icon

Čo na otvorené ranky na zadočku?

miska22200
29. júl 2011

mojmu synovi sa opakovane robia ranky na ritke,toto leto už treti krat ☹ najprv som si myslela že to ma zhnačiek a horučavy....ibaže tentokrat nemal ani hnačku a su teraz chladne dni...keby mal len červenu ritku nič by som si ztoho nerobila,ibaže on ma tie ranky otvorene 😔 ☹ 😔 je velmi zly počas tych dni a kedže mam ešte druhe male dieta tak tie dni su nielen preneho ale aj premna horor 😝 poradte mi prosim čo mu mam na to davat? žijem vtaliansku a velmi nedovoverujem tymto vyrobkom a radam zlekarne alebo od doktora....oni tu všetko nadlahčuju 😒 mam radšej vyrobky zo slovenska ale neviem čo si mam dat poslat....momentalne mu davam imazol krem,len neviem či je to dobre na otvorene rany,velmi kriči ked ho natieram,určite ho to štipe ☹ prisiiiim potrebujem surne radu

anjelicek26
29. júl 2011

Bepanten, sudokrem a keby uz nic ineho nepomahalo - peruansky balzam.

nicky182
29. júl 2011

aj ja som za bepanthen (stoji cca 5eur), ucinkuje okamzite ....rychlo sa vstrebe...mozem len odporucat...je super aj na bolave bradavky po kojeni ....drzim ti palceky, aby vam to rychlo preslo 🙂

snopkulka
29. júl 2011

Mne kámoška odporučila IMAZOL v prípade núdze, ktorá našťastie nenastala. Ale mám výborné skúsenosti aj s BEPANTHENOM a SUDOCREMOM 😉 držím palčeky!!

andreah25
29. júl 2011

Ak môžem poradiť, môj malý mal raz hrozný problém, riťku mal akoby sme mu ju prešli šmirgľom..... Púder to ešte zhoršil. Pomohlo nám po každom prebalení ho umyť čistou vodou, nechať chvíľu naholo voľne uschnúť a potom sme ho natreli obyčajnou nechtíkovou indulonou - za dva dni nebolo po zaparenine, alebo čo to vlastne bolo, ani znaku. Poradil mi to môj otec a veru mal pravdu. Doteraz ma nechtíková indulona ešte nikdy nesklamala.

nibiru
29. júl 2011

ahoj kedze zijes v taliansku odporucam ti OXYPLASTINE predavaju to vo francuzku ale tusim aj v taliansku na slovensku nie ...je to skoda stoji cca 25€ sudokrem je oproti tomu nic hned sa zotrie toto je krem ktory nahradza kozu nezosucha sa nezotie pouziva sa na prelezaniny dermatritydi a vsetky mozne kozne problemi kamoskyn maly mal ovorene rany dala som jej z neho maly jej pokojne spal krem absolutne nestipe a do 3dni mal krasnu zahojenu kozu.

amisa
29. júl 2011

to uz vyzera na normlanu riadnu infekciu, lekar ti nepredpise antiibotikovu mast? mi sme minule mali Imazol a potom aj Imazol plus (dostali sme to na predpis) inak pouzivame len sudokrem a este skus harmancekove kupele na ritku. Ritku pravidelne aspon raz za dve hodiny vyumyvat mydlom a potom na tamponiku harmnacek ci repik alebo len vecer do kupela. (pozor niektore deti mozu mat aj alergiu na tieto bylinky). Vlhcene obrusky pouzivat minimalne a na umyvanie zadocka tekute neparfemovane hypoalergenne mydlo (osobne davam Jhonson pre uplnych novorodencov) A este cosi ak sa da co najviac ritku vetrat (vtedy ritku nekremovat). (Podlozit pod babo prebalovaciu saciu podlozku). Skontrolovat stravu seba i dietata ci ho nieco nedrazdi..napr paradajky , skorica..(to bol problem u nas). Tot asi vsetko ako to funguje a fungovalo u nas. Experimenty so vseliakymi rybacimi mastami, niveami , zinkovymi mastami..u nas nezabrali a uz ich ani neskusam. Toto mam odporucene nasou lekarkou.

