Děti s diagnózou srdíčka
Chci se zeptat -byl tady někdo na operaci srdíčka se svým drobečkem? Napište prosím jaké byli vaše zkušenosti a jak to zvládlo vaše dítě?Malá je zařazená do programu čekajících dětí k operaci a já s manželem si samozřejmě nedokážeme představit jak to zvládneme a co nás čeká,ale také ji.Samozřejmě paní doktorka povídala jak to všechno bude probíhat před i po operaci,ale ráda bych si přečetla jak se to dá zvládnout co nejlépe a jak to zvládl Váš drobek. Předem děkuji
@misicka455 uvaris cele vajko a vylupnes len zltko. ja ho do zeleniny primiesavam...
@sasulec drzime palceky, aby bola sasenka co najskor zdravaaaaaaaaaaaaaaaaa 😉
@katka6211 mne terezka vypije za 24 hodin cca 500ml a okrem toho cez den prikrmy. nam trvalo dost dlho, kym sme ju naucili jest. uz od mala sme si zauzivali ju v noci budit a teraz sa uz sama v tu hodinu budi pravidelne a vtedy vypije uuuuuplne najlepsie bez vymyslania. ona papa dvakrat za noc a vypije 160-200ml. a matusko je zlatucky vysmiaty chlapcek 😉
@blue04 @katka6211 Ani nas Misko nepapa ovocie . Sem tam kusok jablcka ale inak nic a zo zeleninky surovu mrkvu - tiez len obcas, pripadne kusocek kalerabiku. Taktiez doteraz mame problem s napinanim na vracanie pri kuskovej strave. Ked bol maly, nemohla som do neho tuhu stravu dostat - jedine mixovanu, takmer do 2rokov. Aj teraz ma radsej hladku konzistenciu. Zo supiek a pod. ho napina.
Mala Katka uz teraz poje vselico a to este nema ani rok. Nema problem s hraskom - to Misko odmieta kvoli supkam.
@blue04 ahoj moja tak my sme boli vcera na tej kontrole, vlastne nam nic neskontrolovali, ze uz to nechaju na utorok pred operaciou, len ho odvazili a odmerali tak nasa dlazka je 65,5cm a vaha, sme schudli koli tej nejakej viroze ci co to bolo tak 6.20kg ☹ no nic moc ale povedali ze je to ok a pomalicky rastie 😅 no co uz je to vychrt, ako si ty povedala 😀 som mala trosku obavy z toho lebo sa cely vysypal na brusku a chrbatiku, ze nam budu musiet odlozit operaciu, ale kardiologicka volala chirurgovi a on povedal ze do stredu by to malo ustupit a podla testov uvidia ako je na tom.
Bozinku uz sa to tak rychlo blizi,uz len 4 dni operacia je 11.8 😔
@katka6211 no ten tvoj synacik je chuducky ako nas Olinko 🙂 ale je zlatuckyyy pusinka malicka 😉
inak s tym papanim tuhej stravy je na tom Olinko rovnako ako vase deticky, tiez sa mi napina a niekedy sa aj pogrcka, ale potom sa snazim pokracovat dalej, musim mu davat len po trosicke na lyzicku, aj tak zje len zopar a potom si zamkne pusinku na sto zamkov 😀 a nedostanem donho nic a mliecka vypije za 24hodin okolo 500ml ale toho vysokokalorickeho co je na 100ml-100kalorii.
este sa vas chcem spytat, co ste robili vy pocas operacie? lebo to dost dlho trva aj 6-7hodin a neviem si predstavit co budem od nerovzity robit 😒
@suyama drzim Vam palce, nech to dobre dopadne a nech cas rychlo ubehne. Ani neviem ako som ho stravila - vzdy som bola ako v dakom tranze. Niekedy som len lezala v posteli a snazila sa na nic nemysliet alebo som si pozrela TV v kutiku, resp. pokecala s personalom a inymi maminami.
@suyama prvy krat bol strasny,preplakali sme obaja 4 hodiny ale boli sme este v soku,predsa to boli len 4 dni po porode ale uz tie druhe 2 krati sme isli uz aj na kavu a cakali na lavicke,rozpravali sme sa alebo boli ticho a potom sme isli na oddelenie kde sme zase cakali na spravy.tento posledny krat sme boli uz viac uvolnenejsi,sice samozrejme stale nervozny. a zdrziavali sme sa vo velkej blizkosti nemocnice.
Myslim ze sami dvaja najdete sposob co robit,ale pochybujem ze pojdete nakupovat 😒
Já jsem poprvé byla ještě v porodce takže jsem to ani moc popradvě neprožívala jen jsem tedy byla taková nervozní.PRostě sice operovaly mé dítě, ale dítě které jsem v životě eviděla a vlsatně ho ani neporodila malá šla císařem tak to bylo takové hodně divné. Po druhé jsme na to byla sama , ale byl to zákrok jen na tři hodinky a akorát nás překládaly z jednoho oddělení na druhé tak já se v té době stěhovala vybalovala věci na pokoji a vyřizovala papíry a pak asi půl hodiny seděla na pokoji na jipu a nervźně koukala na dveře. Třetí byla nejdešlí a nejhorší co se týká času 8 hodin.
