Dieťa s celiakiou. Uvítam akékoľvek rady
Ahojte. Hľadám mamičky, ktorých deti majú celiakiu. Môjmu 4-ročnému synovi ju diagnostikovali včera na základe výsledkov biopsie tenkého čreva a uvítala by som akékoľvek rady od skúsenejších mamičiek.
@sanym dufam, ze aj chutili ;)
@aaandrejka áno, sú mňam, dnes som ich posypala sézamovými semienkami, ešte raz vďaka za receptík 🙂
@bimky
Jsem rada,ze to ma mala za sebou
My mame za sebou oslavu narozenin,delala jsem dort podle receptu na schar mix c mixpatisserie a tedamnam,vsem moc chutnal,nahoru jsem udelala slehacku s mascarpone a do toho lzici cukru jen,mala jako diabetik nemuze toho cukru moc,tak aby si dala,teda i do testa jsrm dala misto 200g cukru 150 g cukru...jen nam samozrejme neudelal dobre ten krem,obe mame alergii na mliko,boli nas po nem bricho,ja mam krece jako hrom,jakmile snim syr,mliko v kafi proste cokoli :(
@reisi
Ja housky delam
250 ml mleka
2 vejce
4 lzice oleje
2 lzicky soli
450 g Jizerky
1 susene drozdi
Tvaruju mokryma rukama ihned po vymichani,necham nakynout chvilku na plechu,potru vejcem, posypu necim,pri 180 stupnich 30 minut.i druhy den jsou chutne,i rozpecene se syrem v mikrovlnce jako syrovy rohlik nebo bez syru 😵
Maminy a dávate deťom aj nanuk Míša ? Ďakujem 🙂
@barla na celiatickej stránke je nanuk uvedený ako bezlepkový 🙂
http://www.celiakia.sk/bezlepkove-produkty/slad...
Dievcata prosim poradte mi, dala som cesto do pekarnicky len na kysnutie a ukazuje mi 2 hodiny 20 minut,to co??? To tolko trva i na vasich pekarnickach? Ja som doteraz zmiesila sama aj nechala vykysnut, teraz to prvy krat skusam. A som jelen. V pekarni peciem len chlieb, to zapnem a nestaram sa. Teraz som mimo 😝
Cesto rozliate a nic z toho, nervy mam ze by som rubala drevo 😠 treti pokus na zemle a vysledok katastrofen.
@nananka @reisi recept na zemle (kopírujem od @aaandrejka):
v poradi, ako to vkladam do pekarnicky:
220 ml vlazna vola
220 ml mineralka vlazna
10g sol
35g olej
500g mix B
1 sacok susene drozdie, 1/2-1KL kryst. cukor
z tejto davky mam 12 zemli, vytvarujem do tvaru gule, necham este cca 20 minut vykysnut, peciem na 200 stupnov (vopred vyhriata rura) cca 20-25 minut
Mne vyšlo 10 (asi robím väčšie) 🙂 , piekla som presne 25 minút, pod plech som podložila hlbší plech s vodou, po vybratí som ich potrela vlažnou vodou.
@sanym ty si poklad!!! Dakujem! Ked budes v nr pozyvam ta na kafe!!! Zachranim zajtra svoju kucharsku povest 😀 dnes muz ked videl co robim tak sa chytal za hlavu. 😀 cesto som vylievala z pekarne, urobila buchticky na plech, kedze cesto riedke,vsetko roztecene, zas muku dosypat 😀 no sprchovala som sa po peceni buchticiek 😀 😀 😀 vsetkood cesta😀

@andy1978 a hlavne sú mäkučké aj na druhý deň. 🙂