lumimi
29. júl 2011

sedavé kupele v kamilkách, alebo aspon otierat kamilkovou vodičkou pri prebalovaní

mimida
31. júl 2011

každý má iné skúsenosti a iné mu pomohlo, asi podľa toho čo vyvolalo problém. Môj starší syn začal mávať takého ranky práve keď sme končili s plienkami, okolo 2 rokov a držalo ho to sporadicky možno do 6 rokov. Skúšala som všetko možné hojivé, repík, rybaciu masť, tú hnedú masť na zapálené veci, ako sa to volá - ichtamol... musím povedať, že nič extra rýchlo nezaberalo, aj keď nakoniec sa to podarilo vždy vyliečiť. Ale čo ti chcem poradiť, ja som až po čase spozorovala, že vlastne spúšťací moment bolo, že pred tým bral atb a mal narušenú črevnú mikroflóru. Neskôr boli vlastne príznaky spolu: takýto zadok, aj popraskaný kútik. Takže ja som pri takýchto repíkoch, sudocreame, ichtamole vždy nasadila vitamín B-komplex a probiotiká Bio-gaia. Tak skús, ublížiť mu to nemôže. Teraz už máme asi 4 roky pokoj, aj keď je citlivý - napríklad kútiky máva - keď použije napr. príbor v reštaurácii....

janka196
31. júl 2011

mojmu malemu urobili zle pampersky kamilkove :( styri dni som skusala snad vsetky kremy od suedocremu, az po niveu, bepanthen, imazol... a nakoniec pomohol krem od bioderm na zapareninky. to v lekarni isto zozenies. je fakt dobry oplati sa investovat

ivca82
31. júl 2011

Ak nepôjdeš k lekárovi, čo by som odporúčala, a neveríš ani lekárnikom, kúp si PURE LAN, dostať ho tam v každej lekárni. 😉

dioliana1
31. júl 2011

Pytiolkrem alebo hrubo natrieť nejakým krémom a dať chladný obklad...a nechať mu riťku vetrať bez plienky, na nepremokavej plachte-pogumovanej iba zospodu, na vrchu látka...

karinuska1511
31. júl 2011

ahoj.my mame taky to isty problem s malou....skusaly sme vselico mozno vsetky kremi co dostanes na volno v lekarni aj doktorka jej robila vseliake vysetrenia a nakocniec sme zistili ze jej skodia plienky co obsahuju CHLOR v lekarni som jej kupila plienky volaju sa BAMBO a su dobre od vtedy nic nemame na ritke....ozaj jej pomohly,,,,a este kupujeme masticku na zapareniny s ADERMI a ona obsahuje med a zinok a je velice dobre skus to nam toto pomohlo a uz mame pokoj aj malinka je spokojna 🙂

xlea
31. júl 2011

u nas na taketo nepomaha ziadna mast - jedine co vzdy a urcite zabera su latkove bambusove plienky. dam na noc a rano je ritka pekna... bez kremov, chemie...

marcellka
31. júl 2011

Mne osobne pri malej veľmi pomohlo, keď som jej po každej stolici a vždy večer pred spanim umyla celý zadoček čistou letnou vodou a ako handričku som priumyvaní používala kúsok starej plienky,potom jemne osušila ďalšou plienkou na noc nakremovala nechtíkovou mastičkou. U nás vôbec Sudocrem, Imazol, Pytiol a ani Bepanthen či Rybacia mastička nezaberal. A po všetkých pokusoch s týmito zaručenými mastičkami mala zadoček doslova jednu ranku a pri každom prebaľovaní srdcervúco plakávala. Ale nechtíkova mastička zabrala. Takže čistá voda a nechtíkova mastička u nás TOP1.

tosomja
31. júl 2011

Ja sa prikláňam k tomu, že bolo by lepšie zájsť k lekárovi a aspoň trošku im dôverovať, predsa nemôžu brať na ľahkú váhu problém tak malého dieťaťa...každému zaberie niečo iné, určite treba zvýšiť hygienu a nestačí len utrieť vlhčenou utierkou - už vôbec nie parfumovanými...môže to byť aj z moču...môžeš čistiť harmančekom - tým nič nepokazíš, to rany vysušuje, ale mastičku ti najlepšie poradí lekár, najlepšie kožný. Držím palce.

