Čo je dobré na zaparenú riťku?
Prosím o radu všetky maminky. Každý večer, nahrievam riťku biolampou, keď je veľmi zle natieram imazolom. Mastičky na riťky sme už vyskúšali všetky možné ale zatiaľ bez výsledku. Samozrejme že ho prebaľujem veľmi často. Ak máte niečo čo by mi mohlo pomôcť tak poraďte. Ďakujem 😵
pokial to ma stale, treba zmenit plienky. nepises, ako stare dieta mas, vela moze zavisiet aj od stravy alebo od toho, ci idu zubky. kazdopadne vypustit vlhcene obrusky, prejst na cistu vodu, casto vetrat. nam zaberala na pripadnu zapareninu cicaderma (homeomast), ale raz mal tak podrazdenu ritulu (jogurt), ze nas zachranil len imazol, ten nam velmi pomohol. ale ty pises, ze ho pouzivas, tak to je divne, musi dietatku vadit nieco bezne - ta strava alebo plienky.
ahojky, my sme tiez mali problemy uz z porodnice so zaparenou ritkou.. priniesli sme si hrozne pluzgieriky a doma som sa ich nevedela zbavit... nakoniec nam pomohlo to co vacsina maminiek ti radi... vyhod vlhcene utierky..(alebo ich pouzivaj na skvrny, su vyborne pri odstranovani skvrn, takze to musi byt poriadna chemia) a umyvaj ritku pod vodou, nechaj chvilku vyvetrat a nam pomohol krem sudocream.. zmenili sme aj plienky, pampersky su velmi agresivne, presli sme na latkove a odvtedy mame pokoj, ritka je krasne zahojena, ani stopy....
ahoj ja som latkarka ale ani mi sme sa zapareninam nevyhli mala mala jednu dobu nesmierne silnu stolicu a uz po par minutach bola zaparena az des u nas pomohlo umyvat cistou vodou vzdy, natierat imazolom a plienky pampers tie biele sice smrdia sama ropa ale na toto su asi najlepsie a samozrejme vetrat cim viac tym lepsie
my používame Bepanten (je fakt dobrý-pomáha) alebo mám z rakúska Penaten (vynikajúci krém) -je to podobné ako Sudokrém 😉
Ahoj, ak môžem poradiť, moje skúsenosti sú sedací kúpeľ z uvareného repíku /dostať ho v každej lekárni/ a na to poriadne hrubú vrstvu pityolu. Po každej stolici riťulku umývame pod vodou, snažím sa minimalizovať používanie vlhčených vreckoviek, iba v krajnom prípade, keď sme mimo domu. A keď vidím, že je riťka čo len trošku začerveňaná, nepoužívam vôbec.
my sme vyliecili obycajnou rybacou mastickou na ritkua dorez ju pouzivame..... ale zrejme to suviselo aj so znackou plienok,ktore sme pouzivali, vyradili sme ich a akonahle sme zacali pouzivat ine, ritka uz zaparena nebola!
ja som malej utierala zadocek v hypermanganovej vodicke. to je taky fialovy prasok, co par zrniek das do vodicky a ta je slaboruzova potom. a tym som utierala zadocek. nechat vyschnut alebo len utriet plienockou a potom hocijaky kremik uz, my bepanthen alebo kalciovku sme davali. a za dva dni sme uz o zapareninkach nevedeli. vela stastia 😉
Bephanten a nechtikova mast na striedacku. A to mal na zaciatku veeelmi skaredo zaparenu rutulku. Plus kupele v repiku. Najviac vsak pomohla ta nechtikova mast.
Ahoj,nám pomohla Dubova kôra.zaliat horúci vodou a nechať postat.
Imazol krémpasta
imazol krrempasta
nám pomohol klasický detský púder, poradila mi ho moja kožná. časté prebaľovanie a umývanie v teplej vode, bez obrúskov...
Krémik, ktorý zaberá takmer okamžite.
http://www.nivea.sk/Vyrobky/Starostlivost-pre-n...
nam velmi pomohol bepanthen,
Ahoj, neviem ci si skusala pavlovicovu mast-treba ju dokladne vmasirovat babatku na ritku a nechat vysusit a zabalit do plienky. Ja som s nou velmi spokojna-na druhy den je zadocek maleho zvacsa ok.vyskusaj
u nás jednoznačne sudocrem a vždy nám pomohol-nikdy nesklamal 😉
Hned, ked sa pokaka, prebalit... otriet a nechat "na vzduchu". Ci bepanthen alebo sudocrem, nam jeden cas zaberal jeden, potom prestal, skusila som druhy a bol dobry. Ale mala nesmela byt pokakana dlhsie, hned jej potom scervenela dupka :( A ked som zjedla nieco korenene, ach jaj...
ja som pri dievčatách skúsila hocičo, ale najlepšie sa osvedčil sudocreme - no predtým, kým sa na slovensku začal predávať, som v nútených a emergency prípadoch použivala PYTIOL - možno poznáte....
sudocrem urcite ale aj pytiol dostanes v lekarni trosku dost to smrdí ale da sa plus ja som mu stale umyvala vlhkou polienkou ususila a tak nakremovala prebalovala som priblizne kazdu hodinu ale u nas to bolo velmi zle kedže sme hnačkovali
sudocrem
Na zahojenie pytiol mast-nas tym natierali nase mamky a potom po zahojeni rybacia margt galvex modra. Vraj kedysi v porodnici davali len pytiol. Nam zabral uz po 1dni!
ja použivam detsku pastu s rybacim olejom a som nadmerne spokojna ,maju ju v lekarny v zelenej tube odporučam 🙂
Mne sa najviac osvedcil sudocrem, ako pisu aj dievcata vyssie. A umyvat po kazdej stolici vlaznou vodou. No pri mladsej sa mi raz stalo, ze mala zaparenu ritku a absolutne nic nepomahalo. To mala nejake skoro 2 mesiace. Nakoniec to bol ekzem, ale najprv to tak vobec nevypadalo. Liecila sa z toho skoro 3m, no nic moc.
pre nas sudocrem pri zaparenej rituske a ked nie je zacervenana - na bezne pouzivanie rybilka
u nás najviac zabral Bepanthen
nám pomáha iba sebamed a keď sú neni zapareniny tak používam sudocreme
ja natieram malému ritku krémom SOS Nivea a Calciová mastička... perfektné mastičky...
jednoznačne Sudocrem 😉
Umyt ritku,osusit a dat Bepanten(tak nejako sa vola)..ten krem je uzastny a robi zazraky.. 😀. .nasa 1*

u nás bol postup takýto každé ráno bábatko umyť zadoček prevarenou vychladenou vodou ......nám vyhovoval detský olej Johnson olivový a nahusto natrieť rybacou masťou.....po každom prebalení natrieť zas olejčekom a rybacou masťou.......večer kúpeľ a zas tento postup.........ak bol pokakaný tak umývať a natrieť..............čo najčastejšie nechaj dieťatko voľne/bez plienok/ cez deň nech kopká nahé ....v teplej izbe..............poprípade hypermangán do kúpeľa, kým sa pokožka upokojí.................