icon

Čo pomôže na mykózu u trojročného dievčatka?

piskotka81
20. jan 2011

Moja trojrocna dcerka prekonala tazky zapal priedusiek a tri tyzdne bola na antibiotikach.Teraz asi 10 dni po dobrati sa u nej prejavila mykoza.Doktorka mi kazala pouzit canesten crem.Mate s tym nejake skusenosti?Alebo je nieco ine?Nerada by som ju totiz brala hned na detsku gynekologiu.Dakujem

Strana
z2
anjelicek26
20. jan 2011

Su aj dobre detske gynekologicky a bez toho, aby sa na to niekto pozrel davat nejake kremy, no ja ti neviem, ja by som to nerobila. Ved jej nic nespravi, len pozrie, urobi stery. Nie len tak od buka do buka natierat.

lulu19
20. jan 2011

ahoj ja este dietatko cakam ale kamaratka co ma malu prekonala presne toto co tvoja mala.a tiez jejdali nato krem canesten a pomohol jej a este uvarila salviu a po kazdom cikami jej susulku oplachovala tou dsalbvicou a tiez ked ju kupala dala troska do vody a pomohlo jej za 3 dni mala nevedela ze jej nieco bolo .tak len po kazdom cikani ju pekne umy a natri a pomoze .drzim palce

anavila
20. jan 2011

moja to tiez mala, a spomenula som to mojej gynekologicke, napisala mi mast fungicin alebo tak nejak sa vola...dva krat som jej natrela vecer pred spanim a bolo po probleme. canesten podla mna neublizi....ked mi ho odporucili aj teraz tesne pred porodom na preliecenie. Ked to neublizi babetku, trojrocnemu dievcatku by to tiez nemalo ublizit. Jej sa ta mykoza tak prejavila, ze mala taky biely povlak na rodidlach, nieco ako tvaroh, alebo zvysky zosulaneho toaletaku. nieco take...na svrbenie sa nestazovala. Ale po tej masticke jej to zmizlo razdva. Skus aj ty napriklad poprosit svoju gynekologicku, ci ti nenapise, a mozno sa to da aj kupit. A ked nie,t ak canesten skus, ale natieraj jej to aj potom aby sa jej priznaky nevratili

mateson
20. jan 2011

já myslím, že canesten neubliží. Malá ale měla s antibiotiky užívat zároveň probiotika aby se předešlo podobným problémum. Naše dr. mi doporučuje probiotika s každými antibiotiky a to je malý kluk. Já jsem včera dobrala antibiotika na zápal močových cest a kdybych při tom nebrala probio tak už mám mykozu jak blázen. Nebo to dostala i přes to? v tom případe skoč k dr.

adetka
20. jan 2011

Mirka to mala pri prvom brani antibiotik, ked mala 10 mesiacov... stacilo vysusat a natierat... 😉

evickapooh
20. jan 2011

canesten neublizi ma rovnaku ucinnu latku ako imazol krempasta ktory je vhodny narodenia radsej zacinaj liecbu cim skor lebo plesen sa rychlo rozmnozi , ak do 2-3 dni sa neobjavia vysledky ze by to poriadne ucinkoval tak chod ku koznemu [najprv] mozno ze ta ani neposle ku gynekologovi-mam skusenosti s plesnovymi ochoreniami u deti dcerka trpela s mykozami vacsinou po navsteve kupaliska niekedy aj po ATB a suhlasim s mateson -odporucam probiotika my pouzivame cmulacie tabletky od SWISS -su kvalitna a chutne-maju ceresnovu prichut-priobitika su dobre na immunitu!

