Čo pomôže na zaparený a vyrážkový zadoček?
ahojte, chcem sa opýtať, môj syn má teraz ale strašne zaparený zadočk, červený ale hlavne čo ma trápi je, že tam má aj vyrážky vyzerajúce ako akné, normálne biele a červené okolo. Predtým to vôbec nemal, stále používame tie isté plienky pampers. Neviete mi poradiť čo s tym? Prebaľujem ho dosť často, nenechávam ho dlho v mokrom a aj ked sa pokaka hned prebalujem. Len som skúsala rozne kremy ako Rybilka, sudocream..a vyskusala som aj Pityol ( ten je vynikajuci iba na cervenú zaparenu pokozku)...ale na tie vyrazky proste nic...som uz zufala, prosim poradte co mu dat aby ho to preslo?
Dakujem
malý mával často zaparenú riťku, hlavne po redšej stolici. Najprv som používala babylove masť na zapareniny, ale tá mu nepomáhala. Potom som vyskúšala Bepanthen extra masť a tá mu pomohla.
Na druhý deň už mal pokožku na riťke menej červenú až sa to postupne ukľudnilo.
ahoj, ja často používvam bepanten care masť..slúži ako prevencia na zaparenú ritku. Je dobrý, lebo sa rýchlo vstrebe a nie je mastný.. 😉 😉 😉
Necitala som,ci ti to niekto radil,ale mne dr.poradila tu fialovu vodicku,nechat zaschnut,ja dam na to este krem a zasyp 🙂
jednoznačne Imazol....
Urcite Imazol na vyliecenie. Potom napr. Bepanthen Care mast na prevenciu.
Zaparenina moze vzniknut nielen pri zmene plienky ale aj napr. pri zmene avivaze, oblecenia, stravy, pri liecbe liekmi...no tisice dovodov.
@danculik prosim ta, prave hladam odpoved na tvoju otazku...malemu sa na ritke vyhadzali vyrazky, presne ako akne. tak ako si to pisala ty. pamatas si este, co vam nakoniec zabralo? maly je teraz nervozny zo zubov, aj ked este ziadny nema...ale aj som skusala ine plienky. tak neviem, z coho to moze byt. no hlavne neviem co s tym...dala som sudocrem, pytiol a nic, ziadna zmena...
bola by som ti vdacna, keby si mi poradila co s tym 😉
Určite imazol
velmi dobru skusenost mam s bepathenom.
urcite neexperimentovat s kremami, plienkami a navlhcenymi utierkami - ja som dlhodobo pouzivala bepanthen extra mast na ritku, vlhcene utierky babylove a pampers pleny, casto som malemu umyvala zadocek pod tecucou vodou a zapareniny ani ine kozne problemy nemal.
Na zadoček vždy len repíková masť na noc a do rána bolo všetko OK. Ak bol stav naozaj zlý tak najprv sme sa posadili na 10min do kupela s repíkovom čaji čo sa dieťatku stále páčilo a potom po osušení repíková masť od Dr.Dudek(najlepšia lebo je tam parou extrahovaná masť ako ju robili naše prapra babičky) chémia 0%. A aj ľubovníkový olej je super tiež 0% chemia.
Ahojte...syn ma 3roky..plienky mavame len na obed ked spi a v noci.plienky sme nemenili..uz asi od maja som mu nemastila ritku nakolko cez den plienky nema...a teraz uz asi tyzden ma cervenu ritku/okolo konecniku/a.ma tam take vyrazky,biele,vyzera to ako pluzgieriky ale nie je to makke...davala som mu rybaciu mast..tu sme pouzivali stale...ale bez efektu...
Ahojte, aj my máme tento problém, že dcérka má už tretí týždeň!!!!!červenú ritku, aj biele vyrážky, už sme skúšali takmer všetko od sudocremu, imazolu, fialovej vodičky, repika, bepathemu, babylove krému, cicadermy, no proste všetkého možného,aj u Dr sme boli minulý týždeň, aj sa to trošku zlepšilo a po pár dňoch, cca troch, sme zase tam, kde sme boli predtým. Zajtra nás čaká očkovanie a ak bude všetko OK a v stredu bude pretrvávat táto situácia so zapareninou, alebo ký das to je,tak už idem smer kožné.
My sme vyskúšali všetky možné mastičky, ale jediný krém, ktorý malej vyliečil zapareniny bol Lasepton no dá sa ho kúpiť len v Rakúsku v lekárni.
