icon

Dakujeme Strapco - ORL rady

vlasa
14. mar 2011

chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵

strapco13
14. apr 2012

@andrea_b pozri moj clanok o toalet nosa..ziadal by som vyteri a podla toho nasadit alebo nenasadit loklane ATB

strapco13
14. apr 2012

@danka_ba ak je zvacsena tak ano
minuly rok sa neriesilo to ze ju ma zvacsenu? 😕

strapco13
14. apr 2012

@rina to ze je vybrata mandla neznamena ze dieta sa nestretne uz s bacilom..ak je niekto blizky bacilonosic alebo v detskom kolektive tak nepomoze liecit len ju..bolo by dobre zistit kto je bacilonosic..cize vyterui aspon u najblizsej rodiny
a skus toaletu nosa podla mojho clanku v mojom fotoblogu, skus preplachy solnym roztokom s pridavkom medi alebo koloidne striebro ..su dezinfekcne

strapco13
14. apr 2012

@rolak skuste rozdrvit tabletky
uz od viacerych viem ze sirupovy zinnat deti casto vygrckaju...mozno zmenit ATB..z tej skupiny len ina firma
postup ako sa zvysovalo CRP sedi na indikaciu ATB

rolak
14. apr 2012

@strapco13 aj rozdrvené tabletky vygrcá,ona vždy vygrcá všetko,čo nechce zjesť.... takže budeme musieť zostať v nemocke?

strapco13
14. apr 2012

@rolak ja viem..idealne by boli cipky..ale zatial nie su
tak kamuflovat, sirup do cajiku, tabletku do jedla skusit, do niecoho co vzdy zje
nechce sa mi ratat..kolko dni brala v nemocke infuzie s ATB a kolko dni berie uz doma?

rolak
14. apr 2012

@strapco13 v nemocke brala do žily 3 dni a doma mala brať 6 dní 2x denne,ale zobrala iba 4x.... nezje to ani v mliečku ani v ničom,je to horké ako sviňa, neexistuje,aby to zjedla....

rolak
14. apr 2012

@strapco13 a už vlastne okrem mlieka ani nič neje...

strapco13
14. apr 2012

@rolak tak to este musi brat ATB..skusit posobyn lliek..napr suprax..ci ten nevypije

strapco13
14. apr 2012

@rolak ak kojis tak nevadi ak ine neje..kludne moze byt len na mliecku, ak nekojis tak v podstate kym prejdu bolesti hrdla ..daj jej nieco od bolesti

rolak
14. apr 2012

@strapco13 ďakujem za odpovede v takúto hodinu...ale už sme malú tak vystresovali,že si myslím,že už vygrcá všetko,čo jej dáme na lyžičke a nebude to jogurt......uvidím,čo povedia zajtra v nemocke....

rolak
14. apr 2012

@strapco13 ale mne sa nezdá,že by ju bolelo hrdlo... nekojím už dlho.

sisaha
14. apr 2012

@rolak neskusala si to zamiesat do toho jogurtu? ako jej to davas? na lyzicke? Ja som musela zaviest system - nabrat do striekacky od nurofenu a vstreknut skoro az priamo do hrdla a rychlo zapit.. Alebo potom zamiesavat do jedla..

rolak
14. apr 2012

@sisaha robili sme to tak ako píšeš,lenže ona to proste vygrcá....ja nemám problém to do nej napchať,ale problém to v nej udržať...

rolak
14. apr 2012

@sisaha proste ona nie je sprostá,keď cíti,že to jedlo má inú chuť,tak to nezje. vždy bola nejedáčka,a čo sa jej nezdá,to nezje,a ak to do nej napchám nasilu,tak v pohode vygrcá.

sisaha
14. apr 2012

@rolak a neskusila si najprv do jogurtu, alebo pudingu zamiesat najprv malo a potom postupne pridavat? Moja dcera je tiez nejedak..., neskôr jej to potom uz aj chutilo..

rolak
14. apr 2012

@sisaha tak neviem,aké ste mali ATB, ale ja som 3/4 tabletky zamiešala do 200ml mlieka s tromi lyžicami Frapka, 2 lyžicami sladkej kaše a 3 lyžicami Nestle grannka a výsledok bol taký horký,že mňa z toho natiahlo.... je to horké ako fras, nedá sa to dobrovoľne zjesť....

