Dcéra dostala kiahne a o týždeň ideme k moru
ahojte chcela by som sa spytat, mala mi dnes dostala kiahne, presne za tyzden mame ist k moru na dovolenku, ktora je uz zaplatena. poradte ako to mam riesit? dakujem krasne, a este co najlepsie je na vyliecenie okrem tekuteho pudru.
Nam v den odlet ochorela dcera, zacala vracat ale prudom, dva tyzdne predtym lezala jerj sesternica na infekcnom s rovnakymi priznakmi....nasa len vracala a tak sme sdli k dr., ktora potvrdfila, ze kluuuuudne mozme letiet na korfu, ze pohoda.....ale mala az do odletu vracala a ja som nemala odvahu ju vziat do cudzej krajiny, predsa len, co je to za dovolenka....tak sa mamca ponukla a ostala s nou, bolo to velmi narychlo, zrusit sa nic nedalo, prtoste sme sli bez nej. Prve dni som plakala, potom uz to bolo lepsie....doma sa poliecila a dovcu sme jej vynahrafili neskor a este lepsiu. Moj nazor - ak je dieta chore, ma byt domna.
@celasapremenim tak tak... my zajtra odchadzame , deti sa nenormalne tesia a ja si stale hovorim - uz aby sme oli v poriadku na hoteli a nic sa nestalo🙂
Môj syn zdrapil kiahne týždeň predtým ako sme mali ísť do Paríža, teda on s mojou mamkou a bratancom a sesternicou - mamka ma presviedčala, aby išiel, ak nebude mať vážny priebeh, ale našťastie sa mi podarilo to zatrhnúť - dieťa aj dospelák potrebujú na liečbu pokoj... nie kadejaké presuny, nové miesta a podobne. Išla by som k lekárke a s potvrdením by som sa išla opýtať do cestovky, ak nepochodíte s presunom, skúsiť sa popýtať na predaj ako last minute pre ďalšie osoby - aby vám všetky peniaze neprepadli... no holt smola to je...ale nemusí sa nič stať, ale aj môže - vieš si predstaviť naháňať pediatra v Turecku? (btw cestovná poistka by vám neplatila, ak by dcéra odišla už chorá zo SK, takže všetko cvakať v hotovosti...)
@renatka100 Ked myslíš. Zarazat ma vždy budú ľudia, ktorí vedome šíria chorobu.Zdôrazňujem vedome! Ale hlavne, že vy ste si dovolenku užili.
Este 21.6 si mala rychlo stornovat zajazd a neuvazovat tu nad cestou. Akoze je kopec deti a dospelakov, co kiahne nemali. Nehovoriac o tehotnych. A ak to nahodou nie su kiahne, nech je cokolvek, moze to byt infekcne.
@celasapremenim ale oni nemaju kiahne 😉
@bubelko ej tak to sa ospravedlnujem, kde to pisala???? asi som to prehliadla :(((
daniela sorry, tak k tomuto sa neviem vyjadrit, ak to nie su kiahne, nic ineho sme kozneho nemali a to ak ti to lekarka odobri, tak zrejme to infekcne natolko nie je, aby ste nevycestovali
snad par dni das bacha, aby nebola na slnku a potom uvidite
inak odporucam v tomto pripade urcite siahnut po kvalitnom mineralnom filtre pri opalovacich kremoch......a mozno aj cele plavocky, take tie co je tricko a spodok....
@dai tak komplikacie mozu vzniknut pri kazdej chorobe. aj pri tejto. je to aj v tom linku 😉 akurat, ze teda nepisu, ze je to kozna infenkcna choroba, ale virusove detske ochorenie. a deti mozu byt nosicmi bez toho, aby sa choroba vobec u nich prejavila - tak ako pri kazdom viruse.
ale nie som odbornik. viem len to, co nam povedal pediater a ako to funguje u nas. a co viem, skutocne deti co mali tuto chorobu na krv nechodili... a v linku pisu - pokial su symptomy, nesmie dieta do kolektivu, ale potom uz ano. a takto to bolo aj u nas a aj u znamych, ktorych deti tuto chorobu mali.
moj syn ju mal takto pred rokom. odkladala som kvoli tomu oslavu narodenin 😖
@celasapremenim dnes rano to pisala, ze bola u dr a ze kiahne to nie su 😉 a ja som tiez pisala o tej druhej chorobe 😉
Inak ja nemam pocit, ze zakladatelka mala chut ist nakazit dovolenkarov, skor si myslim, ze sa dobre vystrasila ved kto by nie. A kedze nema kiahne, verim, ze potrebne instrukcie dostane od lekarky, ci mozu ist, alebo nie, a urcite sa podla toho zariadi. Ale dostala aj cenne rady, ako napr @bubelko a este niekto pisal, ze to kiahne nemusia byt a ani nie su. A aj lekarka jej urcite poovie, ako dlho je dieta infekcne a ci mozu ist.
