Bolesti v brušku

mazia
24. máj 2012

Ahojte, chcem sa poradiť, pretože už asi 2týždne náš maličký papa nad ránom okolo 4:00 a o pol siestej dostane akoby krče do bruška, pučí sa, tiská akoby potreboval sa vyprázdniť, neplače pri tom, ale trva to asi 3hodiny kým mu to povolí. Kope nožičkami,ale nemôže preto spať. Dávala som pozor,ale prdká si. Dávala som espumisan ale nepomáhal, tak som dávala sab simplex ale to zase nepotreboval prdieť a tlačil.Stolicu ma pravidelne 2xdenne z US. DAvam mu aj teplu plienku ked sa zacne pucit,nepomáha Už neviem čo mám robiť aby kludne spinkal.
Ďakujem za rady

anjelicek26
24. máj 2012

@mazia - nas maly mal presne toto, pucenie sa medzi 5-7. rano kazducky den asi 4-5 tyzdnov? Knural, fnukal, divne zvuky vydaval... Nepomohlo vobec nic, preslo to same... ono to travenie este len zacina fungovat, prve tri mesiace je bolenie bruska asi normalne. Väcsina deti ma koliky na vecer, ine rano.. bud rada, ze nema bolesti, to by fakt reval. Je to len skrucanie bruska. Prejde to.

annaopialova
24. máj 2012

ahoj skus espumisan

ludkazh
25. máj 2012

ja davam malej infacol a zda sa, že si lepsie po nom poprdka 😉

atka70
25. máj 2012

Ahojte mamičky,aj mola malinka ma tak isto problem puči sa a to hlavne nad ranom davala som jej Espumisan L a zda sa že jej to pomaha, ale teraź ma problam s kakanim,ale vtry ma poriadne. 🙂

evkat
25. máj 2012

@mazia neviem aké je dieťatko maličké...ale ja malej lieky nedávam kým to nie je nutné....ak má drobec nejaký problém s trávením tak pomáha rascový, kamilkový, feniklový alebo mätový čaj - dávka čaju záleží od veku dieťatka
granulované čaje sú aj od dvoch týždňov -ja som ich tiež používala ked mala asi 3 týždne a pomohlo to hned.
A prípadne je taký krém volá sa "pupík" s takým mackov v lekárni a tým som jej masírovala bruško

mazia
autor
25. máj 2012

m
@anjelicek26 dufam ze to prejde

mazia
autor
25. máj 2012

@evkat pupik pouzivam od začiatku, teraz ma malický 11 týždnov a dávam mu rascovo feniklový čaj a miešam s detským alebo kamilkový, no nepomáha to, nedávam mu žiadne kvapky nic neucinkovalo.

jajuuus
25. máj 2012

@mazia skús si kúpiť v lekárni vetrovú masť a masíruj mu s ňou bruško 😉