icon

Autizmus - Asperger

21. máj 2022

V skole na prednaske sme sa rozpravali so psychologickou na tuto temu.Povedala, ze snad neexistuje trieda v skolke kde by neboli taketo deti ci ADHD…jej znamy gynekolog povedal, ze je toho vela a zacali robit vyskumy a statistiky preco…podla neho je dovod v tom, ze dievcata beru v nizkom veku antikoncepciu, ludia sa stavaju rodicmi vo vyssom veku,Co si mysite cim to je?Vplyvom ziv.prostredia Cernobyl, strava, chemia, zlym ziv.stylom,vekom?

zuzka1117
21. máj 2022

Určite lepšie diagnostika a teraz výskumy ukazujú, že toto ochorenie môže súvisieť so zlým mikrobiomom matky počas tehotenstva.

kacena4
21. máj 2022

v prvom rade si treba rozlisis adhd a autizmus je to podstatny rozdiel. ja som nerodila "stara" ani nebrala antiku a predsa mam autika. po pravde zmenil sa zakon pred par rokmi kedy deti s hranicnymi normami ostavaju v beznych skolach a v specialnych su len deti s mentalnym postihnutim takze x% deti je teraz v beznych skolach na ociach vsetkym ludom... po druhe ano zlepsia sa diagnostika asperger je diagnoza z minuleho storocia predtym vsetky deti s autizmom boli radene pod inu psychiatricku chorobu. casom sa to zlepsuje a diagnostikuje. pred 15timi rokmi ked diagnostikovali mojho syna to bolo na Sk este len v plienkach

zuzanaam
21. máj 2022

@pukina nám rodičom, ktorým dieťa takmer zomrelo po očkovaní to veru smiešne nie je. A áno, dcéra má diagnózu PAS. A potvrdila nám to aj Dr. Jánošíková, že väčšina detí, ktorí k nej chodia na diagnostiku to má ako následok po očkovaní.

pukina
21. máj 2022

@zuzanaam to ma uprimne mrzi, ale doteraz suvis ziadna vedecka studia nepotvrdila, prave naopak.

zuzanaam
21. máj 2022

@pukina "vedecké" štúdie sú financované farmafirmami, toľko k vedeckým štúdiám. Radšej treba otvoriť oči a počúvať rodičov takých detí. Ja odkedy sa ma táto téma bytostne dotýka poznám mnoho podobných prípadov. Väčšina sa ale radšej rozhodne mlčať, aby neboli označení za konšpirátorov. Poznám to z vlastnej skúsenosti, kedy sme boli urážaní a zastrašovaní priamo niektorými doktormi, po spomenutí príčiny, odkedy nastali problémy. A potom sme stretli aj takých, ktorí si na základe mnohoročných pozorovaní vytvorili rovnaký názor a mali aj charakter to nahlas priznať.

pukina
21. máj 2022

@zuzanaam ja rozumiem vasmu zufalstvu, ze sa snazite najst odpoved, ale nehnevajte sa, to co ste napisali je uplny blud. Sama poznam niekolko rodicov, ktori maju deti s PAS alebo prave prechadzaju diagnostikou, lahsie aj tazsie formy a ani jeden z nich ani nahodou nepomyslal nad tym, ze by to sposobilo ockovanie. To ze vy verite radsej tomu, co povie Jozko z Hornej dolnej nez tomu, co dokazu studovani vedci, ktori venuju svojej praci cely zivot, je skor smutne a len to dokazuje mentalitu tohoto nevzdelaneho naroda. Preco je potom tolko zdravych deti, ked by malo ockovanie sposobovat PAS? Ci ta vakcinka si len vyberie, ze aha toto dieta sa mi paci, tu zapustim korienky autizmu?

pukina
21. máj 2022

@zuzanaam a este dodam, mozno vas to sokuje, ale existuje aj kopa nezavislych studii, neplatenych tymi "zakernymi hnusnymi farmafirmami co chcu na nas zarabat"

mooonika1975
21. máj 2022

@retatka je to ale dokázané, a ja to mám od mudr. , ktorá sa tomu venovala, roky to študovala a štatictiku robila , že deťom s ADHD absentuje matka vo výchove do 6 rokov. Je to kritická hranica, dokedy tá matka hrá výraznú rolu vo výchove.

akvi
21. máj 2022

Koho téma ozaj zaujíma, veľmi zaujímavý pohľad na vec. Aj iné knihy od tohto autora odporúčam. https://www.martinus.sk/?uItem=763801&gclid=Cj0...

mooonika1975
21. máj 2022

ja sa pridávam hodne aj za stravu. Kedysi bola strava jednostranná, ale málo upravená chemicky. Teraz je to hrozné a dobré veci si musiš buĎ vypestovať, ale si poriadne priplatiť.