sisaha
14. apr 2012

@rolak jaj pockaj, asi mi nieco uniklo, ona nema sirup? my sme mali zinnat v sirupe

zuzanka.h
14. apr 2012

ahojte dievčatá dúfam, že sa nenahneváte ale ja mám tiež problém ORL s malým. Neviem či už sa tu tento problém riešil, ale nemám šancu prečítať 83 strán. Ja by som chcela poprosiť o radu. Mám 2,5 ročného chlapca, ktorý sa začal špárať v nose. (asi 3 mesiace) Parazity nemá( vraj je to príznak) a špára sa neustále keď stojí, sedí, ide spať... skrátka stále neviem či je to zlozvyk, alebo to môže byť nejaký príznak )problém) naznačujúci nejakú chorobu.ˇPoraďte ak máte skúsenosť ďakujem.

rolak
14. apr 2012

@sisaha najprv sme skúšali sirup v 200ml mlieka s tými sladkými ingrediencami a povedala mi,že ona chce iné mliečko,že toto je fuj a ba. a bolo to tam cítiť,bolo to hnusné. inak to mlieko s frapkom a kašou vypije.

rolak
14. apr 2012

@zuzanka.h adresuj otázku priamo strapco13,určite ti odpovie.

sisaha
14. apr 2012

@rolak tak ano ak je to primiesane do mlieka to zmeni chut a dieta odmietne. Ale skus ten sirup po troske zamiesat do jogurtu. Predsa len jogurtov je viac druhov, tam to dieta az tak nerozlisuje, ci je to prave ta spravna chut..

rolak
14. apr 2012

@sisaha čo znamená po troške???? už ho skoro nemáme,všetko vygrcala.... teraz je na tom tak,že nechce nič jesť,takže pochybujem,že mi zje jogurt s čudnou chuťou.....neviem,dokedy mám skúšať tieto experimenty.... už týždeň mala brať ATB a neberie.... neviem,čo robiť...ale ona je tká,že keď prekukne nový spôsob dávania lieku,tak už nefunguje....preto sa nám podarilo jej dať 4x ATB,moment prekvapenia...ale dokedy môžem skúšať takéto veci a čakať,že sa dehydruje vracaním?

sisaha
14. apr 2012

@rolak no mala som na mysli, ze do otvoreneho jogurtu das tretinku davky, poriadne zamiesas a das jej zjest, tam by rozdiel nemala velmi postrehnut, po dalsich 2 lyzickach pridaj dalsiu tretinku a poriadne zamiesaj, ak treba otvor dalsi taky isty jogurt a pridaj z neho do toho prveho, aby sa chut stratila, no a potom ten zvysok.. Nesmies to tam ale vmiesavat pred nou.

rolak
14. apr 2012

@sisaha a ako to zmiešaš tak,aby to nevidela? keď jej zoberiem jedlo uprostred jedenia,tak už to nezje...

sisaha
14. apr 2012

@rolak ano, tak aby to nevidela..neviem aky nejedak je tvoja, ale moja az taky velky, ze ona sa sama nenaje vobec, cize jogurt v ruke drzim ja. MOzes to urobit aj tak, ze jej na youtube pusti pingu, alebo mašu a medveda, alebo cokolvek co by ju zabavilo a popri tom to do nej láduj...

rolak
14. apr 2012

@sisaha dnees už aj tak nechcela nič jesť,takže aj tak je to len teoretická debata...už je taká vystresovaná,že neje, to robí bežne,keď je v nejakej novej/nepohodlnej/nnezvyčajnej situácii...

sisaha
14. apr 2012

@rolak skus zajtra.. a najlepsie tak, ze lieky vobec nebudes spominat.. 😉

rolak
14. apr 2012

@sisaha ale aj tak nechápem,kedy to miešaš 🙂 šak ona to vidí,aj ke´d pozerá pingua a ja ju krmim (to je u nás bežný spôsob jedenia 🙂 ) no uvidmíe,čo povedia zajtra v nemocke... najlepšie by bolo,keby je to 2x denne pichli do kanyly a bol by pokoj.

sisaha
14. apr 2012

@rolak no ja to zamiesam este predtym ako jej to prinesiem...cize najprv pustim rozpravku (ona je zaujata tym co vidi) a uz len pridem s namiesanym jogurtom, ze ideme papat 🙂 A popritom komentujem rozpravku co sa tam udialo s patricnym udivom, aby som odputala pozornost