Čo pomáha na atopický ekzém u bábätka?
JE nejaka altrenativna liečba bez všeliakych masti.
Moj syn musel používať masť s kortikoidmi čo ma teda vobec netešilo ale nič iné nepomáhalo. Doporučujem používať čisto bavlnené oblečenie, vyhýbať sa punčoškám na dlhodobé nosenie, dvojité pláchanie, prípadne ešte raz v ruke, žiadnu aviváž a kozmetiku výhradne pre atopikov, žiadne mydlo. Nám syn našťastie z toho vyrástol, pomáha mu aj pobyt pri mori
Akú kozmetiku na atopickú pokožku používate? A pomáhajú vám výživové doplnky naozaj alebo len lekárne zarábajú?
my sme pouzivali Excipial na predpsi od koznej, na niektorych miestach pomohla, na inych nie, potom som skusila vymenit detsku kozmetiku - pouzivame teraz Aloe Vera od LR a maly je uplne v pohode
Ja používam kozmetiku Protopan, konkrétne Local Cream a výživový doplnok s esenciálnymi mastnými kyselinami. Neviem s určitosťou povedať či mi to zaberá, pretože zároveň sa výhýbam niektorým potravinám a celkovo som zmenila stravovacie návyky. Ale necelý rok odkedy tieto prípravky používam , nevyskytli sa mi žiadne vážnejšie prejavy AE
Žiadne mydlo ani baby mydlo, nekúpať každý deň, vždy po kúpeli poriadne premasťovať pokožku, zistiť na čo je dieťatko alergické, vylúčiť zo stravy to, na čo reaguje, používať bavlnené oblečenie, žiadne umelé vlákna - to sú rady, ktorými sme sa držali my. Atopického ekzému sa samozrejme nezbavíme ale aspoň sa nám ho darí držať pod kontrolou bez liekov. Držím vám palce, dívať sa na dieťa, ktoré svrbí telíčko a neustále sa driape je naozaj strašné. Hlavne, keď mu nemožeme pomocť. Inak pri takýchto záchvatoch nám na ukľudnenie podrýždenej pokožky pomáhali aj studené zábaly na postihnuté miesta.
Premasťovať, premasťovať, premasťovať. Aj keď sa vám zdá, že pokožka nie je suchá, nezabúdajte na pravidelné krémovanie. Keď sa už ekzém prejaví, natieranie nepomože. Opatrne s akýmikoľvek chemikáliami - mydlá, prášok na pranie, aviváže - často aj prášok na pranie určený pre malé detičky može vadiť a dávajte pozor na to čo jete - či už vaše dieťa lebo vy ak ešte kojíte
INDULONA
do vody, v ktorej dieťa kúpeš, dať lúhovať látkové vrecko naplnené ovsenými vločkami
Nám pomohlo podporiť imunitu výživovými doplnkami a dať do poriadku problémy s alergiami. Atopický ekzém sa nám vždy zhoršoval v peľovom období. Alergologička nám dala sprej na toto obdobie a upokojila sa aj pokožka. Povedala nám, že ešte z toho može vyrásť, tak dúfam, že budeme jeden z tých šťastných prípadov 🙂
Ja som už skúšala snáď všetko, od zmeny stravy, po more, krémy, kortikoidy, časté nesprchovanie,kokosový olej, hentaký olej,tamtaký... no jednoducho všetko.
Moja záchrana je aktuálne dermatologicky testovaná kozmetika E45. Neviem či sa dá u nás kúpiť.
Našla som link len na toto
http://www.coucou.sk/produkt/e45-dermatological...
ale vyrába sa z tej značky čokoľvek. Oleje do kúpela, krémy na ruky, na tvár. Umývacia pena jednoducho všetko a je to fakt najkvalitnejšia vec čo som skúsila.
Ak by to niektorá z vás chcela tak môžem doniesť z Anglicka...
Nedá mi nepodeliť sa s touto pliagou ktorú má moja dcérka. Má 2 a pol roka a už od mesiaca sa začali prejavovať príznaky. Samozrejme liečba na kožnom oddelení pozostávala hlavne z kortikoidov a aj tie zaberali len na čas. Preto som sa po určitom čase začala pozerať po dostupnej alternatívnej liečbe. Už cca 3 týždne fungujeme s krémom na prírodnej báze z včelích produktov. Kožička je pružná nie ako predtým mala kožu doslova ako hroch....teraz po ekzéme ani stopy. Nikdy by som si nemyslela že takéto niečo budem písať ale viem ako mňa ako matku to trápilo že neviem svojej dcérke pomôcť od neúprosného škrabania. Krém sa volá Apibalzam a dá sa objednať aj na stránke tentorium.sk
Akúkoľvek otázku zodpoviem. nech sa páči.
