icon

Čo pomôže na zaparený a vyrážkový zadoček?

danculik
9. jan 2012

ahojte, chcem sa opýtať, môj syn má teraz ale strašne zaparený zadočk, červený ale hlavne čo ma trápi je, že tam má aj vyrážky vyzerajúce ako akné, normálne biele a červené okolo. Predtým to vôbec nemal, stále používame tie isté plienky pampers. Neviete mi poradiť čo s tym? Prebaľujem ho dosť často, nenechávam ho dlho v mokrom a aj ked sa pokaka hned prebalujem. Len som skúsala rozne kremy ako Rybilka, sudocream..a vyskusala som aj Pityol ( ten je vynikajuci iba na cervenú zaparenu pokozku)...ale na tie vyrazky proste nic...som uz zufala, prosim poradte co mu dat aby ho to preslo?
Dakujem

milota164
22. máj 2014

nam pomaha Bepanthen dobre premastuje a ukludnuje pokozku

maca283
24. máj 2014

Sudokrem 🙂 na zapareniny potnicky

zusanna
24. máj 2014

My používame sos krem na zadoček od NIVEI...pomáha aj to...bežne používame sudocrem...no nie vždy zaberie..ale ak dame ten sos ten mu zadoček zahojí 🙂

frozenelza
24. máj 2014

No nam nikdy nezabral ani Sudocrem, ani rybacia mast...az sme nedali Imazol a do druheho dna krasna prdiska, stalo sa nam len 1x ze mal zaparenu, klop klop

maja081290
24. máj 2014

My tiež používame len Imazol a veľmi nám pomáha a neboli sme ani často zaparený a to sme ho použivaly aj pri staršom aj mladšom synčekovi a sme velmi spokojný 😉

m_ij_ka
24. máj 2014

na zapareniny je dobrý sudocrem

dida38
24. máj 2014

pridam aj ja svoju skusenost...tiez sa nam z casu na cas stalo, ze mali zapareny zadocek a tiez tie vyrazky....kremiky ako sudokrem, bepanthen nam nato nezabrali....ako pisali kocky pomohol vzdy do druhého dna imazol.....a potom som raz omylom kupila v dm-ku miesto vlhcenych utierok tie s mandlovym olejom....zistila som to az doma, ked som to otvorila....najprv som si "zanadavala", lebo mi to prislo take suche, reku to sa bude zle utierat....no ale vsak jedno balenie vydrzim.....no ale uz som zostala len pri nich...nakolko odvtedy ako ich pouzivam, sme ten zadocek zapareny s vyrazkami vôbec nemali, odvtedy neviem co to je....aj utiera sa to v pohode, ostanu mi sice mastne ruky ale vsak to sa umyje....a nemusela som uz ani kremovat ritku nakolko tie utierky nechaju taky jemny film na pokozke.....tak mozno by stalo za vyskusanie.....

waelka
24. máj 2014

Imazol krempasta, ( nie krem ) je husty pudrovity a vyborny na zapareniny a podrazdenu pokozku.

darinakuruczova
24. máj 2014

Jedine imazol alebo pytiol...

vivienkalaska
2. nov 2014

Ahojte moja mala ma skoro 3 ročky a zatial sme až taky problem nemali poživali sme Sudocrem ale teraz čo začala chodit do školky začala mat často červeny zadoček a aj pindulka sa mi zda červena.Čo mam vyskušat?

stanislavao
2. nov 2014

Imazol krempasta - - jedine, skvele, osvedcene, rychlo ucinkujuce. naozaj super.

evittam
2. nov 2014

@vivienkalaska Imazol dost vysusuje,skus pastu s rybim olejom-vyborna vec.😉

kaja14022
5. nov 2014

ahojte mamicky.....moja mala ma sest mesiacikou a pouzivam stale ten isty kremik co mi doktorka odzaciatku vypisuje a plienky uz vyse styroch mesiacov pouziva tie iste......a teraz nedavno sa jej vyhadzala ale nie zadocek ale pinuska........zadocek ma krasny len tam ma hnusne pluzgieriky a okolo cervene ..... 😒 viete mi poradit?.....co s tym mam robit? ☹

evittam
5. nov 2014

@kaja14022 Ahojky, tak je to možno aj tým, že stále používaš ten istý krém. Nepíšeš aký. Ja používam Sudocrem a pastu s rybím olejom. Nenatieram vždy keď prebalujem, len keď je pokakaná alebo vidím že má trošku červený zadoček. No skús umyť zadoček pod teplou vodou a skús tú pastu s rybím olejom je výborná. My sme mali veľmi zaparený zadoček a som jej to večer natrela a ráno už úplne super. 🙂

kaja14022
5. nov 2014

detsku pastu pouzivam uz od jej narodenia.....skusala som aj ine ale tato jej pasovala doteraz najlepsie.....len cudne ze zadocek nema vobec vyhadzany 😲

kaja14022
5. nov 2014

@evittam detsku pastu pouzivam uz od jej narodenia.....skusala som aj ine ale tato jej pasovala doteraz najlepsie.....len cudne ze zadocek nema vobec vyhadzany emoticon

kaja14022
5. nov 2014

detsku pastu pouzivam uz od jej narodenia.....skusala som aj ine ale tato jej pasovala doteraz najlepsie.....len cudne ze zadocek nema vobec vyhadzany 😲
@evittam

solvia
5. nov 2014

Bepanthen a zadoček je ako má byť 🙂 používali sme a občas pri malom začervenaní natriem a sme bez problémov.

