Máte skúsenosti s liečbou ekzému v Naturopatickej poradni v BA?

zuzana1234567890
5. sep 2019

Dobrý deň. Mamičky prosím Vás máte niektorá skúsenosti s Naturopatickou poradnou v Bratislave? .... Stále sa trápime s atopickým ekzémom u našej 9mesačnej dcérky😭😭 .... Už nevieme ako by sme ju vyliečili... Skúšali sme mastičky od kožnej, boli sme týžden na kramároch a stále sme nič nenašli čo by nám pomohlo 😭😭 prosím poradte niekto niečo fakt účinné.. maličká sa noc čo noc prehadzuje,škrabe čo ju všetko svrbí a ja neviem ako by som jej pomohla 😭 ... Ďakujem aj za prečítanie..
Takto momentálne vyzeráme 😭

luci009
5. sep 2019

@zuzana1234567890 fuuuha chudiatko 😔 má to dosť. A príčina je aká toho ekzému? S tou poradnou nemám skúsenosti. Ale máme overený krém volá sa to Skin cap cream. Malý má alergiu na BKM. No mal pár takých fľakov na nohách istý čas keď sme nevedeli z čoho aj si to škrábal ale nič extrémne. Na druhý deň od používania bolo vidieť zlepšenie. Neobsahuje kortikoidy. A striedali sme to s morskou soľou.

maria417
5. sep 2019

Nám keď bola dcéra maličká pomohol prípravok Ravseen. Využívala 1 balenie a problém zvnútra sa vyriešil. Aj najmladšej sa začal na líčku ako 8- mesačnej. Tiež nám pomohol tento prípravok. Na nete je to drahé,ale keďže som to potrebovala lacnejšie zaregistrovala som sa. Nerobím reklamy ako firemnicka. Som obyčajná mamička. A keď vidím,ako sa maminy takto trápia je mi ich ľúto,lebo sme si to prežili. Ak by si chcela vyskúšať objednám ti. Staršia dcéra má už 8 rokov, mladšia 4,5, ale odvtedy sme problém nemali. Všetko dobré prajem.

pribinak
5. sep 2019

More?

gabika0825
5. sep 2019

Ja sama som mala atopický ekzém a velmi zhoršený... chodila som od kožného ku kožnému a stále mi predpisovali iba maste, ktoré zabrali na týžden.. našla som Skin-cap krém, je aj v spreji ale to extrémne štípe ak to je v takomto stave... ten krém je úžasný.. po rokoch trápenia som mala za týždeň po ekzéme.. a to bez srandy.. len pozri či je vhodný na tak malé bábo, no zaberie to 100%

zuzana1234567890
autor
5. sep 2019

@pribinak boli sme,nepomohlo.. 🤔

zuzana1234567890
autor
5. sep 2019

@gabika0825 no práveže keď hovoríš že to extremne štípe tak jej to moc dávať nechcem :/ ... Lebo sme jej skúšali dávať aj excipial a neskutočné niečo ako ju to štípalo... :(

zuzana1234567890
autor
5. sep 2019

@maria417 ďakujem za radu,pozrem to na nete. A keď tak sa ozvem

zuzana1234567890
autor
5. sep 2019

@luci009 nikto nám nič nepovedal. Kožná nám stále dookola omiela že malá je silný atopik...že má užívať hypoalergénne mlieko dávali sme ho a aj tak nič,žiadne zlepšenie.. ani v Bratislave nám nič nepovedali.. :(
Objavil sa jej chvílu potom ako som ju prestala kojiť(nie mojou vinou) 🤔

