icon

Čo môže spôsobovať pretrvávajúce horúčky u detí?

8. jan 2025

Prosim vás čo to je za vírus teraz ?
Deti mi viac ako týždeň majú teploty z vysokých zo skáče do normálnych iné príznaky len ľahký sopel a mierne pokašliavanie
U dr sme neboli lebo naša ma dovolenku ale aj tak prvá otázka by bola či sme robili test🙈

Strana
z2
borka2580
8. jan 2025

Ahoj, no neviem ako deti, ale ja som od piatka totálne odpálená, bolesť svalov, kĺbov, horúčky, kašeľ, sopeľ, celkova slabosť 4 dni som nevyšla z postele, iba na wc aj to som myslela ze sa zložím. Totálna katastrofa.

simona92101
8. jan 2025

A?aky je problem spravit test?syn mal pred 2 mesiacmi covid,takisto vysoke teploty.mesiac sa z toho dostaval

moonlight1210
8. jan 2025

Teraz je taky virus, pri ktorom ludia (teda i deti) maju viac ako tri dni vysoke teploty (teda 4-5 dni). Viem o viacerych, co to tak maju/mali.
Nieco podobne chripkovej viroze, len ta zvycajne trvala tie 3 dni, z coho krizu s vysokou teplotou mal clovek tak den-dva.

Takze navsteva dr nemusi nic vyriesit, kedze na virus nie su atb a daju sa liecit len pridruzene priznaky - zrazat teplota, kvapky na kasel, ….

Tak isto covid vie robit taketo skoky.

Ale skacuca teplota z vysokej do nizkej a naspat mozu byt aj mocove cesty a oblicky, aj ked navonok nic neboli.
Kvoli tomu by som radsej isla aj za tou zastupujucou lekarkou.

autor
8. jan 2025

@simona92101 neni problém si spraviť test
Ide o princíp pred covidom sa na nič netestovalo a lekári normalne ordinovali teraz správ si test a ani sem nelez
Na covid sú neni žiadne lieky len utlmovaky
Na to tam nemusím ani liezť k lekárke aby mi toto povedala

autor
8. jan 2025

@moonlight1210 nemyslím že by obe deti mali obličky
To je skôr nejaká chrípka

ivanakal
8. jan 2025

Ja som bola so synmi u dr. lebo mali teploty viac dni a dusivy kasel. Nepytal sa nas na test ani som nerobila test. Neviem preco by som si ho mala robit, pretoze je jedno ci je to kovid, chripka, angina, snazim sa liecit symptomy a ked som chora som predsa doma. Teraz su kadejake virozy, s tymto co opisujes by som neisla k lekarovi. Ak je suchy kasel, nasad kalciovy sirup, od teploty paralen, na nadchu mozno psysiomer sprej, alebo nasivin. Nejake vitaminy a vela tekutin. 🙂

vahcaac
8. jan 2025

Chripka typ A. U nás mala táto chripka fakt ťažký priebeh. Ak chceš, da sa kúpiť test, ale podľa tvojho opisu je to chripka A. Syn po odozneni príznakov prestal na 4 dni chodiť kvôli bolesti nôh.

vahcaac
8. jan 2025

Alebo teda, podoba sa to na príznaky môjho syna. Môže to byť aj covid. V tom teste máš jeden ster a testujes chrípku A, chrípku B a covid

siska53
8. jan 2025

Kadeco to moze byt.... Vela je aj chlamydii a mykoplaziem, to mi povedala dr.,ked som bola s detmi... A to sa neprejavi ani na crp, ani pri pocuvani, musia byt robene vytery a vraj aj to nie hned, ale az po nejakom case ( cxa po tyzdni od zaciatku choroby) - ale tam byva skor taky tuberacky kasle hlavnym priznakom, aj ked sa to zacina ako klasicke ochorenie, len ten kasel je dunivy a neprestava.

simca06022011
8. jan 2025

k tomu principu ti iba napisem.. ten test je najjednoduchsie urobit, nakolko to spravis doma a hned vies = a liecis virus. ak je negativny, tak urobi lekarka vyter, crp... popocuva, pripadne odber... a budete vediet. Teraz je vela roznych bakterii, naozaj ako pise
@siska53, kopa deti tieto mykoplazmy ma, alebo ine bakterie a nemaju uz sople, ale teploty, kasle..
na druej strane my sme doma vyslovene prechladnuty (teplo/zima) a kychame, pokasliavame... cize bude sa to liecit iba symptomaticky. Ale dnes uz dceru bolelo brucho tak som zvedava...

