icon

Augmentin a príznaky alergie na tento liek

kris1982
29. jan 2011

Dobrý den milé žienky, prosím Vás o radu resp. skúsenosti.....Moj syn bral augmentin, na štvrtý deň sa mu začali vyhadzovať vyrážky po tele. Hneď som mu ho prestala dávať, že je to pravdepodobne alergia na tento liek, tak ako to píšu v jeho príbalovom letáku ako nežiadúci učinok. Lekár sa ma pýtal, či nezjedol niečo kyslé, kapusta, uhorky atď, ževraj sa pri tomto lieku nesmú jesť kyslé veci,a teda, ak nic takéto nezjedol, je to alergia na penicilin, ktorý tento liek obsahuje.....ale vôbec nič také nezjedol....ked som prisla domov, spomenula som si, že u babky vypil trošku sirupovej vody...tak teraz neviem, či to môže byť vyhádzaný z tej vody, alebo je to alergia na tento liek, kedže obsahuje penicilín a teda by bol náš syn alergik na tento liek. Teraz, aj ked uz tento liek neberie, je vyhádzaný este viac, dávam mu zodac, tak ako určil lekár. Ďakujem za odpovede.

rastislava86
6. jún 2017

@wind123 fotka v ciapke - druhy den rano, zlte body - druhy den poobede, modre body - treti den, v kolobezke - stvrty den

rastislava86
6. jún 2017

@majkushka ano presne take flaky mal. Odporucili mi dat maleho otestovat, na aku zlozku Augmentinu je alergicky. Ze sa casto stava, ze je to len na sirupovu zlozku - testovali vam to? Nevies, prosim, kde - teda aky dr to testuje? Alergolog? Imunolog? Lebo ziadny dr ktoreho som sa pytala mi nevie povedat... 😒

majkushka
6. jún 2017

@rastislava86 nie zatiaľ netestovali ešte som nebola u dr ale spomínala alergológa

majkushka
6. jún 2017

@wind123 áno 4-5 dni my sme mali fenistil hylak probiotiká a ešte na alergiu prednison

wind123
6. jún 2017

@rastislava86
@majkushka dakujem dievcata za odpovede, ked tak pozeram na vasich chlapcov, tak ten moj to ma este ako tak, kedze to ma len na rukach.pridavam foto. Ja som to pripisovala aj tomu ze sme boli cez vikend vonku, s tym ze som si povedala ze amoxicilin nie je az taky fotosenzibilizujuce atb,tak isiel natrety, ale bolo horuco a na dalsi den sa to vyhadzalo, tak neviem....nam dala lekarka zodac kvapky s tym ze na vacsie deticky uz fenistil tak nezabera (bude mat 2 roky) tak uvidime, zatial je osypany 3 dni bez znamok ustupu...

abriela
6. jún 2017

@wind123 3 dni je malo. U nas po 28hodinach od poslednej davky sa to ešte stale stupnovalo. Potom som sa uz len tešila, že nic nepribuda, ale krpec dostal rectodel. Je alergik, astmatik, antihistamika (zodak) berie denne uz 2 roky, takze neučinkuju na nečakané prejavy.

nella156
9. jún 2017

Ahoj neviem ci sa mi niekto ozve ale,, mam dvojicky 2,5rocne v pondelok dobrali augumentin v utorok rano sa mi jeden snoch vysipal,,dr, v stredu ze je to 5 ta choroba,, no ono to vyzera ako zihlavka, takze usudzujem ze to je z atb, ale, od utorka vecera sa stazuje aj na bolest noh,, dnes doobedu este chodil,no ako sa potom zobudil uz nechcel chodit a ak aj tak pomalicky a nasiroko,, ukazuje mi na pravu nozku,stehno,, bral fenistil,,zmenila som mu to dnes na zodac, a potieram fenistil gelom, flaky pomaly miznú no ta bolest noh sa mi nepaci,,,a zacal sa aj druhy uz stazovaz ze ho bolia nozky,, mali to aj vase deti tak??

wind123
9. jún 2017

@nella156 nie priamo na bolest stehien v suvislosti s vysevom sa mi popri tom syn nestazoval, on sa vsak pravidelne stazuje ze ho boli nozka, specialne chodidlo, prisudzujem to najskor rastu a zatial neriesim...ma 2 roky...inak nam ta zihlavka po augmentine trvala cca 4 dni a okrem zodacu si myslim dost pomohlo ze nosil podla moznosti co najviac dlhy rukav a nohavice, na noc aj ked bolo teplo sme mu dali tiez overal s dlhym rukavom, podla mojej skusenosti ako nahle takto fungoval jeden den a jednu noc zihlavka vyrazne ustupila...

