icon

Augmentin a príznaky alergie na tento liek

kris1982
29. jan 2011

Dobrý den milé žienky, prosím Vás o radu resp. skúsenosti.....Moj syn bral augmentin, na štvrtý deň sa mu začali vyhadzovať vyrážky po tele. Hneď som mu ho prestala dávať, že je to pravdepodobne alergia na tento liek, tak ako to píšu v jeho príbalovom letáku ako nežiadúci učinok. Lekár sa ma pýtal, či nezjedol niečo kyslé, kapusta, uhorky atď, ževraj sa pri tomto lieku nesmú jesť kyslé veci,a teda, ak nic takéto nezjedol, je to alergia na penicilin, ktorý tento liek obsahuje.....ale vôbec nič také nezjedol....ked som prisla domov, spomenula som si, že u babky vypil trošku sirupovej vody...tak teraz neviem, či to môže byť vyhádzaný z tej vody, alebo je to alergia na tento liek, kedže obsahuje penicilín a teda by bol náš syn alergik na tento liek. Teraz, aj ked uz tento liek neberie, je vyhádzaný este viac, dávam mu zodac, tak ako určil lekár. Ďakujem za odpovede.

janettkababetka
17. okt 2014

mi sme išli ku kožnej a ta hned dala protiliečbu a zmyzlo to tak cca 5 dni

mellinda
4. mar 2015

@dudu PROSIM objavili sa vam taketo flaky este niekedy?Malá to uz ma 2x, neuzivala ATB a tiez spuchle clenky,zapastia a take vyhadzane mapy ☹,dr.jej zobral dnes krv a nasadil ATB A NUROFEN A ZODAC...

dudu
8. mar 2015

Ahoj, no nasťastie sa mám to už neobjavilo , mohli by sme si vymeniť fotky, my sme so malu v tedy odfotili. Dada

bejbulik33
16. mar 2015

ahojte, pripajam aj ja negativnu reakciu na tento liek a tiez na megamox duo. dcera sa po 8. dnoch vyhadzala, ale to nie je najhorsi problem. asi tak pred rokom a pol mala nasaseny megamox duo a mala rozsiahlu reakciu na ten liek. bolesti klbov a sliach, nedalo sa jej chodit, vsetko ju bolelo. vysetrili ju reumatologii, krvne testy a podobne. nic sa nezistilo, len ma v karte napisane, ze je na ten liek alergicka. pred dvoma tyzdnami jej lekar predpisal prasivy augmentin a vsetko sa opakuje. dieta moje zlate je v zufalom stave. zajtra pojdme zase k lekarovi. citala som, ze oba lieky maju rovnake zlozenie. ide ma slahnut z toho. ti lekari maju tucne kapitacie a mam taky dojem, ze ani poriadne nevedia, co predpisuju...

pribinak
28. mar 2015

Takto "nádherne" vyzerá moje dieťa, som zvedava na ako dlho ;((

bejbulik33
28. mar 2015

ach jaj, chuda male. nam pomohli kvapky fenistil a lokalne potierat fenistil gelom. nech to skoro pominie!!! my sme boli minuly tyzden pat dni v nemocke kvoli bolesti klbov a sliach. prijati s jednou diagnozou... a v nemocke jej zostili, ze ma chlamydie a z toho taky specificky zapal pluc... takze parada!

sendy182
28. mar 2015

@pribinak ja som sa podobne keď som bola malá....alergia na PNC.....neboj výjde mu to z tela cca 2-3 týždne.....nedávaj nič kyslé piť..iba čaj....najlepší je čierny slabší.......skoré zotavenie....čo vám dala....?.....

pribinak
29. mar 2015

@sendy182 dala nam dithiaden s vydatne sa natierame fenistil gelom. Som nasrata a kvalitne !!!