evaachesa
8. jan 2025

Urob test 2v1 na chrípku a covid a podľa toho sa zariad ako píšu vyššie... Ak to bude negatívne, tak vytery.

stanulienkat
8. jan 2025

@moonlight1210 nepis, ze chripka a teplota pri nej trva 2-3 dni, lebo to nie je pravda.

simona92101
8. jan 2025

Tebe ide o princip,lenze si predstav ze niekto pride k lekarke s malym babom-nas pripad,a v cakarni sedi clovek s covidom co si z principu nechcel urobit test,a to babatko ho dostane!synovi trvalo niekolko tyzdnov kym sa ako tak z toho dostal.a viem velmi dobre,ze sme to chytili u lekarky,lebo sa tam daky otecko rozculoval ked ho lekarka sfukla preco prisli ked maju vsetci covid.
Tak urob test a budes mat jasno co je vo veci

kakakina
8. jan 2025

Ja už štvrtý deň lezim,bolia ma všetky kĺby a svaly čo mám na tele.Musela som aj retiazky dať dole čo ma bolelo,ako som vravela manželovi aj vlasy ma bolia.Teplota mierna okolo 37,5 a kašeľ.Myslim že chrípka taká bude kolovať.

mia018
8. jan 2025

Ja som od 20 teho chorá. Vianoce ani neviem že boli. Vlhký kašeľ, dychavičnosť, svaly ma boleli,hlava každý deň, stále sa my točila ,totálne odpalená..prepuklo to do zápalu priedušiek, využívala som ATB ale keď sa my len trochu polepšilo tak my brali krv. Výsledok pľúcne chlamýdie a mykoplazma, vraj je to teraz dosť rozšírené. Tú akútnu časť som vraj už prekonala, nie som infekčná ale mam ďalšie ATB a zrejme potom dostanem ďalšie. A čo som čítala toto svinstvo sa nedá ani v krvi zistiť zo začiatku až potom. Ale som rada že už vedia čo my je a snáď lieky pomôžu

viktoria_88
8. jan 2025

Naši maju teraz šarlach, tiež sa to len takto prejavovalo, potom na neviem ktorý deň teplôt malinový jazyk a bolo to jasné.

angela85
8. jan 2025

My sme to mali v novembri. Vysoké horucky až do 39,5. Asi 4 dní po skončení horúcom iba mierne príznaky choroby, po 5 dňoch po horuckach išli úplne zdravý do školy. počas horúccok malátnosť,slabosť a nechutenstvo. A syna ešte bolelo hrdlo. Na začiatku ich jedného preháňalo a dcéra sa vyvracala. Proste sme len zrážali teploty,raz synovi vyšla horúčka na 39,2 a do dvoch hodín mal iba 34

moonlight1210
8. jan 2025

@stanulienkat a kolko trva?

stanulienkat
8. jan 2025

@moonlight1210 pri chripke mozes teplotovat aj 5-6 dni. Nielen 2-3 dni ako pises. Chripka sa celkovo moze liecit kludne aj 2-3tyzdne. Chripka sa dost podcenuje, ale neliecena a nevylezana moze sposobovat aj chronicke ochorenia. Su pri nej teploty, kasel, sopel, bolesti klbov, unava...atd.

moonlight1210
8. jan 2025

@stanulienkat moja skusenost je ina.

Co ja poznam, naozaj vela ludi (za cely svoj zivot, od rodiny, cez skolu - spoluziakov, po dnes - kolegov), tak vacsina ludi mala teploty 1-2 max 3 dni (to uz povazovali za vela).
Naozaj som stretla malo ludi, co lezali s teplotou tyzden.

U vacsiny bol klasicky razny nastup z plneho zdravia (bolesti svalov, klbov, tiraska, nasledne zimnica a teplota, ktora sa v priebehu hodiny-dvoch vysplhala na 38-39 az 40 stupnov).
Potom prvy neprijemny den a noc, ked prepotili vsetko. Dalsie dni uz bolo dobre. Bud bola este tak 2 dni teplota znesitelna do 38, alebo ziadna.
Co je aj dovod, preco tolko ludi chripku podcenuje, lebo sa citia uz zdravi a nevidia dovod byt na PN este dva tyzdne. Obvykle po tyzdni sa vratia do bezneho zivota.

Stretla som len velmi malo ludi, co malo zly priebeh, ked mali teploty viac ako tri dni a citili sa zle este tyzden-dva potom (teda tebou opisovany pripad). A aj z nich vela povedalo, ze "tento rok me to fakt skolilo", cim mysleli, ze predchadzajuce roky zazili prave ten rychly priebeh.

