat aj z alergie ale chod s nou k doktorke a uvidis co ti ona povie. Sestrina dcera mala rovnake priznaky a odporucili im kupit antialergicke paplony a vankuse a museli vsetky plysove hracky dat prec lebo na nich sa najviac drzi prach a roztoce.
@margaretka_9 a pomohli jej tie antialergicke paplony?? Stlmila sa jej ta alergia??
@vierka74 Ano pomohli jej, stlmili sa jej priznaky a teraz pekne spinka 🙂 Uz si pozerala nejake? A bola si u tej doktorky s nou?
@evinkal ja na to trpim a poviem ti je to pliaga. Nedavaj lieky je to svinstvo a aj tak mu to nepoomoze len bude tlmit a mne ani to netlmilo ked som bola dieta 12 rocne. Kupit kvalitne matrace, vsetko stare vyhodit, zit niekde kde neni vlhko. Sucho je ideal. Hovorim za seba a viem o cm hovorim. Vsetko stare je zhorsenie stavu. Nemozem byt dlhsie ako den v starom dome.
@silvusinka353 Moze to byt hocico a kludne aj alergia a to asi aj bude kedze ma take priznaky ako ma.. Necakaj a chod s nou k doktorke a potom uvidis ako budes situaciu riesit..
Môžem poprosiť o pridanie do sukromky? Dnes nám zistili alergiu na roztoče
Baby tak uz sme boli u doktorky, spravila nam testy a zistila ze ma alergiu.. Co teraz robit? Co najefektivnejsie zabera aby sa jej alergia zmiernila??
@silvusinka353 a načo je alergická? Nám zistili na roztoče
@mukesina tiez na roztoce jej zistili a nic nam k tomu poriadne doktorka nepovedala, tak neviem co mam robit a kde zacat.. Pocula som ze je dobre kupit aj antialergicke paplony, ty si co urobila?
@silvusinka353
Je potrebné vyvarovať sa hromaždeniu prachu v domácnosti - lebo tam sa držia roztoče, teda treba obmedziť množstvo "lapačov" prachu - ako sú záclona a ťažké závesy, deky, koberce ...
My máme síce záclony, ale bez závesov ale častejšie ich periem, namiesto diek používame prehozy, koberce nie sú žiadne, ale plávajúca podlaha, ktorú denne zotriem (aspoň na sucho), paplóny vymeniť je fajn (podľa toho aké máte), my sme síce nekupovali tie strašne drahé - kúpili sme antialergické Scanquilty a Taringtony z dutého vlákna, je možnosť ich prať až na 90 stupňov, vymenili sme madrace a pod plachtu dávam madracový chránič, ktorý zachytí veľa čiastočiek, dá sa tiež prať na 90 stupňov. Deti majú menšie množstvo plyšákov, a aj tých pravidelne periem.
Držím palce, nech to dostanete pod kontrolu. Jana
@lorela Viem, aj som na to myslela, ale dúfam, že sa do takého stavu nedostaneme. Inak na začiatku mi lekár povedal, že ono sa to zvykne u 70% detí vytratiť - teda ten nábeh na astmu - v puberte, čo je práve teraz. Možno to tak bude aj u nás.... Tak čakám čo sa bude diať ďalej. Tak si držíme palčeky. Pozrdravujem 🙂
@silvusinka353 no zatiaľ som len plysakov vyprala a polovičku vyhodila, vyprala paplón,vankúš. Neviem aký máme ale dajú sa prať. Každý týždeň prezliekat posteľ+vysavam matrac, vetra vždy ako sa dá.zatial stále kašleme, dnes ideme k dr že nám zmení lieky a dá inhalovat ☹
@silvusinka353 Urcite to zvladnete, drzim Vam palce 😉 A myslim si ze ked mate stare paplony tak urcite vymen aj tie, som si ista ze to pomoze 🙂
A za ake ich mam vymenit? Ktore su dobre paplony? V tomto vobec nemam prehlad a bola by som rada keby ste mi poradili.
@silvusinka353 No tak urcite za nejake antialergicke, obycajne tie ani kupovat nemusis. A my mame doma paplony s dierou a tie su tiez antialergicke, ak sa mala odkopava a byva jej v noci teplo tak si myslim ze by to bola tiez jedna z moznosti aky by si jej mohla kupit.
Dievcata skusali ste uz nejaky detox u deti namiesto aby ste im davali tie tablety a sirupy? A ked ako zabral, ci?
@erika161 A tie paplony vyrabaju aj detske? Lebo ja som ich videla niekde na internete ale iba pre dospelych. Nevedela som ze vyrabaju aj detske. Mozes mi dat nejaku stranku kde by som ich nasla?
@silvusinka353 Ano vyrabaju ich aj detske, pozri http://www.holeyquilt.com/sk/holey-quilt-junior/ toto su oni. Tak vyskusaj si ich objednat a snad pomozu 🙂 Dokonca ich mozes aj v pohode v pracke prat a nic sa s nimi nestane, to je tiez jedna z vyhod tohto paplonu.

Neviem koho konkrétne poprosiť o pridanie do skupiny alergikov, ale ak niekto môže, tak by som poprosila... Ďakujem 🙂