timka112
5. nov 2014

@kaja14022 moja mala tiež pluzgieriky a červené iba na pinuske s vlhčených obrúskov, odkedy sme ich začali používať minimálne a používame masť Bepanthen . Nemáme problém s týmto. Ale my sme mali problém aj s plienkami, používali sme iba pampers made in German. Tá istá značka len vyrobené inde nám nerobili dobre hneď sme sa vyhodili na pinuske.

kaja14022
5. nov 2014

@timka112 no my sme doteraz nemali ziaden problem len teraz zacala mat.... 😒

timka112
5. nov 2014

@kaja14022 my sme začali mať od 4. mesiaca s týmto problémy, a mali sme ho do teraz, ale kedže už pomaličky mesiac nosíme málo plienočky cez deň, chodíme cikať do nočníka tak nemáme s týmto problém.

janulana
6. nov 2014

Môjmu malému sa zaparoval zadoček od vlhčených obrúskov, a tak som ich vyhodila. Stále pri každom prebaľovaní som ho pekne poumývala vlažnou vodou a dôsledne vysušila. Najlepšia mastička, ktorá sa mi osvedčila je obyčajný rybací krém. Zaberá hneď.

radka227
20. aug 2015

ahojte. Ja by som len chcela k diskusii podotknut, ze je rozdiel medzi prevenciou a terapiou. Nemozeme hyperemicku pokozku automaticky klasifikovat ako plesnovu alebo ako bakterialnu infekciu, takze imazol, resp. mast s obsahom antimykotika, (cim je v tomto pripade klotrimazol) alebo mast s obsahom benzylalkoholu nemozeme davat dietatu na ritku stale pri kazdom prebalovani len preto, ze to pomaha na zapareninu a my predsa zapareninu nechceme mat. Skor dietatku ublizime. Takuto mast pouzijeme v pripade, ked tam je naozaj zapal (cervene, bolave, teple..). V ostatnych pripadoch preventivne ritku natierame mastou, kt. pomaha pokozke prezit niekolko hodin v plienke- takze napr. dexpantenol ( Bepanthen ung.)

pe
12. sep 2015

Presne tak - treba sa zamerať na prevenciu a nie potom zbytočne dieťatko trápiť - jednak tie zapareniny veľmi bolia a znepríjemňujú život, jednak sa to môže dlhšie liečiť a tým ho zaťažujeme liekmi, ja som za Bepanthen Care, táto mastička je u nás no. 1 už od narodenia dcérky, kombinácia čistá voda + časté prebaľovanie + pri každom prebaľovaní natrieť citlivú oblasť Bepanthenom = parádna zdravá ritka a spokojný drobček 🙂

milota164
24. nov 2015

zalezi aj na tom ake velke je dieta, pre deti do jedneho roka je od Bepanthenu Extra mast, ktora je pre ne najvhodnejsia.Obsahuje olivovy olej na hydrataciu,vitamin B3 ,podporuje regeneraciu pokozky a vytvara vodeodolnu vrstvu takze je pokozka lepsie chranena.

kukanda123
26. nov 2015

na taketo bolacky pomaha vzduch -umyt a nechat čo najviac holu ritku

marcela305
26. nov 2015

toto sme presne zazili..nakoniec sme museli ist k doktorke aby nam predpisala pytiol a antibioticku mast pretoze sudocrem ani imazol ani bepanthen nezaberal ..nakoniec som vyradila blbe pampersky a zacala malej davat normlane klasicke bavlnene plienky ,zrusila som aj obrusky vsetko je sama chemia .Mala sa odnaucila rychlejsie od plienok a ako sme presli na klasicke plienky nikdy ani moj syn ani dcera nemali ziadne problemy a to krem proti zaparaninam pouzivam len sem tam..sem tam je aj zle ked je vela holy hola lebo rukami si to prenesie vsade na telo.. najlepsie ak by to trvalo dlho a zhorsovalo sa to ist k doktorke niekedy je na vine ja jedlo...

radka227
29. dec 2015

repik ma protizapalove ucinky. ak je ritka cervena, tak je dobre kupat v repiku. z kremikov je dobry bepanthen extra. prip. nejaky, ktory nenecha velmi mastnu ritku a rychlo sa vstrebe.

maykaaa1122
19. mar 2016

ahojte, ja malej zadoček umývam v čistej vode, používam výhradne bavlnené plienky na osušenie a natieram jej zadoček bepanthenom extra masťou. Je veľmi hydratačný a rýchlo sa vstrebe, nie je mastný. 😉

maykaaa1122
3. apr 2016

ahojte, ćistá voda