icon

Dá sa leukémia diagnostikovať z krvi?

13. aug 2024

Dobrý deň, asi tak posledné dva týždne som si všimla že synovi každé ráno pribudne hŕstka modrín, napriek tomu že si ja ani on nepamätáme že by sa buchol. Aj večer mu často krvácajú ďasná , hoci hygienu má dobrú. Boli sme u dr. povedala že si len domýšľam, naveľa mu aspoň zobrala krv. Výsledky dobré, len sa dosť bojím, tie príznaky keď som hodila do Googlu hneď mi tam vyskočila leukémia. Keby ju mal, bolo by to vidieť v krvi? Ak nie, čo ďalšie treba urobiť? Z čoho ďalšieho ešte môže mať takéto prejavy? Ďakujem

anjelicek26
13. aug 2024

Tak normálne to urcite nie je.. ak má železo a zrazanlivost v poriadku🫣Vypýtala si si tie výsledky domov?Ze aké boli hodnoty?

danyelia
13. aug 2024

Samozrejme, že by to v krvi zistila, predpokladám, že kvôli podozreniu robila aj testy na onkomarkery...

autor
13. aug 2024

Výsledky doma nemám len dr. povedala že sú ok

iwesska
13. aug 2024

Leukocyty by mal rapidne zvysene. Ak by sa im nieco nezdalo v odbere,tak robia nater na sklicko a bunky podrobnejsie skumaju,takze leukemiu by som vylucila,ale urcite trvala na dalsich vysetreniach,co sa tyka zrazanlivosti,lebo normalne to nie je.

sisska96
13. aug 2024

Zase Dr. Google...... Keby google nebol, nikto by nevymýšľal

1ivanka1
13. aug 2024

Mali sme v rodine leukemiu u dietatka a zistili to z krvi. Moja dr.povedala ze to je neprehliadnutelne,tie leukocyty su velmi zvysene vtedy.

zenazaba
13. aug 2024

@danyelia onkomarkery sa detom na detskej ambulancii nevysetruju.
@autor ak ma krvny obraz v norme, urcite nema leukemiu. Skor to vidim na fragilnost ciev pri nedostatocnom prijme vit C.
@anjelicek26 vysledky sa domov nedavaju.

falbala132
13. aug 2024

skus mu davat vitamin C a rutin. mojej mame sa robili modriny, ked to zacala uzivat, prestali

alickapusinka
13. aug 2024

moja kamarátka má hemofiliu a hovorila že na začiatku tiež mala take modre miesta ani sa nikde neudrela a mala modro fialove fľaky ako keby z ničoho nič.

sisska96
13. aug 2024

A modriny má, lebo má slabé cievy. Treba na to vitáminy a ascorutin.

jamimo
13. aug 2024

@sisska96 nooo...bola by si prekvapená, že niektorí lekári nevedia ani len to, čo ten google. Prepáč, nemám rada toto pohŕdanie pacientami. Ja som si diferenciálnej naštudovala 4 diagnózy a správne, musela zaplatiť súkrommé vyšetrenia, lebo doktori na teba 💩 z vysoka. Otec detto, hnala som ho po vyšetreniach a presne som sa trafila, keď domov prišiel s oficiálnou dg. tak konečne uznal, že mám pravdu. Rakovina. Hlavná vec, že má doktora s ktorým sa dobre debatí, ale 2 roky v zdr. karte hemoroidy a otec žiadne hemoroidy nemá, ale rakovinu análneho kanála a hrubého čreva!
Na onkológii ho z****bali kde bol? No kde, kde bol? Spoliehal sa na sladké reči svojho lekára, a odpoveď krv máte v poriadku 🤨 Otec na onkológii odpovedal- Mala tá moja dcéra pravdu, mal som ju poslúchnuť 🤷‍♀️

abbey1
13. aug 2024

@1ivanka1
@iwesska Pozor, nie pri každom druhé leukémie sú leukocyty zvýšené. Sú rôzne typy leukemii
I nás to boli trombocyty mimo normu.
Ale samozrejme krvný obraz by naznačoval nejaký problém a odber kostnej drene by dal definitívnu odpoveď.
Rovnako onkomarkery nemusia byť zvýšené pri každom type onko ochorenia, dokonca ani pri veľmi zlom štádiu už.

iwesska
13. aug 2024

@abbey1 Ja viem tak,ze leukocyty mozu byt aj znizene dokonca,ale kazdopadne, krvne bunky ukazuju vyznamne odchylky. Pri inych typoch rakoviny uz moze byt KO uplne v norme,v tom je to este zakernejsie.

iwesska
13. aug 2024

@alickapusinka Presne,aj mne napadla hemofilia,zvlast ked ide o chlapca. Ale nechcela som mamicku zbytocne strasit. Kazdopadne to netreba nechat tak,ked spontanne krvaca aj z dasien.

abbey1
13. aug 2024

@iwesska Je to zákerné, pretože ani výrazne odchýlky nemusia byť

sasa1310
13. aug 2024

leukémia sa diagnostikuje len z krvi na úplnom začiatku

sono2
13. aug 2024

@jamimo kamarátky sestra úplne rovnako dopadla ako tvoj otec. Dookola len heme a diagnóza presne táto. Už ma vývod a početné metastázy

monika2012
13. aug 2024

Nedostatok vitamínu C? To mi napadlo ako prvé pri krvácavosti ďasien. Napadá mi Ascorutin, či by nepomohol...

jamimo
13. aug 2024

@sono2 klasika.... Mnohí majú tieto skúsenosti a mohla by som tu písať do vianoc 🤨

eva_176
13. aug 2024

ak dobre viem, leukemia nezacina v krvi, ale v kostnej dreni. A ak sa to uz prejavuje aj v krvnom obraze, tak je kostna dren uz plna blastov, ktore sa vyplavuju do perifernej krvi
poznam takych, co mali krvny obraz normalny a iba punkcia drene a vysetrenie odhalilo leukemiu, a poznam aj takych, kt. mali uz krvny obraz abnormalny, brutalne zvysene biele krvinky a malo cervenych krviniek a trombocytov

1ivanka1
13. aug 2024

@abbey1 viem ze onjomarkery neukazu kazdu rak, ale co mi hovorili lekari tak ze jedina leukemi je “vidno” na krvnom obraze..

mamina7070
13. aug 2024

nestresuj zbytocne dieta ani seba hup heparoid mast na modriny a davaj mu vitamin c

martul
13. aug 2024

@1ivanka1 moja mama mala krvný obraz ok, len z punkcie jej zistili leukemiu

1ivanka1
13. aug 2024

@martul aha..tak ani lekari nevedia vsetko🙄

svetlonos
13. aug 2024

@zenazaba
fajt nedávajú? Ja dostanem vzdy. Ake ôk, nežijem na SK ale myslím ze dr by aj dáka, ak by ju autorka poprosila.

cukroska
13. aug 2024

Bože ženy Vám zakázať internet! Netreba hľadať zbytočne problémy tam kde nie sú a neprivolávať si také veci.

pataja
25. sep 2025
@sasa1310

leukémia sa diagnostikuje len z krvi na úplnom začiatku

@sasa1310 ako myslíte, ze len v začiatku? Prosím vysvetlite

pataja
25. sep 2025
@martul

@1ivanka1 moja mama mala krvný obraz ok, len z punkcie jej zistili leukemiu

@martul aké mala príznaky prosím

martul
25. sep 2025