Dá sa zistiť autizmus z genetických testov?
Ďakujem za odpoveď. Autizmus určuje psychologické vyšetrenie teda?
Autizmus urcuje klinicky psycholog najlepsie testami Ados a potrvdzuje pedopsychiater. Doteraz neexistuje test z krvi ani na genetike ktory by spravili a povedali toto dieta je autista a toto nie.
v zahraničí vedia odborníci už vo veku 6 m určiť že dieťa je autista...na sk omnoho neskôr.
Výnimočne vedia ,ale nedá sa to pred narodením mojej to z genetiky zistili ale krv vyšetrovali v Nemecku bola zo Slovenska poslaná na výsledky sme čakali rok a pól ale veľa deťom čo sú autisti na genetike nič nezistia
vyvojove deficity sa daju zistit genetickymi testami. Otazne je, ci mas tolko stoviek eur navyse a ci by ti to k niecomu pomohlo.
Ďakujem všetkým za odpovede 🙂
Autorka: syn má potvrdený autizmus (Asperger) z psychologického aj psychiatrického vyšetrenia, a zrovna na jeseň sme boli na genetike, výsledky budú za rok až rok a pól, je to drahé, ale prepláca to poisťovňa, ale že sa máme pripraviť, že možno bude chcieť poisťovňa od nás vyjadrenie, či to naozaj potrebujeme a či je to oprávnené - tak nás pripravili na to na genetike. Tak som zvedavá, ako dopadnú výsledky.
generika ti da predispozíciu nie presne urcenie. aj to nie vzdy sa genetika potvrdi a dieta autizmus ma aj tak. na vysetrenie je potrebne psychologicke testy, robi ich klinicky psycholog. niekedy psychiater alebo aj niektore cpp
Autizmus diagnostikuje psychológ a psychiater. 🙂 Väčšina detí s autizmom má genetické testy úplne v poriadku. Ale sú genetické diagnózy, ktoré sú spájané s autizmom - málokedy sa stane, že ide o tento prípad.

Nie