oslo1
6. sep 2019

Syn ma tiez atopicky ekzem. Ked sa mu vyhodil, tak mal to este horsie ako Vasa dcerka. Boli sme AJ u kozneho. Vyskusali vsetko mozne.
Pred mesiacom tam este AJ dostal infekciu, lebo ekzematicka koza je nachylna na infekciu.
Vyskusali sme vela kremov, tak v skratke:
Excipital v ziadnom pripade, obsahuje ureu a to ho velmi stipalo.
Teraz to ma v takom pohode stadiu, tak ho natierame Oilatum. Kupila som 6 is 500 ml, jedna flasa nam vydrzi mesiac.
Ked sa mu to zacne aktivovat, tak Sudokrem , hlavne na noc, krasne vysusi.
Fenistil antihistamines kvapky. Jednoznacne odporucam. Ked to mal total zapalene, tak 24 hodinovu davku (2 kvapky na kilo) son rozlozila do vecernej a nocnej davky. Moze sa to tak robit, povedal mi to kozny.
Dalsi super pripravok je krem Stastny anjelik z havlikovej lekarne. Ked je mokvajuci ekzem, tak ho krasne kludne a ako jediny nerobi chrasty.
Dat pozor na stravu. Ekzem signalizuje nevyzretost traviacej sustavy. U nas sa vyskytol a prikrmami, ale uz sa to zlepsuje.
Treba davat AJ pozor na kombinaciu jedal. Syn moze vajicko, ci uz prazenica, alebo palacinky. Takisto moze AJ spenatovy privarok, v utorok je uz vajco. Ale ked som mu dala spenatovy privarok s uvarenym vajcom, tak hned sa vysypal a hned dostal laryngospazmus. Preto maj vzdy doma Fenystil kvapky.
Takisto oriesky moze. Ale ked sme boli na slovensku, tak sa napchal chrumkamy, take tie socikovske, v bielo, modro cervenom obale. Hned sa vysypal. Hned dostal Fenystil kvapky a do 2 hodin po zihlavke ani stopy.
Este ho kupeme max 2 x do tyzdna, kozny chcel iba 1 x. Davame mu tam morsku sol z mrtveho Mora a trosku, tak 2 ml kupacieho gelu abrakadabra.
Plienky pouzivame latkove, ziadne vlhcene obrusky. Po kaku sa osprchuje cistou vodou, rano vecer trosicku mydla. Po ciku neumyvam, lebo mu to velmi vysusovalo pokozku. Pouzivame dobre plienky, tak nie je v mokrom.
Oblecenie len bavlna, treba davat AJ pozor, aby na bunde a vnutra podsivka bola tiez bavlna.
Menej obliekat. Ked sme boli na slovensku v lete, kazde decko v 35 st v kociku malo ponozky. Nas este stale beha bez ponoziek. Na lahko obleceny.

oslo1
6. sep 2019

Ospravedlnujem sa za preklepy.
Toho gelu do kupania davame tak 0.5 ml.
Ak ma este nieco napadne, tak napisem.
My sme boli u kozneho dr Mohammed Hemza v Bojniciach. Velmi dobry lekar. Sestricka bola tiez velmi prijemna.

renca81
6. sep 2019

@zuzana1234567890 juuj presne takto sme bojovali my nasa mala od 5 mesiaca teraz ma rok a pol a chodime do Bojnic Mohamedovi ten nam pomohol ,dal jej sirup a zarabane kremy .

ladyvi
6. sep 2019

Chudatko. Neviem co.vsetko ste uz skusili. Ale ppviem ti ako sme postupovali my. Samozrejme kazde dieta reaguje na nieco ine a odhalit pricinu je velmi dlhy boj. Nam sa podarilo zmiernit ekzem na take minimum, ze ostal 1cm fliacik a teraz uz nic ale to pripisujem tomu, ze z toho proste vyrastla a jej organizmus si zvykol na veci v strave.

Ziadne agresivne farbene veci priamo na telo. Biele bavlnene. Vzdusne , take neskrabajuce.

Prat v prasku pre alergikov. Preprat aj 2x kym sa vyperie stary prasok.

