icon

Dieťa s celiakiou. Uvítam akékoľvek rady

sanym
1. dec 2009

Ahojte. Hľadám mamičky, ktorých deti majú celiakiu. Môjmu 4-ročnému synovi ju diagnostikovali včera na základe výsledkov biopsie tenkého čreva a uvítala by som akékoľvek rady od skúsenejších mamičiek.

sanym
autor
18. máj 2013

@andy1978 a hlavne sú mäkučké aj na druhý deň. 🙂

andy1978
18. máj 2013

@sanym áno, máme tiež vyskúšané, ale také pekné aké sú tvoje, sa mi nepodarili :( ale chuťovo sú výborné!!

sanym
autor
18. máj 2013

@andy1978 moje sú takéto pekné odkedy cesto miesim v pekárničke

aaandrejka
18. máj 2013

@sanym dufam, ze aj chutili ;)

sanym
autor
18. máj 2013

@aaandrejka áno, sú mňam, dnes som ich posypala sézamovými semienkami, ešte raz vďaka za receptík 🙂

reisi
19. máj 2013

@sanym prosim ta kdeje ten receptos ? Mne sa zda, ze som nejaky recept na zemlicky pisala ale neviem ho najst. Druha vec,ze sa mi nepodarili. Skusila by som tento . Dakujem

sylvar
19. máj 2013

@bimky
Jsem rada,ze to ma mala za sebou

My mame za sebou oslavu narozenin,delala jsem dort podle receptu na schar mix c mixpatisserie a tedamnam,vsem moc chutnal,nahoru jsem udelala slehacku s mascarpone a do toho lzici cukru jen,mala jako diabetik nemuze toho cukru moc,tak aby si dala,teda i do testa jsrm dala misto 200g cukru 150 g cukru...jen nam samozrejme neudelal dobre ten krem,obe mame alergii na mliko,boli nas po nem bricho,ja mam krece jako hrom,jakmile snim syr,mliko v kafi proste cokoli :(

sylvar
19. máj 2013

@reisi
Ja housky delam
250 ml mleka
2 vejce
4 lzice oleje
2 lzicky soli
450 g Jizerky
1 susene drozdi

Tvaruju mokryma rukama ihned po vymichani,necham nakynout chvilku na plechu,potru vejcem, posypu necim,pri 180 stupnich 30 minut.i druhy den jsou chutne,i rozpecene se syrem v mikrovlnce jako syrovy rohlik nebo bez syru 😵

laura7
19. máj 2013

@laki prosim ta vedela by si aj mne poslat recept na bezl zemiakovy chlieb?dakujem

sylvar
19. máj 2013

@sanym jsou nadherne!!!

barla
19. máj 2013

Maminy a dávate deťom aj nanuk Míša ? Ďakujem 🙂

talexa
20. máj 2013

@barla na celiatickej stránke je nanuk uvedený ako bezlepkový 🙂
http://www.celiakia.sk/bezlepkove-produkty/slad...

barla
20. máj 2013

@talexa super, ďakujem 😀

reisi
20. máj 2013

Dievcata prosim poradte mi, dala som cesto do pekarnicky len na kysnutie a ukazuje mi 2 hodiny 20 minut,to co??? To tolko trva i na vasich pekarnickach? Ja som doteraz zmiesila sama aj nechala vykysnut, teraz to prvy krat skusam. A som jelen. V pekarni peciem len chlieb, to zapnem a nestaram sa. Teraz som mimo 😝

reisi
20. máj 2013

Cesto rozliate a nic z toho, nervy mam ze by som rubala drevo 😠 treti pokus na zemle a vysledok katastrofen.

sanym
autor
20. máj 2013

@reisi neviem akú máš pekárničku, v mojej aby mi miesilo musím zapnúť program na pečenie pizze, vypíše mi dough (to by malo byť miesenie) a trvá to 45 minút. Večer ti hodím recept na tie žemle čo mám na fotke

nananka
20. máj 2013

@sanym aj ja poprosím ten receptík 🙂 už sa mi tretí krát za sebou nepodaril chlieb tak mám nervy.. 😒 ,

nananka
20. máj 2013

@sylvar ja jizerku nemám..za akú múku ju môžem vymeniť??

reisi
20. máj 2013

@sanym dakujem za radu, musim to pozriet. Mam pekaren panasonic kupovala som asi 4 roky dozadu.

reisi
20. máj 2013

@sylvar dakujem za receptikus. Vidim, ze poctivo miesis,mala som si zobrat priklad 😀

sanym
autor
20. máj 2013

@nananka @reisi recept na zemle (kopírujem od @aaandrejka):
v poradi, ako to vkladam do pekarnicky:
220 ml vlazna vola
220 ml mineralka vlazna
10g sol
35g olej
500g mix B
1 sacok susene drozdie, 1/2-1KL kryst. cukor

z tejto davky mam 12 zemli, vytvarujem do tvaru gule, necham este cca 20 minut vykysnut, peciem na 200 stupnov (vopred vyhriata rura) cca 20-25 minut

Mne vyšlo 10 (asi robím väčšie) 🙂 , piekla som presne 25 minút, pod plech som podložila hlbší plech s vodou, po vybratí som ich potrela vlažnou vodou.

sanym
autor
20. máj 2013

@reisi aj ja mám Panasonic kupovanú pred 4 rokmi 😀

reisi
20. máj 2013

@sanym neviem si predstavit kolko je 35g oleja v ml 😝 😀 to kolko davas prosim?

reisi
20. máj 2013

@sanym isto mame rovnaku pec 😀 dakujem za recept.

Cize ked stlacis pizzu len tu vymiesi ci to stopujes a vypinas oo vymieseni? Ja som tatar. 😀

nananka
20. máj 2013

@sanym minerálku akú? perlivú, neperlivú??

sanym
autor
20. máj 2013

@nananka ja som dala jemne perlivý Rajec

sanym
autor
20. máj 2013

@reisi ja dávam cca 30 ml oleja. Ten program len čisto miesi, po 45 minútach to samo vypne. Dáš si select, vyberieš program pizza a hneď tam začne blikať to dough (pri ostatných programoch je bake - pečenie), len to stlačím a už to miesi.

reisi
20. máj 2013

@sanym ty si poklad!!! Dakujem! Ked budes v nr pozyvam ta na kafe!!! Zachranim zajtra svoju kucharsku povest 😀 dnes muz ked videl co robim tak sa chytal za hlavu. 😀 cesto som vylievala z pekarne, urobila buchticky na plech, kedze cesto riedke,vsetko roztecene, zas muku dosypat 😀 no sprchovala som sa po peceni buchticiek 😀 😀 😀 vsetkood cesta😀

sanym
autor
20. máj 2013

@reisi 😉 oj, keby si videla moje začiatky, nechcel to ani náš pes a ten fakt zožerie všetko. 😀 ja nie som žiadna zručná pekárka ani cukrárka, ale tieto žemle sa mi fakt daria. 🙂

reisi
20. máj 2013

@sanym tvoj maly je kolko na diete?