mooonika1975
21. máj 2022

@retatka ešte chcem pripisať, trošku zle som to napisala, skôr ide o lásku tej matky a dieťaťa, ten vzťah, nie, že by tam matka nebola. Taký ten milujúci vzťah matka - dieťa.

luccija
21. máj 2022

@mooonika1975 tiež sme sa to učili na psychológii v podobnom duchu.Bud benevolentna mama každý deň sa menia pravidlá, dieťa nemá režim, pevné hranice, alebo mama nervacka, konfliktna osoba, konflikty v rodine a dieťa je zmätene nervózne, či si ho nevšímajú a upozorňuje na seba, zlým správaním.Osobne poznám 2 deti, ktoré majú túto diagnózu, ale mama čistý blázon.Jedno je čistý neurotik okusuje si nechty, stále myka nohou, druhé robí 7 veci naraz a nič nedokončí.
Ja si myslím, že autizmus je vyssim vekom rodičov, životným prostredím...

mooonika1975
21. máj 2022

@luccija joj, ja som pisala na ADHD, autizmus si netrúfnem

retatka
21. máj 2022

@mooonika1975 Ako komu pasuje na tu stranu sa prikloní…Ja zase poznám láskyplné matky ,majú úžasný vztah k dieťaťu ,kľudné,určite nie nervózne a dieťa má Adhd .Takže tieto ,,výskumy,, radšej nechajme bokom.Ono nikto na 100% nevie ,čím to je ,na to treba ešte veľa štúdii …

mooonika1975
21. máj 2022

@retatka piše autorka, že čo si myslime, čim to je , takže pišem ,že ADHD je podľa mňa a ......

luccija
21. máj 2022

@mooonika1975 aj ja som myslela ADHD, ale iste vždy sú nejaké výnimky pri každej diagnoze

petik22
21. máj 2022

mam dieta s AS,antikoncepciu som nikdy nebrala,nie som geriatricka rodicka,tehotenstvo ukazkove 🤷‍♀️ v minulosti boli taketo deti,presne ako ti pisali-boli v ustave,v specialnych skolach,oznacovane ako nezvladnutelne,nevychovane,cudaci. napr. spatne,ked vidim qke su priznaky, zo zs viem min. o 6 ludoch co by dnes spadali do spektra+teda deti s adhd,prip. inymi dys...
a takisto sa pripajam k dalsiemu nazoru -u mohej dcery nastal velky zlom po ockovani(konkr. mmr). nehovorim,ze to sposobilo pas,ale 2 tyzdne po ockovani dieta ako vymenene,regres v urcitych oblastiach :(

sisaka
21. máj 2022

ADHD neviem, ale narast autizmu je spôsobený nielen lepšou diagnostikou, ale žiaľ ide o skutočný narast. Stále sa hľadajú príčiny, uvádzajú sa vplyvy prostredia, vystavenie sa rôznym toxickym látkam počas tehotenstva, pesticídy, samozrejme genetika a momentálne zisťujú vplyv imunity matky. Čítala som niekde, že robili štúdiu pri ktorej izolovali protilátky matiek detí, ktoré mali autistické deti a tie ktoré nemali a potom ich vpichli zvieratam, tie, ktoré dostali protilátky matiek autistickych deti preukazovali neštandardné správanie, takže bude tam aj nejaká súvislosť s imunitou matky …

zuzanockamt
21. máj 2022

@luccija
@mooonika1975 ADHD je neurobiologická porucha spôsobená nerovnováhou určitých látok v mozgu...významným faktorom je genetika

zuzanaam
21. máj 2022

@pukina a možno šokujem ja Vás, že som odišla z doktorantúry presne kvôli tomu, že bolo manipulované z výsledkami meraní. "Muselo" sa štúdiou prísť na to, čo sme dostali nariadené na katedre. Na niečo také som žalúdok nemala. A z farmafirmami to tiež nič nemalo. A zlatý kliniec bol, keď som raz volala zo svojou kamarátkou z detstva, ktorá je dnes doktorka a bavili sme sa o nejakých výskumoch. Na záver len povedala "veď vieš, ako sa také štúdie robia". Áno viem, úplne presne. Čiže je to bežná prax. A bolo by naivné myslieť si, že len u nás. Ako sa hovorí, účel svätí prostriedky. A preto, keď sa niekto začne oháňať vedeckými štúdiami si pomyslím, že si nimi môže tak akurát vytrieť... Dnes človek nemá šancu zistiť, ktoré štúdie sú seriózne a ktoré zmanipulované, ale obávam sa, že tých prvých v dnešnej dobe veľa nebude. Preto verím viac svojej skúsenosti a pozorovaniam iných ľudí.

