Dieťa s celiakiou. Uvítam akékoľvek rady
Ahojte. Hľadám mamičky, ktorých deti majú celiakiu. Môjmu 4-ročnému synovi ju diagnostikovali včera na základe výsledkov biopsie tenkého čreva a uvítala by som akékoľvek rady od skúsenejších mamičiek.
@andy1978 moja sestra ma roky rokuce osteopeniu a pred necelym rokom jej zistili celiakiu marsh 3c, a to ma 39 rokov a poslala som ju pre istotu na testy, lebo rok predtym ju zistili mne...osteopenicka, anemicka, bezdetna...po 3 mesiacoch bezlepkovej diety otehotnela, v juli sa jej narodi prve babatko a vsetky ostatne vysledky sa jej krasne zlepsili 🙂
ahojte babenky, neviete mi poradiť recept na kysnuté bezlepkové cesto, ale také , ktoré na druhý deň nebude ako betón.?Vďaka
a ako to je so šunkami, ktore používate?
ahojte,prepáčte že som vám tu vtrhla,ale dnes sme boli po výsledky z gastra z krvi a 3ročný synček ma takéto hodnoty:
IgA 91,4 a IgG 25,2
pred dvoma rokmi mal IgA negatívne a IgG 28
dr.nas objednala na kontrolne odbery krvi o 6týždňov
čo si o tom myslíte?
@laki
@sanym
Ja tie kolace robim z jizerky a su super!!! Sice nevypadaju tak pekne ako to ma pani na obrazku, ale su mnamky.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=76160
@sanym Absolutne nie su suche, su krasne vzdusne a chutne. Presne podla receptu. Vcera som robila kolac zo Schar Mix C a podla ineho receptu a uz aj po peceni boli suche. Takze recept na mimibazaru je jednicka. Tam v tom zoznamu nie su, ale uz som vyskusala aj parene buchty aj langose (samozrejme bez cukru).
tak môj prvý bezlepkový chlieb skončil v koši..:(
nikto mi neporadí?
aké boli výsledky vaších deti z krvi? hm?
Ahojte, prosim vas o radu. Budem trochu mimo temy, ale nechem otvarat dalsiu diskusiu o celiakii. Ake priznaky mali vase deti, kvoli comu sa im robili testy na celiakiu? A sa krvne testy vzdy iste? Viem, ze ak vyjdu pozitivne, robi sa biopsia creva na potvrdenie. Ale aj kyjdu negativne, je to na 100%? Syna riesime na gastro skoro od narodenia, a stale su nejake problemy.... 😖
dávate do bezlepkového chlebíka aj vajíčko??? druhý pokus už bol jedlý..len som ho presolila 🤐 , a ešte pšeno je bezlepkové??
@danusa79 ahoj moja dcéra má cca. dva roky problémy so stolicou..zápcha, a má aj nafúknuté bruško..ale vtedy mala testy na krv negatívne..teraz začala byť unavená, nechcela jesť, malátna.z krvi zistili málo železa, ale to sa ani po liekoch nezlepšilo..a veľmi škaredý ekzém, to boli naše príznaky, teraz jej brali krv, hodnoty pozitívne, šli sme na gastro a tam lekárka posúdila, či biopsia čreva alebo nie..v našom prípade áno, a tam sa potvrdila celiakia
Ahojte, uvazujem o zalozeni skupiny pre celiaticky a mamizky s celiatickymi detmi, kto by sa pridal?
@danusa79 u nas hlavnym priznakom bolo nechutenstvo, stolica sfarbena do seda alebo zelena, nepriberanie, spomaleny rast a z krvi vysli zvysene pecenove testy a pozitivne vysiel gliadin. Specialne testy na gastro nam nerobili, ale rovno sme sli na biopsiu a vysledok marsch III.C. Výsledky z gastra sme mali v poriadku az po 1.5 roku diety.
ahojte
ďakujem za rady. Ja sa len neviem rozhodnúť,lebo na základe týchto výsledkov dr.na gastro si nebola istá,či ide o celiakiu alebo nie a že ho nechce trápiť biopsiou,lebo ostatné výsledky mal v poriadku. Tak že nas ešte raz objedna na odber krvi a potom sa uvidím.
A detská dr.nam radila,aby sme sa čím skôr objednali na biopsiu a netrápili ho ešte jedným odberom krvi a následne biopsiou.
Ešte sa chem opýtam,čo bude potom keď biopsia nepotvrdí celiakiu? tie výsledky z krvi sú potom prečo zvýšené?
čo bude ak biopsia potvrdí celiakiu je mi jasné ale to druhé nie.
manžel sa tvári,že sa nič nedeje,len ja som z toho trošku mimo a mam strašný strach a možno ani nie až tak z toho, že synček bude mať celiakiu,viem že s tým sa dá žiť,ale viac sa asi bojím tej biopsií.
ďakujem za rady
poznam pani ,ktorá ti rada poradí,budeš spokojná,a malý bude fit...ver mi 🙂 🙂 🙂
nie tebe,pre teba a malého,ako si poradiť s celiakiou... 🙂
@andy1978 Mozem sa spytat nieco..My mame celiakiu diagnostikovanu rok, ale maly ma stale zle vysledky protilatok, stale cez 200... Dietu dodrziavame podla mna na 100%..Iba ak by som o niecom nevedela.... Ty si vyssie pisala, ze vam sa hodnoty upravili po roku a pol... To boli vysledky z krvi?
Dakujem pekne.

tak máme to čierne na bielom ☹ je to MARCH .3 tak ideme na to..🙂