icon

Čo je dobré na zaparenú riťku?

mirkafrost
23. okt 2012

Prosím o radu všetky maminky. Každý večer, nahrievam riťku biolampou, keď je veľmi zle natieram imazolom. Mastičky na riťky sme už vyskúšali všetky možné ale zatiaľ bez výsledku. Samozrejme že ho prebaľujem veľmi často. Ak máte niečo čo by mi mohlo pomôcť tak poraďte. Ďakujem 😵

bambulla
15. nov 2012

u nas velmi pomaha modra indulona

stanislavao
15. nov 2012

kazda mamicka ma svoj osvedceny recept a na kazde dietatko funguje nieco ine. casto sa tu opakuje sudokrem, bepanten a imazol krempasta. u nas to bol tak, ze bepanten nepomahal, bezme sme pouzivali sudokrem a ked bolo velmi zle, bolava ritka napr. po hlacke, tak jedine imazol krempasta to vyliecil rychlo. zadavatelka otazky pise, ze uz vyskusala vsetko mozne, tak mozno by bolo najlepsie ist s tym ku koznej. nenapisali ste, ze ake plienky pozivate, co je dost podstatne. ak nepouzivate pampers, tak skuste pampers. ritka musi byt v suchu, lebo ked je vo vlhku, tak sa to len siri dalej. ked prebalujete, nepouzivajte ziadne vlhcene utierky, ale vzdy ritku umyt cistou vodou, osusit, nechat vetrat, kolko sa len da. ked date imazol krempasta, treba ho nechat volne zasusit na pokozke, nie hned zabalit ritku. nam raz v nemocnici dali taky specialny krem, ktory bol zarabany z piatich zloziek a aj ten bol velmi dobry. mysim si, ze by ste naozaj mali ist ku koznej. mozno aj to, ze casto kremiky striedate, tak nerobi dobrotu pokozke.

tina236
15. nov 2012

u nás funguje - umývanie pod tečúcou vodou, žiadne vlhčené utierky a používame Sudokrem, napriek tomu malý mal zaparenú riťku, keď sme boli v nemocnici kvôli infúzii a manžel nám doniesol iné plienka, vtedy nám sestrička dala rybaciu masť - hotový zázrak, taká žltá mazľavá hmota, nanášali sme to špachtľou, ale okamžitá účinnosť 🙂

stastnevydatam
15. nov 2012

nasa uz pri dvoch detoch overana rada... umyvala som ritku pri prebalovani repikom (uvarila som si za salku, a ked som sla prebalovat, tak som si troska odliala, pridala k vode a utierockou vytrela).. aj ked sme pouzivali sensitive utierky, aka taka chemia tam je..
a co sa tyka masticiek, ziadne!!! to som presla naozaj vsetkymi mastami a najlepsie je nepouzivat ziadnu!
mam 2,5 mesacneho synceka a mal taku cervenu ritusku.. a teraz ma krasnu a to celu noc ho neprebalujem! ( jedine ak sa pokaka) 🙂

slavka1307
15. nov 2012

Sudokrem a nijaké vlhčené obrúsky a veľa vetrať.

dancula2
15. nov 2012

Krém KLORANE,je naozaj výborný.

adel22
15. nov 2012

Materské mlieko

alicka7
15. nov 2012

Vetrat ritku a natriet Bapanthenom.

lucynka287
15. nov 2012

ja som umyvala ritku v repiku osusila plienkou jemne a natrela imazolom super pomohlo som spokojna a žiadne vlhcene utierky ani mydla🙂))

ladyzs
15. nov 2012

Keď má vyparenú riťku tak jednoznačne odporúčam Imazol Plus ihneď zaberie na druhý deň moja malá nič nemala. Inak bežne používam Sudokrém myslím, že ten je naj. Pri ňom normálne používame aj vlhčené utierky.