Ahoj.moja mala s tym zapasi tiez.dokonca som si pol roka pisala vsetko co zjedla aby som vedela ak to prepukne tak z coho....ale nic som nezistila.mala som uz p krk hormonalnych masi.teraz ju natieram bioderma intensive a to jej robi celkom dobre.aspon ju to udrziava.taktiez mi jedna pani bylinkarka povedala ze to treba liecit zvnutra ze je to psychickeho povodu....alebo nejaky organ ..a samozrejme lovela prasok aj avivaz a vsetko zehlim.aj nohavicky......a ziadne umele tkaniny..... 🙂
Tiež používáme protopan - telové mliečko, objednávam z protopan.sk ale teraz už viac menej preventívne. Náš drobček z toho vyrástol. Ekzém sa mu výrazne upravil po prvom pobyte pri mori
skusali sme hocico ale zo vsetkeho nam pomohla indulona a kokosovy olej🙂
Aj moja dcerka trpela na atopicky ekzem,skusali sme vselico,chodili stale po doktoroch,ale aj tak nam najviac pomohla modra indulona,dnes ma uz 6rockov a po ekzeme ani chyru,pomalicky sme z toho povyrastali.Kazda liecba,ktoru zvoli lekar,pomoze,ale iba docasne,potom sme museli zase menit a ja som sama videla,co jej pomaha viac a co menej☺
Moje deti boli ako 8mesacne a 1,5rocne v kúpeľoch v Luhacoviciach a veľmi im to pomohlo. Tie isté kúpele čo im dávali tam sa dajú kúpiť aj v lekárni a spraviť im to doma vo vani. Dokonca to vyrábajú priamo kúpele Luhacovie. Aj im to robím pravidelne doma. Aspoň dačo, lebo nedá sa stále chodiť do kúpeľov 😉
Ahojte 🙂
Volám sa Simi, som novou ambasádorkou značky Linola a chcem Vás srdečne pozvať do skupiny Linola – starostlivosť pre suchú, citlivú a atopickú pokožku už od narodenia. Produkty značky Linola sú vhodné už od prvého dňa narodenia a sú hypoalergénne, teda obsahujú minimum dráždivých látok ako sú konzervačné látky, parfumy či farbivá. Nechcem robiť nič na silu, ani Vás obťažovať, len sama na svojich deťoch viem, aké problémy dokáže takýto typ pokožky narobiť a prostredníctvom tejto skupiny sa chcem o svoje skúsenosti podeliť a taktiež sa nechať inšpirovať radami od iných mamičiek. V skupine, ale aj na mojom blogu https://www.modrykonik.sk/blog/minimidimaxi/?fr... budeme často súťažiť a budú sa dať povyhrávať rôzne darčeky, ale aj kozmetika práve tejto značky. Ak máte záujem, skupina sa nachádza tu https://i.modrykonik.sk/linola_skupina a všetci ste srdečne vítaní.