aimee77
10. jún 2017

@nella156 Odporucam navstivit lekara.Odmietanie chodze a najma chodza nasiroko moze znacit zmeny na urovni mozgu.Ma stabilitu pri postaveni sa na nozky?Z odberu krvi sa da zistit hodnota kreatinin kinazy(CK),co je svalovy enzym,kt je zvyseny napr. Po cviceni,ale aj pri zapale svalstva pri virusovych ochoreniach(chripka...).

aimee77
10. jún 2017

@rastislava86 Zaziadat moze aj amb.pediater.Ale zvycajne to vysetruje alergolog(preplaca mu to poistovna).Sklamem Vas.Je mozne vysetrit len alergiu na amoxicilin.Na jednotlive zlozky sirupov,ale aj tbl sety na vysetrenie alergie nie su dostupne.Uz sa mi stalo opakovane,ze mal pacient alergiu po podani lieku,pricom nebola potvrdena alergia na liecivo.Pri Augmentine sa moze jednat o zkrizenu reakciu pri ochoreni na infekcnu mononukleozu.Pacient sa vysype,nie je vsak alergicky na Augmentin.Jedna sa o zkrizenu reakciu tela na virus,kedy takto reaguje aj na podanie lieciva amoxiciliniu.Ako Dr infektologicka som sa s tym stretla casto,najma ak na anginu paciennt uzival Augmentin

deehra
16. jún 2017

Dobrý deň, prosím vás o radu, v porovnaní s vašimi fotkami mame oveľa miernejší priebeh, ale Dr sa nevedel vyjadriť, či je to alergia alebo siesta choroba... 3 dni teploty, prvý deň nízke crp, tretí deň bol podaný unasyn... Na angínu... Štvrtý deň zmizli teploty, piaty deň mierna vyrážka tvar, okolo uši, na krku, šiesty deň, teda tretí po ATB... Vyrážka bruško, nohy... Myslíte že je to alergia? Dakujem

kajoma
20. jún 2017

Ahojte. Stretli ste sa niekto prosim s reakciou vo forme kandidozy,ktora je medzi castymi vedl.ucinkami? Lebo dcerka berie 4.den tento liek a cely den sa stazuje,ze ju svrbi cikulka a ritka, uz som ju osprchovala, viackrat som jej dala aviril mast a teraz sa zobudila s placom,ze ju to strasne svrbi. Nemame iny dovod,infekciu atd.by nemala odkial dostat....ma 5 rokov, neviem,ci jej mam rano vobec dat dalsiu davku alebo nie alebo co ? Ak ste sa s tymto problemom stretli,prosim napiste,ako ste to riesili. Dakujem

abriela
21. jún 2017

@deehra u nas tiez boli 3 dni teploty, potom ustupili. CRP vsak stupalo. Tiez dr. nevedela ci je to 6 choroba, ci alergia.

rastislava86
21. jún 2017

@kajoma aj u nas bola kandidoza. Ked sme prisli s vyrazkami dr. hned pozeral predkozku a usta. Vtedy este nenasiel nic, ale o par dni sme isli na kontrolu na ORL a tam dr. nasiel rozsiahlu kandidozu v ustach - co hned zaradil ako vedlajsi ucinok Augmentinu (resp. ATB). Kazal nam davat zvysenu davku probiotik minimalne mesiac a striedat ich. Maly s tym az taky problem nemal, ale u dievcatka, verim, ze je to horsie...

kajoma
21. jún 2017

No,rano sme isli k mudr, antibiotika pravdaze vysadila, mam jej natierat canesten. Probiotika berie od zaciatku brania atb. Blbe je,ze ten canesten zaberie tak na hodinku, max.dve, pricom sa to moze davat len dva tri razy denne, mala az place,ako ju to stipe,svrbi,pali...skusame kupel.v repiku prip.salvii,a stale sprchujeme,menime pradlo...tato noc bude zrejme taka ako predosla,tj.ziadne spanie,neviem co s tym,ako jej pomoct, ani v lekarni viac neporadili ;((

jessinocka
13. sep 2017

Baby, mala berie augmentin prvykrat, vcera to bol 4ty den a takatovyrazka sa jej urobila na licku. Od vtedy mala este 2 davky, vyrazky nepribudli, ale tato sa asi strojnasobila. Zajtra mam ist na kontrolu, myslite ze to moze byt a augmentinu? Dali jej ho kvoli nevysvetlitelnyn horuckam 40tkam co trvali 3 dni a CRP 57.