abriela
18. nov 2016

je to stare, ale reagujem. Pozeram foto a vravim si, moj este v takom dobrom stadiu nieje. Toto bol zaciatok, vysypal a husto vsade. Jedine co berie je dithiaden

trpezliva
21. mar 2017

Aj my sme dobrali Augmentin a na 7.den sa dcerka takto vyhadzala :(. Za koľko dni vam to zmizlo?
Fuj, ked citam co je to za liek, asi by som jej to nikdy nedala. Vela deti s tym ma podla vsetkeo problem :/.
Takze dg. Alergia na PNC. Uz celozivotna :(

bianca
21. mar 2017

@trpezliva fuuuuu to je skareda reakcia. Mate aj krvou potvrdenu alergiu ? Chcelo by to odber ci to je alergia na ucinnu latku alebo je to reakcia na kombinaciu s niecim.

abriela
21. mar 2017

@trpezliva moj sa zacal vyhadzovat na 3 den. Zmizlo to uplne asi po tyzdni. Aj po vysadeni lieku sa stav este 48 hodin zhorsoval. Konecny stav nemam odfotený. Krpec mal pery ako cernosko (uz aj na foto) a nebolo na tele miesto, kde by nebol flak a opuch.

abriela
21. mar 2017

testy je mozne robit najskôr 2 mesiace po vysadeni lieku. Kedze doktorky su ake su, darmo som zastupujúcej doktorke povedala, ze dieťa reaguje na penicil, predpisala nam Megamox Duo na ktory tiez maly po 3 dnoch reagoval, ale po vysadeni lieku vyrazky na dalsi den zmizli.

trpezliva
30. mar 2017

My nakoniec nemame alergiu na Augmentin, ale mononukleozu :/

majkushka
22. apr 2017

@abriela ahoj prosím ta akú liečbu ste mali ?

ema234
22. apr 2017

@kris1982 moj maly bol komplet vyhadzany na chrbte drobnymi fliacikmi a fest drobnymi a na nozickach

majkushka
22. apr 2017

@ema234 koľko to trvalo kým to zmizlo

abriela
22. apr 2017

@majkushka podpisovala som reverz v nemocnici, kedze mal to uplne vsade, takze len rectodel - 2 alebo 3 cipky

ema234
22. apr 2017

@majkushka nam dala na to fenistil a dva dni kym to zmizlo postupne, ale vysadili sme tie antibiotika, asi maju na ne deti dost casto alergiu.

majkushka
22. apr 2017

@abriela maly má strašnú reakciu koľko mu to trvalo kým mu to ustúpilo my dnes 48 hodín po prvej výrazke a už mu to ide do takých máp mám s toho bobky vôbec žiaden ústup

abriela
23. apr 2017

@majkushka do 40 hodin od vysadenia lieku som podavala rectodel. Stav sa dovtedy len zhorsoval. Spominam si, ze ked sme sli po 30 hodinach od vysadenia na pohotovost, doma maly nemam jedine vyrazky na zadku. Ked som ho vyzliekala u lekarky, uz bol obsypany aj zadok. A tiez sa to zlialo do map. Mate nieco predpisane?
Ak je to rozsiahle, antihistamika asi nestacia. Môjmu predpisali na centrálnom prijme rectodel, kedze som pobyt v nemocnici odmietla. Ale aj tak som bola upozornena, ze ak nezaberie, mame sa vratit spat.

majkushka
23. apr 2017

@abriela presne v štvrtok prvé vyrážky na nohách v piatok take škvrny a včera sa to začalo zloevat do máp to je 48 hodín dnes to trosku zbledlo má dithiaden a prednison dnes 3 ti den a začalo mu to blednúť tie fľaky ako Vám to ustupovalo ? Ďakujem

abriela
23. apr 2017

@majkushka neviem presne, ale asi to bledlo 🙂. Vnimala som len to, ze nepribudaju dalsie