Takze svoje udaje som si nevymyslela. A vela ludi mi praveze hovori, ze tento rok to, ze maju vysoke teploty zrazu 4-5 dni, je pre nich neprirodzene, lebo to tak nebyvalo.

Ty mas zrejme zo svojho okolia inu skusenost.

borka2580
8. jan 2025

@kakakina Presne takto bolo aj mne, mam ATB, čo si dávaš na kašeľ? Ja ho mám hrozný.

kakakina
8. jan 2025

@borka2580 zatiaľ calcium

tanika
26. jan 2025

@mia018 ahoj ake druhe atb ti potom dali ns tie mycoplazmy mne to lieta hore dolu dutiny ? Hlava , zahlienena pokašliavanie nic moc a potom bum dolu tazko sa mi dýchalo hned som riesila alergo ta ma poslal ns rtg pluc ze vraj ok ( nejaka cievna kresba po zápale priedušiek ani neviem zeby som ich ozaj mala, crp nôžke max bolo 12 a ns druhy den 1,9 hodnota bez teploty . Vysli mycoplazmy pozitivne akýsi ster z hrdla speci s tam mi vysli nasadené sumamed 3 balenia a medzi nimi 4 dni pauza ale ja sa teda lepsie necitim od vcera zapsl dutin kasel ziadny hlieny ziadne nechapem uz som na nervy. Zajtra idem orl a alergologicke .
Ake tebe dali atb na tie mykoplazmy??? A zabrali ???
Dakujem

mia018
27. jan 2025

@tanika Najprv som dostala endromed, potom summamed, a tuším tieto vid foto ale 100 percente neviem či to boli naozaj už oni len viem, že ms dr upozorňovala že sú dosť silné na pečeň sle pomohlo my to. Tie summamed my tiež nezabrali tak treba pýtať čosi silnejšie

mia018
27. jan 2025
tanika
27. jan 2025

@mia018 ďakujem moc dnes idem na orl tak uvidim odtial na alergo ci stihnem Mudr. neviem ale musim to riesit obvodna ze veď mate sumamed ten musim dobrať. A ten klacid si brala ako dlho ? A bolo uz potom dobre ???

mia018
28. jan 2025

@tanika týždeň, potom už našťastie áno ale keď my brali krv a jedny výsledky by my boli vyšli pozitívne museli by my dat ešte ďalšie ATB ale keďže neposlali vyjadrenie z labáku Dr tam volala a našťastie negatívne

tanika
28. jan 2025

@mia018 moc ďakujem za odpovede a uz mam zobrazí krv na kontrolu kedze sa alergologicke zda ze ten sumamed je slaby tsk uvidi rozdiel medzi výsledkami 27.12.a teraz ci znení alebo neviem rste a dcere musi spravit obvodna odbery kontrolné tak povedala na alergo …Mudr. Ci ten ciplofloxacin zabral 2 balenie kedze este pokašlava …. Ak neurobí tak ina spravi len to bude uz z ineho labaku vysledok . Ale o tyzden mame vyskedky z orl vytetov ci tam nie je problem … ale na alergo povedala ze totis tymi dutinami moze robit nefoliecena mycoplazma. 🙈
A posledne kolko baleni ti dali toho klacidu ???? A predtym si mala ten sumamed ? Kolko baleni ked nezabral … dik moc za odpovede som rada leno clovek sa vie zorientovať ked lekári na to kašlú … 🥲

mia018
28. jan 2025

@tanika hej summamed my vôbec nezabral. Ja som mala summamed co sú tri tabletky po nich som po týždni isla na kontrolu to my brali tu krv keď som vravela že som stále odhalená, hlava sa my točí že nedokážem normálne fungovať, brali my aj crp ale to netuším akú hodnotu som mala a keď im prišli výsledky a zistili ze mam aj tie plucne chlamydie a mykoplazmu tak my dali ďalšie antibiotiká len ktovie možno dosť pomohlo že som išla 25 tého na pohotovosť a tá Dr ktorá tam bola potom zastupovala moju doktorku takže ma od začiatku videla v akom som stave ale treba pýtať silnejšie lieky lebo tri týždne som bola odpálená a aj keď som si dávala 500 stovku paralen od bolesti som vedela len chvíľu fungovať. Lebo ja som bola poslaná aj na trg pľúc ale tam vraj nebolo nič vidno ale chvalabohu bola som jediná z rodiny kto bol na tom takto deti chlap bol tiež chorý ale ja som si to užila veru najviac

mia018
28. jan 2025

@mia018 miesto odhalena odpálená😁

Strana
z2