Dá sa leukémia diagnostikovať z krvi?
Dobrý deň, asi tak posledné dva týždne som si všimla že synovi každé ráno pribudne hŕstka modrín, napriek tomu že si ja ani on nepamätáme že by sa buchol. Aj večer mu často krvácajú ďasná , hoci hygienu má dobrú. Boli sme u dr. povedala že si len domýšľam, naveľa mu aspoň zobrala krv. Výsledky dobré, len sa dosť bojím, tie príznaky keď som hodila do Googlu hneď mi tam vyskočila leukémia. Keby ju mal, bolo by to vidieť v krvi? Ak nie, čo ďalšie treba urobiť? Z čoho ďalšieho ešte môže mať takéto prejavy? Ďakujem
Samozrejme, že by to v krvi zistila, predpokladám, že kvôli podozreniu robila aj testy na onkomarkery...
Výsledky doma nemám len dr. povedala že sú ok
Leukocyty by mal rapidne zvysene. Ak by sa im nieco nezdalo v odbere,tak robia nater na sklicko a bunky podrobnejsie skumaju,takze leukemiu by som vylucila,ale urcite trvala na dalsich vysetreniach,co sa tyka zrazanlivosti,lebo normalne to nie je.
Zase Dr. Google...... Keby google nebol, nikto by nevymýšľal
Mali sme v rodine leukemiu u dietatka a zistili to z krvi. Moja dr.povedala ze to je neprehliadnutelne,tie leukocyty su velmi zvysene vtedy.
@danyelia onkomarkery sa detom na detskej ambulancii nevysetruju.
@autor ak ma krvny obraz v norme, urcite nema leukemiu. Skor to vidim na fragilnost ciev pri nedostatocnom prijme vit C.
@anjelicek26 vysledky sa domov nedavaju.
skus mu davat vitamin C a rutin. mojej mame sa robili modriny, ked to zacala uzivat, prestali
moja kamarátka má hemofiliu a hovorila že na začiatku tiež mala take modre miesta ani sa nikde neudrela a mala modro fialove fľaky ako keby z ničoho nič.
A modriny má, lebo má slabé cievy. Treba na to vitáminy a ascorutin.
@sisska96 nooo...bola by si prekvapená, že niektorí lekári nevedia ani len to, čo ten google. Prepáč, nemám rada toto pohŕdanie pacientami. Ja som si diferenciálnej naštudovala 4 diagnózy a správne, musela zaplatiť súkrommé vyšetrenia, lebo doktori na teba 💩 z vysoka. Otec detto, hnala som ho po vyšetreniach a presne som sa trafila, keď domov prišiel s oficiálnou dg. tak konečne uznal, že mám pravdu. Rakovina. Hlavná vec, že má doktora s ktorým sa dobre debatí, ale 2 roky v zdr. karte hemoroidy a otec žiadne hemoroidy nemá, ale rakovinu análneho kanála a hrubého čreva!
Na onkológii ho z****bali kde bol? No kde, kde bol? Spoliehal sa na sladké reči svojho lekára, a odpoveď krv máte v poriadku 🤨 Otec na onkológii odpovedal- Mala tá moja dcéra pravdu, mal som ju poslúchnuť 🤷♀️
@1ivanka1
@iwesska Pozor, nie pri každom druhé leukémie sú leukocyty zvýšené. Sú rôzne typy leukemii
I nás to boli trombocyty mimo normu.
Ale samozrejme krvný obraz by naznačoval nejaký problém a odber kostnej drene by dal definitívnu odpoveď.
Rovnako onkomarkery nemusia byť zvýšené pri každom type onko ochorenia, dokonca ani pri veľmi zlom štádiu už.
@alickapusinka Presne,aj mne napadla hemofilia,zvlast ked ide o chlapca. Ale nechcela som mamicku zbytocne strasit. Kazdopadne to netreba nechat tak,ked spontanne krvaca aj z dasien.
leukémia sa diagnostikuje len z krvi na úplnom začiatku
Nedostatok vitamínu C? To mi napadlo ako prvé pri krvácavosti ďasien. Napadá mi Ascorutin, či by nepomohol...
ak dobre viem, leukemia nezacina v krvi, ale v kostnej dreni. A ak sa to uz prejavuje aj v krvnom obraze, tak je kostna dren uz plna blastov, ktore sa vyplavuju do perifernej krvi
poznam takych, co mali krvny obraz normalny a iba punkcia drene a vysetrenie odhalilo leukemiu, a poznam aj takych, kt. mali uz krvny obraz abnormalny, brutalne zvysene biele krvinky a malo cervenych krviniek a trombocytov
nestresuj zbytocne dieta ani seba hup heparoid mast na modriny a davaj mu vitamin c
Bože ženy Vám zakázať internet! Netreba hľadať zbytočne problémy tam kde nie sú a neprivolávať si také veci.

Tak normálne to urcite nie je.. ak má železo a zrazanlivost v poriadku🫣Vypýtala si si tie výsledky domov?Ze aké boli hodnoty?