rastislava86
5. máj 2017

Tak aj my sme dostali Augmentin Duo na zápal uška. Na 5. deň mu opäť vyskočili teploty až k 39 a na 6. deň večer sa objavila vyrážka. Do rána sa tak zhoršila, že sme išli k Dr., dostal Fenistilové kvapky a čakáme.... Zatiaľ sa to zhoršuje, vyrážky začínajú tvoriť červené fľaky, no teplota je už medzi 37 - 38. Tak snáď aj fľaky začnú čoskoro miznúť... 😔

cicka193
5. máj 2017

Pridavam sa k vam aj s mojim "zazitkom" ... ako 14rocna som kvoli chorobe brala Augmentin, po par dnoch brania lieku som sa zacla rano vyhadzovat na dlaniach, na vecer som uz bola komplet vyhadzana cela, ale fakt, ze komplet....nasi ma vtedy zobrali na pohotovost, pichli mi tu teplu injekciu a ze sa mam natierat fenistilom a poslali domov..ale kedze sa to nasim nezdalo v noci ma zobrali na pohotovost opat, kedze sa mi to este viac zhorsovalo a bola som uz uplne mimo a triaska, horucka.... vraj sme prisli za 5 dvanast ako sa hovori...ze uz mi to prechadzalo na hrdlo a mohla som sa udusit...ja si uz pamatam iba tolko ako ma ukladali na lozko a pichali infuzku a potom uz nic....uplne ma to zmohlo... 4 dni som bola priputana na postel, vraj som prvu noc bluznila uplne ..... no poviem vam nikdy na to nezabudnem! treba si uz len davat pozor aby sa vsade zapisovalo a upozornovalo na to, ze vase dieta ma alergiu na augmentin a tympadom ani ziadne antibiotika penicilinovej formy aby im nepredpisali (ako mi moja obvodna predpisala naposledy, i napriek upozorneniu..opat som sa vyhadzala :/ viete si predstavit ten stres) ale nastastie som to zvladala uz lepsie, na pohotovosti mi pichli kortikoidne injekcie, plus aj na druhy den a potom to zmizlo...ale neprajem to nikomu...ja ked vidim nejake vyrazky tak uz ma vytrasie zima...nemam na to dobre spomienky

majkushka
5. máj 2017

@rastislava86 nedajú sa my pridať fotky ale presne aj maly tak na 6 deň

majkushka
5. máj 2017
majkushka
5. máj 2017

@rastislava86 po poradí 1 fotka 6-7deň 2 - 8 deň , 3 foto 9 deň a nohy 10 den

wind123
5. jún 2017

@rastislava86 mozem sa spytat ako ste dopadli s tym vysypom po augmetine? syn sa vyhadzal na 6 den od zaciatku liecby...vyrazky mal skoro uplne rovnake ako Tvoj maly, ale na koncatinach, najme predlaktia, dolna cast ramien a trochu malo predkolenia, na tvari nemal vobec, atb bral kvoli zahlieneniu a z toho dovodu pretrvavajucemu kaslu....za ako dlho Vam vyrazky zmizli? Nas ich ma druhy den a akosi neustupuju...lekarka nam dala kvapky zodac.

rastislava86
6. jún 2017

@wind123 cele to trvalo nejake 4 dni - od prveho vyhadzania az po celkom slusne zmiznutie. Uplne OK bol asi o tyzden. Najprv sa tie vyrazky zliali do takych velikych cervenych map a potom tie mapy zacali blednut. V tom poradi ako sa objavovali - prve mal tusim na chrbte, chrbat prvy bledol. A cele to akoby "tieklo" smerom k prstom. Mapy sa posuvali od stehien po chodila a na rukach od ramien po dlane. Chvalabohu mu neostalo absolutne nic. Mal zvysenu davku fenistilu (3 kvapky na kg - rozdelenu na 3x denne) a probiotika. Dr. nas upozornil, ze ak by sa to nelepsilo, dal by mu nieco silnejsie. Nazov si ale napamatam.

Druhy den sa mu to tusim este zhorsovalo. Pohladam fotky podla datumu a poslem.