rastislava86
13. sep 2017

@jessinocka fuuha, dajte vediet ako ste dopadli. Na nas Augmentinoflak sa to sice vobec nepodoba, ale to neznamena, ze to nemoze byt z toho...

jessinocka
13. sep 2017

@rastislava86 bola som pre istotu u dr, povedala, ze podla nej to nema suvis s ATB. Ze sa jej zapalil obycajny pucik, ked je teraz oslabena kvoli chorobe a dala mi masticku na to. Tak snad sa nemylila.

sopkova
4. okt 2017

Baby pridavam aj ja fotky. Dcera brala magamox duo a na 8.den zrazu vysyp. CRP negativne. Vase deti mali zvysene hodnoty? Tiez ziadna teplota ani svrbenie. Akurat ze ma stale zapalene hrdlo aj napriek ATB. Myslite ze to moze byt reakcia? Ma to aj na tvari a stehnach.

lucinocka
4. okt 2017

ja som z augmentinu v 10 rokoch skoncila v nemocnici na infuziach... vyhybam sa mu odvtedy, aj pri porode som spomenula ampicilin a amoxicilin nie, takisto u kazdeho obvodneho... treba na to davat pozor cely zivot...

abriela
4. okt 2017

@sopkova u nas crp stupalo, teploty po vysype na 3-4 den zmizli. podla foto by som povedala, ze je to reakcia

sopkova
4. okt 2017

@abriela hmmm no my nemame zvysene...neriesim uz lebo ma trafi z toho celeho

abriela
4. okt 2017

@sopkova niesom lekar, ale prejavy mozu byt odlisne. Prajem skore uzdravenie.
Nam zastupujuca dr. po Augmentine a upozorneni, ze dieťa je alergicke na penicil predpisala megamox duo ☹. Po 2 dnoch mu opuchli pery a atb som hned vysadila. Nesla som ani k lekarke, takze neriesila som ani crp.

zdenaalexik
9. nov 2017

Ahojte,mojmu malemu sa z augmentinu duo vyhodil tiez nepekny vysyp,uz to ma druhy den a je to horsie,neviete mi poradit,kedy mu to zmizne,ci ist este k lekarke?Kazala nam prist na kontrolu o tyzden,ale bola presvedcena,ze z augmentinu to nebude,no precitala som si pribalovy letak a pogooglila a som si ista,ze je to z neho...

andyka321
9. nov 2017

Urcite je to alergia na augmentin. Ja som ju tiez dostala asi na 3. - 4. den. Po tele som mala opuchnute "mapy", na tvari, na rukach a nohach nie. Strasne to svrbelo, lekarka okamzite dala pichnut Hydrocortizon 3x po sebe . Povedala ze je to nebezpecne a odvtedy ked sa ma lekari pytaju ci som alergicka na nejaky liek tak im hlasim ten augmentin. Bola som odvtedy asi na 3 oper. zakrokoch a je velmi dolezite to nahlasit. Prajem skore uzdravenie, necitala som ostatne prispevky.

miskacabalova
18. jan 2018

@nella156 dobrý deň....môj syn sa mi tiež sťažuje na bolesť nožičiek a berieme akurát augmentin....potvrdilo sa vám to???môže augmentin spôsobiť bolesť kĺbov??? vopred ďakujem za odpoveď

nella156
18. jan 2018

@miskacabalova dobry den ano potvrdilo,, chodte k lekarke a zmente lieky

nellita
18. jan 2018

My sme brali tiez tento liek a po 5/dnich sa dcerke na nohách,rukách vytvorili cervene flaky ako ked vam praskne zilka.dala som jej fenistil kvapky a zmizlo to,ale po 3-dnoch opäť výstup vratane modriniek,lekarka nas ihned poslala do nemocnice a boli sme ram 3-dni. Dali jej ascorutin,ditiaden a zmizlo to hned. Neviem a ani lekári z coho to bolo. Dufam ze uz nikdy viac to neuvidím.každopádne augmentin jej urcite uz nedam

nellita
18. jan 2018

@miskacabalova ano môže aj dcerka sa sťažovala na bolest noziciek,klbov,necakaj chod k dr.

miskacabalova
19. jan 2018

@nellita ďakujem