icon

Dieťa s celiakiou. Uvítam akékoľvek rady

sanym
1. dec 2009

Ahojte. Hľadám mamičky, ktorých deti majú celiakiu. Môjmu 4-ročnému synovi ju diagnostikovali včera na základe výsledkov biopsie tenkého čreva a uvítala by som akékoľvek rady od skúsenejších mamičiek.

monni
14. dec 2011

@majkas no ale teraz pozeram v celiakise tu cenu, tam maju 8az9 kusov za 3,36 eura a ja som kupila 6 kusov za 0,70 eura. Pekny rozdiel teda 🙂

cora73
14. dec 2011

@majkas ja kupujem v Svatom Juri,tusim je to Bezlepkoshop? mame to po ceste... 🙂

cherryblossomgirl
14. dec 2011

@monni maju ich vraj aj v Apolle business centre

majkas
15. dec 2011

v apolle je nejaky bezlepkovy obchod? to mam asi najblizsie

@cora73 ja som tam kupila minuly rok,ale je to dost od ruky...

@monni a kde je pls vo vrakuni ten obchod? lebo cena je vyborna to by sa mi oplatilo aj s litrom nafty 🙂

monni
15. dec 2011

@majkas obchod sa vola Levandula a je to oproti Lidlu na Vrakunskej ulici 43, tu ti posielam link: http://www.levandula.sk/kontakt/. Tu dostanes kupit aj Jizerku co napriklad vsade nemaju.

cherryblossomgirl
15. dec 2011

@majkas v starom zelenom Apolle oproti poste je obchod so zdravymi potravinami, maju aj bezlepkovy kutik

aaandrejka
15. dec 2011

ahojte, fiha, by ste tu popisali za tych par dni! 🙂 ja uz budem stihat asi len medzi sviatkami, tak aspon fotka z dnesneho skolkarskeho vystupenia mojej dcerky (to je ta v strede 🙂)

a inak, u nas urad prace resp. odbor, ktory prispieva na dietne stravovanie, zorganizoval pre ZTP deti mikulasa a dostali hodnotne darceky, kazdy darcek bol na meno a celiatici dostali kopec bezlepkovych sladkosti, uplne som nechapala!

aaandrejka
15. dec 2011

neviem otocit foto, tak sorry ;)

cora73
15. dec 2011

@aaandrejka zlatunka... 🙂 🙂 akurat som si krk vykrutila.. 😵 ja sa do PC vobec nerozumiem,ale ja co mam program na fotky,tak na hornej liste su sipky a tymi si otacam fotky..

aaandrejka
16. dec 2011

@cora73 dik, haha, ja mam vystudovanu informatiku a fotky otacat viem, len tu na stranke som nenasla nastroj, ktorym by sa dala otocit a uz sa mi nechcelo saskovat s otacanim 🙂))

binki
16. dec 2011

stopa je taky lepek nebo ne? já bych to nedávala...
jinak, holky, doufám, že vám to nebude vadit, když sem hodím odkaz na další článek - tipy na dárky pro celiaky, pomaličkou s touhle neziskovkou končím a tak hrnu jeden článek za druhým, pa
http://www.celiakieaja.cz/bezlepkove-nakupy/van...

cora73
16. dec 2011

@aaandrejka 😀 ja mam nastastie program pre "blbcov",ale aj tak mi to par razy musel starsi syn ukazat... 😀

angellinka
16. dec 2011

@aaandrejka to je super,ze nieco take mesto organizovalo 😉 My sme mali v matreskom centre Mikulasa a tiez sa vyslo synovi v ustrety,dostale bezlepkove sladkosti,poslala som im zoznam veci,ktore maly moze 😉 a do skolky som mikulassky balicek musela priniest,kedze nie je stravnik,od skolky nemal narok 😕
vcera sme skusali medovniky,len som nechapala,ze preco sa pise ze sa pecie z MIX B,a nie z MIX C.Ja som monemtalne doma Mix B nemala,ale nemyslim si ze z Mix C boli zle...

cora73
16. dec 2011

My uz mame polovicu medovnikov zjedenych ☹ 😀 😠 maly cely den pyta "vianocny kolacik" a to som ich piekla z celej davky,asi budem musiet dopiect... 😒

angellinka
16. dec 2011

@cora73 aku mukus si pouzila prosim ta?

cora73
16. dec 2011

@angellinka Mix B,ja mam len tuto...Ale to bude asi jedno... 😉 A su skvele... 😀 Minuly rok si pytala na ne recept suseda,oni nemaju celiakiu a uz pecie len z tohto receptu..

majkas
16. dec 2011

@cherryblossomgirl to som nevedela, dik.
a bola som v tej vrakuni nakoniec a kupila som oplatky tam 🙂

@aaandrejka krasna bambulka ta tvoja 😉 a to je super takato akcia pre ztp deti, to naozaj potesi a v dnesnej dobe to je uz ozaj vzacnost

ja osm medovnicky piekla z dvojitej davky a su pekne schovane 🙂 mala popri peceni jedla a bola by jedla a jedla kebyze ich ma na ociach 😀

aaandrejka
16. dec 2011

dakujem vsetkym ;@majkas ano, s tym mikulasom pre ztp deti mas pravdu, tie baby na tom oddeleni su tam sikovne a veduca ma sama ZTP syna, takze mozno aj to je dalsi dovo... pozhanali sponzorov a dali detom fakt velke darceky

my sme minuly tyzden piekli linecke (z mix c, recept je priamo na obale muky), nestihli sme ich ani ozdobit a boli zjedene 🙂

medovniky uvidim, ci budem vobec piect, nasej lenke nikdy nechutili, upeciem radsej asi vanilkove rozky