MAlou jsme daly společně na sál pak si šly sbalit věci na pokoj šly je naházet do auta chvilku seděly před špitálem na lavce a pak jelikož je nemocnice na kraji Prahy tak jsme jely do centra projít se a koupit VErunce nějakou hračku a oblečení za statečnost daly jsme oběd , ale moc nám nechutnal a pak valily do nemocnice a stejně jsme ještě dvě hodiny seděly před operačním sálem a hypnotizovaly dveře a to jsme moc nemluvily jen se na sebe koukaly a hlavně mě pomáhalo chodit . Byl tam takovej výtah a dal se obejít tak mám dojem , že jsme trhla rekord 😀
ahojte babule,tak mi zdolavame 39. este stale a mame nakoniec hnisavu anginu.😢
Suy aj ja budem na vas mysliet,pomodlim sa za malinkeho..😉
Miska, ze ,,obchadzala vytah,, ja z teba.. 🙂
ahoj maminky,mam doma 2 týdeního chlapečka,má vrozenou srdeční vadu -stenozu aorty,ještě mu nebylo 24 hod. a dělali mu v Motole v Praze katetrizaci,zákrok byl prý velice efektní a úspěšný,zatím se malému daří velmi dobře a prospívá,mám ale strach co se bude dít dále,máte někdo už větší děti s touto vadou,jak to u vás probíhalo,nebo probíhá,děkuji za zkušenosti
Ahojky clara vítej mezi náma . MY máme mimo jiné i tuto vadu a máme 7 měsíců. Jenže ti asi moc neporadím jestly máte jen tuto vadu. No oni to zužené místo tou katetrizací rozšířily , že? My to máme už operované a jednou provedena katetrizaze. No co vás tedka čeká to vám nidko neřekne,zaleží na tom jak se to bud vyvýjet třeba za deset či více let půjdete jen na další katetrizaci a nebo se to bude muset operovat. Ale neboj jestly má jen toto tak to není tak hrozné však oni si vás pohlídají . S touto vadou se dá žít normální plnohodnotný život 😉
@claca
Jo jo až je to smutný přibejvá nás jako hub po deští kurna kdyby se dalo dělat něco aby se to nědělalo třeba jíst v těhu ještě nějaký vitamín na víc 😀
@misicka455 jo oba už naštěstí spí, Tom je ted nějaký utržený z řetězu a dělá blbosti a Honzík z toho má záchvaty smíchu, dneska tu oba prskali a chechtali až málem dech nemohli popadnout dech, včera i dneska jsme byli u kamarádky a mám to k ní 5km, zpět taky takže jsem celkem unavená a kluci dostatečně vyvětrani 😀 😀 😀 a ted už dělám seznam co na vánoce ale mám tam nepoměr - Honzík má zatím 1věc a Tom 6
jo je smutné že nás tady tak přibývá ☹
suyama, drzime straaaaaaaaasne palce, neboj bude vsetko ok,
no ja som bola s Emou uz 8 dni pred operaciou v nemocke a vo stvrtok vecer prisiel do blavy za nami mm s Kubkom, ja som povodne blavacka tak boli u nasich a ja som stravila doobedie kym emku operovali u nasich s nim, takze mi ten cas presiel veeelmi rychlo, no sestricky radia odist z nemocnice, ze je to lepsie koli psychike a pol hodinu pred ukoncenim operacie sme prisli na oddelenie a tam cakali na chirurga a uz 40 minut po skonceni operacie sme boli pri Emke
claca vitaj
sasulec skore uzdravenie
Jé tak to já vubec nevím co VErušák dostane na vánoce 😀 Ale určo chci udělat ty první vánoce krasný a pak za 14 dní bude velká oslava a to její první rok 😀
zatim mu našli jen toto a místo je balonkovou metodou rozšířeno,má ještě menší levou komoru a silnější stěnu,to se ale stalo prý díky této vadě a už se to začíná samo upravovat,je pravda,že jediné co nám řekli,že se to prostě musí sledovat a popřípadě řešit další katertrizací,nebo případně operací,budu asi z každého vyšetření na nervi,ale musím si holt zvyknout,miluji ho nadevše a jsem šťastná že nám zůstal.všechny moc zdravim a přeji hodně zdraví hlavně vašim dětičkám,až budu mít chvíli,tak si zpětně přečtu vaše příběhy,díky za tuto diskuzi,pomáhá mi!
@misicka455 já taky nevím co dostane Honzík na vánoce protože máme dost hraček po Tomáškovi a pak ještě v lednu 1.roček, nevím no zatím mám jen geomag baby a asi koupím něco od FP-psa nebo šneka a tím mi nápady došli
Suyama, aj my na vas budeme mysliet, a veeeelmi veeeelmi drzat palce 🙂 treba to len nejak vydrzat. My sme boli s muzom v Poluse, ale vlastne sme tam len tak bludili, lebo sme nechceli ostat v nemocnici, ja by som sa tam uz asi fakt zblaznila. Takto aspon rychlejsie usiel ten cas, a Matuskovi sme kupili par veci. Ked sme prisli naspat, uz nas cakal chirurga za nejakych 10 minut som uz bola s Matuskom 🙂 a este k tomu mliecku, my pijeme materske, ziadne ine nevypije, ja by som donho nedostala nic ine, uz sme skusali vsetky znacky a nic. Ale tak zatial mam svoje tak to neriesim
Sasulec tak dufam, ze budete cim skor zase fit 🙂
Claca vitaj medzi nami srdieckovymi maminami. My sice mame nieco ine, ale neboj, ked pekne prospieva, tak je to dobre, a len cas ukaze, ako to pojde dalej, ale dolezite je, ze sa to da riesit 🙂
Misicka455 aj ja chystam na krasne Víanoce pre Matuska 😀 😀 😀 este nikdy v zivote som sa tak na vianoce netesila 😀
Clara neboj s každou další kontrolou budeš sílit a sílit a pak už ty nervy nebudou tak hrozný.

@katka6211 A jak je starý tvoje mimčo?