Dajú sa upraviť nohy do X u detí?
Pojdem a nou k ortopedovi-ale otazka pre Vas co mate skusenosti-da sa to casom upravit?
Uz davno ste mali chodit ku fyzio a cvicit, cvicit, cvicit. Este dnes objednaj ku fyzio. Driemala si uz dost 4,5 roka. Aj ku ortopedovi je samozrejme spravne ist.
@anonym_244af5 tvoje deti maju/mali do X?
@anonym_244af5 tvoje deti maju/mali do X?
@anonym_autor Ano, preto sa k tomu vyjadrujem. V 4,5 roku sme to uz mali vyriesene. To uz sme davno predtym zacali chodit ku fyzio a kazdy den cvicili doma cviky od fyzio pre male deticky - zabka, pavuk, medved, tucniak a vela dalsich cvikov. Fyzio ti poradi. Treba spevnit cele telo, to je zaklad.
@anonym_autor Ano, preto sa k tomu vyjadrujem. V 4,5 roku sme to uz mali vyriesene. To uz sme davno predtym zacali chodit ku fyzio a kazdy den cvicili doma cviky od fyzio pre male deticky - zabka, pavuk, medved, tucniak a vela dalsich cvikov. Fyzio ti poradi. Treba spevnit cele telo, to je zaklad.
@anonym_244af5 a upravilo sa uplne?
@anonym_autor a nemajú ploché nohy? Ja mám ploché nohy a mám ich do x aj v dospelosti. Keď som bola malá rodičia to riešili a lekári mi predpísali cviky a ja som to ako decko flákala, takže nepomoholi. Ale nosím ortopedické vložky a vďaka nim ma nohy nebolia. Choď s tým k lekárovi a zisti, či tam nie je podobný problém.
@anonym_244af5 a upravilo sa uplne?
@anonym_autor Ano, ale treba cvicit. A nezanedbavat to ako pani nizsie zanedbavala. Cim neskor zacnete chodit ku fyzio tym dlhsie bude trvat naprava, az presiahnete vek, kedy sa to este da napravit a dieta ti bude mat do x aj v dospelosti. Naozaj objednaj ku fyzio.
urcite ortopéd od nastavi plan liecby po zhodnoteni stavu, ak je potrebne da aj ortezy ak nie rehabky
Moja mala velmi nohy do x a aj rotaciu jedneho kolena... chodili sme na fyzio, plavat, trampoliny a gymnastiku od tych 3-4 rokov. Treba spravit chrbat a brusko, to je zaklad spravneho postavenia celeho tela... dnes ma nohy uplne v poriadku..
Moja mala velmi nohy do x a aj rotaciu jedneho kolena... chodili sme na fyzio, plavat, trampoliny a gymnastiku od tych 3-4 rokov. Treba spravit chrbat a brusko, to je zaklad spravneho postavenia celeho tela... dnes ma nohy uplne v poriadku..
@anjelicek26 Zaujimave, nam fyzio vravela, ze na nohy do x je najhorsie skakanie na trampoline. Lebo dieta ked s takymi nohami skace este si to zhorsuje. Tak, ale moje dieta uz ma nastastie nohy v poriadku uz aj skakat na trampoliny chodime.
@anjelicek26 Zaujimave, nam fyzio vravela, ze na nohy do x je najhorsie skakanie na trampoline. Lebo dieta ked s takymi nohami skace este si to zhorsuje. Tak, ale moje dieta uz ma nastastie nohy v poriadku uz aj skakat na trampoliny chodime.
@anonym_244af5 tak my sme mali profi trening a nie nejake blbnutie, deti chodili dlho aj na sutaze. Zacala chodit rok po tom, co zacala s fyzio a plavanim ak si dobre pamätam. Cca tak, nam to odporucila pediatricka.
@anonym_244af5 tak my sme mali profi trening a nie nejake blbnutie, deti chodili dlho aj na sutaze. Zacala chodit rok po tom, co zacala s fyzio a plavanim ak si dobre pamätam. Cca tak, nam to odporucila pediatricka.
@anjelicek26 Plavanie, gymnastiku aj nam odporucila fyzio. Len tu trampolinu, az ked bude mat nohy ok. Dieta s takymi nohami do x, ked skace na trampoline si ich velmi zatazuje. Pisem to sem len preto, aby sa o trampoline radsej poradili s fyzio. Tvoje dieta aj nase dieta uz ma nohy ok, uz mozu skakat na trampolinach 🙂.
@anonym_autor nam sa upravili, dcera chodila doma bosa, ked sme si vsimli problem tak sme kupili papucky , a do topanok vlozky a patnym lozkom, do roka bola ok 🙂

Uz davno ste mali chodit ku fyzio a cvicit, cvicit, cvicit. Este dnes objednaj ku fyzio. Driemala si uz dost 4,5 roka. Aj ku ortopedovi je samozrejme spravne ist.