icon

Čím potierať kiahne?

siusinocka
18. jún 2011

Ahojte baby. konečne malý dostal kiahne.... ale počula som veľa názorov na to, čím sa to má potierať... od tantum verde, tekutý púder až po ovsené vločky fenistil a pod... čo ste dávali vaším deťom ked mali kiahne?

sirell
19. jún 2012

hned ako sa dcere objavili vyrazky, nasadila som homeopatika rhus toxicodendron. 1 den som dala aj fenistil kvapky, potom uz len homeopatika. efekt bol rovnaky. svrbiace kiahne sme potierali fenistil gelom, liehom. kazdy den kratky kupel v hypermangane. vysypala sa minuly tyzden v stredu a dnes ma uz vsetky vyrazky zasusene do chrasticiek, niektore uz aj pekne zahojene.

billam
20. jún 2012

Fenistil gel je uplne na prd pri kiahniach....vyrazky treba co najskôr vysusit....dobre je používať tonno hermal. Fenistil kvapky sú ok...a hlavne treba sprchovat a sprchovat, aj 5x za den....aj hlavu.

annie13
20. jún 2012

my mame teraz kiahne dcerka akurat nam zacali chrasty syn mal pred 2 tyzdnami

pri synovi tanno hermal lotio a dithiaden na noc polku
a pri malej som musela skusit aj ten tantum verde kedze tanno hermal nezaberal a osvedcil sa velmi sa nam vysypala, strasne revala a po tomto mi aj konecne zaspala a da sa dat aj do vlaskov, fenistil kvapky som jej davala 3x denne

obidvoch kupanie v hypermangane

michalag
20. jún 2012

my sme mali pred vyse rokom a musim povedat ze nam pomohla kombinacia Fenistil kvapky 2-3x denne + Tantum verde. Dcerka mala aj v puse takze som jej potierala aj tam, ale prve 3 dni to znasala horsie, ale mala vtedy len takmer 11m a syn (dostal ich prvy) ktory mal 2t pred 5 narodeninami mal par bodiek ale mozno aj vdaka tomu ze bral Ribomunyl na imunitu

lubiku
20. jún 2012

prave ich mame pouzivame tantum verde 🙂

anavila
20. jún 2012

aj my ich mame prave teraz a pouzivame Tanno Hermal Lotio je to pripravok na kiahne, ktory ich zasušuje, osvedcil sa mi...do vanicky dva krat denne napustam vlaznu vodu, do nej par zrniek hypermanganu aby bola taka mierne ruzova voda, a tym minutku poošpliechujem, vyberiem z vane do uteraka, nesprchujem, jemne pokozku poutieram a špajlou do uší nanášam na jednotlivé vyrazky ten tanno hermal...na noc davam polovicku dithiadenu...fenistil nam vobec nezaberal..

petrake
20. jún 2012

nasi chalani ich mali v aprili Janik (3r) a v maji Kubko (vtedy 4m), natierali sme dezinfekcnym roztokom BETADINE, vrele odporucam, do tyzdna mate chrasticky a mozete vonku aj ked poobliekany a do konca ink. doby ste fit 🙂 Svagrinky pouzivali jedna fenistil gel a druha tantum no trvalo im vyse 2 tyzdnov aby sa im aspon chrasticky zacali robit a jeden synovec dokoncy do teraz ma skarede fliaciky a to mal kiahne vo februari ...

knedlik544
22. jún 2012

my mame prave kiahne. kupeme sa v hypermangane. 🙂 maly to znasa super ale nevyhadzal sa vela. iba par pupakov. ako ste mali vyhadzane deti vy?

janka2732
22. jún 2012

moja ma 6r.kiahne mala 3 tyž.syn ma 2 r.a po tyž.mu nič nebolo aj to lepšie znašal,kupila som roztok Betadine a každy den ich osprchovala 😀

zz134
22. aug 2012

Ahojte , my nemame este ani 3 mesiaciky a uz mame kiahne:( Prave sme sa vratili z nemocky po zapale obliciek a teraz este aj toto! Nemate skusenosti ako to znasaju taketo malinke babatka? Zatial som nasla iba dve vyrazky na rucke ale bojim sa najhorsieho

renatka01
29. nov 2012

ahojte všetci ! 🙂 prosím Vás nemohli by ste mi poradiť že ako sa najrýchlejšie zbaviť kiahni ? Moja dcera má 14 rokov a je teraz deviatačka a má zdravotné problémy a vkuse je doma ☹ Minulý týždeň bola chorá a chcem ju už dať do školy lebo nechcem aby mala veľa vymeškaných hodín :P ďakujem 😉

