icon

Buchnutý noštek a zmena jeho tvaru

martinocka31
30. nov 2018

Dobry vecer prajem.Moja otazka je:mate niektora skusenost s tym,ze im babatko priblizne v vo veku 1 rok malo uraz,buchlo sa,... atd,nasledkom coho mu zostal zmeneny tvar nosteka,hoci len
velmi mierne/krivy,ohnuty,alebo pismena J atd.Zaujimaju ma osobne skusenosti,ci sa nostek dal sam do povodneho stavu.Dakujem vopred za odpovede.

Strana
z2
martinocka31
autor
2. dec 2018

@mogaa Dakujem,vieem,ze je to tak.Rcionalne si to uvedomujem,no nevedela som ako zmena nosteka zmeni celu tvaricku a odvtedy sa minimalne usmieva,kked aj ten usmevcek je uz iny,ocka mma menej vyrazne,realne,vidiet to aj na fotkách.Jednoducho novy chlapcek,na ktorého si budem musiet zvyknut a popasovat sa so svojimi vycitkami,ktore mam,lebo som bola nepozorna.😕

martinocka31
autor
2. dec 2018

Dievcata

@pininka
@lubik87
@elizabeth88
@mogaa Velmi pekne vam dakujem za Vase reakcie,velmi ste mi pomohli a potrebovala som sa aj vyrozpravat,Ani si neviete predstavit,ako velmi si cenim Vasich empatických reakcii.

nesiris
2. dec 2018

Poznam tvoje pocity.Ked mal syn 1,5 rok, utekal za mnou, ja som si to nevsimla, zavrela som dvere a on nabehol na ne. Nos mu opuchol, trosku krvacal. Ked odpuchol, nebol takmer vobec deformovany, lenze ako rastol, zacali problemy. Vybocena prepazka mu hlavne v noci nedala dychat, hrozne chrapal,preto prva operacia bola vo veku 12. rokov v BB(iba vnutro).Na vonkajsiu rekonstrukciu sme museli cakat do ukoncenia rastu, nos ma dost vykriveny a on chce ist na operaciu, aj ked si myslim, ze az tak extremne to nema , na to ze je chalan, ale neda si povedat.Takze nas caka operacia(terz ma 17) o dva tyzdne,tentokrat v Bratislave u najlepsieho detskeho orl operatera.Bude aj vonkajsia rekonstrukcia(rozbiju mu nos a zase daju dokopy) a aj vnutorna(ako rastol, opat sa mu ta priehradka vybocila-vraj to nespravili dobre v BB) Strasne si vycitam, ze som nevedela predist urazu.Tento profesor hovoril ze po uraze mal dostat nejaku ortezu,taku minidlahu na nos. Bude to dost brutalna operacia, chudak si vytrpi..

nesiris
2. dec 2018

@nesiris a zabudla som napisat, ze ta vybocena priehradka stale robila problemy(caste zapaly , nadchy..)pretoze sa mu tam hromadili sopliky a nevedel si ich poriadne vyfukat.Nechcem strasit, dufam, ze tvoj mal slabsi uraz a tym padom aj nasledky. Nos v tom veku sa vraj nezlomi-je to vlastne z velkej casti este crupavka, ale aj ta chrupavka sa moze posunut a potom zle rastie cely nos. Treba sledovat, ci sa mu neposuva ta oriehradka, ako rastie.To si vsimnes aj tak, ked bude vacsi, nech fuka cez jednu dierku(druhu upchas) a potom cez druhu.Budes citit, ci ten prud je z oboch dierok rovnaky. U mojho bola jedna dierka totalne upchata, tak snad toto nie je aj vas pripad. Drzim palce.

martinocka31
autor
2. dec 2018

@nesiris To ma mrzi,je mi to luto a tie vycitky su fakt fasa,ked ide o maleho anjelika.🙄No zelam syncekovi krasny nosik,treba sa pomodlit.Naozaj, urcite,aj ti,co sa nemodlia.No a k tej orteze,neviem,ci ste Vy boli vtedy u orl,ale ked hovoris,ze nemal problemy...My sme boli a nik mi nic take nedoporucil,tak dufam,ze je to o.k.Aj ked rozumiem,ze vekom sa to meni,ale ved lekar by mohol byt predvidavy alebo to poistit nejak.No,nie som dr.,tak nejdem kritizovat,comu nerozumiem 😉No napriklad maly s sam po tom buchnuti zacal zapchavat najma jednu dierku a skusa si dychat druhou,no-je to roytomile,no i zvlastne,ze s tym zacal teraz.🙂

elizabeth88
2. dec 2018

@nesiris Drzim palce,nech operacia dobre dopadne.Je to lopota s tymi detmi niekedy.

nesiris
2. dec 2018

@elizabeth88 Dakujem, stokrat radsej by som si lahla pod ten noz ja...Ale co uz, som stastna ze sme inac aj s dalsimi dvomi detmi, zdravi..Fakt obdivujem rodicov, ktori bojuju s vacsimi chorobami a behaju po nemocniciach.

nesiris
2. dec 2018

@martinocka31 Vzyera, ze sa to da same do poriadku, mne lekar hovoril, ze vela ludi ma vybocenu priehradku, kym to nie je extremne a nerobi problemy, tak sa s tym nic nerobi..A ano, urcite sa budem modlit 🙂..

waqix
5. dec 2018

@martinocka31 máme skúsenosť s 2 ročným, následkom je zúžená nosná prepážka. Občas nám chrápe. Po úraze bol nos sploštený a pokrivený do ľavej strany. Neboli sme nikde, prišlo sa na to až po zápale uška.

martinocka31
autor
5. dec 2018

@waqix To ma mrzi,snad to bude v poriadku.Kolko ma teraz malicky?

Strana
z2