@angelinka ja vsetky kolace peciem z mix C a vzdy su v pohode 🙂

zuzikkaa
21. dec 2011

babyyyy,,jake medovniky sa mi dnes podarili 😅 😅 😅
http://varecha.pravda.sk/recepty/bezlepkove-med...

nechala som take hrubsie cesto,,a su ako papucka!! mekucke-vyborneee!!! odporucam 😉 😝 😉

jirule33
21. dec 2011

Ahoj,už jsem tu psala o naší Lucince tak další krevní testy na gastru potvrdili celiakii na 99% ,hodnoty má vyšší než 300, máte tu nějakou uzavřenou diskuzi? pokud by to bylo možné, ráda bych se stala členem,děkuji....biopsie nás čeká 27.1. ale dle mudry je to prý jasné 😒

angellinka
22. dec 2011

@jirule33 ahoj,sme ja v sukromnej skupine,ale vsetci pisu aj tak sem 😉 biopsia je potrebna,aby si dostala prispevok na dietne stravovanie,bez toho to nedostane 😒 aj my sme mali biopsiu,ale v narkoze,dali malemu nejaky oblbovak,,,,uz mame po tom,drzim palce!!!

jirule33
27. dec 2011

Ahoj všem, vzhledem k výprodejům nás napadlo že koupíme domácí pekárnu už teď a nebudeme čekat naž nám potvrdí diagnozu z biopsie.I tak říkali že je to už z krve na 99%.
Mohli byste mi nějakou pekárnu doporučit? co je dobré tam mít a co je zbytečné? narazila jsem i na ty co mají nějaké pekáčky na bagety na vyjmutí, je to dobrá věc?
Předpokládám že asi všechny pečete pečivo doma,že?
Budu opravdu moc ráda,když napíšete co se vám osvědčilo a co ne, co byste třeba ocenili a vaše pekárna nemá.děkuji Jiřka

aaandrejka
27. dec 2011

@jirule33 - s pekarnou sa ponahlat nemusis, teda, aspon moja skusenost je taka... chlieb z pekarne je dost vysoky, neviem, aka jedacka je tvoja dcerka, moja by taky jeden krajec jedla aj na dvakrat, cize jej peciem mensi chlieb a nie v pekarni... pekaren pouzivam len na miesenie cesta, cesto potom vyberiem a upeciem ho v lihcobeznikovej forme (nieco ako srnci chrbat, ale ma to prierez lichobeznika) - taka velkost jej akurat vyhovuje... a u nas maju aj tak vacsi uspech zemlicky, takze ak mas doma hnetaci stroj, pekarnicku velmi nevyuzijes

aaandrejka
27. dec 2011

@zuzikkaa a boli hned makke? a z akej muky si piekla?

ja som robila licnecke podla original receptu na obale Mix C, boli fajne, ale este viac nam chutili tieto vanilkove rozky:
http://varecha.pravda.sk/recepty/bezlepkove-van...

akurat som ich robila z Mix C

a este sme mali bezlepkove parizske rozky, tam do cesta idu len orechy a biellok, ziadna muka, malej chutili najviac tie 🙂

inak, prajem vam vesele posviatky 🙂

zuzikkaa
27. dec 2011

@aaandrejka mala som muku PK a boli uuuzasne mekucke hned po dopeceni! 😝 a su take doteraz
som sa bala kedze bezlepkove pecenie nieje bohvie co,,ale aj chutovo su velmi dobre 😉
len ked som sa snazila dat to cesto dokopy tak som na doske stale prisypavala muku lebo z toho medu to strasne lepilo...ale nijako to neovplyvnilo 😅

jirule33
2. jan 2012

@aaandrejka děkuji, hnětacího robata nemáme,zatím nebyl potřeba.ve městě jsem srtejně zatím nebyla,lucka dostala neštovice tak jsme zavření doma.

majkas
2. jan 2012

Ahojte,
chcem vam zazelat vsetko dobre v novom roku, hlavne vela zdravicka a ostatne sa uz pridruzi same 😉

majkas
2. jan 2012

@zuzikkaa ja som tie medovnicky robila uz 3-krat, robim z promix UNI a su fakt vynikajuce, chutia lepkacom aj bezlepkacom 😀

aaandrejka
3. jan 2012

ahojte, aj ja sa pripajam a prajem vsetko najlepsie v novom roku!

baby, prosim, pouzivate mantlerku? ja som ju prvykrat kupila, ale zemlicky z nej nic moc a cesto na pizzu, ktore sa mi vzdy z mix b podari, je z mantlerky uplne o nicom... mate nejake recepty vyslovene na tuto muku? kupila som 3 kg a neviem, co s nimi urobim ;) dakujem!

monni
4. jan 2012

@majkas ako vam chutili tie oplatky? my sme ich mali dost tvrde a chrumkave 🙂