Bábätko chrčí pri dýchaní

31. máj 2023

ahojte mamičky, stretla sa s tým niektorá z vás? Bábätko chrčí pri dýchaní a nie je choré, od poslednej choroby to evidujem, hlavne v noci. Vzduch zvlhčujeme, pediater nám dal fenistil kvapky, ale nič sa nezmenilo :( za každú radu ďakujem.

beata_k
31. máj 2023

Mozno zadna nadcha. Moj dostal atb do nosa a za 2 dni bol pokoj. Tiez uz bol davno po chorobe a stale v noci tazke dychanie

anjelicek26
31. máj 2023

Zavisi na veku...fenistil mal zabrat, ak je to spuchnutim sliznic... ked zoberu krv na igE, prakticky by mali vidiet, ci ma nejaku alergiu (nie aku, ale ci ma) a potom podla toho smer alergolog alebo nosno-krcny pozriet, ci nema zvacsenu mandlu ci polypy v nose, moj mal v nose a teda otravne to bolo riadne, chrapal jak drak... neodkladaj to radsej, moj lekar vravel, ze taketo veci zbytocne obmedzuju dychanie a maju sa riesit cim skor...

milanemila
31. máj 2023

Tiez si myslim, ze mu “hrkaju” sople. Ked skusis presplechnut slanou vodou a odsat, nic nejde von?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kacena4
31. máj 2023

moze to byt stridor, nedovivinuta chlopna v hrtane, zisti to ort kamerkou. nic sa s tym nerobi v cca roky to zvykne spevniet (dovyvijat sa)

gabym
31. máj 2023

Náš to tiež robil a potom to prešlo samo.

stanulienkat
31. máj 2023

Môže mať reflux, skús dávať ležať do vyvýšenej polohy.

hugigugin
31. máj 2023

Neter mala stridor. Do roka cca chrčala

autor
31. máj 2023

Ďakujem všetkým, verím že to prejde ale pre istotu ideme ešte na krčno nosné. mala chorobu ale to už je mesiac dozadu a takto jej to ostalo :(

anavixy
31. máj 2023

Maximalne by som zvlhcovala morskou vodou, urcite by som nedavala fenistil ani pamycon 🤯 zaschnuty soplik (ktory sa robi kazdemu aj zdravemu cloveku v kazdom veku) vytvara pri prude vzduchu zvuk, ktory pocujeme ako chrcanie, nic patologicke, cista fyzika. Treba zvlhcovat nos aj prostredie a cistit nostek. Pokial ma dieta aj ine tazkosti, tak treba riesit tie ( podla toho zistite ci chrci z refluxu- ma aj ine priznaky, ci ma zvacsenu nosnu mandlu alebo stridor napr. vam povedia na orl), ale chrcanie v nose samo o sebe nie je problem.

autor
1. jún 2023

@anavixy morskou vodou zvlhčujem, máme aj kvalitný zvlhčovač vzduchu. Nie je to normálne a nie je to čistá fyzika. Takto dieťa dýchať nemá. Chrčanie ostalo po chorobe (sedem mesiacov pred tým čisté dýchanie) isto to riešiť musím a nie sa utešiť, že je to normálne, lebo nie je.

anavixy
1. jún 2023

Ja som nikde nepisala, ze to nemate riesit! Ved ste hned pisali, ze idete na orl. Riesili ste to s pediatrom, ktory siahol po lieku hop alebo trop Nepomohol, takze opuchnuta sliznica to zrejme nie je. Idete na orl, kde vam povedia, ci je to nieco ine, nez hlien. Pokial ano, budete to riesit (alebo aj nie, podla toho co to bude). Ale pokial na orl nic nezistia a je to len pritomnostou hlienu v nosteku, ktory este pretrvava po chorobe, tak ano, je to normalne. Hlieny sa tvoria a nie vzdy to znamena nieco patologicke. Ja vas v ziadnom pripade neutesujem ani to nebol moj zamer, len som napisala fakt a to je, ze nie vsetko co matka vidi ako problem je problem. Skuste aj trochu pogooglit.