Dieťa s celiakiou. Uvítam akékoľvek rady
Ahojte. Hľadám mamičky, ktorých deti majú celiakiu. Môjmu 4-ročnému synovi ju diagnostikovali včera na základe výsledkov biopsie tenkého čreva a uvítala by som akékoľvek rady od skúsenejších mamičiek.
Ahojte dnes mojej dcérke potvrdili že ma celiakiu môžete mi dat recepty na pečenie pečív .Ďakujem 🙂
Ahoj, nevim, jestli muzu uplne sem, ale moje dcera mela na vyzkouseni ovesne vlocky. Ublinkavani, prujem, druhy den setrosku osypala. Mela teda ty dva dny po jedne lzice do prikrmu. Pak nic, vsechno ustalo. Koupila jsem takovy ty kacenky susenky z DM, kde je lepek a po jedne susence zase osypane okolo pusinky a na krku, prujem a zvraceni ale nebylo, zato obri kolika, kroutila se silene az do vecera. Co s tim? K alergologovi pry az po zavedeni lepku, jinak se testy nedelaji. Jak to presneji zjistit? Moc dekuju za rady.
a pudingy aké používate? a zlatý klas sa môže? ďakujem
@romatola ahojnám to robili minulý týžden v anesteze, malá ma 4 roky..dali jej fukať do balonika, zaspala, roibli jej to za nejakých 15 minut a potom sme boli na dospávaciej izbe asi hodinu a hodinu v čakárni..potom sme šli domov, na výsledky čakáme 10 dní...naša dcéra by to nezvdládla bez anestézi, ona je taký bojko...🙂
@romatola lekárka ktorá to synovi robila, doporučuje takýmto väčším deťom (samozrejme takým, ktoré sú ochotné spolupracovať) len lokálku, predsa len celková anestézia je väčší zásah do organizmu. Ale napríklad môj mladší syn je teraz v takom veku ako bol starší keď mu to robili a neviem si ani len predstaviť ako by to zvládol bez uspatia.
konečne mame vysledky z denzitometrie- znížená kostná denzita vzhladom na vek, celiakia.... má s tým niekto skúsenost?

@loafeer v pohode, ja som si to rada prečítala 😉
A ak sa smiem spýtať, tvoj synček zatiaľ nemá problémy?