Kremovanie: akutny stav sme poriesili advantanom, to uz bolo ozaj zle, a hrozila nemocnica. kym advantan zaberal ja som studovala kadeco, aby sme ho uz nemuseli pouzit. A teda ozaj sme ho aplikovali iba asi 3 dni a potom uz nikdy viac. raz za cas vykupat v hypermangane. Kazdy den premastit indulonou, na to ichtamolovu pastu namiesanu v lekarni, z kvapiek fenistil. Do kupela ovseny kupel z Dm raz za cas. (K tym kremom,skusali sme kadeco, lacne, drahe, vsetko vyhodene peniaze). Ten ovseny kupel neviem ci pomahal, ale neuskodil, takze sme davali. Verila som, ze mozno ju to menej svrbi.

More pomohlo na nejaky cas. Aj ked prve dni strasne uskodilo, hrozne ju to v mori stipalo. Po par dnoch sa to zacalo zlepsovat. Doma robit kupele zo soli ja osobne neodporucam, to nie je to iste ako more. Len co sa to rozdrazdi a stipe.

No a nakoniec to najpodstatnejsie. Strava. Skusaj. Nam sa efekt najskor prejvil asi po 2 tyzdnoch, trebalo byt dosledny. Vylucila som agresivne alergeny, ziadne orechy, cokolada, vajicko, paradajky, lepok a vsetko mliecne kompletne a dosledne. Prides na to sama, co jej skodi ale musite spravit akokeby restart stravovania. U nas to nakoniec bolo mlieko. Ked sa ekzem ukludnil a ja som opat zhresila a zaviedla mliecne, ekzem bol do par dni naspat. Okamzite som vysadila mliecne a do 2-3 dni aj ekzem sa skludnil. Nikdy sme kortikoidy uz pouzit nemuseli. Stacilo stravou. Niekomu skodi zemiak,ryza,korenova zelenina ako mrkva, niekomu mlieko. Musis na to prist zial sama lebo to moze byt ozaj hocico.

Drzim palce.

ladyvi
6. sep 2019

V akutnych stavoch som jej robila vymixovany spenat, spenatovu polievku. Ryzu s hraskom. Jablkove pyre so slivkami. Kase z bezlepkovin so skoricou, davala som trosku aj maslo gee. Cuketove rizoto. Na chrumkanie pohankove chrumky. Dalo sa vynajst. Ja som dietovala s nou, kedze som kojila.

nika4816
6. sep 2019

@zuzana1234567890 skúste kozie mlieko dávať, tiež som tomu neverila, ale našemu synovi to pomohlo...

ladyvi
6. sep 2019

A este teda, aby som upoznornila, ziadne ze skus toto tamto hento. To nema efekt. Ano napriklad to kozie mlieko moze pomoct. Ale ak jej skodi napriklad mrkva, kozie jej nepomoze. Cize to musis uchopit komplexne. A pekne poporiadku.

oslo1
6. sep 2019

Este raz sa pridam ja. V akutnych stadiach jedol syn iba ovsenu kasu uvarenu vo vode a trochu osladenu. K tomu moje mlieko.
To mu vzdy zabralo.
Inak moj ma alergiu na zeleny hrasok a co viem, je to velmi silny allergen.

ladyvi
6. sep 2019

@oslo1 haha 😂 no ako vidis autorka, o tomto to bude. Moja strukoviny uplne ok, inej dieta to moze byt hlavny spustac. Je to ozaj take tipos bingo. Musis skusat a vytrvat. Ono efekt nevidiet za den ani dva.

ladyvi
6. sep 2019

A pit iba vodu cistu. (Popravde ja som davala kohutikovu, neprevarala som, ale to je tiez na kazdeho volbe).