@daniela237 super správa, teda v porovnaní žeby to boli kiahne ! rychlo sa dajte dokopy a peknu dovolenku prajem, viem ta pochopit...z utočných reakcii si nerob nič, tak to to chodí povačšine ...skrátka modrý kurník 🙂 peknú dovolenku a daj vediet ako ste dopadli, pa
@marivka dakujem
Ahoj, ja viem z vlastnej skusenosti poradit, ze na kiahne perfektne zaberaju homeopatika, nam teda velmi pomohli a na natieranie sme pouzivali Tanno Hermal Lotio je to ovela lepsie ako klasicky tekuty mentolovy puder. Dobre sa to nanasa, velmi rychlo to vysusuje vyrazky a co je hlavne po tomto vyrazky ani nesvrbia takze sa ti nebude dietatko skrabat a tym padom predidete aj neprijemnym jazvam. My sme mali kiahne tiez takto pred rokom v lete a mozem ti povedat, ze to trvalo presne tyzden. Ale bolo to tym, ze my sme hned nasadili tie homeopatika a natierali sme len tymto tanno hermalom. Akurat zo 3 vyrazky co sme natierali trosku neskor, kym sme sa vratili od dr. a kupili to tanno tak boli take vacsie a liecili sa trosku dlhsie, ale vsetky ostatne co sa nam potom vyhodili sme hned natreli, boli o cosi mensie a rychlo sa hojili. Takze mozno by to stalo za skusenie.
No a skusit overit to pripoistenie, my sme chceli teraz objednavat dovolenku, ale ja som nechcela prave kvoli detom tak moc dopredu (clovek nikdy nevie ci neochoreju alebo nieco ine, tak som sa rozhodla,ze radsej na poslednu chviu) a veru manzel volal len tak informacne do cestovky a pytal sa aj na toto pripoistenie a pani mu povedala, ze pri storne tohoto zajazdu aj ked je tam pripoistenie, by nam vratili len 5%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takze pozor aj na to. No a mozno skusit u dr. vybavit nejake potvrdenie, ze mate kiahne, ale ako nahle sa sa vysusia a dalsie sa neurobia tak dieta uz nie je infekcne, mozno by vam to mohla potvrdit.
Zelam skore uzdravenie
Az teraz citam, ze to teda kiahne nie su, tak to je super, peknu dovolenku (ale ak v buducnosti budu, urcite skus tie homeopatika a ten tanno hermal, nam to fakt pomohlo) 😀
my sme mali kiahne tak (my, lebo som ich mala naraz so synom), ze v nedelu sme sa vyhadzali a dalsi pondelok sme uz normalne fungovali...
a starsi syn chybal len tyzden v skole a teda nemam info, ze by niekoho potom nakazil...
aha, kiahne to nie su 😀 tak peknu dovcu
@daniela237 neboj nič..kludne sa na dovolenku chystaj, pokiaľ je to choroba nohy,ruky ústa, tak sa toho neboj, do troch dní to zmizne...my sme to mali už dva krát a priebeh normálny ako afty, treba len zvýšiť dávku béčka alebo probiotík a prípadne natierať, nám lekár doporučil mundisan alebo konopnú vodičku...prajem krásnu dovolenku a na niektoré komentáre ani nereaguj, lebo však ty svoje dieťa poznáš najlepšie a určite by si mu nechcela vedome ublížiť...krásny deň
@tilly to ste mali super 🙂 decka moje to mali tak 12 dni a ja si ani nepamatam, kolko sa mi to tahalo :D nic moc
@celasapremenim ano, ja sa vzdy cudujem, ked kazdy pise o dvoch tyzdnoch, my sme boli vsetci po tyzdni OK... a aj priebeh sme mali celkom fajn.. vyhadzani sme sice boli dost, ale bez teploty a ostatnych priznakov, ja som mala asi dva dni take vselijake stavy, ale ani do postele ma to nedostalo 😀... ja som mala asi najhorsi priebeh
@sorciera24 neviem ako vy ale ja som prekonala kiahne pred 2 mesiacmi a vysyp trval 4 dni a len vtedy je clocek infekcny...nazory v tomto sa rozne lisia ci uz je to v liecbe alebo priebehu...kazdy clovek je iny....