alibernet
31. júl 2011

pokozka okolo ritky je trvale vo vlhku a teple, takze vacsinou su tam kvasinky a plesne. Kamilky vysusuju, co vedie k trhlinkam na kozticke, radsej dajte repik. Treba premazavat Infadolanom, co je masticka s A vitamino ci retinolom a lanolinom, tie zabrania trhaniu a podporuju hojenie. Velmi ucinny je Imacort, je to sice kortikoid , preto najviac na tri dni. Imazol co je spominany vyssie obsahuje antibiotikum na kvasinky, tiez fajn. Bio gaia, cerstve mlieko a vobec uprava stravy, obmedzit sladke, kuracinu, bielu muku, trvanlive ci praskove mlieko, OBMEDZIT, NIE VYLUCIT. Drzim palce

verca2687
31. júl 2011

Ja môzem odporučiť sudocrem, alebo hojivý zázrak z ORIFLAME. Ten nám za deň za dva úplne zaberie... VŽDY!!!! Veľa šťastia 😀

nikush
31. júl 2011

u nas nezaberalo nic len krem na zapareniny od Biodermi...ak mal zapareninu, tak az do ziveho a to som ho nonstop prebalovala, nebol pokakany v plienke, nakolko sa to dalo vypozorovat, tak neviem ake agresivne kakal 🙂 ale bioderma zabrala za jeden den

pimpulienka
31. júl 2011

sudocreme, my ho používame od narodenia, nevieme, čo su zapareninky, je fakt vynikajúci 🙂

kaja73
31. júl 2011

nechaj ho bez plienky,radsej nech ocika zem,ale stale ritku vetraj. 😉 Moj prvy syn mal taketo otvorene ranky,ked ma mesiac.Nam pomohlo ožarovanie infralampou,ale dnes su už aj lepsie lampy napr biostimul BS 303 je super vecicka,ale draha.To by zabralo rychlo,ale aspon tou infralamou ožaruj-ak ti maly obleži-,semeniky niečim prikry,tie neožaruj.No a co sa tyka kremov, tak ten sudokrem je dobry,alebo hocčo so zinkom-cim viac zinku tym lepsie-aj sudokrem ho obsahuje.Vyborne potlaca zapal.

pipka
31. júl 2011

My sme mali detto problem minuly rok u dcerky a bezpecne nam pomohol IMAZOL krempasta (je len na predpis), lebo je aj obyc. Imazol, ale ten nie je taky ucinny a ako uz maminy pisali, casto umyvat cistou vodou a co najviac vetrat...a tiez by som skusila zmenit plienky...alebo mozno aj uplne odstranit 😉 U nas sa to vdaka tmuto podarilo zo dna na den 😅 😎

hameeda
31. júl 2011

miska22200 : kup si v lekarni jod, a stale mu kvapni par kvapiek do vani, mi sme to mali tiez je to trosku na dlhsie ako zaparenina,,masticky nepomahali,,,ale ten jod potom pomohol,,,chodil sice cerveny ako rak ale pomolo potom uz sa mu to nevratilo

stvura
Odpoveď bola odstránená
eeffka
1. aug 2011

hypermangan ( taka ta fialova vodicka na afty), ja som malej skusila vsetko, bepanthen, sudokrem, lakciovku, imazol a nakoniec pomohlo toto a extremne rychlo. neviem ci v taliansku volne kupis lebo tu na SK je to najnovsie na predpis, ale zatial sa dala lekarnicka ukecat

ducci
5. aug 2011

nam velmi pomohol bepanthen. umyla som ritku vodou a natrela bepantenom aj niekolkokrat denne. zahojilo sa to fak asi za 2-3 dni.. teraz pouzivame ako prevenciu 🙂

raona
5. aug 2011

nám pomohol IMAZOL...

emapol
5. aug 2011

Moja mala mala za celych tych 5 mesiacov iba raz malu zapareninu a to sme do dvoch dni vyhubili bepanthenom. Skoro pri kazdej vymene plienky jej umyjem zadocek vlaznou vodou, ususim a necham prevetrat, nedavam ziadne masticky, ci pudre.

radlinka
5. aug 2011

kupat v kamilkach, repiku, dubovej kore alebo z masticiek pouzit sudocreme.

pe
5. aug 2011

my sme si s ritkou tiez "uzili", doteraz neviem co to spustilo, dcera mala az take "zive rany", pomohol mi Bepanthen pri kazdom prebalovani, ten jediny ju nestipal, doteraz ho pouzivam, aj ako prevenciu raz za cas, a samozrejme, ked sa daco objavi... plus zakazdym umyvam ritku cistou vodou, obrusky len vonku a na cestach, a teraz v lete veeeela vetram, deti miluju byt holym zadockom, takze ma aj radost 🙂

modrofuzik11
9. aug 2011

skus bepanthen. nam pomohol 🙂