Dieťa s celiakiou. Uvítam akékoľvek rady
Ahojte. Hľadám mamičky, ktorých deti majú celiakiu. Môjmu 4-ročnému synovi ju diagnostikovali včera na základe výsledkov biopsie tenkého čreva a uvítala by som akékoľvek rady od skúsenejších mamičiek.
@bimky podľa nejakej vyhlášky musí byť na potravine uvedený alergén, čiže ak je napr. uvedený modifikovaný škrob a nie je uvedené, že pšeničný alebo že to obsahuje lepok, tak by mal byť bezlepkový, výrobca nie je povinný písať, či je to škrob zemiakový alebo kukuričný . Ja kupujem však iba vtedy, keď je napísané o aký škrob ide. Istota je istota 🙂
zajtra má ísť dcérka na biopsiu,lenže začala jej nádcha,nie silná,len trochu, no neviem či jej to urobia:0( asi to mám zrušit,že? budem sa musieť opýtať. vy ste nemali taký problém? už 2 .krát to budem musieť zrušiť=0( šlak ma trafí!!!
@bimky mna dr upozornovala ,ze s nadchou nie. Ked trolinku soplik este hej ale akonahle sa ti nieco nezda tak radsej nie. Mne to velmi dr. kladla na srdce,lebo vtedy bolo chripkove soplave obdobie. Urcite zavolaj a over si. Inac na porazenie☹☹☹ nestresuj sa, vidim ,ze cakas babatenko!
no volala som s doktorkou, máme zobrať kvapky do nosa a máme prísť, ona to pozrie. prosím vás, kto bol v nitre u dr. gubáňovej je stále oproti nemocnici v takom dome na poschodí??
ahojte:0) máme po,išlo to rýchlo,samozrejme s plačom,aj mojím,aj dcerkinym:0( teraz spí.
Baby prosím vás ako riešite desiaty do školy?Sme na bezlepkovej strave cca 3 mesiac ,chlebik pečiem ale v poslednom čase sa mi mrví stále viac a viac .zemle som mu skušala tie mu tiež nechutia ,už neviem čo mu mám vymyslieť .1x týždenne mu upečiem muffiny ale to mu tiež nechcem dávať stale ,jemu to pečivo stále nejak nechutí ,už skušam čo možem .
@sasa2 ja synovi na desiatu nedávam pečivo, pretože po rozmrazení sa musí hneď zjesť inak vyschne. Na raňajky má bábovku, muffiny, sušienky, musli s mliekom a pod. A na desiatu mu dávam len 1 ks ovocia (hlavne jablko alebo banán) a pár piškót alebo ryžových medvedíkov k tomu a úplne mu to stačí keďže raňajkuje cca o 6.30, desiatu majú o 9.40 a okolo 12.30 už majú obed. Skúšala si sladké žemle Bon Matín od Schar? Tie sú fakt chutné.
@sasa2 ja si k svačině beru většinoubud ovoce, nebo http://shop.nutrend.cz/cz/produkt/denuts/. Myslím, že je to zdravé a i zasytí. Ale celkově se svačinama bojuju.... Občas si beru dětskou přesnídávku, tvaroháček...
@sasa2 ja dcerke davam chlebik, mne sa zda celkom chutny samozrejme nie je to uplne co epkovy ake mi cela rodina frcime na tomto. Mam recept od @talexa akoze fakt vyborny. Mne sa nemrvi. Ale vela peciem babovky, medvedikov ,kolaciky co ranajkuje a do skoly chce chlebik lebo ostatne deti nosia chlebik 😀
@sanym Ved to že je to najlepšie zjesť hneď ,alebo sme to ešte zvykli opekať v toustovači. Ked on ráno velmi nechce takéto veci ,on ráno blbne za jogurtom.Banan to mávame ,ryžové chlebiky mi nezje .A obed v škole nemáva ,lebo tam stravu nemože .Ale čo už budem mu to musieť vymeniť nejako. Diky za radu .bon matin sú suprove .Len ich dokáže zjesť vsetky 4 naraz. 😀
@sasa2 , ja mám doma celkom hladného synátora, na raňajky má 1chlebík, v družine ráno vypije nutridriknk, na desiatu má 2chlebíky spojené spolu, (vždy niečo iné vo vnútry, aby nemal to čo má na raňajky a natieram obidva chlebíky maslom, a dávam vždy aj zleninu-rajčiny, papriky, uhorku, aby to bolo šťavnaté, niekedy dokonca ráno rýchlo uvarím párky a šupnem aj pokrájaný párok, alebo zbožňuje natreté maslom, horčicou údenú slaninku na tenko nakrájanú a kyslá uhorka, to je v siemdom nebi 😀 , potom obed, v družine okolo 15.00 termix (jogur,), držia mu to v ladničke, doma chlebík alebo mysli s kakaom a potom večera, najlepšie keď niečo teplé,.
@sasa2 na strane 82. Neda sa mi kopirovat. Do roboty nepojdes 😅 lebo ja tak isto rozmyslam ,ze co bude. Ja musimbkazde ranobcerstve, nema jest nic z predosleho. Medvedikov robim brumikov z cesta na babovku alebo z mimibazara recept co ma nazov Fantasticky stavnaty jednoduchy slivkovy kolac. Pisem ako hotentot ale nekopiruje mi tento stroj 😝
Ja dcerke davam tie natierky co su bezlepkove alfa bio svacinka, ma rada fazulovu, chlebik s nou nie je suchy.
@talexa
@reisi
@sanym
🙂 sme doma, asi hodinku a pol spala a potom sa prebrala a išli sme domov. výsledky budú 6.6.zatiaľ doktora nenasadila dietu, podľa toho , čo videla, nie je to také zlé,no histológia povie viac.
zatiaľ to dcérka nespomína,vaše o tom hovoria? hneď si pýtala jogurt v aute, nesťažuje sa, teraz sa hrá, aj bolestné sme išli kúpiť, ešte ju sem tam hodí trošku, no čím ďalej lepšie=o)))určite viete, ako som rada, že to má za sebou=o)))))tie deti sú hrdinovia 🙂
Uf nemožem ani myslieť čo bude dalej.
Dnešné žemličky, podľa receptu od @aaandrejka 😵

@bimky v podstate presne ako si napísala, keď je iba modifikový škrob - nekupuje, ale ak napíšu presne aký je, tak kúpim.