daducha
5. dec 2012

U oboch deti obycajny 60% lieh z lekarne ,pri svrbeni polka Dithiadenu a od zaciatku kym nie su chrasticky Rhus toxicodendron 9 CH 3xdenne 5 guliciek. Starsi ich schytal ako4,5 rocny, velmi tazky priebeh,skoro sme skoncili v nemocnici,je zazrak ze ma iba jednu mini jazvicku.cele lica mal zliate dokopy,jedna vyrazka vedla druhej, uplne fialove.Doktorka ze uz 20 rokov nevidela taky tazky stav.Mladsi ich ma teraz,dokopy 20 mini vyrazticiek, iba 4 s pluzgierikom a uplne bez teploty 😉

terezka8888
3. jan 2013

moja najmladsia ma prave teraz kiahne. dostala ich 31.12, dnes mame 3.1. Od usi po zadocek ich ma tolko, ze ju natieram, akoby som malovala stenu. Branila som sa tek. pudru, no po troch dnoch, ked mala takmer bordove brusko a chrbatik, sa mi napokon osvedcil. Pouzivam ten mentolovy. Uz to nema take zapalene, dobre sa to zasusilo. Mne je uplne fuk, ci budem mat z toho neporiadok po byte. No vzdy ma teploty - 38,5. Zajtra idem kupit hypermangan a budem ju urcite namacat a susit. Vytvaraju sa jej totiz dalsie na nozkach a ruckach. Aj na tvaricke pribudaju. Je tazke s nou spolupracovat, lebo sa tych "šišiek" - jej pomenovanie kiahní,, bojí. Nevie sa na ne pozerat, iba sa vzdy u mna uistuje - "uz sa to hoji, vsak". Má ich stráááášne veľa. Starším dvom som potieiala iba liehom, no oni mali iný priebeh ako táto moja 4-ročná. A ešte dávam fenistil kv.

zirafka52753
7. jan 2013

pocula som ze je dobre uvarit figy dat do napoja a do sosovicovej polievky pridat semeno repy 2 diely vody a 1 diel liehu natierat potom na telo

mami.sk
10. jan 2013

my sme používali Tanno-Hermal Lotio - super sa osvedčil a kvapky Fenistil . Pred natieraním sme malú ešte ponatierali Lesanou. Po týždni od prvej vyrážky ostali len chrastičky. našťastie sa vôbec neškriabala a nemala ani teploty 🙂

maajka83
10. jan 2013

My sme mali kiahne pred mesiacom, kupali sme v hypermangane, natierali sme Tanno-Hermal Lotio, na noc som davala kvapky fenistil, a prve 4 dni sme mali teploty tak aj od teploty. som rada ze to mame z krku.

kubkopatko
10. jan 2013

my sme pouzivali fenistil kvapky a odporucila nam lekarka fenistil gel nesvrbi po nom a super sa hoja nezostavaju jazvy

besanel
10. jan 2013

starší syn sa kiahní konečne zbavili a dnes sa vyhodili tomu menšiemu..používame tantum verde je to super,rýchlo sa to hojí a nesvrbí..plus k tomu fenistil kvapky

magmu
14. jan 2013

Ahoj, ja som tiež počula všelijaké recepty, od púdru, cez fenistil, hypermangán. Púder s mentolom pomáhal iba na chvíľu, doktorka mi poradila potierať čistou alpou a dávala som synovi po štvťke dithiadenu ráno a večer, aby mohol zaspať. Normálne na vatový tampón a potierala som hocikedy cez deň. Kiahne pekne schli. A nesprchovať, tak mi povedala doktorka. Niekto zas vraví sprchovať, ale ja som za nesprchovanie. To je môj recept, skús ho, možno pomôže.

sima.p
14. jan 2013

Nám lekárka odporučila novinku Virasoothie, je to taký priesvitný chladivý gel, ale natierala som len ked veľmi svrbelo (cca 2-3 deň) aj to len tie, ktoré ukázala že ju veľmi svrbia, inak som nenatierala ničím. Kúpala som v hypermangáne, aj sprchovala, najmä riťulu, tá strašne svrbela najmä staršiu. Púder som odmietla.

