icon

Čo na zápal očí u dieťaťa?

brisilda
28. nov 2009

Mile mamicky chcem Vas poprosit o radu moj 6 rocny syn ma cele oci cervene pred tyzdnom sme s tym boli na pohotovosti lebo ich mal aj zahnisane predpisali nam pamikon a framikoin ktore sme uzivali 3-4 dni samozrejme ze zabrali hned na 1den 😉 No teraz po tyzdni sa nam to opat vratilo maly sa nestzuje ani na stipanie v ociach ani na bolest stale nechape preco mu nedovolim pozerat televizor alebo ist za PC (velmi rad hraje hry detsky kutik) prosi poradte mi nejaky domaci liek vraj harmancek sa na cistenie ociek od hnisu neodporuca tak som mu kupila caj na zapal ocnych spojiviek no obavam sa , ze len to nam nepomoze ☹

zuj
30. mar 2015

treba dat urcite vysetrit u ocneho, pokial sa zapal vracia, treba ziadat vyter z ocka, my sme napr. mali bakteriu, ktora sa pravdepodobne dostala do ocka cez nos. dutiny, nam pomohli ATB kvapky Vigamox

alyca
30. mar 2015

@zuj dakujem...........dufam, ze ocny urobi ten vyter z ocka, aby sa teda zistilo o co ide. Harmancek alebo materske mliecko si neskusala?

nextik
Autor odpoveď zmazal
alyca
30. mar 2015

@nextik mam doma repikovy cajik........to jej budem potom tym cajikom potierat ocko, ale aj kvapnem do ocka?

nextik
30. mar 2015

@alyca Normalne vyluhuj a davaj obklady na ocka.

zuj
31. mar 2015

@alyca treba to pozadovat, my sme kvoli tomu vymenili ocnu lekarku lebo zapal sa nam stale vracal a ani sa neobtazovala pozriet na malu nieto este urobit vyter, namiesto toho ma presviedcala, ze to ma upchate slzne kanaliky od narodenia☹

alyca
31. mar 2015

@zuj a ako ste dopadli nakoniec s malinkou? mala upchate tie kanaliky? zial vela doktorov je takych , ze sa castokrat ani nepresvedci, co babu je a nerobi vysetrenia, len zavery ☹

jarkac23
8. jún 2015

@zuj my sme boli uz u dvoch a stale,ze su upchate kanalikx a ze z toho vyrastie. kvapky pamycon,tobrex,ocuflesh,opthalmo septonex. cistim s prevarenou vodou. raz sa mi zda,ze je to lepsie potom hopsie. masirujem kanaliky. ani vyter ani nic nerobili. maly ma 5 mesiacov a ma to od narodenia ☹

rainee
9. jún 2016

Ahojte,moja 6r.dcera ma velky problem s ocami, kazdy den ma podrazdene cervene oci z alergie ☹ zacalo to v marci ako sa viac oteplilo a zacali kvitnut buriny travy, a trva to stale. Pendlujeme medzi ocnou a alergologickou, ale vysledok ziadny. Berie lieky na alergiu a kazdy den kvapkame do oci kvapky. Do rana sa oci ukudnia, ale vecer to mame spat. Zabrali az kortikoidy, ale tie sme mohli brat len par dni. Ma niekto podobnu skusenost? Co vam pomohlo?

mmartiniatko
9. jún 2016

ahoj..moja dcerka mala tiez nedavno a nam zabralo omyvat ocka v repiku a masticka opthalmo-septonex.... dva krat denne som jej ju davala a krasne nam preslo. aj pri doktorke sme boli a povedala, ze sa to lieci, tak netreba davat ziadne antibioticke lieky do ociek.

monilik
9. jún 2016

@brisilda my na ocka pouzivame bylinku - očianka rostkovova, pekne stiahne aj zacervenanie, plus ak je to bakterialne tak ophtalmoframykoin

brisilda
autor
9. jún 2016

@monilik to som vtedy skusala ale nam to nezabralo

rainee
10. jún 2016

Nam nezabera nic okrem kortikoidov, ani ociarka maste attd. a repik alergicke nemozem dat.

jema_suri
10. jún 2016

@brisilda bylinkové čaje do očí v žiadnom prípade, treba ísť za očnou lekárkou, nech mu poriadne prezrie očká, možno aj nejaké testy, výtery, mojej sestre hnisali oči mala ich hrozne škaredo napuchnuté a nakoniec zistili, že má upchaté slzotoky, mala v nich kopec cýst alebo polypov už sa presne nepamätám...ale môže to byť aj od prievanu, pokiaľ má veľmi citlivé očká..