pukina
21. máj 2022

@zuzanaam krasne ste sa zamerne vyhli odpovedi na moju otazku, ale dobre. Tak teda otazka ina: mate dokazy o takomto manipulovani? Ked uz teda tvrdite, ze ste boli na doktorandskom studiu (ktore vlastne ani nedokazete spravne napisat a tazkosti vam robia aj zakladne predlozky) musite mat nejaky zaznam o tych vyskumoch a o manipulacii. Ci povedala Ruzenka z uctovneho oddelenia, ze to takto sprav, lebo musis? Preco ste to teda nenahlasili na prislusne urady, ze sa manipuluje s vyskumami, ze mate prikaz umelo upravovat vysledky tak, aby "niekomu" sedeli, aby to prislusne urady skontrolovali, urobili pripadny audit? To ma sokuje viac nez tieto vymyslene blaboly.

zuzanaam
21. máj 2022

@pukina ? aká bola otázka? Že prečo nie sú postihnuté všetky očkované deti? A prečo niekto po uštipnutí včelou zomrie a s druhým to nič neurobí? Absolútne nezmyselná otázka. A s ktorými predložkami mám problém? Podľa Vás sa správne píše doktorandúra asi, lebo ako pozerám, tak pozerám, chybu tam nevidím. Chcela by som žiť vo vašom svete, asi ste nikdy nepočuli o psychickom nátlaku a vyhrážaní.

pukina
21. máj 2022

@zuzanaam ehehe, moje presne mierene otazky dostavaju odpovede ake som aj cakala. Zastrasovanie, vyhrazanie, psychicky natlak. Co ine sa dalo cakat. Vsak teda poslite tie dokazy mne, urcite ich mate niekde uschovane, ja to za vas kludne anonymne nahlasim, nebojim sa nikoho, pripadne predpokladam, ze by som dostala nejaky pekny mastny uplatok, aby som MLCALA. Och a co je to teda ta doktorantura, nejaky tajny spolok? Nejak mi ani google nevie najst vyznam toho slova. No a s tymi predlozkami.. vsak si skuste po sebe precitat trosku, co tam pisete a ak teda chybu nevidite, chyba bude asi vo vasom prijmaci na krku 🤣 nemam uz co viac povedat.

zuz02
21. máj 2022

Asi nemáš toho dosť naštudovaneho o ADHD a predpokladám ani žiadnu prax s takýmito deťmi , keď vypúšťať takéto nezmysly.

marlent
21. máj 2022

Poviem len to ze vdaka bohu ze mam skolu za sebou...ak by som tam chodila teraz urcitr by som mala nejaku diagnozu na sebe nalepenu a to len preto lebo som bola "ziva".

andrea169
21. máj 2022

@pukina vy ste riadne naivná .. áno presne tak to chodi sko píše zuzanaam . A je to politika či v zdravotníctve či v školstve ..

pukina
21. máj 2022

@andrea169 Ja stale cakam na tie dokazy a nic 😢

lilope
21. máj 2022

@pukina pripájam sa k názoru, že si ohľadom vedeckých štúdií naivná, ale to je len môj názor. Aké dôkazy od prispievateľky o tom, že si myslí, že štúdie sú zmanipulované, chceš? Veď sama napísala, že je to jej názor na základe pozorovania a skúseností a že jej to isté povedalo zopár lekárov, to sú jej skúsenosti. Ty nemáš ani tie, ale spochybňuješ tie jej, nechápem o čo ti ide. Tu už človek ani nemá právo na svoj vlastný názor, aj ten má mať podložený dôkazom 🤣

basska_b
22. máj 2022

@zuzanockamt "Akú výpovednú hodnotu má štatistika na 5-tich geriatrických rodičkách?"

Ono tam chybala dvojbodka
je to štatistika: na 5 starších rodičiek prípadne jedna mladšia.
A este tam teda chybalo:
je to štatistika: na 5 starších rodičiek [s dietatom s ADHD/poruchou spravania] pripadne jedna mladšia.

A vzorka nebola 5 zien samozrejme, to by nemalo vypovednu hodnotu

pukina
22. máj 2022

@lilope to sa nam tu zisla krasna particka antivaxeriek, stary dobry kon 😀 tak jedna dost podstatna vec je, ze veda nie je o nazore. Nazor mozu mat na to, ci im chuti perkelt s knedlou alebo haluskami a nie na to, ci ockovanie sposobuje autizmus. A neseriete si trosicku do ust tymi vyjadreniami? Vsak ta prva napisala, ze ma priamo skusenost s tym, ze musela pocas studia umelo upravovat studie, aby niekomu sedeli. Ale pritom ani nevie napisat spravne doktorand, na ktoreho vraj studovala. Tak nech teda dokaze svoje tvrdenie, ze je to tak, aby som tomu uverila a nesnazi sa ma tu presvedcit prazdnymi vetami, nie? Ale kludne si majte svoj nazor, ja budem doverovat tomu svojmu naivnemu svetu v bublinke s faktami ako normalny clovek, a nie tomu, co povedala Anicka za pokladnou v potravinach a je to "zarucena pravda".. zije sa mi lahsie. 🤪