kamencova
18. jan 2013

Ahojte, nemate niekto skusenosti s kiahnami v oku? Co by ste na to dali? Doktorka ma nastrasila, ze ked mu to praskne do oka, tak mu tomoze narusit sietnicu. Predpisala mi antioticke kvapky uniflox a mast a v lekarni sa ma spytali, ci to takemu malemu chcem vsetko dat a ze aj tak mu to na to nezaberie, lebo tie kvapky su na bakterialnu infekciu a len bude rezistentny na tie antiotika. No inak maly ma len 15 mesiacov, takze nie som mudra, co mam vlastne robit...ale ma 1 kiahnu v rohu ocka, tiez si to sucha a ma to cervene. Dakujem, za kazdu cennu radu 🙂.

karamel
17. máj 2013

Nam pediatricka naordinovala novinku na trhu, vola sa to VIRA SOOTH je to chladivy gel, dieta sa vobec neskriabe a dobre sa to hoji. V lekarni ho dostat aj bez predpisu stoji do 5 eur, vrelo ho odporucam, je to vyslovene na kiahne🙂

kikolinka
19. máj 2013

My sme dostali kiahne tak ze pred týždňom mala jednu bodku červenú. Vo štvrtok druhu a v noci jej pribudli asi 5 ... Teploty nemáme a ani ju to nesvrbí čo je divné aj doktorke :D a na to ze má kiahne je hyperaktivnejsia než predtým. Aj apetít sa jej zvýšil. 🙂 a dávame vitamín C, zinok, imuno multi a natierame tanno hermal lotio 🙂

edita84
19. máj 2013

ja som počula že sa má dieťatko kúpať v sodabikarbone

babkabubko
27. máj 2013

najlepšie ničím "nezatvárať", nechať dýchať, ak prestane mokvať, natierať nechtíkovým liečivým prírodným gélom, ktorý urýchli hojenie rán bez jaziev, nájdeš ho aj v mojej galérii: https://www.modrykonik.sk/shopy/moj-shop/detska...

danim
27. máj 2013

Tanno-Hermal Lotio- je urceny na liecbu kiahni ( poradili v lekarni, dr schvalila- je to take mliecko- pisu ze na liecbu kiahni ).. nam sa velmi osvedcil...

majkahudcek
12. jún 2013

mamotazocku.... my sme boli v pondelok na ockovani a vyfasovali sme 2 davky dooboch noziceik... a vcera mi volala segra,ze jej maly sa vysypal a ma kiahne... v sobotu sme boli spolu... moja mala ma 3,5mesiaca... myslite ,ze by to nemusel byt problem? mohla by to zvladat fajn ak by sa vysypala? kolko je inkubacna?

majcicanda
12. jún 2013

anjelicek26 neviem čo ti je na tom divné, že je rada, že dostal kiahne... ja sama som kiahne ešte nemala a bola by som rada, keby to bolo za mnou. celé tehotenstvo som tŕpla, aby som sa niekde nenakazila a teraz sa už fakt teším, keď to raz dostane malá.... čím skôr ich prekoná, tým lepšie. lebo je fakt úžasné dostať kiahne ako 30ročný 😖 😖 😖

mne poradila jedna detská lekárka ten hypermanganový kúpeľ...je to lepšie ako potieranie lebo sa to dostane všade. a určite nie púder 🙂

evina313
27. jún 2013

no ja som na kiahne u maleho cakala tiež 😉 planovali sme ist na dovolenku teraz prve dva týždne, v skolke sa vyskytli kiahne tak sme dovolenku pre istotu zatial zrusili, nastastie sme urobili dobre, pretože malý ich naozaj vcera dostal.
ja mu davam Tanno Hermal Lotio a fenistil kvapky. vsetky moje zname to detom davali a boli velmi spokojne, takže som do ineho nesla.
majkahudcek - inkubacna doba je myslim až 21 dní, ale nemyslim si že by to take babatko dostalo. moj malý už bol niekolko krat s kontaktom s kiahnami / dokonca cielene 😉 /a dostal ich až teraz
inak ja mam tiež otazku - može malemu uskodit pobyt vonku? nemyslim medzi deti, ale skor myslim tak že mame v plane navstivit starých rodičov na jeden den, ale pochybujem, že ho udržim vo vnutri, starka ma domace zvery, tak ho to urcite bude lakat aspon na chvilu von.
Pokial viem, dieta ma byt v teple, na ložku, no ale malý nema žiadne teploty, vyzera ze to bude lahši priebeh, klop klop, tak neviem, aby som mu tou cestou neuskodila... 😒

niknet002
8. júl 2013

počula som že ked mám kijahne ked sa škrabem že si mám dat zodak