icon

Augmentin a príznaky alergie na tento liek

kris1982
29. jan 2011

Dobrý den milé žienky, prosím Vás o radu resp. skúsenosti.....Moj syn bral augmentin, na štvrtý deň sa mu začali vyhadzovať vyrážky po tele. Hneď som mu ho prestala dávať, že je to pravdepodobne alergia na tento liek, tak ako to píšu v jeho príbalovom letáku ako nežiadúci učinok. Lekár sa ma pýtal, či nezjedol niečo kyslé, kapusta, uhorky atď, ževraj sa pri tomto lieku nesmú jesť kyslé veci,a teda, ak nic takéto nezjedol, je to alergia na penicilin, ktorý tento liek obsahuje.....ale vôbec nič také nezjedol....ked som prisla domov, spomenula som si, že u babky vypil trošku sirupovej vody...tak teraz neviem, či to môže byť vyhádzaný z tej vody, alebo je to alergia na tento liek, kedže obsahuje penicilín a teda by bol náš syn alergik na tento liek. Teraz, aj ked uz tento liek neberie, je vyhádzaný este viac, dávam mu zodac, tak ako určil lekár. Ďakujem za odpovede.

miskacabalova
19. jan 2018

@miskacabalova ďakujem

etela_1
13. nov 2018

@farky12 zdravím, reagujem na Váš príspevok máme to isté dala nam prednison a fenistil kvapky no zatiaľ stále vyhádzaná už mám strach, už je to dlho pre mňa prosím po cca koľkých dňoch Vám to zmizlo? Ďakujem

etela_1
13. nov 2018

@miskacabalova prosím aj moja dcérka sa sťažuje na to isté augmentin sme vysadili po štyroch dňoch liečby lebo sa celá vyhádzala a tiež hovorí že ju bolia nôžky, prešlo vám to samo po vysadení lieku či ostali následky?

abriela
13. nov 2018

@etela_1 nasledky neostali a vyražky u syna mizli asi týžden.

etela_1
13. nov 2018

@abriela a čo ste dávali aby to ustúpilo prosím

nellita
13. nov 2018

Necakajte bezte rychlo.k.lekárovi nas museli hospitalizovať ,nie je to sranda

etela_1
13. nov 2018

@nellita veď už sme boli samozrejme , no poslali nás s prednison tablety a fenistil kvapkami domov že to prejde no už som bola dvakrát ale stále sa bojím lebo to nemizne skočím radšej ešte na pohode

etela_1
13. nov 2018

@nellita na pohotovosť

abriela
13. nov 2018

@etela_1 ja som hospitaciu odmietla, kedže mám skusenosti ako to beži v nemocnici a davala som cipok rectodel (vtedy bol vypadok, takže nám ho len namiešali v lekárni). Dieťa sa mi vyhadzovalo aj viac 30 hodinách po dobrati lieku. Nemal vsak ine priznaky, bolesti ako pišes. Bol len opuchnuty a vysypany. Antihistamika berie stale, kedže je od 2 rokov alergik

nellita
13. nov 2018

@etela_1 ano urgent

nellita
13. nov 2018

@abriela tak lepsie ako my stale vsak to nie je v poriadku takato reakcia po ATB, urcite ja tento liek v zivote uz nedam

abriela
13. nov 2018

@nellita no moj o 2 mesiace mal dalsiu skusku imunity, zastupujuca lekarka mu opat predpísala lieky ktoré obsahovali penicilin. Prajem nech sa z toho Vaše dieťa dostane.

miskacabalova
13. nov 2018

@etela_1 zdravím, nie všetko sa upokojilo....a na nožičky sa nesťažuje už.... držím palce aby ste takto dopadli aj vy 😉

trvalka
20. dec 2018

My mame tiez velmi zlu skusenost s tymto liekom. Na 7. den uzivania sa dcerka komplet vyhadzala. Som zhrozena kolko negativnych skusenosti a aj napriek tomu sa nadalej predpisuje detom. 🤔😤😔

etela_1
20. dec 2018

@trvalka my sme skončili až v nemocnici na komplet celom tele už nemala jediné voľné miesto biele, bola som v šoku vyzerala tak až vydesila k smrti, vyše týždeň sme s tým bojovali pichali kortikoidy, infúzie atď atď atď HOROR

trvalka
20. dec 2018

@etela_1 Prosim kolko trvalo kym Vam to zacalo ustupovat? Mali ste aj ine priznaky? My mame len ten vysyp inak jej zatial nic nie je. Utorok sme vysadili. Dnes je stvrtok....moze sa to este zhorsovat? Dakujem.