matabb73
6. sep 2019

Aj moja dcéra mala takýto ekzem. Ona sa vysypala, keď mala tri mesiace. Nam veľmi pomohlo premasťovať kožu krémom Dexeril, da sa kúpiť v lekárni. Natierala sa ju tri krát denne a koža bola potom odolnejšia a menej sucha. Pri zápaloch sme mali zmiešaný krém z lekárne. Boli to kortikoidy, ale v menšom množstve. Tým som ju natierala väčšinou len týždeň. Ekzem je prejavom alergie, treba brať aj antihistaminiká. My sme mali kvapky Zirtec, 2x 10 kvapiek. Chodili sme aj na alergologiu a gastro, kde jej robili testy na alergie. Vtedy jej nič nevyšlo, neskôr už áno. Aj tak som držala prísnu diétu, na pol roka som vyradila mlieko a na tri .mesiace mliečne výrobky. Nejedla som nič, čo by mohlo ekzem zhoršiť, dcéra bola dlho dojčená. Toto všetko nakoniec pomohlo a keď mala rok, koža bola skoro čistá. Teraz ma 11 a po ekzeme ano stopy. Držím palce, nech sa toho zbavite čím skôr. Viem aké je to zúfalstvo vidieť takto svoje dieťa. Ja som veľakrát nad ňou plakala, že čo to bude mať za život a nakoniec to takto super prešlo.

lenteraz111
6. sep 2019

Aj moje deti to mali, od narodenia.... Po roku sa to ustalilo u staršieho, u mladšieho pi roku a pol. sem tam ešte nejaký malý fkiacik sa vyskytne, hlavne v zimnom období. Cez leto nič. Krémová la som s ala roche posay, no najlepšie nám zabral od Cannaderm, rada Robatko, spýtaj sa v lekarni

luba41
6. sep 2019

ale základ je strava..atopický exem je prajav poruchy črevnej mikroflory-premnožené kvasinky v čreve..narušená imunita, prejav potravinovej alergie - v drvivej väčšine je alergenom bielkovina kravskeho mlieka.. a tam ti hypoalergenne mlieko nič nepomože, potrebuj špecialne so štiepenou bielkovinou.. a to by kožná mala vediet - to je základ.......pokial neporiešite stravu, sa nepohnete..mastičky nič nezmožu..tu si začni čítat https://www.modrykonik.sk/zdravie/atopicky-ekzem/ https://www.modrykonik.sk/zdravie/kvasinkova-infekcia-u-deti/
@zuzana1234567890

ladyvi
6. sep 2019

@luba41 divila by si sa, ale mne moja kozna povedala,ze mliecne neodporucam vysadit to je hlupost. Takze my sme dostali kortikoidy bez akejkolvek rady co dalej. Iba ze "z toho vyrastie"..

ladyvi
6. sep 2019

@ladyvi takze tak s koznymi

jankakat
6. sep 2019

Co sa tyka hypoalergenneho mlieka, tak ak ma napriklad alergiu na soju, tak prave mozu exem zhorsovat (casto obsahuju sojovy lecitin). U dcery to bol ten pripad, ale na to sme dosli az neskor, ked jej robili testy na co je alergicka..

neluskas
6. sep 2019

@zuzana1234567890 ahoj, dcerka tiez mala atopicky ekzem. zistila som, ze to mala z detskych sprchovych gelov, vzdy sa po nich vyhadzala. zmenila som sprchovy gel za prirodny a tiez som ju natierala kremom na ekzem z tychto prirodnych produktov a zmizol nam

kilio
6. sep 2019

Odporucam skupinu na fb Svet Non Toxic.Ziadny lekar nam nepomohol az rady z tejto stranky.Prestudujte subor ekzem.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzka1117
7. sep 2019

Aj my sa tak trápime 😒 v prvom rade by si mala vysadiť všetko mliečne, najčastejšie to spôsobuje alergia na mliečnu bielkovinu, potom si treba všímať ktoré potraviny spôsobujú zhoršenie ekzému. Už som si tým prešla s prvým synom, teraz zasa s mladším, je to bohužiaľ boj na dlhé trate ale neboj sa vyrastú z toho 🙂 aj ten skin cap ktorý ti tu baby radili je fajn ale v takomto stave by som ho určite nepouzivala, kozičku ma veľmi rozdrazdenu a aplikácia krému by ju bolela 😒

zuzana1234567890
autor
8. sep 2019

@nika4816 to mi nechce ani za svet. Akonho zaciti flasku odhodi na metre. 😀

zuzana1234567890
autor
8. sep 2019

@neluskas my pouzivame iba lovelu a nepouzivame ani avivaz.. :/