lubina
15. nov 2012

Nam najviac vyhovoval SUdokrem, ten zabral vzdy

ducci
24. nov 2012

umyvat cistou vodou, caste vetranie a natieranie bepanthenom, to vzdy zabralo

mirreckall
12. feb 2013

uz je to sice neaktulane, ale niekomu mozno pomoze moj prispevok....nam nepomahal ziadny krem, vyskusali sme ich asi 5-6 vzdy sa to iba zhorsilo....pomohol az kupel v repiku pri kazdom prebalovani... za 2 dni to velmi dobre zabralo a dalsie 2-3 dni ako prevenciu sme to robili dalej...

alexis13
12. feb 2013

kmotra si vvychvaluje holtov krem, nam pomaha zarabana vinohradnicka mastička

luciannka83
12. feb 2013

My sme mali tiež ten problém. Nič nám už nezaberalo. Ani imazol. Kožná nám poradila Tanno- Hermal Lotion. Nemajú ho v každej lekárni. Obsahuje mastenec, oxid zinočnatý a syntetickú trieslovinu. Stojí do 6eur. Som s ním veľmi spokojná. Zaberá okamžite. Je vhodný najma na mokvavé postihnutia kože.

carmella
12. feb 2013

treba zistit problem .. pouzivas vlhke servitky .? ak ano vyhodit a umyvat len s vodou .. nechat co najviac be zplienky aby koza mohla dychat a z kremov odporucam imazol alebo sudokrem

diusik
12. feb 2013

nas sudocrem strasne vysusoval,vobec som ho nemohla pouzivat,jednoznacne Bepanthen 😀 na vsetko

katkatomas2
12. feb 2013

Naj, naj je stary komunisticky PYTIOL, ktory zazili aj nase ctene zadky 🙂 nie je sice na kazdodenne pouzivanie podla mna lebo je dost silny a krasne lieci zapareniny, ale ak sa uz zapareniny objavia do 2 dni su fuc 🙂

kluvancek
12. feb 2013

Sudocrem,kúpiš v lekárni. Jedobrý aj na drobné popaleniny a ja dokonca synovi natieram drsné líčka (niekedy ich má také drsné a niekedy dokonca aj sčervenené) a zaberá to aj na to.

kinkas
13. feb 2013

Mne sa pri obidvoch deťoch osvedčila obyčajná modrá indulona - ritku umyť vodou a vysušenú poriadne natrieť indulonou. Dobre sa roztiera, keď poriadne natriete, mastný film vydrží dlho, takže nečistoty sa nedostanú na pokožku.

chavierka
13. feb 2013

Nám veľmi pomohol Imazol

tinapw
13. feb 2013

SUDOCREM JEDINE

motylek17
13. feb 2013

presne tak... SUDOCREM... cely cas pouzivame iba ten a to iba vecer a problem sme nikdy nemali... jenajlepsi...

kinna
Odpoveď bola odstránená
timijan
13. feb 2013

nam vzdy zabrala Rybilka hned na prvykrat, ale najucinnejsie je umyvat ritku cistou vodou po kazdej stolici.

freyjanr
13. feb 2013

bepanthen a rybilka

princezna20
13. feb 2013

nam najlepsie zabral bepanthen...

mamkabeika
13. feb 2013

Umyť ritku čistou vodou po stolici a potom natrieť sudocremom - ak už sú zapareniny, ak nie, stačí rybacia masť alebo čokoľvek iné ako prevencia proti zapareninám

ladore
13. feb 2013

ak je už moc červená a zaparená tak naozaj dobré dievčatá je natrieť imazol - pokožku to úplne vysušuje takže sa nič vlhé tam neudrží a striedať to s rybacou masťou a umývať len čistou vodou a nie obrúsky vlhčené - zaberá to super a rýchlo a hlavne hojí to

m_atil_ka
13. feb 2013

Skusit ine plienocky,mojej malej pomohlo. A vyskusali sme naozaj vsetky kremy aj s tych najdrahsich typu bioderma a ako jedina zabrala obycajna rybilka 🙂