bianca
20. jan 2011

jasne ze canesten.Naco stresovat dieta este viac.Nic ine ani kozna ani gynekolog nenapise.Nabuduce nezabudnut davat pri ATB aj probiotika

sonulienkas
21. jan 2011

ja by som svojej malej canesten určite nikdy nedala ,lebo to štípe , ja mám veľmi dobrú skusenosť s Jecorisovou pastou - to je pasta s rybím olejom ,je super , nedám na ňu dopustiť 🙂 a tiež je dobrý krém - Sudocrem, ale určite nie Canesten na malú pišulku - to v žiadnom prípade-veľmi to páli a štípe ☹
ako vravim Pasta s rybím olejom-to je ono 🙂

kisska
21. jan 2011

@sonulienkas na mykozu potrebujes antimykotikum a nie hydratacny krem so zinkom!!! Neviem aky canesten si pouzivala, ale mast ani vaginalne tablety urcite nestipu, ani ked mas rany na kozi a sliznici. Ja by som sa urcite spolahla na radu doktorky. S mykozami nie su ziadne srandy, mozu z nich vzniknut zapaly a neskor aj neplodnost. Ked uz zacne svrbiet, bude plesen velmi rozsirena. Zo zaciatku staci par davok. Pomaha vtedy obmedzit cukry, bielu muku. Drzim palce 😉

miti
21. jan 2011

moja mala mala pred 2tyzdnami rovnaky problem po ATB. V nemocnici mi poradili "fialovu vodicku" co sa pouziva po narodeni na pupcek, prip. na infekciu v ustach. Lutujem jej nazov si neviem spomenut. Samozrejme jednalo sa o mykozu zvonka v plienkovej oblasti. Mozem to len odporucit cca po 3 natreti bolo po probleme. 😉

ivalam
27. jan 2011

ahoj piskotka, my miesto klasickych antibiotik pouzivame prirodne antibiotikum Cordyceps, takze nemusime riest vedlajsie ucinky. super nam to zabera na akykolvek zapal. dokaze to vyriesit aj mykozu Tvojho dievcatka - cordyceps spolu so specialnym antilipidovym cajikom prikladas ako obklad. do 5 dni ste fit. nema to ziadne vedlajsie ucinky a je to na cisto prirodnej baze.

tigri
11. apr 2011

Kvasinky (mykoza) potrebujú na svoj rast prostredie s estrogénmi, ale tieto hormóny malé dievčatká ešte nemajú. Výtok a infekciu spôsobujú najčastejšie črevné baktérie alebo infekcie z krku, nosa, ktoré sa roznesú krvnou cestou až do genitálií. Infekcia sa lieči lokálnym antibiotikom podľa citlivosti.

jenn44
14. jan 2013

Mala ma teraz tiez taky problem, ale uz sa to taha asi druhy tyzden, probiotika brala tyzden, pouzivali sme Imazol, ale teraz akoby sa jej to vratilo... neviem ci s nou mam ist ku lekarke, alebo to liecit zas doma... prosim, poradte

katka1981
14. jan 2013

@tigri vobec nemas pravdu. Moja mala kvasinky uz ako 9 mesacna, a do roka a pol nevidela med ani cukor, mala velmi striktnu stravu. Mala vytok a vo vyteroch jej vysli kvasinky a ecoli zo stolice. Pytala som sa nechapavo ako moze mat kvasinky, ze z mlieka. A teraz davali v TV, ze vela malych dievcatiek mava mykozu zo zlej stravy. Je to ozaj tak.
Pomoze repik a pokial jedava sladkosti, tak ich vylucit, neviem ako ste na tom s ATB a treba davat probiotika. Taktiez sa dava imazol, ale nam naopak po par dnoch zapal zhorsil, tak uz davam pri problemoch len a len repik a vzdy zabral.