Ďakujem za Váš čas 🙂
Pokožku miminiek třeba veľmi chrániť. Je ťažké nájsť, čo bude dieťatku vyhovovať, my sme správny krém našli asi po pol roku. Hlavne čo pomáha jednému, nemusí druhému. Hlavne nepoužívajte dve kozmetiky súčasne. Často ekzém zhoršuje práve príliš veľa kozmetiky. Dieťatko je najlepšie len omývať vlažnou vodou, aj dlhé kúpele sú problémom. A samozrejme pokožku pravidelne premasťovať. Držím palce pri hľadaní toho správneho krému. My používáme Local Cream od Protopan ale jako som vravela, to že robí dobre nám, nemusí platiť pre všetkých. Ale skúsiť ho určite skúste 🙂
Nepoužívajte žiadne krémy dieťaťu na tváričku ani na telíčko ! a už tôbož nie na ekzém, najlepšie čo môžete urobiť je použiť po kúpaní ale umytí tváričky kokosový olej lisovaný za studena, napr. Health link, je to náhrada všetkých krémov, aj pre dospelého aj pre dieťa, navyše sa môže bežne konzumovať, do jediel, do pečenia, na masáže, prípadne lubrikant a podobne...atď používať...Nepoužívajte žiadnu kozmetiku ktorá je nejedlá - čo by ste sami ani nejedli - to nepoužívajte ani na telo ! Kokosový olej za studena lisovaný, nie rafinovaný je Všestranný , je to bioidentické ako plazma v tele, má 0% chémie. Na ekzém dieťaťu vynechajte kravské mlieko ! nahraďte ho sušeným kozím - je Ľudskému telu najbližšie a neobsahuje žiadne rakovinotvorné svinstvo, ja nepijem mlieko už roky ani môj brat čo mával ekzémy a už nemá, znížte príjem mäsa, nahraďte zdravými potravinami a najmä vyumývaným ovocím a zeleninou , hnedou ryžou , pohánkou, vlákninou, vareným hráškom , kukuricou atď...Nejedzte sóju , - pre deti tie jemnejšie typy.. citrusy vynechajte, miesto toho dostanete v Dm kúpiť práškový vit. C za 2 aurá ak potrebujete zvýšiť Céčko v tele- aj pre dospelých...Prírodné bio oleje nevysušujú ako parafín ....naopak.. na veľmi hrubú a bolestivú kožičku použi napr. ricínový (hustý) bio olej /jojobový/ marhuľový pre deti- ale daj pozor aby si to dieťa neoblizovalo...Vôbec to nie je o krémoch ale o zmene vášho pohľadu na vašu stravu ! Ste to čo jete ! a rovnaké platí aj na telo.. ak potrebujete ochrániť pre slnkom - môžete si kúpiť bambucký olej - tiež len bio zložka, faktor 6 , čisto prírodná látka , žiadna chémia, pokožka sa vám za to odvďačí....krémy sú robené často len na biznis... ak potrebujete lacné a kvalitné doplnky zoženiete na iherb.com...do 22 eur aj s poštou neplatíte clo ani dph , pre slovensko je to zatiaľ lacný dovoz za 3 aur poštovné airmail...balíky si PREBERAJTE ! ! ! ak presiahnete sumu z colnice vám pošlú podklady ako si to vybrať... aby sa nestalo že nám všetkým prestanú na Slovensko dovážať lebo sa to môže stať ....
Dcerke sa objavil ekzem okolo 4-5 mesiaca bez toho aby ockovana bola. Nam sa velmi osvedcila weleda - nechtikovy detsky krem, ktory nam pokozku krasne ukludnil, premastil bez zbytocneho zatazenia. Je to 100% prirodna kozmetika, takze je idealna svojim zlozenim pre atopicku jemnu pokozku. Prijemna hutna konzistencia ktora sa vstrebava a nezanechava nepriepustny film, ako to je u vyrobkoch, ktore obsahuju mineralne oleje, parafin ci glycerin - kedze tieto zlozky su ako nepriespustna folia na pokozke a predovsetkym ekzematicka pokozka potrebuje dychat.
@irwin suhlasim so vsetkym co pises, az na ten kokosovy olej. Nam vobec nepomahal, ale ani stipku. Potrebovali sme nieco hutne a mastne. Skusali sme 100% bambucke maslo, ale kedze sa velmi tazko rozotiera tak pokozka sa este viac drazdila. Weleda a nechtikovy krem je pre mna spickovy.
Kozmetika Protopan vyhovuje aj nám. ich stránka (www.protopan.sk) ma hneď zaujala, hlavne tým, že túto kozmetiku vyvinul človek, korý tiež trpí na atopický ekzém a ktorý sa tiež liečil kortikoidmi. Naviac ponúkali vzorku krému zadarmo. Tak som to skúsila a keďže pokožku naozaj krásne premastil, postupne sme prešli aj na dalšie výrobky tejto značky. Pomáhajú ako mne, tak aj dcérke, takže mňa určite presvedčili
Eskimo rada objednás cez web naturonline Maju vsetko od mydiel kremy sampony ..... bez umelych farbiv a bez konzervanto. Vhodný pre malé detičky. Rieši atopický ekzém, psoriazu...... Vyskúšaj https://www.naturonline.sk/sk/starostlivost-o-p...