Nam vzdy zabral pityol, ale prestal sa vyrabat, neviem ho nikde zohnat ☹
@simculllka nemoze to byt aj tym, ze si skusala vela kremov?kazdy ma ine zlozenie, mozno ani to jej nepomohlo k vylieceniu-ja dlhodobo-vlastne od narodenia pouzivam len bepanthen care a problemy so zapareninami ani vyrazkami sme zatial vobec nemali.
@lilu74 ahoj, no vies co, aj my sme od narodenia pouzivali sudocrem a zrazu mala take zapareniny, ze som take este ani nevidela. Potom nam nakoniec pomohla rybacia mast. Teraz take problemy nemame, nastastie, ale ked ma uz aj nabeh na nejaku zapareninu, hned jej dam tu rybiu mast a pomoze to. Inak vobec nepouzivame ziadne kremy.
@simculllka ahoj. Na kozne problemy vie pomoct odvar z obycajnych ovsenych vlociek. Pouziva sa aj pri ekzemoch. Nijak neublizi, mozes skusit. Kozu pekne vycisti a zvlacni. Mam skusenost, mozem odporucit. Ja som povarila, scedila a ten odvar som dala na gazu a sup na ritku. Par krat cez den takto a aj do kupela, ale nekupala kazdy den.
Alebo mrkni
http://www.dobrarada.sk/clanok/boj-s-ekzemom-po...
@zveva ahoj, ďakujem za radu, ten odvar by som inak vyskúšala aj vo všeobecnosti, ak sa to môže na atopicky ekzém, lebo táto moja druhá dcérka má vkuse nejaký ekzém, vyzerá to ako atopicky, má to na chrbatiku a krku, také fľaky, dávam jej na to aktuálne holtov krém, čo nám dosť pomáha, ale na tento ovseny vývar som zabudla, už som o tom počula, takže asi to vyskúšam hoci nie na zapareninu, ale na cele telíčko kvôli tomu ekzému.
Nam na zapareninu Imazol pomohol zarucene 🙂
@katka253111 prosim urcite nie Imazol. Take nieco ma ordinovat lekar. Na zadok sudocrem alebo Rybilka. Inak je tu milion tem s tymto problemom, staci vyhladat. A zvyknut si, ze tu ti poradi hocokto hocico, takze treba selektovat so zdravym rozumom.
@klinanka
našim pomáha jedine Imazol , za deň to majú zahojené
@stanulienkat nerozumiem preco nie... a Imazol je bez predpisu... a na fakt zapareniny pomaha jedine on... moj mal vystipanu ritku az do krvi ked slo zuby hnackoval, darmo sme hned umyvali po vykakani cistou vodou,nic neponohlo...len Imazol...a nie som jedina 🙂
@stanulienkat inak sme na Sudocreme uz 2roky. Ale ked je kriticka situacia, Imazol je top a to sme vyskusali snad vsetko
@simculllka aj moja mala na stehnach pod ritkou, potom sa to rozsirilo na chrbat , ruky, brusko. Mala take suche ,cervene flaky. Holtov krem pomahal.za dva dni boli flaky prec, ale za par dni ich mala zase. Takto sme bojovali asi dva mesiace a potom to preslo.doktorka predpisala holtov a daku kortikoidnu mast, ale tu som nedavala. Len som kombinovala holtov a vlocky. Vela stastia.
@katka253111 pretoze je to antimykotikum a bez porady s lekarom by som to nedavala a uz vobec nie stylom, ze dnes namazem aj zajtra a ked je lepsie, tak skoncim liecbu. Liecba antimykotikami ma mat urcitu postupnost a dlzku podobne ako antibiotika a nie mirnix-dirnix. To, ze sa da kupit v lekarni loen tak, to je problem loby skupin a nasho zdravotnictva.
@simculllka tak to je super ze si zistila co zaberie😉ja som raz rybaciu skusala konzisteniou bola podobna bepanthenu ale mi strasne smrdela😂🙈tak sme ostali pri bepanthene.😉
ja používam na silné zaparenie riťule a na potničky bepanthen extra. Skúsila som aj rybaciu masť, ale tá mi desne smrdela.
Pridávam sa k spokojným uživateĺkám bepanthenu-najlepšia masť pre deti.

Necitan vsetkom..ale ked mal maly fakt,ze velmi bolavy zadocek(hlavne,ked sli zuby),potierat repikom,nechat vyschnut a potom pytiol..a nivea krem na zadocek nam pomahal..ako jediny..a samozrejme ziadne obrusky,umyvat len cistou vodou,zlahka urtiet