@renanet neviem odkial to mas...ak od nejakeho odbornika, hod link.....lebo kazdy lekar, ci aj clanky, ekňňkebyze vsetky precitas....tak pisu, ze si infekcna 2 dni pred vysypom a cca. 4-5 dni po vysype poslednych kiahni (kym su este pluzgiere) ......lebo vysyp skutocne trva 4-5 dni....to mas pravdu, ale nie v tom,ze len pocas toho je clovek inefekcny;)
@daniela237 takže máte po dovolenke. Malá nesmie zachladnúť inak sa môže vysypať vo vnútri, čo by mohlo byť smrteľné (tak som počula). Okrem iného kiahne sú vysokonákazlivé, takže nikam nemôžete ísť už len z hygienického hľadiska. Posledná vec- malá si aj tak nič neužije, lebo bude musieť byť zavretá na izbe aj s tebou. Dovolenka by sa mala dať stornovať-aspoň časť by mali preplatiť. Žiaľ, niekedy sa stáva. 😒
@slniecko2 nemajú kiahne.. spomínala to vyššie.. choroba ruk a nôh ☹
Tak ja Ta aspon trochu potesim Ja som tiez o tej chorobe nepocula, az pokial moja dcera nezacala navatevovat skolku;)...a papier s Textom: My mame usta-dlane- chorobu...visi..dost casto...je to nejaka nova choroba...nedostatok hygieny, nedobre umyte ruky...neboli na piesku...kde macky al. psy tirz chodia?
Choroba zacina trplotami, dieta je slabe, ospale..po ejakom case sa objavia pluzieriky v oblasti ust a nosa..potom na dlaniach a na chodidlach...pri detoch.. netrva dlho a su opat fit....
Horsie je to u dospelych...vysoka hygiena!!!! Vsetko vlastne pouzivat..pribor...atd. Dost bolestive...vrchna napadnuta cast koze...sa odlupava...cca 3 tyzdne..u jedneho otecka zo skolky
@tinushka13 aha, ja som čítala len úvodný príspevok. Dúfam, že sa dieťatko vylieči. Držím rodičom palce. Nič nie je horšie, ako keď je dieťatko choré. 😔
@sorciera24 Dieťa je nákazlivé 2 -3 dni pre výsypom a dovtedy, pokiaľ sa tvoria nové a nové ložiská...
to je z jedneho clanku...a mam to od znamej detskej doktorky a deti u nas v skole chodili uz po 2 tyzdnoch do skoly a mali este aj chrasty....
ale ako som uz pisala NAZORY V TOMTO SA LISIA AJ U LEKAROV A AJ U MAMICIEK pretoze kazdy clovek je iny...
tak trochu z druhej strany... pocas dovolenky v chorvatsku sme stretli minimalne 3 deti, ktore mali viditelne kiahne - na plazi, na ihrisku, na vylete... niektori ludia to asi fakt beru normalne, ze kto sa nechce nakazit, nech sa zavrie doma a nechodi medzi ludi... neviem, co si o tom mysliet, nemam na to nazor... je tri tyzdne po dovci a uz mame kiahne aj my, (nastastie v celkom prihodnom case), ale bola epidemia aj v skolke, tak clovek fakt nevie, kde to chytil...
@daniela237 Ahoj, ako dopadla dovolenka s kiahnami, vela ludi mi vravelo že more a ten vzduch pomahaju k uzdraveniu...

@dai veru, je to individualne, ako dlho to trva, ale ked su mokvakve..aj jedna jedina..., je infekcnost este
inak aj ine veci sa stavaju, s tymi dovolenkami, dokial clovek nie je vybaleny v hoteliku, tak fakt netusite, ci uz mate dovcu 🙂 kamoskyn syn si raz takto na letisku smer tam...ruku zlomil ...mohli davat pozor kolko chceli