Hlavne vydržať. Pokožku často a veľa premasťujte, vyhýbajte sa citrusovému ovociu, čokoláde, kyslým uhorkám a všetkému čo zistíte, že škodí. Malé detičky z toho zvyčajne vyrastú, keď sa im upevní imunita 🙂
Nám pomohlo hlavne veľa veľa a častého premasťovania pokožky http://akoapreco.com/ako-liecit-atopicky-ekzem/
Ahojte, pripojim aj ja svoju skusenost, syncekovi sa ekzem zacal uz v 2. mesiaci a stale sa zhorsoval, vyskusali sme vsetky kremy sveta bez kortikoidov a aj s kortikoidmy - tie pomohli len nachvilu, ovseny kupel, prestala som pouzivat praci prasok, avivaz, oblecenie sme pouzivali cisto biele, obmedzenie alergenov v strave (ako cokolada, orechy, uhorky a pod.).....nic nepomahalo....no mile mamicky bola som na pokraji zufalstva co vam poviem....bola by som ochotna urobit hocico len nech to malemu prejde, po precitani knihy "Radost ze zdravych deti" som ako dojciaca matka prevratila svoj jedalnicek na ruby a ekzem sa ustalil a postupne pomaly(trvalo to fakt dlho, viac ako polroka) vytratil, stale vsak ekzem nepodcenujem, dietu mame stale......pokial je tu niekto rovnako zufaly ako som bola ja mozno mu to tiez pomoze zmena stravovania, prajem vela vela pevnej vole a radosti zo zdravych lubenych deticiek :-*
Odporucam mat vzdy po ruke Sensiderm krem. Natieram nim deti i seba uz pri prvych naznakoch akehokolvek podrazdenia koze. Objavila ho u mna aj kamaratka atopicka a nemohla si ho vynachvalit. Vyskusajte.
Ahojte,
ostali mi PLIENKY PAMPERS PREMIUM CARE 1-88 ks a 2 -80 ks, zelene PAMPERS new baby dry 2 - 76 ks. predam za výhodných 11,50 Eur/ ks.
BIODERMA ATODERM PO ZINC 100 ML, 2ks, 11 Eur/ks.
alebo ponuknite. dakujem
Mojmu syncekovi pomohol pan prednosta detskej klinika na kramaroch.. Do 2 tyzdnov mal po ekzeme...

Pekny den, odporucam najst si vo svojom okoli dobreho klasickeho homeopata. Manzel mal geneticky podmieneny vrodeny atopicky ekzem, vyskusal vsetko mozne a az ked mu ako jedinu liecbu navrhli imunosupresiva, tak sme vyskusali homeopatiu ako poslednu moznost. Najprv sme sa snazili o homeopatii dozvediet co najviac, ja som albsolvovala kurz domaca hoemopatia a potom sme si nasli homeopata, ktoremu sme verili. Do jedneho roka bol manzel bez prejavov atopickeho ekzemu, bez liekov (mal aj alergiu, astmu a uz aj poskodenu pecen). Kvalita zivota mu stupla neuveritelne, zlepsil sa mu spanok. Nebol to ziadny zazrak na pockanie, vsetko sa to udialo postupne a stale sa este lieci - ekzem zostal este na rukach. Nemusi si sledovat stravu, nemusi sa hned sprchovat po sporte, spoti sa a pot ho nedrazdi, koza nie je uz ako papier, zosilnela, prestala ho svrbiet, ked sa niekedy poskrabe, tak nema krvave skrabance, uz ziadne krvave praskliny, ziadna sucha koza. Po 40 rokoch trapenia konecne nasiel nieco co mu pomohlo. Skusali sme homeopatii aj pred tym, len nie je homeopat ako homeopat. Obratili sme sa na komoru slovenskych homeopatov a to nam ulahcilo vyber homeopata, je to aspon nejaka zaruka, ze homeopat ma urcite vzdelanie a nie je to len samozvany "homeopat", ktory napriklad vysetruje zahadnym pristrojom a na zaklade toho predpise nieco. Takych je tu tiez vela a kazia meno homeopatii, klasicky homeopat sa so svojim pacientom rozprava, potrebuje od neho spatnu vazbu, potrebuje aby sa clovek pozoroval co najviac, aby mu vedel o svojom probleme povedat maximum. Homeopatia nie je nic strasne zahadne, kazdy ju moze doma vyuzit, staci skutocne absolvovat nejaky kurz homeopatie u dobreho homeopata a uvidite ake to je jednoduche. Alebo sa rovno prihlasit na studium homeopatie na http://www.akademiahomeopatie.sk/ a nemusite sa stat rovno homeopatom, niekktory za nas sa chcu len naucit viac, netuzia byt homeopatmi, ale chcu pomoct sebe a sovjim blizkym. Svoje deti a rodinu si uz liecim sama hoemopaticky a na kazdej chorobe sa ucim. Tolko moj nazor a to, ze manzel je po tolkych rokoch skoro bez ekzemu je pre nas neuveritelna vec.