etela_1
20. dec 2018

@trvalka áno nám sa to zhoršovalo aj keď sme už mali vysadené, bolo to úplne všade a bolo to desivé a začalo to aj strašne svrbiet tak okamžite nás hospitalizovali a pichali všetky možné lieky na útlm, trvalo to cca 8 dní od posledného dňa vysadenia lieku teda ešte dllllhooo to bolo v krvi!!! Moja to bolo strašné no nemusíte to mať až tak

trvalka
20. dec 2018

@etela_1 Jezisi ja som taka vydesena ze mam normalne stiahnuty zaludok. Nam dala nasa dr. len fenistil kvapky a probiotika davam uz dlhsie koli antibiotikam. Nezda sa mi ze by sa jej to zvacsovalo. Skor sa jej to zlieva do tych cervenych map. Na nozkach a ruckach ma len par bodiek. Neviem co mam robit. Kedy ist na pohotovost. 😢

abriela
20. dec 2018

@trvalka na pohotovst by som sla, ked sa to budem dalej sirit. Aj ked aj 24 hodin po vysadení sa este vysyp rozsiruje. Moj ma teraz kiahne a oproti tejto alergii na ATB, čo sa týka rozsahu, je to taka malina. Kedže porovnavam, lebo po týchto atb nebolo na tele kusok miesta bez výsypu.

trvalka
20. dec 2018

@abriela Dakujem pekne. Ona to ma dost na trupe a chrbatiku. Na nozkach a ruckach len par bodiek a na lickach ma este. Ziadne ine komplikacie. Je ziva vesela hra sa.... dobre sa napapa aj stolica s mocom ok. Nic ju neboli nic nema opuchnute. Len vyzera hrozne!!!! 😢😢😢

yanni
20. dec 2018

@trvalka Neboj sa, ono to ustupi. Len to trva dlho. Moj muz sa minuit rok tak z augmentinu vyhadzal. Vlastne su to cervene flaky a opuchlo mu cele telo. trovalo to takmer tri tyzdne, pokym odpuchol a flaky zmizli. Je to alergicka reakcia na latku, cize penicilin. On truhlo zabudol povedat, ze je uz mal volakedy davno alergicku reakciu na penicillin, kedze roky ariadne ATB nebral.
A moj brat mal pressen toto ako ca. 2 rocny, tiez amoxicilin, cize penicilin. Ma vyse 30 rokov a odvtedy radsej nic zo skupiny penicilinu.

Takze, ked niekedy ti dieta bude zase musiet brat ATB, tak treba na to upozornit.

zyzu
20. dec 2018

@trvalka Naša skúsenosť s alergiou na lieky: Aj náš malý mal reakciu na Augmentín - výsev a opuch mierny, on dostal ditiaden injekciu a este nieco na potlacenie alergických reakcii priamo u lekárky, následne bral rectodal a zodac kvapky. Reakciu mal na sviatky tesne pred stedrým dňom, lekárka nám dala lístok s informáciami v prípade hospitalizácie. Čakali sme pár hodín v ordinácii, potom doma ale stav sa nezhoršoval,tak sme do nemocnice nešli. Pričom sme s ňou aj konzultovali ešte poobede jeho stav. Lekárka pracovala aj medzi sviatkami,hneď prvý pracovný deň sme boli na kontrole. Opuch zmizol úplne,ale ten bol mierný a výsev bol ustálený. Ten začal miznúť až po týždni. Hneď nás poslala na alergológiu a malý má potvrdenú alergiu na pnc.

trvalka
20. dec 2018

@yanni Dakujem za povzbudenie... naozaj som vystrasena! Nechceme skoncit na Vianoce v nemocnici koli alergii. Ano doktorka si to hned poznacila do karty ze nemozeme tieto lieky uzivat. Dufam ze to uz ustupi a bude dobre. 🙏

trvalka
20. dec 2018

@zyzu Dakujem pekne. Ja tiez rozmyslam ze zajtra sa pojdeme znova len ukazat k nasej doktorke co povie. Nam dala len Fenistil kvapky. 😮

yanni
20. dec 2018

@trvalka To ustupi, neboj. Ak nema ine problemy, tak na to treba len cas. A odporucila by som celkovo vylucit t vsetko s penicilinmom, nie len konkretne tento jeden liek.

trvalka
20. dec 2018

@yanni Ano suhlasim. Zajtra sa o tom poradim s nasou lekarkou. Pojdem znova za nou pre pokoj v dusi ked idu sviatky teraz. DAKUJEM velmi pekne. ❤

abriela
20. dec 2018

pri synovi lekarka nevedela co to je, takže vylucili sme vsetky lieky, 2 lekari povedali výlucit vsetko, jeden nie. Napriek tomu, že crp ukazovalo tusim cislo 90 a nebolo miesta kde by neboli flaky. Bude dobre, ver tomu, len to chce cas.

trvalka
20. dec 2018

@abriela Dakujeme velmi pekne. Snad ano. ❤

sarahh11
Autor odpoveď zmazal
rastislava86
29. apr 2019

@sarahh11 nám len kvapky Fenistil a trpzlivosť. Samé to zmizlo. 🙂