monilik
10. jún 2016

@jema_suri nam tu očianku odporučila očná... 😅

moncurienula
10. jún 2016

@monilik pokial ju odporuci ocna tak ano, ale na vlastnu past len tak ked ju clovek nema vyskusanu tak by som do toho nesla. Navsteva doktorky je pri takomto probleme nevyhnutna.

ladybaby
11. jún 2016

@rainee a mate aj iny prejav alergie?Myslim kychanie,sople.Syn 4r ma cervene oci asi tyzden,svrbia ho.Vo stvrtok nam ocna povedals,ze alergia na palinu,dala nam kvapky.Vcera bol cely den vo vnutri,dnes behal po zahrade a vecer oci zase riadne cervene.

rainee
12. jún 2016

@ladybaby nemame, len tie oci, ale teda je to otrasne a hlavne musime kvapkat kazdy den ( teraz mame opatanol) 😝 najhorsie je ze nam ziadne kvapky ani maste okrem kortikoidov efektivne nezaberaju, kazdy vecer ma podrazdene cervene oci ☹ skusim pripadne este aj ineho ocneho dr.ci nenavrhne nejake ine riesenie, ved nemozeme takto fungovat. Ani do prirody ani nikam normalne nechodime, nosi slnecne okuliare, preplachujeme oci, ale aj tak nepomaha.

ladybaby
12. jún 2016

Aj u nas len oci,tiez ma 4ty den opanatol.Nam to potvrdila detska primarka na ocnom.Mne sa to zda velmi skoro mat alergiu.Alergo testy vam nerobili,?

rainee
12. jún 2016

@ladybaby robili,dcera má potvrdenú alergiu na trávy,buriny,ambroziu atď.a prejavuje sa to tými očami. Alergologicke hovorila,ze to začína okolo 5r a upraví sa v puberte,tak sa máme na čo tešiť.

rainee
12. jún 2016

@ladybaby a zaberá vám opatanol? Nám moc nie,to už máme asi 3 kvapky a nič.

ladybaby
12. jún 2016

@rainee berie ho len od stvrtku vecera,v piatok bol cely den vo vnutri,tak to vyzeralo dobre,no vcera sme boli na zahrade a vecer zase oci cervene,rano po opatonale uz lepsie....zajtra ide do skolky tak uvidim. V decembri mu vyberali nosne mandle,od marca som mu na imunitu nasadila rakytnikovy olej,tak mam aj strach ci som mu tym rakytnikom neuskodila a nebol to spustac na alergiu.

rainee
12. jún 2016

@ladybaby problém je,ze tieto kvapky majú len krátkodobý účinok, akonáhle sa ide von tak je alergia späť...myslím že ten rakytník nebol spúšťač,skor trávy a buriny,teraz to všade rastie a kosia tak je to oveľa horšie.

ivusik152
11. júl 2016

@rainee My sa takto trapime uz rok takisto a nechapem ze nam nikto nevie pomoct jedine kortikoidne kvapky pomozu ale tie sa nemozu dlhodobo

rainee
12. júl 2016

@ivusik152 ja uz som sa minule nastvala a zobrala malu s tymi ocami na pohotovost na kramare. Tam jej to pozreli a zas len zmenili kvapky. Vraj sa s tym nic neda robit a treba to riesit s alergologom. Tam chodime uz dlho a o nicom, stale si nas posuvaju s ocnou...

rainee
12. júl 2016

@ivusik152 ale asi sa s tym fakt nic neda spravit ked nam uz ani na ocnom v nemocke nepomohli... ja som sa bala ci to nemoze aj poskodit zrak lebo dcera to uz mala az na tej farbe okatake biele ako zakal a cele bielko cervene, ale vraj nie...

leangela
12. júl 2016

@rainee tak to sa ti ani necudujem ze si mala strach. Predsalen je to tvoje dieta a taketo problemy nie su sranda ☹

salukim
18. feb 2017

Dlho som tu nebola, ale mozno sa este zide info, doterra je znacka tych olejov a pri infekcii oci som natierala olejom melaleuca a zmesou on guard , ale ze uplne to zabralo, a pridam este, pri bolesti v usku, na to som pouzila bazalku od nich, na tampon do uska na hod pred spanim asi 2 krat a tiez super

kikkaeva
21. mar 2017

@rainee Dobry den,vas prispev