lencika
20. apr 2013

ahojte moja dcerka mala problemy uz ako dvojrocna a pouzili sme masticku canesten gyn predpokladam ze z jedla ale z akeho fakt neviem ci sladke od vtedy sme nemali problem a v jedle sa neobmedzila

mamazem
22. apr 2013

pri dievčatkách od 3 rokov môžete vyskúšať Gynex, rieši akékoľvek zápaly a mikózy, stačia dve kvapky denne počas 3 týždňov. môžete tiež kombinovať s krémom Cytovital, všetko sú to prírodné produkty zostavené na základe čínskej medicíny od spoločnosti Energy. viac info na mamazem.sk

stanislavao
22. apr 2013

canesten je taky "najoblubenejsi" krem na mykozu, ale napr. mna osobne hrozne stipal. podla mna by bolo lepsie ist k lekarke a pouzit presne to, co treba, ako skusat kadejake volnopredajne lieky.

simca06022011
22. apr 2013

podla mna treba ist ku gynekologicke alebo koznej, canesten je "najoblubenejsi" ale ja by som si ho tam nenatierala veru... tak maximalne na nohy,ale tak su zeny ktorym pomohol... podla mna je prilis "vseobecny", mne ho ani gynekolog NIKDY nedal na mykozu.
Na cas vylucit cukor, dat probiotika a nejake kupele by tiez mohli pomoc, lebo kvasinky ziju z cukru, lenze takato dieta sa ma drzat aspon mesiac, takze neviem ako sa to pri malom dietatku da...
Inak treba tomu predchadzat, dobre davat probiotika s ATB, ked je nachylnost na kvasinky tak aj vyssiu davku...

anelap
1. apr 2017

ja som dcérke dávala jednu mastičku netrela som len zvon vagínu, je na báze len prírodných zložiek a všetky zdravotné problémy zmizli aj zápach aj výtok aj svrbenie

diablito01
3. máj 2017

@ivalam - Ahoj, chcela by som sa opytat ci kapsuly antibiotikum Cordyceps moze uzivat aj 4 rocne dievcatko a ako sa vola specialny antilipidovy cajik? Minuleho roku sme sa 3 mesiace trapili presne v lete, asi mesiac po navsteve bazena, neustalym svrbenim, a tento rok znova cca mesiac po navsteve bazena to iste. Dakujem

diablito01
3. máj 2017

@anelap - Ahoj, ako sa volala ta masticka? Dakujem

anelap
4. máj 2017

@diablito01 masticka obsahuje 80%aloe+propolis

ivalam
5. máj 2017

@diablito01
Pri spravnom davkovani moze Kordyceps Tiens aj 4 rocne dieta. Caj sa vola anitilipidovy. Este existuju male slipove vlozky s aktivnym kyslíkom, ktore su napomocne pri tomto probleme. No a na zvazenie je FOS sirup na crevnu floru, ktory dodava bifido bakterie a podporuje ich mnozenie. Napis mi prosim na juriva@zoznam.sk, ak potrebujes viac informacii.

tutuska11
17. sep 2017

Tiež to teraz riešim a nasla som toto
https://www.babyweb.sk/gynekologicke-problemy-d...
Mrle by sedeli, keďže sa mi mala budí a place v noci... Vie niekto co s mrlami u 3rocneho dievčatka?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
anelap
18. sep 2017

Lekárka tam nie je dôvod na risk

tutuska11
7. okt 2017

Tak sme mali mrle...A chytila ich samozrejme aj moja 8mesacna druhá dcérka... Takže fasa a a! V živote by ma nenapadlo, že pri tých príznakoch (nespavosť, zle sny, svrbenie nosa, nepokojné nohy, "boli ma susurka") by sa o ne mohlo jednať

teegreen
Odpoveď bola odstránená
tutuska11
10. okt 2017

To funguje? Lebo doktorka mi povedala, že z jej skúsenosti to ma 60percent deti v škôlkach a ze keď príde do kolektívu, tak to na 90percent zas chytí.... Len ze niektoré deti sú len nosičmi a niektoré ani nevedia, že to majú... Tak teraz fakt neviem ze co robiť... Vyskusam

vrana2
1. mar 2018

@tutuska11 ako si zistila ze ma mrle? Dokina brala nejaky ster alebo..?ako prebiehala liecba? Dik

Strana
z2